این نمایش از آن مردم نیست

 

مهدی سامع

mehdi.samee@gmail.com

 

 

1- قرار است روز 22 خرداد امسال یک نمایش انتخاباتی در ولایت خامنه ای برگزار شود. در این نمایش رئیس جمهوری اسلامی که اداره بخشی از قوه مجریه را به عهده می گیرد و سید محمد خاتمی آن را «تدارگچی» نظام و افرادی هم با صفت «آبدارچی» آن را توصیف می کنند، مشخص می شود.

مشخصه اصلی این نمایش شرکت بازیگرانی است که درس عوامفریبی در مقابل مردم و سرسپردگی به ولی فقیه را آموخته و در عمل و بدون هرگونه شکاف بدان پایبند هستند. از دیگر مشخصات آن رواج دروغگویی، توطئه گری و انجام تقلبهای نجومی است. این همان پدیده ایست که در دوره قبلی هاشمی رفسنجانی را مجبور کرد که به خدا پناه ببرد و با چند ساعت خواب آشیخ مهدی کروبی توازن آرا به سود محمود احمدی نژاد تغیر کرد. این وجه از نمایش به شکلی انجام می شود که معروف ترین شعبده بازان جهان توان رقابت با آن را ندارند. تفاوت ورودی و خروجی از صندوقها چه در تعداد آرا و چه در نام افراد با تمایل ولی فقیه ساماندهی می شود و البته نتیجه کلی آرا با ضریب مناسب به نحوی اعلام می شود که ولی فقیه همچون گذشته به جهانیان اعلام کند که آرای ریخته شده در صندوقها بیان کننده تائید نظام ولایت فقیه است. روز 22 اردیبهشت امسال سید علی خامنه ای در سنندج گفت:«يك جمله هم در باب مسأله انتخابات بگويم، من عرض مي كنم بايد اصرار داشته باشيد همه در انتخابات شركت كنيد، در انتخابات به نظر من مساله اول، انتخاب اين شخص يا آن شخص نيست، مساله اول، مساله حضور شماست، حضور شما است كه نظام را تحكيم مي كند، پايه هاي نظام را مستحكم مي كند، آبروي ملت ايران را زياد مي كند، استقامت كشور را در مقابل دشمنيها زياد مي كند، دشمن را از طمع ورزيدن به كشور و از فكر ضربه زدن و توسعه و فساد و فتنه منصرف مي كند. اين يك مسئله بسيار مهم است.»

بر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی رای اکثریت شرکت کنندگان وقتی نافذ و قابل اعتبار است که این رای به وسیله ولی فقیه «تنفیذ» شود و بدون این کار رای اکثریت شرکت کنندگان فاقد اعتبار است.

 

2- در این نمایش همه ی ایرانیانی که 18 سال تمام دارند، حتی مرده هایی که  شناسنامه آنها باطل نشده باشد، می توانند در آن شرکت کنند. شناسنامه بدون صاحب که در ابعاد ملیونی در اختیار سپاه پاسداران و بسیج و عوامل ویژه ای از بیت ولی فقیه است، نقش مهمی در آرایش صحنه بازی می کنند.

در مورد تعداد واجدان شرایط رای دادن آن چه کمترین اهمیت را دارد ارایه یک آمار علمی و صدور کارت انتخاباتی برای هر شهروند ایرانی که به سن قانونی می رسد است. کامران دانشجو، رئيس ستاد انتخابات در وزارت کشور آمار واجدان شرايط رای دادن را  46 ميليون و 200 هزار تن اعلام کرد. تعدادی از کارشناسان آمار واجدان شرایط برای رای دادن را 51 ميليون و 300 هزار تن عنوان می کنند. واجدان شرايط در استان تهران را  8 ميليون و 796 هزار و 463 تن اعلام کرده اند.

نکته جالب تر این است که وزارت کشور 57 ملیون تعرفه انتخاباتی به چاپ رسانده است. این تفاوت 5 ملیونی در ارزیابی واجدان شرایط رای دادن و 11 ملیونی تعرفه مازاد بر نیاز، بیانگر عدم شفافیت و بسترسازی برای بهینه سازی نتیجه نمایش به سود کل نظام به طور عام و شخص ولی فقیه به طور خاص است.

 

3- برای ثبت نام به عنوان کاندیدا باید به وزارت کشور مراجعه کرد. طی روزهای ثبت نام تنور نمایش به نحو مسخره ای داغ نشان داده می شود. افراد بسیاری برای آن که چند لحظه در تلویزیون سخنی گفته باشند در ثبت نام شرکت می کنند و البته رندان بسیاری هم هستند که برای به سخره گرفتن ولایت خامنه ای با یک کلام گزنده و در یک فرم ضد ارزشی از نگاه ولی فقیه و ایادی او و یا یک چهره درهم تکیده وارد معرکه ثبت نام می شوند.

اما بر طبق قانون اساسی در این نمایش انتخاباتی، زنان، مسلمانان اهل سنت، مسیحیان، یهودیها، زرتشتیها، بهاییها، شیعیان 7 امامی و بدون مذهبها نمی توانند کاندیدا شوند. آن دسته از مسلمانان شیعه که ولایت مطلقه فقیه را قبول ندارند، حتی یک شیعه که به قانون اساسی و ولایت فقیه التزام دهد نمی تواند کاندیدا شود و باید ولایت مطلقه فقیه را قبول داشته باشد و به آن متعهد باشد. بر طبق قانون كليه انتخاب شوندگان بايستي«اعتقاد قلبي و التزام عملي به ولايت مطلقه فقيه» داشته باشند و پس از همه این شرایط تبعیض آمیز این شورای نگهبان تحت امر ولی فقیه است که باید صلاحیت آن مسلمان شبعه که «اعتقاد قلبي و التزام عملي به ولايت مطلقه فقيه» دارد را تائید صلاحیت کند. بدین ترتیب این نمایش را می توان نمونه کاملی از تبعیض جنسی و مذهبی و علامت روشنی از تحقبر مردم ایران از جانب رژیم ولایت فقیه تعریف کرد. با وجود همه ی این قید و بند ها و تبعیضها آن تعداد افراد خودی که سابقه مشارکت در حاکمیت را دارند باید قبل از اعلام کاندیداتوری خود به ملاقات ولی فقیه بروند تا خامنه ای عندالملاقات کارت سبز را به آنان نشان دهد. خامنه ای برای نشان دادن کارت زرد و یا کارت سرخ شیوه های ویژه دارد که حتما نباید رو در رو آن را آشکار کند. در مورد علت عقب نشینی سید محمد خاتمی در این دوره که خود وی آن را حضور میرحسین موسوی اعلام کرد، عبدالله رمضان زاده، قائم‌مقام دبیر کل جبهه مشارکت ایران اسلامی و یکی از نزدیک ترین افراد به خاتمی آن را دریافت «پیامهایی» دانست که کاندیدا شدن او را صلاح نمی دانستند.(آفتاب، 13 اردیبهشت) و چه کسی نمی داند که منبع چنین پیام موثری تنها و تنها بیت ولی فقیه است.

 

4- شورای نگهبان قانون اساسی روز چهارشنبه  ٣۰ ارديبهشت ۱٣٨٨ از میان 475 تن که در وزارت کشور ثبت نام کرده بودند، صلاحیت 4 تن را تائید کرد. 42 تن از ثبت نام کنندگان زن بودند و در میان 4 نفری که تائید صلاحیت شده اند، نام هیچ زنی وجود ندارد. شورای نگهبان اسامی این چهار نفر را چنین ردیف کرده است؛ محمود احمدی نژاد، محسن رضایی میرقائد، مهدی کروبی و میرحسین موسوی خامنه. بدین تزتیب در هر گوشه صحنه نمایش یک تن از خودیهای مورد اعتماد قرار گرفته و در مرکز این صحنه سید علی خامنه ای بازی هر یک از این چهار تن را زیر نظر دارد.

در مورد محسن رضایی نگرانی زیادی برای رقبا وجود ندارد. او می تواند نقش جوکر را داشته باشد و اگر در ارزیابی احمدی نژاد هوا نا مساعد ارزیابی شود او می تواند به سود احمدی نژاد کناره گیری کند.

محمود احمدی نژاد یک کوتوله سیاسی و منفورترین بازیگر این نمایش است، با توسل به قدرت دولتی به شمول سپاه پاسداران، بسیج، ارگانهای علنی و مخفی امنیتی و در دست داشتن مجریان اصلی در وزارت کشور و با اتکا به ثروت از طریق هزینه کردن درآمد نفت و رواج گدا پروری با پخش پول، توزیع سیب زمینی مجانی و پرتقال اسرائیلی و البته به مدد امدادهای غیبی چشم به پیروزی دوخته است. تلاش  احمدی نژاد این است که نمایش در دور اول به سرانجام برسد.

میر حسین موسوی که خود را «اصولگرای اصلاح طلب» تعریف کرده و با رنگ سیز دستان خون آلود خود را پنهان می کند سالها قبل از زبان زهرا رهنورد اعلام بریدگی کرد. وی کبریت بی خطر برای ولی فقیه و یک بازیگر مناسب میان ولی فقیه و هاشمی رفسنجانی است. اصولگرایی او به همان میزان برای باند ذوب در ولایت جدیست که اصلاح طلبی او برای باند دوم خردادی. او آش کشگی است که خوردنش برای ورشکستگان دوم خردادی اجباری شده است. هدف واقعی و جدی او و  مدافعانش بیرون راندن احمدی نژاد از هرم قدرت است. دار و دسته موسوی می خواهند بر موج انزجار از محمود احمدی نژاد و بدون آن که خودشان کوچکترین هزینه در مخالفت با سیاستهای کلان ولی فقیه بپردازند به قدرت برسند. همین واقعیت مماشاتگران بین المللی را برای حمایت از او دچار تردید و وسواس کرده است. مضمون حرفهای او در مورد هلوکاست و سلاح اتمی تفاوتی با حرفهای محمود احمدی نژاد ندارد و البته خود او هم به خوبی می داند که آن چه احمدی نژاد بر زیان می راند همان حرفیست که از جانب ولی فقیه به او دیکته شده است. با این حال در محاسبه موسوی عامل حمایت مماشاتگران جهان جای جدی دارد. از مدتها پیش دلالان حرفه ای در راهروهای پارلمانها و وزارت خارجه های کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی به دلبری مشغول هستند. یکی از اقدامات ننگین موسوی و تیم تبلیغاتی او مصادره سرود همیشه ماندگار «آفتابکاران» است. این سرود که برای رزمندگان دلیر رستاخیز و حماسه سیاهکل سروده شده و پس از به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی با استقبال عمومی روبرو شد و در مراسمهای مختلف نیروهای مخالف رژیم و جنبشهای اجتماعی مردم پخش شده است همراه با تصاویر میرحسین موسوی ابتدا در سومین همایش موج سوم با حضور محمد خاتمی و میر حسین موسوی در قالب کلیپی پخش شد. این اقدام با موجی از مخالفت در محافل دانشجویی و اجتماعی روبرو شد. آخرین اعتراض در روز سه شنبه 29 اردیبهشت بود.

به گزارش روز سه شنبه 29 اردیبهشت 1388 خبرنامه اميرکبير در آغاز جلسه ای که در این روز در دانشگاه بين المللی خمينی در قزوين با حضور محمدرضا تاجيک به عنوان يکی از اعضای ستاد ميرحسين موسوی برگزار شده بود، سرود «آفتابکاران» با تصاويری از ميرحسين پخش شد. در این جلسه دبير تشکل دانشجویی اصلاح طلب در آغاز سخن خويش و پيش از طرح سوالها، با ابراز تأسف از پخش کليپ ميرحسين که سرود «آفتابکاران» بر روی آن قرار داشت، گفت: «اين سرود برای زندانيان سياسی دهه ۶۰ که در زمان نخست وزيری ميرحسين اعدام شده بودند سروده شده و متأسفانه هم اينک و در برنامه تبليغاتی ميرحسين با مصادره به مطلوب و به شکل وقيحانه پخش می شود.» در این رابطه دو نکته قابل تامل است. نکته اول این که علیرغم همه ی سرکوبها و سانسورها و گفتمان سازیها  سرود جنبش پیشتاز فدایی آن چنان در میان مردم محبوبیت دارد که میرحسین موسوی هم برای جذب جوانان مجبور به دزدی و مصادره این سرود است. نکته دوم این است که مدعیان قانونگرایی و جامعه مدنی حداقل در مورد پیشینه این سرود توضیح دهند دست به چنین عمل زشتی می زنند و از همین منظر می توان دریافت که این مدعیان دروغین اصلاحات در حوزه قانونگرایی هم فاقد پرنسیپ هستند.

در این میان شیخ مهدی کروبی نقش ویژه ای دارد. بخش مهمی از کسانی که در گذشته در هرم قدرت مشارکت داشته و   لگد خورده ولی فقیه و بیدادگاههای او هستند در اطراف او جمع شده اند. او که در دوران خاتمی نقش ترمز را بازی می کرد، اکنون به گاز چسبیده است. حرفهایی می زند که نه جدیتی در آن است و نه یارای عمل به آن. هر تلاش او برای خط شکنی همراه با صدها قید و بند و اما و اگر می شود. به نظر می رسد سرنوشت او با مدال برنز در این دوره گره خورده است.

از تفاوتهای این چهار تن که در چارچوت معیارهای ولایت خامنه ای قابل تحمل است که بگذریم، نقطه مشترک و تردید ناپذییر همه آنها حقانیت و اصالت دادن به نظام ولایت مطلقه فقیه، رعایت خط سرخهای ولی فقیه و مشارکت در سرکوب و مهار جنبش اجتماعی مردم ایران برای دمکراسی و حکومت عرفی است.

 

5- کارگزاران ولی فقیه برای داغ نشان دادن نمایش در روز 22 خرداد با تمام توان بسیج شده اند. بر اساس اطلاعیه هياتهاي اجرايي در کل کشور 45 هزار و 758 شعبه اخذ راي در نظر گرفته شده است كه از اين تعداد 14 هزار و 180 شعبه سيار و 31 هزار و 578 شعبه ثابت است. در استان تهران حدود شش هزار و 100 شعبه اخذ راي و تعداد 280 تا 290 شعبه اخذ راي در خارج از کشور در نظر گرفته است.

از هم اکنون و بنا به سابقه امر روشن است که عوامل رژیم می کوشند بعضی از حوزه های رای گیری، یه شمول حوزه های اطراف دانشگاه تهران، حوزه های اطراف بازار، حوزه حسینیه ارشاد، و.... را با تجمع روزانه چند هزار نفر به منظور بازدید خبرنگاران خارجی سازماندهی کنند. بسیاری از خبرنگاران خارجی می دانند که انعکاس تحریم و تنفر و انزجار مردم از این نمایش سبب آن خواهد شد که در آینده خود و رسانه مربوطه نتوانند برای پوشش خبری اجازه ورود به ایران را داشته باشند.

همچنین در طول رای گیری و برای بازار گرمی زنان و جوانانی نشان داده می شوند که در روزهای دیگر با چنین پوششها و آرایشها سخت مجازات می شوند. بسیاری از ترانه ها و آهنگهایی که پخش آن در طول سال امکان پپذیر نیست در روز نمایش بارها از رسانه های دولتی پخش می شود. همه ی این تلاشها برای پنهان کردن سیمای واقعی جنبش تحریم و عدم انعکاس تنفر و انزجار عمومی مردم ایران از حکومت دینی و دیکتاتوری ولایت فقیه است.  

 

6- در این نمایش انتخاباتی ولی فقیه نظام نه فقط بی طرف نیست، بلکه تمامی مهندسی این نمایش را از ابتدا تا روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری در اختیار و کنترل خود دارد.

روز چهارشنبه 8 آبان سال پیش سید علی خامنه ای گفت:«عده اى با عجله از حالا مباحث انتخاباتى را شروع كرده اند كه اين فعاليتهاى زودهنگام انتخاباتى موجب منحرف شدن ذهنها از مسائل اصلى، مشغول كردن افراد به يكديگر، و برخى بدگويیها مى شود و اين به ضرر مصالح كشور است.»

در آن زمان خامنه ای به دنبال آن بود که حتی بر جزئیات این نمایش کنترل و نظارت داشته باشد. خامنه ای در روز اول فروردین امسال در مشهد اعلام کرد که یک رای دارد و از هیچ کاندیدا به طور  علنی حمایت نمی کند.

روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت خامنه ای در یک سخنرانی در تهران گفت:«به رغم تلاش دشمن برای خدشه دار کردن انتخابات در جمهوری اسلامی ایران، ملت بزرگ ایران با حضور پر شور و صمیمانه خود در انتخابات ریاست جمهوری، انتخاباتی می آفرینند که دشمن را خشمگین کند......متأسفانه برخی دوستان بی انصاف و کسانی که جزو ملت هستند و توقع دارند مردم به آنها توجه کنند، با ناسپاسی علیه ملت حرف می زنند و با تکرار دروغ دشمن، سلامت انتخابات را زیر سئوال می برند.»

در این سخنان ولی فقیه رژیم پنبه «کمیته صیانت از آرا» را زد به شکلی که این کمیته هم شکل نگرفته به سرنوشت کمیته های تحقیق در دوران خاتمی شد.

دیری نپائید که خامنه ای با فراموش کردن حرفهایش در مشهد، در سریال سخنرانیهایش در کردستان به شیوه های گوناگون آدرسهایی ارایه داد که همگان دریافتند که کاندیدای «اصلح» از نظر او محمود احمدی نژاد است.

روز 22 اردیبهشت امسال سید علی خامنه ای در سنندج پس از برشمردن منافع شرکت در این نمایش برای نظام ولایت فقیه گفت:«مساله بعدي در انتخابات اینه كه مردم سعي كنند صالح ترين را انتخاب كنند، آن كساني كه نامزد رياست جمهوري مي شوند و در شوراي نگهبان صلاحيت آنها زير ذره بين قرار مي گيرد و شوراي نگهبان صلاحيت آنها را اعلام مي كند اينها صالحند، اينها همه شان صالحند، اما مهم اين است كه شما در بين افراد صالح بگرديد صالح ترين را پيدا كنيد. اين جا جايي نيست كه من و شما بتوانيم به حداقل اكتفا بكنيم، دنبال حداكثر باشيد بهترين را انتخاب كنيد.»

خامنه ای در ادامه و در توضیح مشخصات بهترین شخص گفت:«شاخصهايي وجود دارد. بهترين آن كسي است كه درد كشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم يگانه و صميمي باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافيگري خودش نباشد، آفت بزرگ ما اشرافيگري و تجمل پرستي است......اولين كار اينه كه ما مسئول كشور را، مسئولين كشور را افرادي انتخاب كنيم مردمي باشند، ساده زيست باشند، درد مردم را بدانند، خودشان احساس درد كنند از درد مردم، اين هم به نظر من شاخص مهمي است، بگرديد، آگاهانه، ببرسيد و به آن چه كه رسيديد و تشخيص داديد اقدام كنيد و قصد غربت كنيد.»

لازم به تجسس زیاد برای پیدا کردن آدرسی که خامنه ای می دهد نیست. به خصوص که وی در همین سخنان به انتقادهای موسوی و کروبی و طرفدارانشان در مورد اوضاع اقتصادی کشور جواب داد و در ابتدا گفت که باور نمی کند بعضی از این انتقادها «از روی صدق و صفا» مطرح شده باشد و افزود:«من اوضاع کشور را از همه آقایان بهتر خبر دارم، می دانم که بسیاری از این مطالبی که به عنوان انتقاد در مورد وضع کشور و وضع اقتصاد می گویند، خلاف واقع است.»

روز شنبه ۲۶ اردیبهشت ولی فقیه رژیم در مریوان خطاب به ایادیش گفت که:«این که مسئولان ما، یا نامزدهای انتخاباتی برای جلب توجه دیگران، حرفهای غربیها را تکرار کنند، امتیازی محسوب نمی شود.»

روز دو شنبه 28 اردیبهشت خامنه ای در بیجار گفت:«... معيارها مشخص است. من آن روز عرض كردم. اين هم مكمل آنهاست. در انتخاب خود توجه كنيد. كساني نيايند سر كار با راي ملت كه در مقابل دشمنان بخواهند دست تسليم بالا ببرند و آبروي ملت ايران را ببرند. كساني سر كار نيايند كه بخواهند با تملق گويي به غرب، به دولتهاي غربي، به دولتهاي زورگو و مستكبر، با تملق گويي به آنها بخواهند براي خودشان موقعيتي در سطح بين المللي به خيال خودشان دست و پا كنند. اينها براي ملت ايران ارزشي ندارد.»

با توجه به مشخصاتی که خامنه ای ارایه می دهد نباید تردید کرد که کاندیدای مورد حمایت او که می تواند در نقش یک کوتوله سیاسی و یک گماشته گوش به فرمان باشد، محمود احمدی نژاد است و خامنه ای از همه قدرت خود برای به کرسی نشاندن احمدی نژاد استفاده خواهد کرد. اما اگر خامنه ای علیرغم همه ی تلاشها و رقم سازیها نتواند کاندیدای اصلح خود را بر کرسی صدارت بنشاند، با قبول یک شکست به شیوه نمد مالی با فردی دیگری که بر احمدی نژاد غلبه کرده رفتار خواهد کرد تا او را به سرنوشت سید محمد خاتمی دچار کند.

 

7- با توجه به آن چه در مورد مشخصات و مختصات نمایش انتخاباتی که در روز 22 خرداد به صحنه خواهد آمد و با توجه به مطالبات مبرم مردم ایران که در صدر آن الغای ولایت فقیه و تحقق دمکراسی و حکومت عرفی قرار دارد، و با توجه به این که هیچ یک از چهار کاندیدای موجود نه می خواهند و نه می توانند یک گام پایشان را فراتر از نظام ولایت فقیه و قانون اساسی آن بگذارند، بنابرین هر رای در این نمایش یک رای به استبداد مذهبی ولایت فقیه، یک رای به تائید تبعیض و پایمالی حق حاکمیت مردم و یک رای در تائید سرکوب داخلی و صدور تروریسم و بنیادگرایی است و مردم حق دارند این نمایش انتخاباتی که نه دمکراتیک است و نه آزاد و دامنه رقابت در آن به سیاستهای کلان نظام ربط پیدا نمی کند را تحریم کنند و چنین خواهند کرد.

 

منبع: یادداشت سیاسی نبرد خلق، شماره 287، جمعه 1 خرداد 1388(22 مي 2009)