چالشهای معلمان در تیرماه

 

فرنگیس بایقره

 

محکومیت نه سال و نیم و بازداشت محمود باقری فعال صنفی معلمان جهت اجرای حکم

طبق گزارش خبرگزاری هرانا، محمود باقری عضو هیإت مدیره کانون صنفی معلمان ایران که در دو پرونده جداگانه مجموعا به نه و نیم سال حبس تعزیری و تعلیقی محکوم شده است، جهت اجرای حکم بازداشت شد.

محمود باقری عضو هیإت مدیره کانون صنفی معلمان ایران که در پرونده سال 1385 به سه و نیم سال حبس تعلیقی و در پرونده سال 1389 نیز به شش سال حبس تعزیری محکوم شده بود، روز شنبه سوم تیر، در پی تائید حکم شش سال از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران به دادسرای اوین احضار و بازداشت شد.

این احضار، در پی فراخوان دو ماه پیش وی انجام گرفت که در آن هنگام، با درخواست مدرسه و همکاری قاضی دادسرای اوین، اجرای حکم تا پایان امتحانات خرداد به تعویق افتاد.

باقری پیش از این، به خاطر گردهمآییهای اسفند ماه سال 1385 فرهنگیان روبروی مجلس، در روزهای آغازین سال 1386 یک ماه را در بند 209 زندان اوین گذراند و پس از آن، حکم سه و نیم سال زندان تعلیقی را دریافت کرده بود.

 

استمداد معلم زندانی کرد، محمد امین آگوشی از گزارشگر ویژه حقوق بشر

تقاضای استمداد معلم بازنشسته زندانی محمد امین آگوشی خطاب به کمیسر عالی ، گزارشگر ویژه حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی که جهت ارسال به این مراجع و انتشار در اختیار فعالان حقوق بشر و دمکراسی در ایران  قرار گرفته شده است.

متن تقاضای استمداد که به کمیسر عالی و گزارشگر ویژه حقوق بشر ارسال شده است به قرار زیر است:

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در ایران، دکتر احمد شهید

اینجانب محمد امین آگوشی معلم بازنشسته اهل پیرانشهر، 53 ساله، دارای همسر و 5 فرزند و یک مادر پیر هستم . در مورخه اول فروردین 1386 توسط حفاظت اطلاعات سپاه آذربایجان غربی به اتهام ارتباط با اقلیم کردستان در پیرانشهر دستگیر شدم و همان روز به اورمیه و بازداشگاه 81 رمضان منتقل شدم در بدو دستگیری مورد آزار و اذیت و بی احترامی قرار گرفتم مدت 7 ماه و21 روز در سلولهای انفرادی تحت سخت ترین فشارهای روحی مورد بازجوئی قرار گرفته و شبانه روز به طور مداوم در محیط بازداشگاه با چشمان بسته توسط افراد حفاظت بازجویی می شدم و سوالات بی ربط و بی مورد که با اتهام من بی ربط بود بارها پرسیده می شد و باید به دلخواه آنان جواب می دادم. در مورد عدم رعایت حقوق شهروندی زیاد اعتراض می کردم، آنها با تهدید می گفتند حقوق شهروندی برای ما معنی ندارد.

بعد از پایان بازجویی از آنجا که خیلی افسرده و در شرایط بحران روحی بودم و مدرکی برای محکومیتم نبود با قرار وثیقۀ صد وپنجا میلیون تومانی آزاد شدم. بازپرس پرونده آقای باغبان، قاضی دادسرای نظامی ارومیه شخصی باسواد و درستکار وعادل بود همیشه سعی داشت مرا با سند آزاد کند، نمی گذاشتند. لذا بازپرس پرونده تحت فشار کیفر خواست صادره را به عنوان شروع به جرم صادر کرد و نظرش این بود به دلیل فقدان ادله کافی شروع به جرم محسوب شود. اما دادستان دادسرای نظامی مخالف کیفر خواست بود علیرغم وجاهت قانونی دادستان کیفر خواست را تغییر داد و از دادگاه در خواست تشدید تامین بازداشت موقت نمود.

بعد از یکسال در مورخه ی 26 اردیبهشت 1388 از سوی شعبه ی دو دادگاه نظامی ارومیه احضار شدم. قاضی دادگاه بنام حافظ غفاری که شخصی عصبانی و سابقۀ بیماری داشت فوری قرار وثیقه را لغو و مرا به زندان ارومیه منتقل نمود. بعد از چهار ماه جهت دادرسی به دادگاه بدرقه شدم. قاضی دادگاه ضمن پذیرش کیفر خواست غیر قانونی و بدون درخواست دفاعیات وکیل و خودم و از روی حدس و گمان با درخواست دادستان با اشد مجازات کیفر خواست صادره مطابق ماده 24 جرایم نیروهای مسلح و بند ج رای اعدام را صادر کرد و به قول قاضی پرونده از بابت رای صادره در عذاب وجدان بود و حتی حفاظت و اطلاعات طی نامه رسمی جرایم درخواست تخفیف مجازات کرده بودند.

نظر به این که بنده مرتکب جرم نشده بودم و مجازات اعدام یک اقدام غیر انسانی بود در مهلت قانونی به شدت به رای صادره اعتراض کردم. پرونده به شعبه 31 دیوان عالی کشور ارجاع و ریاست شعبه 31 دیوان آقای محمد سلیمی بدون این که پرونده طولانی مرا قرائت کند، با استعانت از خدا و وجدانش رای صادره را تایید نمود.

پرونده جهت اجرا به اجرای احکام دادسرای نظامی ارومیه فرستاده شد. مطابق ماده 272 آیین دادرسی کیفری از دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی نمودم. لازم به ذکر است در جریان فرستادن لوایح از آنجا که مظلوم واقع شده، جریان را رسانه ای کردم و پرونده دوباره به شعبه 31 دیوان فرستاده شد. رئیس شعبه آقای سلیمی عوض شده بود، لذا قضات شعبه 31 ضمن نقض پرونده دستور مجوز اعاده دادرسی به شعبه ی هم عرض را صادر نمود. لذا بعد از آن که یک سال زیر اعدام بودم در اسفند ماه 1389 به شعبه هم عرض دادگاه شعبه یک نظامی احضار شده و در یک جلسه ی دادرسی تفهیم اتهام شدم. از آنجا که در رای دیوان هنگام پذیرش اعاده دادرسی ذکر شده بود تغییر کیفر خواست وجاهت قانونی ندارد ولی با همان کیفر خواست علیه بنده اعلام جرم شد و قاضی شعبه هم عرض با همان ماده 190 قانون مجازات اسلامی که گزینه ی چهارم آن ماده نفی بلد حد شرعی حکم 10 سال تبعید به زندان زاهدان را صادر کرد ضمنا گزینه اول و دوم ماده همان اعدام می باشد که قبلا در رای اولیه لحاظ شده بود. مجددا به رای صادره اعتراض کردم و شعبه 31 دیوان عالی کشور با فشار دادستانی دادسرای ارومیه رای شعبه هم عرض را ابرام و تایید نموده است. از آنجا که مریض بوده وبرابر گواهی پزشکی دارای ناراحتی مزمن اعصاب می باشم و مدت 4 سال است با این وضع تحمل حبس می نمایم وادامه حبس به معنای مرگ تدریجی بنده بوده و هست و از طرف دیگر تبعید کردن بیشتر به خانواده ام صدمه خواهد زد و در حقیقت اعضای خانواده ام دارند مجازات می شوند.

در وهله اول ازکمیساریای عالی حقوق بشر و مجامع بین المللی و نهاد های حقوق بشری استمداد می کنم تا اقدامات لازم برای آزادی فوری و بی قید وشرط اینجانب را هر چه زود تر عملی نمایند تا این که به آغوش خانواده و جامعه ام برگردم و سران ایران هم می دانند زندان تنها آثار منفی داشته و خواهد داشت.

 

اخراج معلم زندانی از آموزش و پرورش

به گزارش خبرگزاری هرانا،  مسئولان آموزش و پرورش پاکدشت حکم اخراج عبدالرضا قنبری از این اداره را صادر و به وی در زندان ابلاغ کردند.

عبدالرضا قنبری، معلم محکوم به اعدام اخیرا از سوی آموزش و پرورش شهرستان پاکدشت اخراج شده است و مسئولان زندان اوین نیز از ارسال دفاعیه این زندانی در رابطه با حکم آموزش و پرورش جلوگیری می‌کنند.

بنا بر این گزارش، دادستانی تهران نیز از وکالت آقای علیزاده در پرونده این معلم در بند مخالفت کرده است، دادستانی تهران علت مخالفت با این امر را اعلام نکرده است، خانواده این زندانی می‌گویند عبدالرضا قنبری در مراحل دادرسی از حق اختیار وکیل محروم بوده است.

عبدالرضا قنبری آموزگار ادبیات فارسی یکی از مدارس پاکدشت، استاد دانشگاه و از بازداشت شدگان وقایع 6 دی (عاشورای 1388) است که به اتهام محاربه از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به اعدام محکوم شد و این حکم عیناً از سوی دیوان عالی کشور تائید شد.

نزدیکان این زندانی به گزارشگر هرانا گفتند:«مادر این زندانی به شدت دچار آلزایمر شده است و درخواست آقای قنبری برای ملاقات با مادرش نیز تاکنون با مخالفت مسئولان زندان و دستگاه قضایی همراه بوده است».

اسفند ماه سال گذشته تقاضای عفو و بخشودگی این معلم از سوی دستگاه قضایی رد شده است، حکم این معلم هم اکنون در دایره اجرای احکام زندان اوین قرار دارد.

 

استخدام غیر قانونی ۵ هزارمعلم قرآن و ۱۵ هزارنیروی خدماتی در آموزش و پرورش

به نوشته سایت کلمه به نقل از گزارش روز دوشنبه 26 تیر ایلنا، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از اقدام غیرقانونی وزیرآموزش و پرورش مبنی بر استخدام ۵ هزارمعلم قرآن و ۱۵ هزارنیروی خدماتی خبرداد.

موسی الرضا ثروتی عضو اصولگرای مجلس دراین باره گفت:«این ۲۰هزار نفر درحالی به استخدام آموزش وپرورش در آمده ‌اند که که نه آگهی در این زمینه منتشر شد و نه از آنها امتحان و مصاحبه ‌ای به عمل آمده است».

وی اشاره کرد:«این افراد با رابطه، پارتی بازی و چون از قوم و خویشهای روسای آموزش و پرورش هستند استخدام شده‌اند، و مردم به این استخدامهای غیرقانونی اعتراض دارند».

وی تاکید کرد:«این اقدام وزیرآموزش وپرورش غیرقانونی است، با معاون منابع انسانی رئیس جمهور هم دراین زمینه صحبت کردیم و آنان نیز این اقدام را غیرقانونی دانستند و گفتند که این موضوع را به وزیرآموزش و پرورش ابلاغ می‌کنیم. من تذکری را در این زمینه برای صحن مجلس نوشته بودم و همچنین نامه‌ای به رئیس مجلس نوشتم و یک رونوشت آن را به وزیرآموزش وپرورش دادم».

وی با صراحت گفت:«استخدام این ۲۰هزارنفر چه درراستای انتخابات ریاست جمهوری و چه با هر نیت دیگری، کارخلافی است».

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد:«اگر وزیرآموزش و پرورش به این روال خاتمه ندهد و این ۲۰هزار نفررا از طریق امتحان و گزینش استخدام نکند نه تنها از وزارت آموزش و پرورش تحقیق وتفحص خواهیم کرد بلکه تهدید کرده‌ام که به دنبال استیضاح آقای حاجی بابایی نیزمی‌روم».

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق