استبداد سیاه پرتوهای امید را خواهد بلعید

شهره صابری

 

در آستانه ی ورود به انتخابات ریاست جمهوری در ایران آشفتگی در روبنای سیاسی بیش از پیش واضح شده است. برخورد منافع گروههای متضادِ درون نظام موجب واکنشها و موضع گیریهایی آشکار شده است. محمد رضا خاتمی و جبهه ی اصلاح طلبان که مطرود نظام واقع شده اند، بر کوس نارضایتی خود کوبیده، حق و حقوق پایمال شده ی خود در چهارچوب نظام را مطالبه می کنند. گفته های طعنه آمیز و تمسخر آمیز خاتمی در مورد اظهارات رهبری، مبنی بر برگزاری انتخابات آزاد در ایران نشانی از تاکید خاتمی و گروهی از اصلاح طلبان بر مواضع قدرت طلبانه آنها در نظام حاکم است .

در این میان افرادی مانند عسگر اولادی وخامت اوضاع رژیم را درک کرده در پی بازسازی آن هستند. پس از اظهارات عسگراولادی تفسیرها، تحلیلها و نقدهای گوناگونی  از سوی جناحهای درون نظام به او وارد آمد که چیزی غیر از آشفتگی و از هم گسیختگی پیوند جناحهای درون رژیم استبدادی را نشان نمی دهد.

 

محمد غروی عضو شورایعالی حوزه‌های علمیه قم، در گفت ‌و گو با سایت 19 دی، درباره ی مواضع جامعه ی مدرسین حوزه ی علمیه ی قم گفت:"در جلسه جامعه مدرسين ديدگاههاي آقاي عسكراولادي طرح و مورد بحث و بررسي قرار گرفت ولي هيچ تصميمي در مورد آن گرفته نشد." وي با بيان اين که مواضع جامعه مدرسين از طريق اطلاعيه رسمي و يا توسط رئيس اعلام مي‌شود، افزود: "بقيه حضرات اعضاي محترم جامعه مدرسين تنها نظرات خودشان را بيان مي‌کنند... آقاي عسكراولادي يک مطلبي را اظهار کرده ‌اند هر چند مورد پسند ما نباشد ولي آن را از روي صدق و صفا و با نيت خوب گفته‌اند. نبايستي به خاطر اين اظهارات به شخصيت ايشان جسارت شود." وي افزود:"آقاي عسكراولادي از ياران اوليه امام و انقلاب بودند که تعداد آنها به انگشتان يک دست هم نمي‌رسد. و در اين سالها در خدمت مردم و انقلاب بوده و هيچ ‌گاه طلبکار نبوده است. نبايد برخي از افراد برخوردي کنند که ضد انقلاب خوشحال شوند." غروي هرگونه برخورد افراطي با "شخصيتهاي اسلامي و انقلابي که از استوانه‌ هاي نظام و انقلاب" هستند را ضربه به انقلاب توصيف و بر حفظ حرمت شخصيتها تأکيد کرد. وي گفت:"آقاي عسكراولادي از ارکان اصولگرايان هستند. امروز بعضيها خوشحال مي‌شوند که از داخل اصولگرايان به ايشان اسائه ادب شود. برخي افراد نبايد کاري کنند که مخالفان اصولگرايان خوشحال شوند."

دبير کل حزب موتلفه اسلامي، همگرايي اصولگرايان در انتخابات 92 را مهم خواند و تاکید کرد:"اصولگرايان در مسير خوبي براي ائتلاف حرکت مي‌کنند." به گزارش ايسنا، محمدنبي حبيبي در پايان نشست دبيران حزب موتلفه اسلامي اظهار کرد:"نامزد نهايي ائتلاف بخش عظيمي از اصولگرايان قطعا با تيم به ميدان خواهد آمد که اين تيم او را در تشکيل کابينه بدنه اجرايي کشور همراهي خواهد کرد."

 

مواضع اعلام شده از سوی برخی از اصول گرایان حاکی از این است که از هم گسیختگی امور و آشفتگی اوضاع فعلی زنگ خطر و هشداری جدی برای نظام حاکم بر ایران با تمامی جناحها و باندهای درون آن است. از این روست که رژیم ایران زمینه را برای مقابله با بروز حرکتهای مردمی و واژگونی کامل رژیم آماده می کند تا ظرفیت ترمیم خود را در صورت بروز تحرکات اجتماعی بعد از انتخابات بالا برد.

اما استبداد و خودکامگی رهبری این فرصت را از رژیم خواهد گرفت. استبداد سیاه پرتوهای امید برای پیوند جناحها و جریانات درون رژیم را در خود خواهد بلعید. استبداد به سان موریانه ای در حال جویدن پایه های حاکمیت است.

 

همچنین رژیم برای مقابله با بروز تحرکات اجتماعی در جریان انتخابات به سبب به میدان کشیده شدن مردم، دستگاههای سرکوب گری خود را به فعال کرده است. جانشین رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: بسیج برای مقابله با هرگونه فتنه احتمالی به ویژه در انتخابات سال 92 در آمادگی کامل بسر می‌برد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، سردار علی فضلی در حاشیه مراسم اعزام کاروانهای راهیان نور در مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد:"هیچ دغدغه ‌ای برای مقابله با فتنه احتمالی انتخابات سال 92 وجود ندارد."

وی با بیان اینکه "مردم ولایتمدار ایران اسلامی از فتنه 88 سربلند بیرون آمدند ولی برخی خواص مردود شدند"، افزود:"در سال 88 قبل از وقوع فتنه برای مقابله با آن هیچ برنامه‌ ریزی نشده بود اما حضور به موقع مردم ایران اسلامی موجب خنثی شدن توطئه‌های فتنه‌گران شد. مردم ولایتمدار و وفادار به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی ایران با بصیرتی که دارند تمام تحرکات فتنه‌گران و ساکتین فتنه را هوشمندانه رصد و در وقت مقتضی اقدام خواهند کرد."

 

چنانکه می بینیم بوی سازگاری از سوی مستبد ترین جناح درونی نظام نمی آید. خاتمی در دیدار با اعضای حزب اراده ی ملت ایران گفته است "ما می گوییم انتخابات آزاد یعنی انتخاباتی که از جمله مهندسی نشود. وقتی که یک شخصیت حقیقی که ممکن است شخصا هیچ اعتباری هم نداشته باشد ولی انتصاب به یک جایگاه مهم حقوقی دارد که رسما، قانونا و شرعا حق دخالت در انتخابات ریاست جمهوری را ندارد رسما می گوید مهندسی کردن منطقی و معقول انتخابات وظیفه ی ماست."

این گفته ها دلیل بر تضاد و برخورد این دو جناح در رژیم است که نمی توانند با یکدیگر سازش کنند. در این میان بخشی از اصول گرایان شرایط خطیر فعلی را درک کرده در پی وصله کردن تکه پاره های رژیم هستند که موفقیت آنها امری بعید به نظر می آید. آینده ای روشن با فروپاشی نظام در راه است. آینده زا نمی توان به زنجیر کشید، مگر با شناخت عرصه ی عمل اجتماعی و اراده و مبارزه جمعی طبقه ی محروم و محکوم.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق