چالشهای معلمان در اردیبهشت ماه

 

فرنگیس بایقره

 

ثبت 141 هزار دانش ‌آموز بازمانده از تحصیل در ایران

 

طبق گزارش "رادیو زمانه"، آموزش و پرورش ایران آمار دانش ‌آموزان بازمانده از تحصیل را 141 هزار نفر اعلام کرد.

به گزارش "ایسنا"، یوسف نوری، رییس مرکز آمار آموزش و پرورش گفته است که این آمار در گروه سنی شش تا 11 سال ثبت شده است.

وی همچنین اضافه نمود؛ بر اساس آخرین بررسیهای صورت گرفته، حضور تعدادی از این افراد در مدرسه تایید شده‌، اما در سامانه ثبت‌ نام اینترنتی دانش ‌آموزان ثبت نشده ‌اند. تعدادی فوتی هستند که شناسنامه آنها باطل نشده و تعدادی نیز خارج از کشور هستند، لذا آمار نهایی از بین این 141 هزار نفر بازمانده از تحصیل را باید پس از اعلام استانها منتشر کنیم.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر 12 میلیون و 279 هزار دانش‌آموز از مقطع ابتدایی تا پایان پیش‌ دانشگاهی در مدارس دولتی و غیردولتی در سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند.

به گفته رییس مرکز آمار آموزش و پرورش، 53 هزار و 612 مدرسه دولتی و حدود 10 هزار مدرسه غیردولتی در سراسر ایران فعالیت دارند.

 

حذف نیمی از بودجه آموزش و پرورش

طبق گزارش "خبر آنلاین"، بودجه سال 92 وزارت آموزش و پرورش یک نکته امیدوار کننده و دهها نکته نگران کننده دارد. کاهش 47.9 درصدی از هزینه عمومی در این سال، انجام بسیاری از فعالیتهای کیفی و اداری آموزش و پرورش را با موانع جدی مواجه خواهد کرد.

حذف ردیفهای مستقل سازمانهای وابسته به آموزش و پرورش که به موجب قانون تاسیس شده ‌اند و تجمیع آنها ذیل ردیف بودجه 127500 سبب تمرکز بیشتر سازمانی گردیده و قدرت برنامه‌ریزی، مدیریت و تصمیم‌گیری سازمانهای تابعه را تضعیف کرده است. لازم به ذکر است این اقدام این امکان را به دستگاه اجرایی می‌دهد تا با استفاده از اختیارات قانونی مانند ماده (79) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، اعتبارات دستگاههای زیرمجموعه را در طول سال تغییر دهد.

در جدول زیر درصد و میزان کاهش اعتبارات برنامه ها و دستگاههای آموزش وپرورش در سال 92 آمده است:

 

میزان کاهش

عنوان اعتبار

57 درصد

اعتبار اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

55 درصد

سازمانهای آموزش و پرورش استانها

41 درصد

سازمانهای مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی

41 درصد

اعتبار کمک به سرویس ایاب‌ و ذهاب دانش ‌آموزان مناطق روستایی

41 درصد

اعتبار کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان

33 درصد

اعتبار سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور

33 درصد

اعتبار سازمان آموزش و پرورش استثنایی

26 درصد

اعتبار دبیرخانه شورایعالی آموزش و پرورش

21 درصد

اعتبار یارانه دفترچه، تغذیه رایگان و... دانش‌ آموزان مناطق محروم

15 درصد

اعتبار نهضت سوادآموزی

15 درصد

اعتبار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش

 

همچنین سهم اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ ای آموزش و پرورش از کل اعتبارات تملک دارایی سرمایه ‌ای دولت در لایحه بودجه سال 1392، 83/0درصد است. در حالی که در قانون بودجه سال 1391 این سهم 21/3 درصد بوده است. البته اعتبارات مربوط به تخریب، بازسازی و مقاوم‌ سازی مدارس در قانون بودجه سال1391 ذیل اعتبارات تملک دارایی سرمایه ‌ای وزارت آموزش و پرورش قرار داشت که موجب بالا رفتن سهم اعتبار تملک دارایی سرمایه ‌ای آموزش و پرورش بوده است.

 

پنجاه هزار کلاس درس خشتی و گلی در کشور

به گزارش "ایسنا"، رییس سازمان نوسازی مدارس با بیان این که اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش در سال جاری 16 درصد کاهش یافته است، گفت؛ این کاهش اعتبار در حالی رخ داده که 50 هزار کلاس درس در کشور خشتی و گلی و فاقد هرگونه استاندارد و ایمنی هستند.
مرتضی رییسی در گفت‌ وگو با خبرنگار "آموزش و پرورش" "ایسنا" با اشاره به کاهش 16 درصدی اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش در سال جاری افزود: اعتبار عمرانی آموزش و پرورش در سال گذشته 1170 میلیارد تومان بود که امسال این رقم به 980 میلیارد تومان کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود چهار میلیون متر مربع معادل 50 هزار کلاس خشتی و گلی در کشور به نظر می‌رسد کاهش بودجه عمرانی مشکلاتی را برای بخش عمرانی آموزش و پرورش ایجاد کند.
رییس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس گفت: ایران کشور زلزله خیزی است و باید توجه داشته باشیم که وجود 50 هزار کلاس درس ناایمن و غیر استاندارد یک هشدار جدی برای کشور محسوب می‌شود، چرا که این کلاسها فاقد هرگونه استحکام و استانداردی هستند و با زلزله ‌های کوچک دچار تخریب خواهند شد.
به گفته وی، اکثر این کلاسهای تخریبی و فاقد استاندارد در کلان شهرها و بافت فرسوده به ویژه تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز و ارومیه قرار دارند که این شهرها عمدتا شهرهای پرتراکم و پرجمعیتی هستند که بخشی از مدارس فاقد استاندارد آن قبل و بخشی بعد از انقلاب احداث شده ‌اند.
وی در بخش دیگری از گفت‌ و گوی خود با ایسنا تصریح کرد؛ سیستمهای گرمایشی مدارس نیز بخش دیگری از دغدغه سازمان نوسازی مدارس است، چرا که در حال حاضر 150 هزار کلاس درس و فضای آموزشی در کشور وجود دارد که سیستمهای گرمایشی آنها فاصله زیادی با استانداردهای تعریف شده دارد و این موضوع نیز یک هشدار محسوب می‌شود.
به گفته رییسی، سال گذشته در لایحه بودجه، ردیف 30 میلیارد تومانی برای استاندارد سازی سیستمهای گرمایشی در نظر گرفته شد که تنها 20 درصد آنها تخصیص یافت که این رقم در بودجه امسال به 48 میلیارد تومان افزایش یافته است، در حالی که اعتبار مورد نیاز آموزش و پرورش برای استانداردسازی 150 هزار کلاس درس فاقد سیستم گرمایشی، 1000 میلیارد تومان است.
 

یادی از فرزاد کمانگر

 

19 اردیبهشت سالروز اعدام فرزاد کمانگر است. او در سال 1354 متولد شد. وی فعال حقوق بشر، فعال محیط زیست، روزنامه‌نگار و فعال صنفی و معلم کرد ایرانی بود که به اتهام عضویت و همکاری با پژاک به اعدام محکوم شد و در سحرگاه روز یکشنبه 19 اردیبهشت 1389، به‌ همراه علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم‌ هولی و مهدی اسلامیان در زندان اوین بدون اطلاع وکیل و خانواده به دار آویخته شد. فرزاد کمانگر به خاطر فعالیتهایش، به صورت افتخاری گزارشگر ویژه "مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران" هم بود.

فرزاد کمانگر معلم آموزش و پرورش شهرستان کامیاران با 12 سال سابقه تدریس بود. وی دبیر هنرستان کار و دانش شهرستان کامیاران در جنوب استان کردستان، عضو انجمن صنفی فرهنگیان و انجمن زیست محیطی ئاسک (آهو) بوده و با نام مستعار "سیامند" در ماهنامه فرهنگی آموزشی رویان که به اداره آموزش و پرورش کامیاران تعلق دارد، قلم می‌ زد. او همچنین در زمینه حقوق قومی و مسایل زنان فعال بود.

فرزاد کمانگر در مرداد 1385 برای پیگیری مساله درمان بیماری برادرش به تهران آمده بود که به اتهام عضویت در پژاک و مشارکت در چند عملیات بمب گذاری و خرابکارانه دستگیر شد. او در ابتدای بازداشت در بند 209 زندان اوین و بازداشتگاه اطلاعات سنندج و کرمانشاه شکنجه شد. او در طول این دوره 33 ماهه زندان ماهها در سلولهای انفرادی و در زندانهای اوین و رجایی ‌شهر و سنندج مورد آزار و اذیت قرار گرفت.

فرزاد کمانگر در اسفندماه سال 1386 به جرم عضویت در پ ک ک از سوی شعبه 30 دادگاه انقلاب حکم اعدام گرفت. این حکم اعدام مورد اعتراض گسترده فعالان سیاسی و مدنی و حقوق بشری اپوزیسیون داخل و خارج از ایران قرار گرفت، اما قوه قضایی جمهوری اسلامی، دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور رای دوباره بر حکم اعدام وی صادر کردند.

زندگی کمانگر و روش تدریس وی پر از خاطرات به یادماندنی برای کودکان بود. او معلمی بسیار صمیمی بود که دانش آموزان از او درس درست زیستن را می گرفتند و روابطی بس نزدیکتر از روابط ساده معلم و شاگرد با وی داشتند. نوشته های بسیاری از جمله نامه های وی بجا مانده که نشانه غرور برای زندگی کوتاه و پر آموزنده وی در دوره 12 ساله تجربه آموزندگی اش است. در یکی از نامه های فرزاد که برای معلمان دربند نوشته چنین آمده است:

هم بندی، هم درد سلام

‎‎شما را به خوبی می شناسم. معلم، آموزگار، همسایه ی ستاره های خاوران، همکلاسی دهها یار دبستانی که دفتر انشای شان پیوست پرونده هایشان شد و معلم دانش آموزانی که مدرک جرمشان، اندیشه های انسانی شان بود. شما را به خوبی می شناسم، همکاران صمد و خان علی هستید. مرا هم که به یاد دارید.

منم، بندی بند اوین، منم دانش آموز آرام پشت میز و نیمکتهای شکسته ی روستاهای دورافتاده ی کردستان که عاشق دیدن دریاست، منم به مانند خودتان راوی قصه های صمد اما در دل کوه شاهو، منم عاشق نقش ماهی سیاه کوچولو شدن، منم، همان رفیق اعدامیتان.

"حالا دیگر کوه و دره تمام شده بود و رودخانه از دشت همواری می گذشت. از راست به چپ رودخانه های کوچک دیگری هم به آن پیوسته بودند و آبش را چند برابر کرده بودند.. ماهی کوچولو از فراوانی آب لذت می برد.. ماهی کوچولو خواست ته آب برود. می توانست هرقدر دلش خواست شنا کند و کله اش به جایی نخورد ناگهان یک دسته ماهی را دید، ده هزار تایی می شدند، که یکی از آنها به ماهی سیاه گفت:به دریا خوش آمدی رفیق."

همکار دربند!

مگر می توان پشت میز صمد شدن نشست و به چشمهای فرزندان این آب و خاک خیره شد و خاموش ماند؟ مگر می توان معلم بود و راه دریا را به ماهیان کوچولوی این سرزمین نشان نداد؟ حالا چه فرقی می کند از ارس باشد یا کارون، سیروان باشد یا رود سرباز؟ چه فرقی می کند وقتی مقصد دریاست و یکی شدن، وقتی راهنما آفتاب است؟ بگذار پاداشمان هم زندان باشد.

مگر می توان بار سنگین مسوولیت معلم بودن و بذر آگاهی پاشیدن را بر دوش داشت و دم برنیاورد؟ مگر می توان بغض فروخورده دانش آموزان و چهره ی نحیف آنان را دید و دم نزد؟ 

مگر می توان در قحط سال عدل و داد معلم بود، اما "الف" و "بای" امید و برابری را تدریس نکرد، حتی اگر راه ختم به اوین و مرگ شود؟

راهش پر رهرو و یادش گرامی باد.

 

احضار محمود بهشتی لنگرودی به بیدادگاه انقلاب

        
 

خبرگزاری "هرانا" اعلام کرد؛ محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی "کانون صنفی معلمان ایران" به دادگاه انقلاب فراخوانده شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، براساس احضاریه‌ ای که از سوی شعبه ‌ی 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی ارسال گردید، وی بایستی ساعت 10 صبح روز 21 اردیبهشت ماه به این شعبه مراجعه نماید.

لازم به یادآوری ‌ست که این عضو کانون صنفی معلمان، تابستان سال گذشته به قید وثیقه صد و پنجاه میلیون تومانی از زندان به طور موقت آزاد شده بود.

 

بیانیه زندانیان سیاسی زندان زاهدان به مناسبت هفته معلم

اینجانبان، زندانیان سیاسی زندان زاهدان، هفته معلم را به فرهنگیان ایران که متولیان واقعی تربیت جوانان ایرانی هستند، تبریک عرض نموده و بوسه بر دست این قشر زحمتکش فرهنگی می زنیم و در این هفته لازم است از معلمان وطن پرست و آزادیخواهی مثل مرحوم فرزاد کمانگر، آن معلم اهل کردستان و سایر کسانی که جان خودشان را به خاطر ملت شریف ایران فدا نموده اند و بوسه بر طناب دار زدند، تجلیل نماییم.

همچنین در این هفته از مقامات محترم حقوق بشر تقاضامندیم که آزادی معلمان زندانی بخصوص معلم شریف و زحمتکش، آقای محمد امین آگوشی را از زندانهای ایران خواستار گردند.

زندانیان سیاسی زندان زاهدان - اردیبهشت 1392


امضاکنندگان : ایرج محمدی، محمد امین آگوشی، امیر طالب، احمد پولادخانی، حبیب ریگی، عبدالوهاب ریگی، عبدالغنی گنگوزه ای، فرید شجاعی، عبدالخالق شاهوزهی، حامد وکالت، عابد بمپوری، اسحاق کلکلی، ناظر ملازهی، بشیراحمد ملازهی، عمادالدین ملازهی، هوشنگ شهنوازی، سلمان میامی، خالد شه بخش، گل محمد شه بخش، محمد پاک نیت


جزییات کشته شدن معلمی که برای استقبال از احمدی نژاد به ارومیه برده شده بود

بنا به نوشته "آینا نیوز"، واژگونی یک دستگاه اتوبوس مسافربری در حوالی روستای جبل کندی در جاده ارومیه به مهاباد متاسفانه منجر به کشته شدن یکی از مسافرین و مصدومیت شدید چند تن دیگر شد.

این اتوبوس حامل استقبال کنندگان رییس جمهور بود که از بوکان عازم ارومیه شده و بعد از استماع سخنان احمدی نژاد قصد بازگشت به شهر خود را داشتند.

این اتوبوس با 31 مسافر به محض اتمام سخنان رییس جمهور به مقصد شهرستان بوکان حرکت کرده بود که در مسیر بازگشت به شدت دچار سانحه شد. بارندگی و لغزنده بودن جاده عامل این حادثه عنوان شده است.

همچنین سایت "کانی پرس"، رسانه محلی شهرستان بوکان نیز اطلاعات بیشتری در این باره منتشر کرده است.

به نوشته این پایگاه خبری، در این حادثه که در یک کیلومتری پلیس راه ارومیه - مهاباد و نزدیکی روستای جبل کندی رخ داد، "سامان آسیابان"، معلم بوكانی، به دلیل ماندن گردنش در زیر صندلیهای اتوبوس قطع نفس شده و جان خود را از دست داد و مصدوم دیگری به نام "جمال خلیفه زاده" در وضعیت وخیمی توسط امدادگران به بیمارستان منتقل شد که پس از طی مراحل پزشکی، حال وی رو به بهبودی است. مصدوم دیگری نیز به نام "رحمان پاکدل" در بیمارستان بستری شده است. 18 تن دیگر نیز که در این حادثه مجروح شده بودند، به صورت سرپایی مداوا و مرخص شدند.

"کانی پرس" افزود: در پی این حادثه تلخ ، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشكی، مسوولین استانداری و حجت الاسلام فولادی به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور با حضور در بیمارستان امام رضا ضمن کسب اطلاع از روند درمان حادثه دیدگان، آمادگی خود را جهت هرگونه حمایت و مساعدت لازم از فرهنگیان مصدوم بوكانی اعلام كردند.

حضور این افراد در بیمارستان نشان می دهد که اتوبوس واژگون شده حامل استقبال کنندگان از احمدی نژاد بوده است و گرنه برای یک تصادف معمولی که مسوولان راهی بیمارستان نمی شوند تا از مصدومان عیادت کنند.

 

بیانیه کانون صنفی معلمان همدان به مناسبت روز معلم ( 12 اُردیبهشت 1392 )

فرهنگیان می پرسند:

- با کدام مجوز قانونی، فعالیت تشکلهای صنفی معلمان سراسر کشور ممنوع گردیده و با چه دلیل عقلانی، این حق قانونی از آنها سلب شده است؟ آیا بهتر نیست فضای نقد که موجب رفع نواقص و معایب و بهبود وضعیت موجود در آموزش و پرورش می شود برای معلمان فراهم گردد؟

- معلمان در بند، چه جرمی مرتکب شده اند که چندین سال است در حبس به سر می برند؟ آیا قطع حقوق و باطل نمودن دفترچه های درمانی اعضای خانواده ایشان، اقدامی بشر دوستانه است؟ همچنین، بازداشتهای اخیر معلمان منتقد که برای دیدار یکی از شخصیتهای مملکتی عازم بودند، با استناد به کدام قانون انجام شده است؟ اینگونه بازداشتها و برخوردهای امنیتی با بازداشت شدگان، موجب نگرانی و آزردگی خاطر فرهنگیان در سراسر کشور گردیده است.

- آیا افزایش حقوق معلمان، متناسب با نرخ تورم صورت گرفته است؟ طبق قانون؛ دولت موظف است حقوق کارکنان خود را مطابق با نرخ تورم تنظیم نماید.

با توجه به اعلام مراجع دولتی مبنی بر تورم 5/31 درصدی در سال 1391 (تورم واقعی خیلی بیشتر از این رقم می باشد) و اذعان یکی از مسوولان کشوری مبنی بر افت شدید ارزش پول ایران و بیان این که 1000 تومان امروز به اندازه 300 تومان سال گذشته است، چرا نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، به وظیفه نظارتی خود مبنی بر جلوگیری از تخلف آشکار دولت از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری (نظام هماهنگ پرداخت حقوق کارکنان) عمل نمی کنند؟

- آیا می دانید هزینه حق بیمه ماهانه و سالانه بیمه طلایی چه مبلغی است و شرکت بیمه گر در ازای دریافت این مبالغ قابل توجه، چه خدماتی را ارایه داده یا می دهد؟ آیا با این شرایط مبهم، خود مسوولان حاضر به عضویت در اینگونه بیمه ها هستند؟

وزیر محترم آموزش و پرورش به طور مکرر اجرای بیمه طلایی را از افتخارات دوره وزارت خود اعلام نموده اند. بهتر است ایشان بدانند؛ این بیمه شدگان در مراجعه به مراکز درمانی، پزشکان متخصص، آزمایشگاهها، داروخانه ها و ... یا جواب رد می شنوند یا در صورت پذیرش، خدماتی در سطح پایین به ایشان ارایه می شود!

50 درصد مبلغ بیمه را که وزارتخانه متعهد شده است به عنوان سهم دولت به بیمه شدگان بپردازد، در سال اول و دوم اجرای بیمه طلایی پرداخت شد، ولی در سال 1391 بدون اعلام قبلی قطع گردید!

حق بیمه در سال 1389 دوازده هزار تومان، در سال 1390 هفده هزار و پانصد تومان و در سال 1392 بدون اعلام مبلغ حق بیمه از فرهنگیان خواسته شده در صورت تمایل مجددا فرم مرتبط را تکمیل نمایند!

برخی از مسوولان، مبلغ احتمالی را حداقل 25000 تومان اعلام کرده اند که در صورت عدم پرداخت سهم دولت، به هیچوجه چنین بیمه ای برای فرهنگیان مقرون به صرفه نخواهد بود.

کانون معلمان همدان – 12 اردیبهشت 1392

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق