فراخوان به جامعه بين المللي براي تحقيق و رسيدگي به درخواستهاي قانوني و برحق مجاهدان اشرف

ابراز تأسف از كتمان حقايق، نقض بيطرفي و ناديده گرفتن خواستهاي برحق ساكنان توسط مارتين كوبلر. ساكنان اشرف، فراتر از حسن نيت، با حداكثر انعطاف و با صرفنظر كردن از بسياري حقوق خود بارها اعلام كرده‌اند كه در صورت تحقق 6 خواست قانوني و مشروع خود، بلادرنگ به ليبرتي مي‌روند.
عصر روز دوشنبه22خرداد، آقاي مارتين كوبلر، نماينده ويژه دبيركل ملل متحد و رئيس يونامي در عراق، اعلام كرد: «من از ساكنان باقيمانده كمپ اشرف ميخواهم كه بدون تأخير به كمپ حريه جابه‌جا شوند». «پروسه جابه‌جايي نبايد متوقف شود. من نگرانم كه اگر جابه‌جايي مجدداً آغاز نشود، خشونت به‌وجود آيد. هر گونه خشونتي غيرقابل قبول خواهد بود».
خبرگزاري فرانسه در همين رابطه گزارش كرد «کوبلر مشخص نساخت که چه چيزي اين تأخير را باعث شده است يا او از چه طرفي نگران است که اين خشونت را ممکن است شروع کند».
تا كنون نزديك به دو سوم ساكنان اشرف در پنج نوبت با فشار و اصرار شديد آقاي كوبلر به كمپ ليبرتي رفته‌اند. اما او در بيانيه خود از هر گونه اشاره به دلايل «تأخير» گروههاي بعدي و صدها ايميل و نامه فردي يا مشترك كه در اين فاصله از ساكنان و نمايندگانشان دريافت كرده است ، به طور عمدي خودداري مي كند تا ساكنان مقصر جلوه داده شوند.
در عين حال او همچنان به «جابه‌جايي داوطلبانه » فراخوان مي‌دهد كه در عمل چيزي جز پيشبرد سياست دولت عراق و بي‌خانمان‌سازي اجباري تحت نام ملل متحد نبوده است.
نماينده ساكنان اشرف در خارج از عراق در 22 مه به دبيركل بان كي مون نوشت كه ما فقط در پاريس طي شش ماه گذشته با آقاي كوبلر بيش از 230تبادل نامه و ايميل و حدود 40تماس تلفني (اغلب بيش از يك ساعت ) داشته ايم و او هفت بار با رئيس جمهور برگزيده مقاومت جمعاً به مدت 50ساعت ديدار و گفتگو كرده است.
بنابراين آقاي كوبلر به‌طور كامل و با تمام جزييات از دلايل تأخير كه نقض توافقات و زير پا گذاشتن حقوق بنيادين پناهجويان توسط دولت عراق است، مطلع است. او خود را يك تسهيل‌كننده بيطرف معرفي مي‌كند اما هر زمان كه مي‌خواهد در نقش قيم صِغار، آنچه را كه مي‌خواهد، بدون اطلاع و موافقت ساكنان اشرف، امضا و ديكته مي‌كند. ساكنان بايد بين بي‌خانماني و جابه‌جايي اجباري و نقض كرامت انساني يا كشته شدن توسط نيروهاي مهاجم عراقي، يكي را انتخاب كنند. اطلاعيه هاي روزانه دبيرخانه شوراي ملي مقاومت دربارة وضعيت در اشرف و ليبرتي (30 اطلاعيه از اول ماه مي تا 12ژوئن )جاي هيچگونه ابهام و ترديدي دربارة دلايل تأخير باقي نمي‌گذارد.
در يك نمونه شگفت انگيز ديگر، مقاومت ايران از منابع خود در داخل ايران، از يك گزارش عجيب و غريب آقاي كوبلر دربارة ديدار 27 مه او از ليبرتي مطلع شد كه نسخه هاي آن در دفتر خامنه اي، شورايعالي امنيت ملايان، وزارتخارجه، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، نيروي تروريستي قدس و سفارت رژيم ايران در بغداد موجود است و حكومت عراق هم آن را در اختيار دارد.
اين گزارش با فاكتهاي نادرست تصويري واژگونه از حقايق امور و مواضع و خواستهاي ساكنان اشرف به ليبرتي ارائه مي‌دهد و راه سومين قتل عام در اشرف را هموار مي كند، چيزي كه اكنون خود آقاي كوبلر را هم نگران كرده است. در اين گزارش هيچ صحبتي از نقض توافقات و سركوبگري حكومت عراق و منويات شوم آن و دخالتهاي رژيم ايران نيست. اين در حاليست كه صورتجلسه ديدار و گفتگوهاي آقاي كوبلر در 27 مه در ليبرتي در همان روز توسط مشاور حقوقي ساكنان تنظيم و براي آقاي كوبلر، دبيركل بان كي مون، بارونس اشتون، كميسر عالي گوترز، رئيس كميته بين المللي در جستجوي عدالت، رئيس هيأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا و كليه مقامهاي ذيربط آمريكايي ارسال شده بود.
كميته بين المللي در جستجوي عدالت كه در برگيرنده 4000پارلمانتر در كشورهاي مختلف جهان است در اطلاعيه 30 مه خود اعلام كرد:
« وضعيت در ليبرتي بسياري از استانداردهاي حقوق بشري و انساندوستانه را به نحو فاحشي نقض مي كند و در حاليكه درست 4 ماه از اطلاعيه آقاي كوبلر نماينده ويژه دبيركل در 31 ژانويه مبني بر تأييد استانداردهاي ليبرتي توسط كميساريا و يونامي مي‌گذرد، ليبرتي از فقدان مسائل اوليه مانند آب ،برق و خرابي سيستم فاضلاب رنج مي‌برد و دولت عراق در يك رفتار ضد انساني از انتقال وسايل ضروري ساكنان از اشرف به ليبرتي جلوگيري مي‌كند.
ساكنان به خلاف اطلاعيه هاي مكرر كميساريا از جمله در اول فوريه و اول مارس و 28 مارس 2012 از آزادي رفت و آمد محرومند، دسترسي به وكيل ندارند، خانواده هايشان حق ورود به عراق و اشرف را ندارند... از هر نظر ليبرتي يك زندان است.
آقاي كوبلر هم متbسفانه به جاي اينكه در صدد بهبود اين شرايط باشد به‌نظر مي رسد كه مأموريتش قبل از هرچيز بستن اشرف به هر قيمت و تلنبار كردن ساكنان در زندان ليبرتي است اين چيزي است كه خشم و ناراحتي همه ما را برانگيخته است.
يكي از بهانه هاي دولت عراق براي نقض اين استانداردها اينست كه ليبرتي يك كمپ موقت انتقالي است. اين نامگذاري مربوط به شرايطي است كه تصور بر اين بوده كه پروسه كار كميساريا حداكثر شش ماه طول خواهد كشيد و ساكنان به سرعت به خارج از عراق منتقل مي شوند. در حاليكه به گفته يونامي و مقامهاي آمريكايي در بهترين حالت اكثر ساكنان دست‌كم دو سال در ليبرتي خواهند بود. در چنين شرايطي يك دخالت فوري و فعال جامعه بين المللي به‌ويژه دبيركل، وزيرخارجه آمريكا و نماينده عالي اتحاديه اروپا و كميسر عالي پناهندگان ملل متحد براي حل موارد زير مورد نياز است: بايد در يك بيانيه بر حقوق ساكنان ليبرتي به روشني تأكيد شود تا جايي براي سوء استفاده دولت عراق باقي نماند. مقصود تأكيد بر استانداردهاي حقوق بشري و انساندوستانه از جمله آزادي رفت و آمد، دسترسي به وكيل، حق مالكيت يا حقوقي است كه در قانون پناهندگي، پيمان بين‌المللي حقوق مدني و سياسي يا ماده 3 مشترك كنوانسيونهاي ژنو مورد تأكيد قرار گرفته است».
مقاومت ايران با تأسف شديد از كتمان حقايق، نقض بيطرفي و ناديده گرفتن خواستهاي برحق ساكنان توسط آقاي كوبلر، جامعه بين المللي را به تحقيق و رسيدگي به درخواستهاي قانوني و بر حق ساكنان اشرف فرا‌مي‌خواند. ساكنان اشرف، فراتر از حسن نيت، با حداكثر انعطاف و با صرفنظر كردن از بسياري حقوق خود بارها اعلام كرده اند كه به محض تحقق شش خواست زير همگي بلادرنگ به كمپ ليبرتي مي‌روند. اين خواستها كه بارها در نامه هاي متعدد با آقاي كوبلر و مقامهاي عراقي و همه طرفهاي ذيربط درآمريكا و اروپا در ميان گذاشته شده است، بار ديگر در 27 مه با امضاي1269 تن ساكنان اشرف، براي دبيركل ملل متحد ارسال شده است.
1- نماينده ويژه هيچگونه دخالت رژيم ايران عليه مخالفانش دركمپ اشرف و ليبرتي را اجازه نخواهد داد.
2- دولت عراق كليه توافقها و تعهدهاي مربوط به سري پنجم ، به طور عمده زنان، را اجرا خواهد نمود
3- مفاد نامه هاي نماينده ويژه ، به‌خصوص درمورد پليس، خودروهاي سواري ، وصل ليبرتي به شبكه آب و برق شهر، ساختمان سازي، ايجاد فضاي سبز و كاشتن درختان. قبل از هر جابه‌جايي ديگر تضمين و اجرا خواهد شد.
4- موقعيت قانوني ليبرتي به‌عنوان يك كمپ پناهندگي به‌رسميت شناخته مي‌شود.
5- سازمان ملل فروش كليه اموال منقول و غيرمنقول اشرف يا انتقال اموال منقول به يك كشور ديگر را تضمين مي‌كند.
6- ايالات متحده در اسرع وقت كمپ اشرف را مورد بازرسي قرارخواهد داد.

دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
23 خرداد 1391

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق