برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در اردیبهشت 1392

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

*روز شنبه 31 فروردین، تاکسی‌داران چرخشی شهر همدان به دلیل نرخ ‌گذاری غیر کارشناسی شورای شهر همدان دست به اعتصاب زدند.
به گزارش فارس، هر رهگذری که از میدان جهاد همدان عبور کرد با حجم زیادی از تاکسیهای زرد رنگی که در محوطه میدان تجمع کرده بودند مواجه می‌شد که از سوار کردن مردم و مسافرانی که برای رسیدن به محل کار در ایستگاه بودن خودداری می‌کردند.

*
همزمان با سفر محمود احمدی‌نژاد به اهواز، کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر این شهر در روز یکشنبه 1 اردیبهشت در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه ۲۷ ماه است به سببب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق نگرفته ‌اند.


*کارگران کارخانه فارسیت درود در روز یکشنبه 1 اردیبهشت در فرمانداری این شهر تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلاتشان از جمله عدم پرداخت مطالبات و اخراج کارگران پيمانكار بالاي ده سال سابقه كار، شدند.
له گزارش مهر بعد از مذاکرات كارگران با مسئولان در فرمانداری، مديران كارخانه فارسيت وعده دادند كه طلب يك ماه حقوق كارگران را كه گفته می شود پنج ماه است حقوقي دريافت نكرده اند به آنها پرداخت كنند.

*کارگران «شرکتی» اداره کل راه آهن یزد در روز یکشنبه 1 اردیبهشت در اعتراض به عدم تغییر وضعیت قرارداد كاری، از شرکتی به قرارداد مستقیم، مقابل استانداری یزد تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این کارگران پیش از این طی طوماری خواستار تغییر وضعیت قرارداد خود تا پایان فروردین ماه شده بودند.

*کارگران کارخانه کاشی رویال سمنان در روز یکشنبه 1 اردیبهشت در اعتراض به تعطیلی کارخانه از سوی کارفرما و عدم دریافت دو ماه حقوق معوقه خود در مقابل استانداری سمنان تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، از صبح روز شنبه 31 فروردین کارخانه کاشی رویال سمنان ازجانب کارفرما تعطیل اعلام شد.

*جمعی از کارکنان استانداری استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل اعتراض نسبت به حقوق و مزایای خود در روز یکشنبه 1 اردیبهشت در محل استانداری تجمع کردند.
به گزارش کبنا نیوز، این کارکنان نسبت به حقوق و مزایا کارمندی خود معترض بودند.
کارکنان وزارت کشور با تحصن خود در مقابل در ورودی استانداری، به مدت یک ساعت از ورود استاندار به محل کارش جلوگیری کردند.

*کارگران اخراجی کارخانه نورد لوله صفا در روز یکشنبه 1 اردیبهشت در اعتراض به اخراج و عدم پرداخت حقوق شان به طور اعتراض آمیزی وارد این کارخانه شدند و با پیوستن همه کارگران به آنان، تولید در این کارخانه متوقف شد.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارفرمای این کارخانه با عدم تمدید قرارداد صد نفر از کارگران دست به اخراج آنان زد و برای تسهیل اخراجهای بیشتر، قرارداد شش ماهه و یکساله 1100 کارگر دیگر را فقط به مدت یک ماه تمدید نمود.

*کارگران با سابقه کارخانه نورد لوله صفا در ادامه حرکت اعتراضی خود روز دوشنبه 2 اردیبهشت در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، کارفرمای این واحد تولیدی در سال جدید ۹۵ درصد از قراردادهای کارگران خود را یک ماهه تمدید و اعلام کرده، به دلیل مشکلات اقتصادی ناچار است هر ماه تعدادی از کارگران خود را اخراج کند.
کارخانه‌های نورد پرو فیل ساوه و نورد لوله صفا واقع در شهرستان ساوه به یک کارفرما تعلق دارد و مجموعا حدود ۲۵۰۰ کارگر در این دو کارخانه کار می کنند.

*روز چهارشنبه 4 ارديبهشت ساعتي قبل از ورود احمدي نزاد به اصفهان بيش از پانصد کارگر اخراجي با در دست داشتن پلاکارد هاي اعتراضي دست به تجمع زدند.
به گزارش آژانس ايران خبر، قبل از حضور احمدي نژاد معاونت عمراني استاندار در ديدار با کارگران در ميدان امام قصد داشت آنها را از تجمع در ميدان منصرف کند و به آنها گفت اگر ميدان را ترک کنيد اجازه مي دهيم ده نفر از نمايندگان شما با رئيس جمهور يک ساعت در جلسه شركت كنند.

*جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی کل استان کشور به دلیل پرداخت نشدن ۱۴ ماه حقوق و مزایای خود، در روز چهارشنبه 4 اردیبهشت در جلوی مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری مجلس، بسیاری از این افراد ۱۴ ماه است که از حق بیمه و پرداخت حقوق و مزایا بهره مند نشده و این برای بار ششم است که جلوی درب مجلس تجمع کردند.

*كارگران بخش خدمات موتوري شهرداري شوشتر اعتراض به عدم پرداخت 9 تا 11 ماه حقوقشان دست به اعتصاب زدند. به گزارش روز پنج شنبه 5 اردیبهشت سایت شوشتر نامه، این اعتصاب در روز پنجشنبه وارد چهارمین روز خود شد.

*کارکنان یکی از شرکتهای مهم استان کرمانشاه در روز شنبه 7 اردیبهشت دست به اعتصاب غذا زدند. به گزارش سایت استان پنجم، این اعتصاب غذا در اعتراض به «عدم پرداخت به موقع حقوق و کارانه و همچنین ضعف مدیریت، اعمال تبعیض و توهین بعضی مدیران به زبردستان» صورت گرفت.

*کارگران مس خاتون آباد از روز چهارشنبه 4 اردیبهشت دست به اعتصاب زدند و دروازه مجتمع را به مدت چهار روز بستند.
به گزارش روز دوشنبه 9 اردیبهشت ماهان نیوز، اعتراض کارگران کارخانه ذوب مس خاتون آباد که از روز چهارشنبه با بستن دروزاه ورودی این کارخانه آغاز شد.
یکشنبه شب 8 اردیبهشت، با دخالت یگان ویژه کارگران از دروازه ورودی پراکنده شدند اما همچنان در داخل مجتمع تحصن کردند.

*روز دوشنبه 9 اردیبهشت مراسمی با حضور تعدادی از کارگران و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در گرامی داشت روز جهانی کارگر در خارج از شهر نقده برگزار شد.

*کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات یک سال گذشته خود در روز سه شنبه 10 اردیبهشت در مقابل ساختمان دفتر شرکت پیمانکاری دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، در این تجمع کارگران خواستار پرداخت مطالبات قانونی خود همانند دو ماه حقوق اسفند (۹۱) و فروردین (۹۲) به همراه سنوات و عیدی سالهای ۹۰ و ۹۱ و پاسخ قاطع مسئولان شرکت پیمانکاری «ساحل سبز خوزستان» در این زمینه شدند.

*روز چهارشنبه 11 اردیبهشت کارگران و مردم آزادیخواه شهر سنندج روز جهانی کارگر را گرامی داشتند. کارگران و مردم آزادیخواه شهر سنندج در یکی از محلات کارگری شهر تجمع و به سمت میدان آزادی دست به راهپیمایی زدند.
راهپیمایی توسط کمیته برگزاری اول مه سنندج متشکل ازفعالان شورایی، فعالان کارگری، کمیته هماهنگی و اتحادیه آزاد کارگران سازماندهی شده بود.

*روز چهارشنبه 11 اردیبهشت، بیش از هزار کارگر شرکت صدرا در ادامه اعتصاب خود، در روز جهانی کارگر همچنان به اعتصاب ادامه دادند.
به گزارش سایت اتحاد، نمايندگان پيمانكار با حضور در جمع كارگران خواستار شكستن اعتصاب شدند كه كارگران نپذیرفتند و پيمانكاران هم كارگاهها را تعطيل كردند.
همچنین كارگران صدراي بوشهر به مناسبت روز جهاني كارگر بیانیه ای منتشر کردند.

*روز چهارشنبه 11 اردیبهشت، هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در اعتراض به حداقل مزد مصوب و گرانی در مقابل مجلس رژیم دست به تجمع زدند.
به گزارش ایلنا، این تجمع با همراهی تعدای از کارگران امضا کننده طومار آغاز شد و کارگران دیگری نیز به تجمع کنندگان پیوستند.

*روز چهارشنبه 11 اردیبهشت کارگران پارس جنوبی در بندرسیرف مراسم روز جهانی کارگران را برگزار کردند. به گزارش سندیکای کارگران فلزکار مکانیک تهران و حومه، این مراسم همراه با سخنرانی بدین مناسبت بود. در این سخنرانی از طرح مشکلات و مطالبات صحبت شد. این جشن که با پایکوبی همراه بود با سازماندهی از طرف سیروس شجاعی کارگر پارس جنوبی صورت گرفت.

*مراسم روز جهانی کارگران از طرف سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در روز چهارشنبه 11 اردیبهشت در محل پايانه آزادي برگزار شد. به گزارش سایت این سندیکا، بعد از مراسم اول ماه مه اعضاي سنديكاي كارگران شركت واحد به ديدار بچه هاي كودكان كار رفتند و مورد استقبال مسئولان جمعيت كودكان كار و بچه هاي كودكان كار قرار گرفتند كه با گرفتن عكس و خواندن سرودهاي به مناسبت جشن اول ماه مه اين ديدار بپايان رسيد .

*روز چهارشنبه 11 اردیبهشت جمع زیادی از کارگران شهرستان ری به مناسبت روز جهانی کارگر با حضور در ورزشگاه شهید معتمدی به مصوبه مزدی سال ۱۳۹۲ شورای عالی کار اعتراض کرده و آن را خلاف معیارهای تصریح شده در ماده ۴۱ قانون کار عنوان کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران به نمایندگی از کارگران کارخانجات تولیدی و صنعتی، کاشی سعدی، انرژی، ایران سیلندر، سولفاتیک، کاغذ سازی کهریزک، کارگران آسایشگاه کهریزک، روغن پارس، چیت سازی ری، گلیسیرین، روغن نباتی مارگارین، آجر سازی امین آباد، آجر ماشینی فیروزآباد روغن ورامین، شرکت سهامی کفش اطمینان، روغن نباتی گل، تزریقی و دیگر صنایع این شهرستان در این مراسم حضور داشتند.

*جمعی از اعضای شرکت تعاونی مسکن تعمیرکاران اتومبیل سنندج از روز پنجشنبه 12 اردیبهشت به همراه همسر و فرزندان خود در زمینهایی که پیشتر وعده‌ واگذاری آنها به تعمیرکاران داده شده بود حضور یافته و به وسیله لودر و گریدر اقدام به تسطیح این اراضی کردند. به گزارش کُردپا، حدود ١٢ سال پیش، شرکت تعاونی تعمیرکاران سنندج مبلغ یک میلیون و نیم وجه نقد را جهت واگذاری زمین از تعمیرکاران اخذ کرده، اما تا کنون از واگذاری این زمینها خودداری کرده‌اند.

*كارگران شركت تعميرات ديزل راه آهن مشهد روز پنج شنبه 12 اردیبهشت اعتصاب كردند. به گزارش سایت همبستگی ملی، کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق عقب افتاده و عيدي سال جديد از رفتن به سر كار خودداري كردند.

*جمعی از کارگران شرکت ریسندگی و بافندگی سیمین اصفهان در روز یکشنبه 15 اردیبهشت در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایستا تجمع کنندگان خواستار اجرای قانون بیمه در مورد بازنشستگی کارکنان این شرکت شدند.
برپایه این گزارش، شرکت سیمین اصفهان از اجرای قانون بیمه در مورد بازنشستگی کارکنان این شرکت امتناع می‌کند.

*بازنشستگان پالایشگاه نفت ایران در روز یکشنبه 15 اردیبهشت در مقابل وزارت نفت
تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علت تجمع این بازنشستگان در مقابل وزارت نفت، تاخیر در دریافت مطالباتشان است و تجمع كنندگان خواستار پیگیری وضعیت مطالباتشان از مسئولان هستند.

*روز یکشنبه 15 اردیبهشت جمعی از کارگران و نمایندگان کارگری استان همدان در جلو استانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش آژانس ايران خبر، علت این تجمع کاهش مبلغ حق اولاد در فیش حقوقی کارگران از 30 هزار تومان به 12 هزار تومان است.

*جمعی از بازنشستگان کرمانشاه در روز یکشنبه 15 اردیبهشت در مقابل اداره بازنشستگی کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش آژانس ايران خبر، حق اولاد و عائله مندی بازنشستگان همراه با حقوق آنها پرداخت نمی شود و جداگانه و گاهی مثل ماه فروردین اصلاً به آنها پرداخت نمی شود.

*جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی در روز سه شنبه 17 اردیبهشت در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگزاران مخابرات روستایی خواستار استمرار بیمه و عقد قرار داد مستقیم با خود شرکتهای مخابرات ایران طبق ضوابط و شرایط قانون مستقیم هستند. تجمع کنندگان كه از استانهای اصفهان و خراسان رضوی بودند.

*روز جمعه 20 اردیبهشت کارگران ساختمانی در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات بیمه ای و نبود یک چارچوب مشخص برای پرداخت مزدشان، در مسجد سیدالشهدا واقع در محله تهرانپارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران نسبت به عدم رسیدگی نهادهای دولتی به خواسته هایشان معترض‌ هستند.

*جمعی از کارگران شرکت پیمانکاری «خوان گل» وابسته به کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به نمایندگی از 273 کارگر این کارخانه روز شنبه 21 اردیبهشت در اعتراض به عدم دریافت حقوق سه ماهه گذشته خود در مقابل فرمانداری قروه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این کارگران که دارای سوابق كاری بین ۱۰ تا ۲۰ سال هستند نسبت به تهدید امنیت شغلی‌ خود معترض بوده و مدعی هستند پیمانکار علاوه بر پرداخت نکردن سه ماه حقوق (از بهمن ماه سال 91) هیچ گونه قراردادی با آنان امضاء نمی‌کند.

*روز يكشنبه 22 ارديبهشت رانندگان تاکسی شهر سنندج با خاموش کردن ماشینهای خود از ابتدای خیابان نبوت تا چهار راه سیروس دست به اعتصاب زدند و در مقابل تاکسیرانی تجمع کردند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، در سطح شهر سنندج همزمان در چند خیابان دیگر از جمله خیابان *شاهپور، فردوسی، فیض آباد و… رانندگان دست از کار کشیدند و مابقی رانندگان از سوار کردن مسافران امتناع کردند.

*کارمندان و خبرنگاران روزنامه شهروند در روز یکشنبه 22 اردیبهشت به دلیل عدم پرداخت حقوقشان دست به اعتصاب زدند. به گزارش تهران پرس، خبرنگاران و پرسنل فنی روزنامه شهروند که تعدادشان بیش از 60 تن است به خاطر بدقولیهای مدیر مسئول و سایرمسئولان روزنامه در پرداخت حقوق 2 ماه گذشته دست به اعتصاب زدند. شهروند از روزنامه های حامی دولت احمدی نژاد است.

*روز دوشنبه 23 اردیبهشت 150 راننده شركت واحد همراه با خانواده های خود در اعتراض به افزایش قیمت 25 هزار تومانی هر متر از مجتمعی كه در آن سكونت دارند، مقابل شهرداری تهران تجمع كردند. به گزارش ایلنا، تجمع كنندگان كه در مجتمعی 164 واحدی در شهر ورامین سكونت دارند به افزایش قیمت هر متر از این مجتمع از 450 به 475 هزار تومان اعتراض داشتند.

*روز دوشنبه 23 اردیبهشت کارگران پیمانی شرکت گاز شهر شوش در مقابل ساختمان شرکت گاز این شهر تجمع کردند. به گزارش آژانس ایران خبر، کارگران بیش از ده سال است به صورت شرکتی با شرکت گاز کار می کنند، به تبدیل وضعیت نشدن خودشان معترض هستند.

*کارگران کاشی سازی در سمنان در روز چهارشنبه 25 اردیبهشت دست به اعتصاب زده و در مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش فارس کارگران معترض از به تعویق افتادن بیش از شش ماه حقوق و مزایای خود در واحدهای تولیدی شکایت دارند.

*روز چهارشنبه 25 اردیبهشت کارگران نیشکر هفت تپه دست به اعتصاب زدند . به گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، این اعتصاب به دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت نکردن افزایش دست مزدهای سال 92 صورت گرفته است. سندیکای کارگران فلزکار مکانیک تهران و هیات بازگشایی کارگران نقاش و تزیینات تهران ضمن همبستگی با این کارگران، اعلام کردند که «متاسفانه هنوز قولهای داده شده به رهبران سندیکای کارگران نیشکرهفت تپه مبنی بر پرداخت ۲/۵ سال معوقه های آنان به دست فراموشی سپرده شده است.»
به گزارش سایت اتحاد، روز جمعه 27 اردیبهشت با عقب نشینی کارفرما، کارگران اعتصابی کارخانه نیشکر هفت تپه بر سر کارهایشان باز گشتند. در این روز حقوق فروردین ماه این کارگران به حساب آنان واریز شد.

*كارگران شهرداری یزد در روز شنبه 28 اردیبهشت در برابر استانداری تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، کارگران معترض اعلام کردند 420 هزار تومان به عنوان حقوق ماهانه دریافت می کنند که پرداخت این حقوق 3 ماه به تعویق افتاده است.

*به گزارش كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكلهاي كارگري، کارگران شاغل در سد بنیر در روز یکشنبه 29 اردیبهشت در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق معوقه و نیز عیدی و پاداش سال گذشته خود در مقابل دفتر شرکت استراتوس پیمانکار این سد تجمع کردند. و خواهان دريافت مطالبات خود شدند.

*کارگران شرکت کاشی گیلانا منجیل در اعتراض به عدم پرداخت حقوق نه ماهه خود و همچنین عدم تحقق وعده مسئولان در روز شنبه 28 اردیبهشت در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش زیتون خبر، کارگران معترض با مسدودکردن جاده اصلی و آتش زدن لاستیک به عدم پرداخت 9 ماه حقوقشان اعتراض کردند. این چندمین بار است که کارگران این واحد تولیدی دست به تجمع می زنند. اعتصاب کارگران کارخانه كاشي گيلانا در روز سه شنبه 31 اردیبهشت همچنان ادامه یافت.

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.
 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق