چالشهای معلمان

 

فرنگیس بایقره

 

علت مشکل معیشتی معلمان، بی توجهی به فرهنگ و تربیت است

كاظم اكرمی سومين وزير آموزش ‌و پرورش در چهارمين دولت جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با روزنامه "شرق" دليل اصلی ماندگاری مشكلات معيشتی معلمان را بی‌توجهی يا كم‌توجهی مجلسيان و دولتها به هدف اصلی انقلاب اسلامی می داند. او می گوید:"بارها كسانی گفته‌اند كه انقلاب از اساس يك انقلاب فرهنگی بوده و هست، اما در عمل و برنامه ‌ريزی اولويت به فرهنگ و تربيت داده نشده است."

وزیر سابق آموزش و پرورش در تشریح عملکرد خود می گوید:"اقدام مهمی در جهت حل مشكلات فرهنگيان، با توجه به شرايط جنگی و كمبود بودجه در دوره وزارت بنده صورت نگرفت. فقط در زمان آقای پرورش به حقوق معاون دوره راهنمايی چيزی اضافه شده بود كه اجرای آن در دوره كاری بنده بود. البته همان روزگار هم اعلام كردم كه اين خدمت به معلمان حاصل تلاش آقای پرورش بوده است. بلی، در زمان بنده چيزی حدود مبلغ 500 تومان به حقوق خدمتگزاران و رانندگان اضافه شد كه مرحوم آقای كاشی، مسوول پذيرايی از افراد هم در دفتر بنده بود که با خوشحالي آمد و گفت فلانی بحمدالله در دوره كار تو اين خدمت و محبت به ما ضعفا رسيد."

 

مشکلات معلمان در مناطق محروم

در سایت رادیو زمانه به گزارش محسن کاکارش آمده است:"معلمان در مناطق محروم کشور با مشکلاتی چون نبود حقوق کافی، دو زبانه بودن مدارس و شمار زیاد دانش‌آموزان در کلاس درسها روبرو هستند.

این امر به باور کارشناسان در سال‌های اخیر، ترک‌تحصیل دانش‌آموزان و دو شغله شدن معلمان را در پی داشته است. دولت برای معلمان مناطق محروم حقوق ویژه ‌ای اختصاص داده است، اما امسال در نظر دارد، این حقوق ویژه ‌را که چند ماه پیش به حساب معلمان واریز کرده بود، از آنان پس بگیرد.

در آخرین روزهای مجلس هشتم، اقبال محمدی، نماینده شهرستان مریوان در تذکری شفاهی گفت:"تذکر من به وزیر آموزش و پرورش در رابطه با مبلغی است که چند ماه پیش به حساب معلمان آموزش و پرورش در مناطق محروم ریخته‌اند و امروز می‌خواهند از حقوقشان کسر کنند. این چه اقدامی است که یکبار مبلغی را پرداخت می‌کنند و امروز تصمیم می‌گیرند پس بگیرند؟"

مسعود کردپور، روزنامه‌ نگار کورد ساکن شهر بوکان می‌گوید:"امسال 15 درصد به حقوق معلمان افزوده شده است، در حالی که تورم براساس آمار دولتی بالای 20 درصد بوده و براساس آمار نمایندگان حتی بالای 30 درصد است. همین اختلافها باعث شده که معلمان از نظر اقتصادی وضعیت‌شان روز به روز بدتر شود."

 

گزینش و برخورد با فعالان صنفی

"رادیو زمانه" در گزارشی می گوید:"در مناطق اتنیکی ایران علاوه بر مشکلات صنفی معلمان و افت تحصیلی دانش ‌آموزان، موضوع قانون گزینش معلمان همواره مطرح بوده است و نهادهای حقوق بشر از قانون گزینش معلمان در این مناطق انتقاد کرده‌اند."

فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در ویژه‌نامه‌ای که در سال 1389 درباره "تبعیض علیه اقلیتهای قومی و ملی در ایران" منتشر کرد، به قانون گزینش معلمان پرداخته و نوشته است:"قانون گزینش معلمان مصوب سال 1384 که در سال 1375 به کارکنان تمام وزارتخانه‌ها و سازمانهای دولتی دیگر تسری پیدا کرد، شامل مفاد زیر است که به طور مشخص غیر مسلمانان، مسلمانانی که به ولایت فقیه باور ندارند یا به آن پایبند نیستند، مسلمانانی که به احکام عمل نمی‌کنند، اشخاصی که نماز جمعه یا نماز جماعت شرکت نمی‌کند، و زنانی که چادر سر نمی‌کنند را هدف تبعیض قرار می دهد.

بعضی از ضوابط عمومی گزینش اخلاقی، اعتقادی و سیاسی کارکنان مذکور به شرح زیر است:

1- اعتقاد به دین مبین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی

2- التزام به احکام اسلام

3- اعتقاد و التزام به ولایت فقیه، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی

4- اقلیتهای مذهبی مصرح در قانون اساسی از نظر اعتقادی و عملی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه تابع شرایط خاص خود هستند اما در هر حال نباید متجاهر به نقض احکام اسلام باشند.

5- ایثارگران اولویت دارند و در موارد محدودیت ظرفیت، اولویتهای دیگری اعمال خواهد شد، مانند پیشینه فعالیت در نهادهای انقلاب، شرکت در نماز جمعه و جماعت، پوشش چادر برای زنان."

در این گزارش همچنین آمده است:"تبعیض مشروح در بالا، در فصل دوم آیین نامه مصوب سال 1377 همان قانون با عنوان ضوابط عمومی و ضوابط انتخابات اصلح به این شرح تشدید شده است:

1- عمل به واجبات از قبیل نماز، روزه ...

2- اجتناب از محرمات (عدم ارتکاب معاصی کبیره)."

 

احضار و بازداشت مشاور آموزش و پرورش و دو شهروند در مهاباد

بنا به گزارش آژانس خبری موکریان، سه شهروند مهابادی به نامهای یعقوب خضری، امید قادری اقدم و جمال قادرنژاد روز سه شنبه 23 خرداد ماه 91 از سوی اداره اطلاعات مهاباد احضار و روز چهارشنبه در پی مراجعه به این اداره، بازداشت شدند.

طبق این گزارش، یعقوب خضری، مشاور آموزش و پرورش و دانشجوی رشته کارشناسی ارشد روان شناسی، امید قادری اقدم، فیلمبردار و مستند ساز و جمال قادرنژاد اهل روستای حاجی حسن از توابع میاندوآب می باشند.

گفته می شود در پی بازداشت یعقوب خضری، منزل وی توسط مامورین مورد بازرسی قرار گرفته است. از اتهام یا اتهامات احتمالی این سه شهروند هیچ اطلاعی در دست نیست.

 

تجمع اعتراضی معلمان اخراجی استان کردستان

به گزارش سایت کورد نیوز،  روز پنجشنبه 18 خردادماه حدود 50 نفر از معلمان اخراجی سالهای قبل در استان کردستان در مقابل استانداری کردستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

معلمان معترض که خواستار دریافت سنوات و مابه التفاوت سالهای گذشته هستند، اعلام کردند به علت عدم پاسخگویی کارگزاران رژیم به خواستهایشان در روزهای آینده با تعداد نفرات بیشتری خیابان استانداری شهر سنندج را مسدود خواهند نمود. قابل ذکر است که تعداد معلمان اخراجی در استان کردستان دو هزار نفر برآورد می شود که عمدتا مربوط به پاکسازیهای دوران پس از به قدرت رسیدن رژیم اسلامی است.

 

پیام کانون صنفی معلمان ایران به مناسبت روز جهانی مبارزه با بهره کشی از کودکان

در هنگامه ‌ای روز جهانی مبارزه با بهره کشی از کودکان- 12 ژوئن برابر 23 خرداد- را پشت سر می‌گذاریم که هم اکنون از 215 میلیون کودک در سراسر جهان به شیوه‌ های گوناگون بهره کشی می‌شود. کودکانی که کمترین بهره را از آموزشهای همگانی و مهارتهای زندگی دارند و تنهای نحیف و روح پاک آنها، آنچنان توانی برای انجام بسیاری از کارهای سخت را ندارد. کودکانی که پدر یا مادری ندارند تا در سایه سار مهر آن‌ها بیاسایند و یا خانواده ‌هایشان آنچنان تهی دست‌ اند که ناگزیر، فرزندان خویش را برای کاهیدن از سختی زندگی، به کارهای گوناگون می‌گمارند. در جهان امروز، گسترش فقر، جنگ -نمونه تازه‌اش، کشتار بی‌شرمانهٔ کودکان سوری- اعتیاد، بیماریهای فراگیری مانند ایدز و... شمار این کودکان را به شدت افزایش می‌دهد. پدیده زشت و اندوه بار کودکان کار و خیابان در ایران نیز آنچنان گسترده و روزمره شده است که کمتر چشمی را می‌آزارد و اندک دلی را به درد می‌آورد. شوربختانه این حضور شوم با اجرای سیاستهای اقتصادی سالهای گذشته، بیش از پیش پر رنگ گشته و گسترش یافته است.

معلمان در جرگه نخستین کسانی هستند که با این دشواری جامعه‌ های توسعه یابنده و به ویژه پیامدهای گریزناپذیر آن درگیرند. دیدن دانش آموزان با سیمایی آشفته، چشمانی گود رفته و خواب آلود و روحی خسته و پریشان که واژه‌ ای به نام افت آموزشی را با خود یدک می‌کشند، دل و جان هر انسانی را می ‌آزارد.

کانون صنفی معلمان ایران با گرامی داشت این روز، دست اندرکاران را به دوراندیشی و واکاوی بیش از پیش این بیماری اجتماعی - اقتصادی فراخوانده و آمادگی خود را برای همکاری و همیاری با نهاد‌های دولتی و مردم نهاد برای پاک کردن این پدیده زشت از چهرهٔ اجتماع اعلام می‌کند.
کانون صنفی معلمان ایران

خرداد ۱۳۹۱

منبع:خبرگزاری هرانا

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق