کنشهای بحران مالی جهانی بر وضعیت کارگران و زحمتکشان ایران

زینت میرهاشمی

 

بحران مالی سرمایه داری این دستاورد اقتصاد نئولیبرالیستی، تاثیرات خود را در کشورهای پیرامونی منجمله ایران خواهد گذاشت. ترکشهای این بحران اگر چه با فاصله زمانی اما به شکل ناعادلانه ای بر وضعیت معاشی کارگران و مزدبگیران تاثیر منفی بر جای خواهد گذاشت. صاحبان سرمایه در این شرایط سخت و ناگوار به کمک هم می شتابند تا نظم موجود را در برابر واکنش محرومان واکسینه کنند. سرکوبی و فشار بر فعالان جنبشهای کارگری، جلوگیری از رشد جنبشهای کارگری و عدم سازمانیابی جهانی این جنبش، از پارامترهایی است که زندگی طبقه کارگر و مزدبگیران را در برابر زیانهای بحران سرمایه داری، آسیب پذیر تر می کند. همبستگی و سازمانیابی کارگران و مزدبگیران در جهان، می تواند الترناتیو سوسیالیستی را به عنوان راه حلی عادلانه در برابر نظم موجود قدرتمند کند.

کاهش قیمت نفت خام یکی از پس لرزه های بحران جهانی و تاثیر گذار بر اقتصاد ایران است. اقتصاد ایران به دلیل وابستگی اش به نفت و واردات در ابعادی گسترده در برابر بحران جهانی هزینه پرداز خواهد بود و این موضوع  در ماههای آینده بیشتر مشخص خواهد شد. بنا به گزارش درج شده در رسانه های حکومتی، میزان درآمد ارزی رژیم فقط در نیمه اول سال 1387 به 60 میلیارد رسید. این منابع افزایش درآمد را در این دوره بیش از 50 درصد اعلام کردند.بهای هر بشکه نفت خام در پایان ماه آبان کمتر از 50 دلار شد. این در حالی است که در ماه ژوئیه قیمت نفت از مرز 150 دلار هم گذشته بود.

 بعضی از پایوران رژیم از بحران مالی که غرب را فرا گرفته ابراز خوشحالی نمودند. دارو دسته احمدی نژاد اقتصاد اسلامی را آلترناتیو اقتصاد «غربی» دانسته و نسخه هایی عقب مانده برای درمان این بحران می پیچند.

احمدی نژاد با ابراز خوشحالی از امکان تبدیل تهدیدها به فرصتها برای رژیم و با تکرار همان حرفهای همیشگی که از نگاه کارشناسان اقتصادی، پشیزی ارزش ندارد، مورد تمسخر همه قرار گرفت. وی در همایشی در روز 19 آیان ادعا کرد که ایران در این بحران جزء کشورهایی است که کمترین آسیب را می بیند. احمدی نژاد اظهار امیدواری کرد که آسیبهای بحران جهانی را به «صفر» برساند.

معاون وزیر اقتصاد رژیم گفت که «بحران مالی جهانی، فرصتهایی را در زمینه جذب سرمایه گذاریهای خارجی برای ایران فراهم کرده است.» کارگزاران رژیم ادعا می کنند که در شرایط موجود، سرمایه ها به سمت ایران سرازیر شده و در «امنیت نظام ولایت فقیه» سرمایه گذاری خواهند کرد.

در حالی که پایین آمدن قیمت نفت خام و نیز تحریمها به بحرانی تر شدن وضعیت اقتصادی انجامیده، احمدی نژاد سه شنبه 30 مهر با حرفهای عوامفریبانه خود، تحریمها را بی اثر و وضعیت اقتصادی را خوب اعلام کرد. پاسدار احمدی نژاد به دروغ گفت که «در این سه سال تحریم، صادرات غیر نفتی ما سه برابر شده است» وی همچنین از تبدیل تحریمها به «فرصت و پیشرفت» حرف زد. این حرفها در حالی است که همقطاران وی بالا رفتن قیمت نفت را فرصتی «طلایی» و پایین آمدن آن را فشاری مستقیم بر تنگ تر کردن بخور بخورهای حکومتیان می دانند.

افزایش بهای نفت خام که رشد نقدینگی و افزایش واردات را به همراه داشت باعث  رکود بیشتر و تعطیلی واحدهای تولیدی شده است. دولت احمدی نژاد بر اساس افزایش قیمت نفت خام، طرحهای به اصطلاح زودبازده را در دستور کار قرار داد.

برخی از این طرحها قبل از اجرایی شدن به بایگانی سپرده شد. برخی از آنها هم که اجرا شد هیچ راهگشایی برای تولید و ایجاد کار نداشته است. اما جیب فرماندهان سپاه و بسیج از بودجه ای که برای طرحهای زودبازده اختصاص داده شده پر شد و این باعث رشد سرسام آور  نقدینگی شد. حکومتیها و نورچشمیها فربه شده، طبیعا با پایین آمدن در آمد نفت ناراضی شده اند.

بر اساس داده های آماری در رسانه های دولتی، طی 3 سال گذشته، دولت احمدی نژاد بیش از 198 میلیارد دلار نفت فروخته است. دستاورد این درآمد برای مردم تورم بالای 26 درصد و نقدینگی غیر مولد 169 هزار میلیارد تومانی بوده است. هیچ رهیافت مثبتی برای نجات صنایع تولیدی از گرداب ورشکستگی و رکود وجود ندارد.  آمار بیکاری افزایش پیدا کرده است. تورم سیر صعودی خود را حفظ کرده است.

طرح «تحول اقتصادی» که پاسدار احمدی نژاد ادعای انجام آن را دارد در شرایط بحرانی موجود در نطفه خفه خواهد شد.این طرحها از یک طرف به تضادهای بالائیها را برای سهم بیشتر یا حفظ سهم خود دامن می زند و از طرفی دیگر منجر به فقیرتر شدن کارگران و  مزدبگیران و در نتیجه رشد اعتراضهای عمومی خواهد شد.

در حقیقت طرحهای احمدی نژاد در راستای پیاده کردن سیاستهای صندوق بین المللی پول و در خدمت نئولیبرالیسم خواهد بود. مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با طرح جدید احمدی نژاد پیش بینی می کند که:«این طرح حداقل 50 درصد تورم را در پی خواهد داشت که با تورم 26 درصدی کنونی میزان تورم را به بالای 70 درصد می رساند و شوک شدیدی را به کشور تحمیل خواهد کرد.» (روزنامه اعتماد دوشنبه 20 آبان 87)

وزیر کار رزیم در پایان شهریور ماه اعلام کرد که «در شش ماهه نخست امسال حدود 253 هزار نفر از نیروی کار به لحاظ عدم تامین نقدینگی و نبود ماده اولیه کارخانجات بیکار شده اند.» وی آمار بیکاری را «بیش از دو میلیون و 200 هزار» نفر اعلام کرد. ما به ازای رشد بیکاری و تعطیلی صنایع تولیدی، رشد صعودی واردات و افزایش دارایی  سرمایه داران دلال صفت و حکومتیها بوده است.

روزنامه آفتاب یزد یکشنبه 19 آبان در یک گزارش از «درآمد چند میلیاردی و انحصاری 55 نفر از طریق واردات انحصاری 5 کالا» نوشته است. واردات خودرو، آهن آلات، شکر، پارچه و تلفن همراه در سال 86 به طور انحصاری در «اختیار تعداد قلیلی» بوده است. این منبع می نویسد:«بنا بر آمار رسمی گمرک ایران انحصار واردات خودرو در اختیار 10 نفر، انحصار واردات شکر در اختیار 15 نفر، انحصار واردات آهن در اختیار 20 نفر، و انحصار واردات گوشی موبایل و پارچه نیز هر یک در انحصار 10 نفر بوده است.»

در ازای نابودی تولیدات ایران، «55 شخصیت حقیقی و حقوقی» میلیاردها دلار سود برده اند. رشد درآمدهای نفتی در بخشهای تولیدی هزینه نشد و به رشد واردات کمک کرد. در این مورد به آمارهای کارگزاران حکومت مراجعه می کنیم. رئیس سازمان گمرک می گوید:«در 7 ماهه سال جاری 23 میلیون و 825 هزار تن کالا به ارزش 33 میلیارد و 594 میلیون و 500 هزار دلار وارد کشور شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از حیث ارزش 31 درصد افزایش داشته است.» (روزنامه جمهوری اسلامی 14 آبان 87)

یکی از موارد دیگر اجرای اوامر بانک جهانی، خصوصی سازی و حذف سوبسیدها بوده است. در راستای اجرایی کردن آن بیش از همه کارگران و مزدبگیران آسیب و زیان دیدند و خواهند دید. حذف سوبسیدها و پرداخت «یارانه ها» از جمله وعده هایی است که دولت احمدی نژاد با آن سر همه را می خواهد گرم کند. رفسنجانی این طرح را «گداپروری» نامید. این موضوع تبدیل به کشاکش در بین خودیها شده است. این در حالی است که ما هر روزه شاهد اعتراض کارگران به عدم پرداخت حقوقشان هستیم. حداقل حقوق کارگران با میزان تورم خوانایی ندارد. در رابطه با خصوصی سازی، شرکتهای دولتی بین آقازاده ها و وابستگان به حکومت سپرده می شود و به همین دلیل با این سیاست واحدهای تولیدی دچار بحران شده و بخش بزرگی از آنان نابود شده اند. در عمل واحدهایی که به بخش خصوصی سپرده شده اند، به دلیل نقشی که سپاه در مالکیت این واحدها دارد، به شکلی شبه دولتی و جنبه نظامی هم پیدا کرده است.

در اول آبان ماه سال جاری شاهد  برگزاری مجمع عمومی کارگران و تعیین هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، بودیم. بیش از 1000 نفر از کارگران این واحد بزرگ تولیدی در همایش انتخاب اعضای هیآت مدیره این سندیکا شرکت کردند. سنگ پایه این تشکل، برآیند مبارزه طولانی کارگران برای دست یازی به حق خود علیرغم همه تهدیدها و سرکوبگری رژیم است.

گستره مبارزه کارگران نیشکر هفت تپه ابعادی جهانی به خود گرفته است. وزارت اطلاعات با شگردهای سرکوبگرانه اش تلاش کرد از برگزاری این همایش جلوگیری کند، اما موفق به از بین بردن عزم  کارگران برای ایجاد تشکل مستقل خود نشد. سازمانیابی و ایجاد سندیکای کارگری حق کارگران است. رژیم علیرغم پذیرش کنوانسیونهای سازمان بین الملی کار مبنی بر تشکل پذیری کارگران طی سه دهه کارگران را از این امر محروم و هر تشکلی مستقل کارگری را سرکوب کرده است.

بی شک سازمانیابی و تشکل پذیری مبارزه کارگران را در مداری بالاتر و موثرتر پیش خواهد برد. این موفقیت را به کارگران هفت تپه و همه ی فعالان کارگری شادباش می گوئیم.

 

برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان ماه 1387

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 

*روز چهار شنبه 1 آبان پرستاران مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان خمینی‌شهر در مقابل اداره‌ی تامین اجتماعی این شهرستان اقدام به برگزاری تجمعی اعتراضی کردند. به گزارش سایت سلام دمکرات این تجمع که حدود ۵۰ نفر در آن شرکت داشتند، در اعتراض به شرایط سخت کاری و پایین بودن دستمزدها انجام گرفت.

 

*كارگران كارخانه چيني اشكان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماهه حقوق و نبود توليد، دستگاههاي كارخانه را مصادره كردند. روز چهار شنبه 1 آبان يك فعال كارگري در اين رابطه به خبرنگار آژانس ايران خبر گفت:كارگران كارخانه دستگاهها را مصادر كردند، بعد از طرف صاحب كارخانه پيام آمد كه مي خواهد پول واريز كند به دستگاههاي كارخانه دست نزنيد! ولي متاسفانه هنوز خبري نشده است !!!

اين كارگر در ادامه افزود:در ضمن نيرو ي انتظامي زيادي براي دستگيري كارگران به كارخانه ريخته بودند و قصد داشتند كه بچه هايي كه اعتراض كردند را دستگير كنند  كه اين اقدام دولت مجددا خشم كارگران را بر انگيخت.

 

*به گزارش روز پنج شنبه 9 آبان آژانس ايران خبر، به دنبال احضار 12 نفر از فعالان کارگري در شرکت لاستيک البرز در چند هفته قبل به علت شکايت سهامدار عمده شرکت مبني بر تصرف دفتر مرکزي واقع در خيابان ازادي تهران، امروز افراد فوق به شعبه 7 بازپرسي دادسراي انقلاب سعادت آباد به اتهام تشويش اذهان عمومي و تصرف دفتر مرکزي احضار شدند و در شعبه فوق به دفاع از خود پرداختند.

روز قبل رئيس کارگزيني شرکت به دليل گرفتن ميليونها تومان رشوه از سوي سهامدار شرکت به جهت نيل به اهداف سهامدار از سوي کارگران شرکت از کارخانه اخراج شد.

 

*به گزارش روز سه شنبه 14 آبان  آژانس ايران خبر کارگران شرکت پارس خودرو از صبح پنج شنبه 9 آبان به علت عدم پرداخت دستمزدهای عقب افتاده آنان دست به اعتصاب زدند.

 

*کارگران شرکت سبلان پارچه اردبیل به خاطر عدم دریافت حقوق و مزایا ، چندین بار در هفته های گذشته در مقابل سازمان صنایع و استانداری اردیبل دست به تجمع زدند.

به گزارش روز پنج شنبه 16 آبان انجمن صدای کاوه ها در این شرکت حدود 250 نفر مشغول به کاربوده که از این تعداد، 150 نفر در خط تولید کارخانه مشغول به کار می باشند که به مدت 7 ماه است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند.

شرکت سبلان پارچه اردبیل به  عنوان بزرگترين کارخانه نساجي شمال غرب کشور که با تبليغات گسترده مرداد ماه سال گذشته دراردبيل با حضور احمدی نژاد به  بهره برداري رسيد، هم اکنون در سخت ترين شرايط مالي قرارداد به طوري که از اول امسال قادر نبوده حقوق کارگران و کارمندان خود را پرداخت کنند.

 

*بیش از هزارتن از كارگران كیان تایر (لاستیك البرز) صبح روز دوشنبه 20 آبان در مقابل دفتر احمدی نژاد تجمع كردند و با سردادن شعار «این آخرین پیام است کارگر مبارز آماده قیام است» علیه سیاستهای ضدكارگری حكومت اعتراض كردند. به گزارش انجمن صدای کاوه ها كارگران كیان تایر بیش از 7ماه است كه حقوق و مزایا دریافت نكردند و در وضعیت معیشتی بسیار سختی به سر می برند.

براساس گزارش دریافتی مأموران سركوبگر نیروی انتظامی به كارگران زحمتكش كیان تایر یورش بردند تا آنان را پراكنده سازند. كارگران نیز در مقابل این یورش وحشیانه ایستادگی كردند و شعارهای ضدحكومتی سر دادند.

 

*کارگران شرکت لوله‌سازی لوشان که مشغول پروژه لوله‌گذاری در بندر انزلی هستند، از روز ۲۱ آبان ماه ۱۳۸۷ در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد، حق بیمه و عدم ارسال لیست بیمه به سازمان تأمین اجتماعی دست به اعتصاب زده‌اند. به گزارش سایت سلام دمکرات مدیر عامل شرکت نیز در واکنش به اعتصاب کارگران دستور داده تا درب کارگاه به روی کارگران بسته شود و قول داده که شنبه آینده حقوق‌های معوقه را پرداخت کند.

قبلاً یک بار تعدادی از کارگران دست به اعتصاب زده بودند که آن اعتصاب منجر به اخراج ۴ نفر از کارگران شده بود.

 

*سر انجام پس از گذشت بیش از دو هفته از اعتصاب هماهنگ و یکپارچه ی کارگران ، در کارخانه ی ایران برک رشت، مبنی بر بازگشت به کار تمامی کارگران اخراجی، کارفرمای این کارخانه، مجبور به عقب نشینی و پذیرش خواست کارگران، در این خصوص شد.

به گزارش روز 22 آبان کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری 7 نفر از نمایندگان کارگران، در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و مزایای معوقه ی خود، توسط کارفرمای کارخانه اخراج شدند، که در مقابله با این برخورد رذیلانه و ضد کارگری، تمامی 200 کارگر کارخانه، به شکلی متحد و یکپارچه دست از کار کشیدند و دستگاهها را یکی پس از دیگری خاموش کردند.

روز  دوشنبه 20 آبان جمعی از کارگران ایران برک طی گزارشی در مورد این واحد تولیدی اعلام کردند که کارخانه ایران برک رشت با بیش از 37 سال سابقه کار ، تنها مرکز تهیه پارچه فاستونی و دوخت و دوز کت و شلوار در منطقه گیلان می باشد. این کارخانه در سال 1377 از پوشش سازمان صنایع ملی ایران خارج شده و به بخش خصوصی واگذار شد.

مالکیت و عمده سهام این شرکت در اختیار شخصی به نام محمد ضرابیه می باشد که در حال حاضر مدیرعامل بانک سامان کشور و صاحب کارخانجاتی از قبیل یزد بافت، فیلور، کاشی کویر یزد است.

 

*به گزارش خبرنگار آژانس ايران صبح روز يكشنبه 26 آبان 20 نفر از كارگران به نمايندگي از طرف  150 تن كارگران كارخانه چيني اشكان براي رسيدگي به درخواست ضبط اموال كارخانه در مقابل دادگستري شهرستان قزوين تجمع اعتراضي برگزار كردند.

 

*طه آزادي فعال کارگري اهل سقز که به همراه نامق(جوانمير) مرادي اهل کرمانشاه در تاريخ يازدهم ارديبهشت ماه سال جاري به علت برگزاري روز کارگر در منطقه عسلويه بازداشت و مدت 47 روز را در اداره اطلاعات و زندان شهر بوشهر به سر برده بودجهت معرفي خود به بیدادگاه احضار گرديد.

به گزارش روز دوشنبه 27 آبان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اتهام اين فعال کارگري فعاليت تبليغي بر عليه نظام ذکر گرديده است.

 

*كارگران شركت سازمايه پاكدشت روز دوشنبه 29 آبان در مقابل دادگستري پاکدشت تجمع اعتراضي برگزار كردند. به گزارش سایت فرباد کارگر، كارگران در اعتراض به نامشخص بودن امنيت شغلي و حقوق عقب افتاده خود تجمع نمودند. كارگران تهديد كردند اگر به خواسته آنها رسيدگي نشود، مجددا تجمع اعتراضي برگزار خواهند كرد.

 

سنديكاي کارگران شركت نيشكر هفت تپه با انتخاب هيات مديره کار خود را آغاز کرد.

صبح روز چهارشنبه اول آبان كارگران شركت نيشكر هفت تپه در حالي كه خود را براي شركت در انتخابات آماده مي كردند با بخش نامه مسئولان كارخانه كه آنان را از شركت در انتخابات منع مي كرد و انتخابات را منوط به دستور و اجازه اداره كار مي دانست مواجه شدند.

به گزارش هيات موسس سنديكاي کارگران شركت نيشكر هفت تپه، با وجود مدت کم برای رای گیری(حدود چهار ساعت) و موانع ایجاد شده و جو موجود در کارخانه بیش از هزار نفر از کارگران در این رای گیری شرکت کردند و از ميان 28 کانديدا 9 نفر را به عنوان اعضاي اصلي هيات مديره برگزيدند. در طي مدت راي گيري نيروهاي امنيتي حضور پر رنگي داشتند اما بر خورد خاصي صورت نگرفت.

در اين انتخابات اعضاي اصلی هيات مديره به شرح ذيل انتخاب شدند:

1- فريدون نيكو فرد ۹۱۹ رای 2-نجات دهلي ۶۶۷ رای 3- علي نجاتي ۵۷۸ رای 4- رحيم بسحاق ۵۴۰ رای 5- جليل احمدي ۳۹۸ رای6-علي شريفي ۳۹۴ رای 7- رضا رخشان ۳۵۲ رای 8- محمد حيدري مهر ۳۰۲ رای 9- قربان علي پور ۲۸۴ رای

همچنين از ميان کانديداها 5 نفر به عنوان اعضاي علي البدل و 2 نفر به عنوان بازرسان سنديکا انتخاب شدند . اعضاي علي البدل هيات مديره سنديکا عبارتند از سيد مهرداد عباسيان 213 راي، جانمحمد خدادادي 192 راي، ابراهيم اميري 184 راي، رضا سعدي 156 راي، حسن زهيري 156 راي

بازرسهاي سنديکا عبارتند از محمود آل کثير 146 راي، علي راد احمدي 135 راي

روز چهار شنبه 8 آبان با حضور کلیه اعضای هیات مدیره سندیکای هفت تپه اولین جلسه هیئت مدیره به منظور برگذاری انتخابات داخلی برگذار شد. این انتخابات که بانظارت یکی از بازرسان سندیکا شکل گرفت به این نتایج رسید:

1-علی نجاتی رئیس هیئت مدیره

2-فریدون نیکوفرد نایب ریس (دبیر)

3-نجات دهلی خزانه دار

4-رضارخشان مسئول روابط عمومی و آموزش-رابط اداره کشاورزی

5-رحیم بساک رابط امور بازرگانی

6-علی شریفی و محمد حیدری مهر رابط صنعت

7-قربان علیپور منشی

لازم به ذکراست که مابقی کمسیونهای تخصصی درجلسات بعد موردرسیدگی قرارمی گیرند.

روز دوشنبه 20 آبان اعضای هیئت مدیره سندیکای هفت تپه جلسه ای با مدیریت پروازی شرکت(یعقوب شفیعی) درمورد بخشی از مطالبات کارگری صورت گرفت. شفیعی درابتدای جلسه گفت که وزارت خانه های صنایع و کار و اطلاعات به او اعلام نموده اندکه سندیکای هفت تپه غیرقانونی است و مدیریت حق برگذاری جلسه بااعضای هیئت مدیره سندیکا را ندارد. لازم به ذکراست که این جلسه پس ازنیم ساعت بدون هیچ گونه توافقی به پایان رسید.

به دنبال انتخاب هیات مدیره سندیکای شرکت نیشکر هفت تپه اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری این پیروزی بزرگ را به کارگران هفت تپه و فعالان جنبش کارگری تبریک گفتند. همچنین سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پیام تبریکی به کارگران نیشکر هفت تپه داد و انتخاب اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه را به تمامی کارگران سختکوش و منتخبان کارگران هفت تپه تبریک گفت.

در این پیام نوشته شده:«خبر مسرت بخش برگزاری مجمع عمومی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه تمامی کارگران ایران و جهان را شاد نمود.......بی تردید انتخابات این سندیکا یکی از خواسته های اصلی کارگران برای به اجرا گذاشتن مقاوله نامه های 87 و 98 می باشد.»

همچنین روز چهارشنبه 29 آیان(19 نوامبر) سندیکای فرانسوی ث ژ ت پیام تبریکی برای کارگران هفت تپه ارسال کرد. در این پیام که با احترام رفیقانه توسط ژان فرانسوا کورب امضا شده نوشته شده است که:«ث ژت با دقت زیاد وضعیت کارگران ایران را دنبال می کند. سرکوبی که متوجه کارگرانی که در جهت تشکیل سندیکاهای آزاد، مستقل و صنفی خود تلاش می کنند، توجه و نگرانی ما را به خود معطوف کرده است.

ما پیگیرانه تقاضای آزادی تمامی فعالان کارگری زندانی هستیم. ما به خوبی به مسائل و مشکلات شما آگاهیم و به شهامت و پیگیری شما جهت تشکیل سندیکایتان درود می فرستیم . فعالیتهای پیگیر و افتخارآمیز شما پایه های یک سندیکالیسم واقعی نه تنها برای کارگران ایران بلکه برای تمامی کسانی که در جهان برای آزادی، عدالت، تساوی و زندگی بهتر مبارزه می کنند، بنا می کند.

مبارزات شما شایسته ستایش و همبستگی تمام و کمال ماست. ما تلاش خواهیم کرد با تحکیم همبستگی ، این شجاعت شما را ارج بگذاریم.

ث ژت درطول مبارزات شما، همواره در جهت احیای یک سندیکالیسم متحد و دمکراتیک در کنار شما خواهد بود.»