چالشهای معلمان در دی ماه

 

فرنگیس بایقره

 

"تشويق کودکان به کار" در آموزش و پرورش

داوود روستایی، قائم مقام سازمان دانش ‌آموزی از آغاز شناسایی دانش ‌آموزان نان ‌آور خانواده در شهرستانها خبر داد و گفت: "جشنواره نان ‌آوران در سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ملی" به ‌منظور تقدیر از دانش ‌آموزانی برگزار می ‌شود که در کنار درس خواندن، به خرجی و اقتصادی خانواده خود کمک می‌ کنند."

در واکنش به این سخنان، یک فعال حقوق کودک برگزاری "جشنواره نان ‌آوران" را تشویق کودک به کار کردن عنوان کرد و گفت، آموزش و پرورش باید شرمنده باشد از اینکه کودکان در سن تحصیل کار می ‌کنند.

فرشید یزدانی، عضو "انجمن حمایت از حقوق کودکان"، شنبه 2 دی ‌ به خبرگزاری حکومتی "ایلنا" گفت: "در حالی که کار کردن کودک در همه جای دنیا تقبیح شده است، برگزاری جشنواره نان‌ آوران به نوعی تشویق کودک به کار کردن است."

یزدانی گفت: "آموزش و پرورش باید از اینکه کودکانی که در سن تحصیل هستند کار می‌ کنند، شرمنده باشد."

وی افزود: "برگزاری این جشنواره در راستای نگاههای غلط آموزش و پرورش مانند موضع ‌گیری وزیر آموزش و پرورش نسبت به ازدواج دانش‌ آموزان و جمع ‌آوری بخاریهای نفتی در مدارس است که در راستای آسیب به کودکان و نه حمایت از آنها صورت می‌ گیرد."

یزدانی برگزاری "جشنواره نان ‌آوران" از سوی آموزش و پرورش را مغایر با اصول انسانی و بحثهای کلان ملی دانست و به آموزش و پرورش پیشنهاد کرد، به جای برگزاری این جشنواره، موانع عدم ورود دانش ‌آموزان به چرخه تحصیل را شناسایی و در اختیار دولت و افکار عمومی قرار دهد تا به برداشت این موانع کمک شود.

 

آمار دولتی از بی سوادان "واقعی"

به گزارش یک منبع دولتی (ایسنا)، رییس نهضت سوادآموزی کشور درباره آخرین آمار اعلام شده از بی ‌سوادی که حدود 10 میلیون نفر است، گفت: "طبق نتایج آمار سرشماری نفوس و مسکن سال 90، در حال حاضر 9 میلیون و 719 هزار نفر افراد بالای شش سال خود را بی‌ سواد معرفی کرده‌ اند، در حالی که بی سوادان واقعی از نظر سازمان نهضت سواد آموزی سه میلیون و 800 هزار نفر است که سن آنها زیر 50 سال دارند [است]."

علی باقرزاده گفت: "هدف اصلی سازمان نهضت سواد آموزی تحت پوشش قرار دادن افراد 10 تا 49 سال است و برنامه ‌های مستمر خود را برای این گروه سنی متمرکز کرده است."

 

150 هزار کلاس درس با بخاری نفتی گرم می شوند

"کانون صنفی معلمان ایران" در بیانیه ای به مناسبت حادثه آتش سوزی در دبستان شین آباد پیرانشهر می نویسد:

"در دو - سه سال گذشته، شعار "تحول بنیادین در آموزش و پرورش" بار‌ها و بار‌ها و به مناسبتهای گوناگون تکرار و شنیده شد و البته راز این دگرگونی بزرگ و شگرف نیز تنها این بود که پنج سال دبستان به شش سال تبدیل گردید و بس! و با این کشف تازه، آموزش و پرورش، درمان همه دردهای خویش را یافت و دیگر نه نشانی از کسری بودجه و وضعیت بد و فاجعه آمیز معیشت آموزگاران و شمار بالای دانش آموزان کلاس ماند و نه چندان خبری از ساختمانهای فرسوده مدرسه ‌ها و فضای ناچیز آزمایشگاهی و کارگاهی و ورزشی و البته همچنین از بخاریهای نفتی 150000 کلاس درس.

در کلاس درس "شین آباد" نزدیک به چهل دانش آموز حضور داشته اند- استاندارد شمار دانش آموزان کلاس، پیرامون 25 نفر است. یعنی در آن کلاس، کار معلم، یک و نیم تا دو برابر کاری است که باید انجام دهد. روستا گازکشی شده اما کلاس با بخاری نفتی گرم می‌ شده، و روشن نیست که بخاری از چند سال پیش تاکنون تعمیر نگردیده است. و اصولا چرا مدرسه‌ های کشور ثروتمندی چون ایران، بایستی با سیستمهای گرمایشی ناایمن و قدیمی گرم شوند؟ ایران، یک درصد جمعیت جهان را داراست، اما از هفت درصد ذخایر جهان برخوردار است. ایران دومین کشور تولید کننده گاز جهان است، یکی از مهم‌ ترین تولید کنندگان نفت جهان و دهمین کشور دارای معادن. پس چرا باید 30 درصد از کلاسهای درس ‌اش هنوز هم با بخاری نفتی گرم شود و 30 و 40 درصد از ساختمانهای مدارس‌ اش، فرسوده و تخریبی باشند که با کم توان ترین زمین لرزه ای فرو ریزند؟

بی‌ گمان یکی از دل نگرانیهای همیشگی کنشگران صنفی- مدنی فرهنگی ارزنده‌ای همچون محمود باقری، رسول بداقی، محمد داوری، عبداله مومنی و... که متاسفانه برخی از آنها هم اکنون 40 ماه است که بدون حتی یک روز مرخصی در زندان بسر می ‌برند، بهبود راستین و بنیادی همین اوضاع نابسامان و واپس مانده آموزش و پرورش ایران است."

 

جان باختن یکی دیگر از دانش آموزان شین آبادی

سارینا رسول ‌زاده، دانش ‌آموز پیرانشهری که دچار ۴۵ درصد سوختگی بود، بر اثر شدت جراحات جان سپرد. به این ترتیب تعداد قربانیان این حادثه به دو نفر رسید. پیشتر سیران یگانه، دانش آموز کلاس چهارم، جان خود را در این آتش سوزی از دست داده بود.

27 دانش آموز دختر دیگر دبستان "انقلاب اسلامی" روستای "شین‌آباد" از توابع پیرانشهر در نتیجه آتش گرفتن بخاری نفتی مصدوم شده اند.

 

اعتراض معلمان مقطع ابتدایی در سنندج

به گزارش "کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری"، پیرو تغییر و تحول در نظام آموزشی ایران و افزودن پایه ‌ی ششم به مقطع ابتدایی، وزارت آموزش و پرورش به منظور ارتقا سطح علمی و هماهنگ نمودن معلمانِ پایه‌های دوم و ششم با تغییرات صورت گرفته، تابستان امسال به صورت سراسری اقدام به برگزاری کلاسهایی توجیهی تحت عنوان "کلاسهای ضمن خدمت" نمود که با نارضایتی گسترده ‌ی معلمان مواجه گردید. معلمان سراسر کشور بر این باورند که تغییرات صورت گرفته، با توجه به ثقیل بودن کتابهای درسی، از چاله به چاه انداختن نظام آموزشی ایران خواهد بود زیرا هیچگونه انطباقی با شرایط آموزشی ایران ندارد.

شایان ذکر است مدرسین کلاسهای توجیهی، در حین برگزاری کلاسها، در نهایت سردرگمی تنها با اتکا به تجربیات شخصی، جهت سنجش سطح علمی معلمان اقدام به طرح سوالاتی نموده و بر اساس آن‌ نمرات معلمان را تعیین می ‌نمودند و اذعان می‌نمودند، دیگر امتحانی در کار نخواهد بود.

اما بر خلاف وعده ‌های از پیش اعلام شده، اخیرا طی بخشنامه ‌ای و ابلاغ آن به مدارس ابتدایی استان کردستان، تنها به دلیل زد و بندهای روسای آموزش و پرورش، معلمان را به گذراندن امتحان مکلف و مجبور ساختند که این امر موجبات اعتراض گسترده‌ معلمان را فراهم ساخت. اما با این وجود، تمامی معلمان پایه‌ دوم و ششم سنندج را در تاریخ 8/10/91 به صورت اجباری در مدرسه‌ "نامدار مرادی" سنندج جهت به عمل آوردن امتحان مورد نظر جمع نمودند.

در جریان برگزاری این امتحان اجباری، اعتراضات اوج گرفته و بسیاری از معلمان با پاره کردن کاغذ های امتحانی، مخالفت خود را با سیاستهای اعمال شده اعلام نموده و حاضر به پذیرش آن نشدند. در واکنش به اعتراض معلمان، مسوولان آموزش و پرورش دست به شناسایی معترضین و احضار کتبی آنها به حراست آموزش و پرورش زده و زمینه‌ توبیخ آنان را تحت عنوان بانیان ایجاد اخلال در نظم عمومی فراهم نمودند. هدف آنها از طرح این اتهام، بستن راه بروز اعتراضات صنفی معلمان و پیوستن آنان به سایر اعتراضات اجتماعی و کارگری است.

 

جلوگیری از پرداخت کمکهای مالی خانواده به معلم بازنشسته زندانی

در یک اقدام غیر انسانی و غیر قانونی و به منظور تشدید فشارها، کمکهای مالی که خانواده زندانی، محمد امین آگوشی، به حساب وی واریز می کردند، مسدود و مبلغ آن مصادره گردید. معلم بازنشسته زندانی در اعتراض به این اعمال غیر انسانی و با اشاره به اینکه زندانیان سیاسی تنها با کمک مالی خانواده هایشان می توانند نیازهای غذایی، بهداشتی و پوششی خود را تامین نمایند، نامه ای جهت افشای این اقدام و ارسال به سازمانهای حقوق بشری و رسانه ها در اختیار "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" قرار داده است. وی در این نامه می نویسد:

"اینجانب، زندانی محمد امین آگوشی که در زندان زاهدان تحمل حبس می نمایم، از طرف خانواده و دوستانم مبلغ 200 هزار تومان به کارت عابر شماره... نزد بانک ملی شعبه مرکزی پیرانشهر به ریاست... واریز گردیده. جهت تامین نیازهایم به فروشگاه زندان مراجعه کرده به من گفته شد، حسابم مسدود شده است.

خانواده ام به نزد ریاست بانک مزبور در پیرانشهر مراجعه کرده و در جواب به آنها گفته شد، چون قبلا ضامن بوده، به همین خاطر جلوی حسابش را گرفته ایم.

بنده با ریاست بانک صحبت کردم و به او گفتم، در ایران 300 نفر کل موجودی بانکها را وام گرفته اند و هنوز وامها را پرداخت نکرده اند، کسی هم به آنها چیزی نگفته. اگر مشکل شما با 200 هزار تومان یک زندانی و اسیر حل می شود، کار خوبی کرده اید. شما و سرپرست بانک ملی استان آذربایجان غربی میلیاردها تومان وام داده اید ولی هنوز کسی اقساط خود را پرداخت نکرده است و افراد زیادی را می شناسم که این پولها را در دبی و سایر کشورها سرمایه گذاری کرده اند. دزدان بیت المال و اختلاس کنندگان، اقتصاد ایران را فلج کرده و مردم را به این روز سیاه کشانده اند. مسوولین استان ما می خواهند با این مبلغ ناچیز جلوی ریخت و پاشها را بگیرند؟

نمی دانم به چه کسی بگویم؟ دادخواهی و مظلومیت خود را به گوش چه کسانی برسانم؟ 200 هزار تومانی که به حساب من ریخته اند، جهت تامین بخش ناچیزی از احتیاجات غذایی و بهداشتی بود و در حال حاضر حتی لباس گرم و کافی برای پوشیدن ندارم. قصد داشتم با این مبلغ ناچیز لباسی برای پوشش خود بخرم که این افراد به منظور تشدید فشارها علیه من، اقدام به مسدود کردن حسابم نمودند.

محمد امین آگوشی

زندانی تبعیدی در زندان مرکزی زاهدان

مورخه دی ماه ۱۳۹۱

 

بازداشت محمد توکلی، فعال فرهنگی

به گزارش "هرانا"، محمد توکلی، فعال فرهنگی و عضو کانون صنفی معلمان کرمانشاه، روز پنجشنبه ۲۸ دی ماه ۹۱ از طریق حراست آموزش و پروش کرمانشاه به اطلاعات سپاه احضار و سپس بازداشت شد.

وی روز گذشته گفتگوی کوتاهی با خانواده ‌اش داشته است. او در این گفتگو وضعیت خویش را نامشخص خوانده و از آزادی خود اظهار بی‌ خبری نموده است.

گفتنی است، توکلی در ماه های اخیر بار‌ها توسط نهادهای امنیتی و اداره حراست سازمان آموزش و پرورش کرمانشاه به بهانه انجام فعالیتهای صنفی تحت فشار قرار داشت.

 

تجمع بازنشستگان آموزش و پرورش

جمعي از بازنشستگان كشوري (بازنشستگان آموزش و پروش) روز سه شنبه 19 دی در مقابل مجلس رژیم برای چندمین بار نجمع نمودند

 

 

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری،اين بازنشستگان در روز سه شنبه  12 دي نيز در مقابل مجلس در اعتراض به خبر افزايش 10 درصد اضافه حقوق براي سال آينده تجمع كرده بودند. بعضي از خواسته هاي بازنشستگان عبارت است از:

-اجرای کامل قانون مدیریت کشوری

-تعدیل و ترمیم حقوق و مزایای بازنشستگی مطابق با سایر سازمانهای دولتی

-پرداخت معوقه مطالبات سالهای 86 و 87

این گروه از بازنشستگان آموزش و پرورش در روز دوشنبه 25 دی در مقابل اداره بازنشستگان استان تهران در خيابان فياض بخش تجمع كردند. به گزارش كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكلهاي كارگري، در اين تجمع نمايندگان منتخب بازنشستگان كه در تجمع سه شنبه 19 دي به درون مجلس رفته و با نمايندگان صحبت كرده بودند گزارشي از اين گفت و گو به حاضران داده شد.

در پايان قطعنامه 6 ماده اي تنظيم و توسط همه حاضران امضا گرديد و قرار بر اين شد كه اين قطعنامه توسط نمايندگان به كميسيون اجتماعي مجلس رژیم تحويل داده شود.

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق