برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در فروردین 1390

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 

 

*بیش ار هزار کارگر نی بر نیشکر هفت تپه طی سه روز، از روز شنبه 5 فروردین تا روز دوشنبه 7 فروردین، دست به اعتصاب زده و در محل کمپهای نی بری تجمع کردند.

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، خواسته اصلی این کارگران اجرای طرح مشاغل سخت و زیان آور و همچنین طرح طبقه بندی مشاغل است.

 

*كارگران كارخانه خودروسازي شهاب خودرو در روز دوشنبه 14 و سه شنبه 15 فروزدین همراه با خانواده هايشان مقابل در این شركت تجمع کردند. به گزارش كميته پيگيري ايجاد تشكلهاي كارگري ايران، شركت شهاب خورو  از جمله شركتهاي خودروسازي است که در طي سال 1390 دچار بحران شد و پرداخت دستمزد كارگران بارها به تعويق افتاد و سپس خطهاي توليد يكي پس از ديگري متوقف گردید و اكنون كارگران این واحد تولیدی دربلاتكليفي به سر مي برند و هیچ سازمان يا مسئولي براي پاسخگويي در تجمع كارگران حضور پيدا نكرد.

همچنین در روز سه شنبه 15 فروردین این کارگران مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، از 650 کارگر اخراجی تعداد ۳۵۰ تن روزمزد و ۳۰۰ تن باقی مانده قرار دادی هستند که هر ۶ ماه یکبار قرار داد کاری ‌شان با کارخانه خاتمه مي‌يابد.

 

*پس از تجمع بي‌ نتيجه كارگران اخراجي شهاب‌ خودرو در مقابل ساختمان رياست جمهوري در روز چهارشنبه 16 فروردین، اين كارگران صبح روز شنبه 19 فروردین  در اعتراض به اخراجشان در آغاز سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در مقابل وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، كارگران اخراجي پيش از عزيمت به تهران، ابتدا در مقابل درب کارخانه تجمع كرده بودند اما در پي بي‌ توجهي به اعتراض آنان، عازم خيابان آزادي شدند و با تجمع در مقابل وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی از وزیر کار و سایر مسئولان درخواست پی گیری دليل اخراج و بازگشت به کار كردند.

شرکت شهاب خودرو (لیلاند موتورز سابق) که در سال 1342 ایجاد شد و در سال 1344 رسما شروع به کار کرد، اکنون در مالکیت آستان قدس رضوی است. این شرکت انواع اتوبوسهای شهری، ماشینهای آتش نشانی، زباله کش، لجن کش و تانکرهای آب و سوخت تولید می کند. شرکت شهاب خودرو نزدیک به 900 کارگر و کارمند رسمی داشته و تعداد بسیار بیشتری به صورت کارگران موقت در استخدام شرکتهای پیمانکار هستند.

 

*کارگران نساجی مازندران در روز سه شنبه 15 فروردین، نخستین حرکت اعتراضی خود در سال جدید را با تجمع جلوی در اصلی استانداری مازندران و بستن خیابان اصلی آغاز کردند.

به گزارش مازندنومه، کارگران حدود ساعت 9:45 دقیقه برای چند دقیقه خیابان اصلی را بستند و مانع عبور و مرور خودروها شدند.

کارگران پارچه نوشته ای را نیز با خود آورده بودند که روی آن نوشته شده بود:«تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، 14 ماه تلاش، 6 ماه سکوت، 20 ماه...؟»

 

*روز سه شنبه 15 فروردین، دستفروشان میدان گاز سنندج در مقابل شهرداری منطقه تجمع و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، نمایندگان این زحمتکشان با توضیح مشکلات خود و این که چندین سال است که در این مکان مشغول به کار هستند خواهان برگشت به محل کسب خود شدند. شهرداری منطقه با گفتن این که این مسياله در حیطه اختیارات شهرداری نیست آنها را به استانداری ارجاع داد.

دستفروشان همگی به استانداری مراجعه کرده که جواب منفی مسئولان باعث شد همه دستفروشان معترض به داخل استانداری رفته و مطالبات خود را با معاون استانداری مطرح کنند. پیگیری و مقاومت دستفروشان باعث شد که شهرداری کل به آنها قول دهد که تا روز یکشنبه 20 فروردین تکلیف آنها را مشخص خواهد کرد و به آنها وعده بازگشت به محل کسب شان را داد.

 

*تمامي کارگران کارخانه تولید شمش چدن در شرکت ذوب آهن غرب کشور (کوره بلند) واقع در۷ کیلومتری جاده قروه–اسد آباد، در نخستين روز كاري سال 1391 اخراج شدند. به گزارش ایلنا کارگران این واحد تولیدی روز چهارشنبه 16 فروردین مقابل استانداری همدان تجمع کردند.

نماینده کارگران معترض با بیان این که تعدادی از کارگران اخراجی روز سه شنبه 15 فروردین و چهارشنبه 16 فروردین مقابل استانداری همدان تجمع کرده‌اند، اظهار داشت: در صورتی که وضعیت کاری ما مشخص نشود به تهران آمده و در مقابل مجلس تجمع خواهیم کرد.

 

*تعدادی از معلمان حق التدرسی و کارکنان شرکتی با در دست داشتن پلاکاردهایی با این مضمون که خواستار حل سریعتر مشکل خود و تعیین تکلیف وضعیت خود هستیم، روز یکشنبه 20 فروردین در مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، مجلس شورای اسلامی طرح تعیین تکلیف معلمان حق التدریسی را در دستور کار روز یکشنبه 20 فروردین قرار داده بود که با تصویب نمایندگان به جلسه علنی بعدی موکول شد.

 

*کارگران کارخانه صنایع فلزی ایران صبح روز یکشنبه  20 فروردین به دليل عدم دريافت مطالبات قانونی ‌شان در مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردند. حرکت اعتراضی این کارگران از روز شنبه 19 فروردین شروع شد.

به گزارش خبرنگار ايلنا، کارخانه صنایع فلزی ایران در گذشته بیش از ۱۲۰۰ کارگر داشت که هم اکنون این تعداد به ۸۰۰ نفر رسیده است.

اعتصاب کارگران کارخانه های صنایع فلزی شماره 1 و 2 روز دوشنبه 21 فروردین ادامه پیدا کرد.

کارخانه صنايع فلزي ايران در منطقه شادآباد تهران قرار دارد که از مجموع ۷۲۰ کارگر شاغل در دو فاز اين كارخانه، ۵۰۰ تن رسمی و مابقی با قرارداد موقت مشغول به كار هستند.

 

*دو هزار تن از کارگران فصلي «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به عدم محاسبه سنوات بیمه‌ای و افزایش نیافتن دستمزد خود در سالهای گذشته در روز سه شنبه 22 فروردین دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده‌اند.

به گزارش ایلنا، تعداد زیادی از کارگران نی بر کشت و صنعت به سن بازنشستگی رسیده اما به دليل تعويق در پرداخت حق بيمه توسط كارفرما امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای تامین اجتماعی را ندارند. علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی کار این کارگران را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمي‌كند.

 

*بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعتصاب کارگران کارخانه های صنایع فلزی شماره 1 و 2 که از روز شنبه 19 فروردین آغاز شده روز چهارشنبه 23 فروردین پنجمین روز خود را پشت سر گذاشت.

کارگران کارخانجات صنایع فلزی اعلام کردند تا زمان تحقق خواستهایشان یا حداقل بخشهایی از آن، همچنان به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

 

*جمعی از رانندگان کامیونهای باری در محوطه مرزی بازارچه تمرچین پیرانشهر دست به تجمع زدند. براساس گزارش های رسیده به آژانس خبری موکریان، صبح روز پنج شنبه 24 فروردین، رانندگان کامیونهای باری در اعتراض به نبود فضای مناسب برای تخلیه و بارگیری در محوطه مرزی بازارچه تمرچین پیرانشهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*در پی اخراج بیش از 150 تن از رانندگان ایران خودرو در طی چند روز گذشته، کارگران اخراجی در اعتراض به بیکار سازیها و اخراجهای گسترده روز شنبه 26 فروردین مقابل ایران خودرو مرکزی تجمع اعتراضی برپا کردند.

به گزارش سایت پیام، کارگران معترض خواستار بازگشت بکار، امنیت شغلی و افزایش دستمزدها مطابق با هزینه های یک زندگی در شان انسان و پاسخگویی مقامات رژیم نسبت به سیاست های ضد کارگری حاکم بر این صنعت شدند.

 

*صبح روز شنبه 26 فروردین، بیش از 150 تن از کارگران فولاد زاگروس در اعتراض به تعطیلی کارخانه در یک ماه گذشته در مقابل فرمانداری قروه تجمع کرده‌اند. این تجمع در روز یکشنبه 27 فروردین ادامه پیدا کرد.

به گزارش ایلنا، نماینده کارگران که در این تجمع حضور داشت گفت: مدیریت جدید کارخانه با جذب نیروهای غیر بومی که تعداد آن‌ها به ۱۵۰ نفر می‌رسد به کارگران شاغل این کارخانه گفته‌اند فعلا در سر کار خود حاضر نشوند.

کارخانه فولاد زاگروس در استان کردستان و در بیست کیلومتری جاده شهر سنندج، در روستای کریم آباد واقع شده است.

این کارخانه از سال 1382 به بهره برداری رسید و بزرگترین پروژه صنعتی استان کردستان به شمار مي‌رفت. تولید سالیانه آن 7 هزار تن چدن خام است.

 

*جمعی از کرگران اخراجی نساجی کردستان در روز یکشنبه 27 فروردین مقابل اداره کار و تامین اجتماعی رژیم در سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران اخراجی نساجی کردستان در اعتراض به عدم اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و کارشکنی مقامات اداره کار و تامین اجتماعی در مورد بازنشستگی این کارگران، در مقابل این اداره تجمع اعتراضی برپا کردند.

 

*به گزارش كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكلهاي كارگري، روز یکشنبه 27 فروردین کارگران اخراجي موسسه یونس وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا که در پروژه سد بنیر در قسمت تونل توار مشغول به کار بوده اند مقابل اداره کار سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*حدود 800 کارگر و بازنشسته کارخانه صنایع فلزی ایران روز دوشنبه 28 فروردین در اعتراض به عدم پرداخت بیش از 8 ماه حقوق و بیمه معوقه، در مقابل وزارت صنایع تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، نماینده کارگران معترض گفت: وزارت صنايع کارفرما را متعهد به پرداخت مطالبات قانونی کارگران كرده است اما در حال حاضر کارفرما به بهانه این که سرمایه دار اصلی جهت پرداخت مطالبات کارگران تامین مالی نکرده از انجام تعهد خود طفره می‌رود.

 

*به گزارش خبرگزاری فارس، اعضای تعاونی مسکن منطقه 17 تهران نسبت به عملی نشدن وعده‌ های داده شده مبنی بر حل مشکلات تا 15 فروردین 1391، صبح روز پنجشنبه 31 فروردین در مقابل اداره تعاون استان تهران در خیابان سپهبد قرنی تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند.

 

اطلاعیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه درباره آزادی ابراهیم مددی

ابراهيم مددي نايب رئيس سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه با پايان دوران محكوميت آزاد شد.

سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه آزادي ابراهيم مددي را به خانواده، اعضاي سنديكا و كليه فعالان كارگري تبريك گفته و اميدوار است هر چه زودتر شاهد آزادي رضا شهابي ديگر عضو زنداني خود باشد.

سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه

فروردين 1391

 

بیانیه جمعي از كارگران عسلويه به مناسبت اول ماه مه

پیش به سوی اول ماه مه!

ما کارگران پروژه ای نفت و گاز همچون دیگر کارگران امسال را در حالی آغاز کرده ایم که فقر و تنگدستی زندگی ما را هرچه بیشتر تحت فشار قرار داده است. از ابتدای سال کارگران بسیاری از کار اخراج شده اند. کارگران شهاب خودرو نمونه بارز آن است. تورم بالای بیست درصد کمر ما را شکسته است، در طی سال گذشته نرخ برابری ارز با ریال به شدت تغییر کرده و قدرت خرید ما را نصف کرده است.

سال گذشته همچون سالهای گذشته فعالان کارگری و کارگران آگاه تحت فشار بوده و زندان خانه دوم آنان گردیده است. هرگونه اعتراض کارگران به شدید ترین وجه سرکوب شده است .

در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر اخبار بدی را نیز می شنویم؛ رضا شهابی یکی از فعالان خوش نام کارگری به شش سال زندان محکوم شده است، فقط به جرم دفاع از حقوق همکاران خود بایستی بهترین سالهای عمر خود را در زندان سپری کند.

سایه بیکار سازی حتی ما را نیز که شالوده اقتصاد ایران که وابستگی شدید به نفت دارد را می سازیم تهدید می کند.

هم رزمان عزیز بیایید مبارزه ای متحدانه را برای گرفتن حقوق اولیه انسانی که همانا کار و دستمزد متناسب با یک زندگی انسانی است به پیش ببریم. تنها با اتحاد بین همه کارگران ایران و جهان است که می توانیم حقوق اولیه خود را بدست آوریم.

مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر را امسال هرچه باشکوه تر در سراسر ایران برگذار کنیم.

پیش به سوی ایجاد تشکلهای مستقل کارگری

28 فروردین 1391

جمعی از کارگران عسلویه، کنگان و کارگران پروژه ای نفت و گاز

منبع:سایت کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق