سرنوشت مردم ایران و عراق به هم گره خورده است.

الف. آناهیتا

 

اخبار و گزارشها پیرامون دخالتهای رژیم ایران در مورد دخالت در امور داخلی عراق به روشنی نشان می دهد که مذاکره بین دو اشغالگر جهت کاهش این بحران نه تنها تاثیر مثبتی بر کاهش بحران نداشته، بلکه جمهوری اسلامی گستاختر از پیش عراق را به جولانگاه اوباش و مزدوران خود تبدیل کرده است. این پدیده نشان می دهد که سه مذاکره قبلی ایران-آمریکا قادر نبوده منافع دو طرف به خصوص منافع رژیم ایران را تامین کند. این مذاکرات ماهیت آشوب طلبی رژیم ایران را بیش از پیش آشکار ساخت.

رژیم ولایت فقیه گذشته از نیروهایی که با آنان اهداف استراتژیک دارد از دیگر نیروهای  ارتجاعی تا آنجا که بتواند، به عنوان نیروی فشار جهت پیشبرد سیاستهای سلطه طلبانه خود استفاده می کند. بدین ترتیب کشور عراق را به حمام خونی از کشتار مردم بیگناه و ترور زنان، فعالان سیاسی سکولار، مترقی و مدافعان حقوق بشر تبدیل کرده است.

به گزارش تلویزیون الحره مورخ 2 اردیبهشت ماه امسال، یکی از فرماندهان گروههای ویژه وابسته به رژیم در منطقه کاظمیه توسط نیروهای آمریکایی دستگیر گردید. همین خبرگزاری در تاریخ 29 فروردین، از کشف و ضبط هزار و دویست بسته انفجاری ساخت رژیم در منطقه یوسفیه، در جنوب بغداد خبر داد. افزون براین تعدادی راکت صد و هفت میلیمتری از شبه نظامیان در منطقه الرشید به دست آمد که همگی ساخت ایران است. بر اثر یک درگیری  بین مرزبانان عراقی با ماموران رژیم ایران هفده محموله مهمات متشکل از بمبهای کنار جاده ای توقیف شد. این درگیری در منطقه مندلی از توابع خانقین هم مرز با استان کرمانشاه روی داد. در همین رابطه سرلشکر ستاد عبدالجلیل خلف، فرمانده پلیس سابق بصره طی یک کنفرانس مطبوعاتی به تاریخ بیست و نهم فروردین ماه امسال اعلام کرد که افراد مسلحی که متخصصین و استادان را در استان بصره هدف قرار می دهند به ایران فرار می کنند. دریادار پاتریک دریسکول، سخنگوی نیروهای چند ملیتی از آموزش و پرورش عناصری در ایران که وظیفه آنها قتل مردم عراق و نیروهای چند ملیتی می باشد، خبر داد. وی اضافه کرد که مشکل فقط ورود سلاح و رد و بدل پول از طریق مرزها نیست بلکه این افراد برای آموزش به ایران می روند و دوباره برای انجام وظیفه به عراق برمی گردند. ماه گذشته مقادیر بسیار زیادی موشکهای گراد ساخت ایران و انواع بسته های انفجاری، موشکهای انفجاری و سلاح سنگین، متوسط و سبک در بصره کشف و ضبط گردید. تلویزیون الشرقیه در روز 23 فروردین امسال اعلام کرد که موشکهایی به طول یک و یک و نیم متر از ایران واردعراق شده که از آنها در موشک باران منطقه سبز و برخی مناطق دیگر بغداد استفاده می شود. یک مقام امنیتی در همین رابطه اضافه کرد که شبکه موشکی مزبور به اسم شبکه «کرد» شناخته می شود و شخصی به نام حاج مهدی گیلانی که مقر وی در منطقه بحیره در نزدیکی الحبیبه در شرق بغداد می باشد، آن را هدایت می کند. به گزارش الشرقیه مورخ 23 فروردین ارتش عراق از کشف و ضبط تعداد زیادی سلاح و بسته انفجاری و موشکهای ساخت رژیم ایران در منازل شبه نظامیان در منطقه هندیه واقع در شرق بصره خبر داد.

وزارت اطلاعات و پادوهای رژیم  همانطور که  در داخل ایران عناصر اصلی مافیای مواد مخدر را تشکیل می دهند این سیاست را نیز عملا در عراق پیاده کرده اند. روزنامه بین المللی الزمان در ماه فروردین امسال از دستگیری چهار نفر ایرانی که به فروش مواد مخدر در منطقه کرکوک مشغول بودند، خبر داد و ادامه می دهد که عراق به بازار مواد مخدر رژیم حاکم بر تهران تبدیل شده است و دولت عراق نیز تلاشی جهت جلوگیری از این فاجعه نمی کند.  برپایی چوبه های دار و شکنجه گاه در عراق توسط وزارت اطلاعات همچنان رونق دارد. در همین رابطه روزنامه الزمان در شانزده فروردین امسال عنوان کرد که وزارت اطلاعات رژیم از مسجد براثا به عنوان شکنجه گاه استفاده می کند. این گزارش تاکید می کند که تلاشهایی برای جمع آوری اسناد و مدارکی به منظور محکوم کردن عناصر و طرفهای سیاسی که خود را پشت عناوین رسمی و غیر رسمی مثل سازمان طلایع اسلام به ریاست جلال الدین صغیر، عضو پارلمان عراق پنهان می کنند، در جریان است. این سازمان مستقیما از حمایت خارجی برخوردار است و به آن در رابطه با دست داشتن در اعمال تروریستی مانند کشتن نخبگان دانشگاهی شک وجود دارد. سازمان طلایع اسلام با حمایت مستقیم وزارت اطلاعات حکام تهران و در ایران تشکیل شده است. تلویزیون الشرقیه نیز در شانزده فروردین امسال در مورد جلال صغیر، از سرکردگان مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق گفت:«شخصی عمامه دار متهم به اداره زیرزمین شکنجه و قتل در مسجدی که خطیب آن می باشد، به رسانه های مستقل عراقی حمله کرد و گفت که دولت عراق باید کانال ماهواره ای «الشرقیه» را تعطیل کند.» اخبار و گزارشها پیرامون سرقت نفت عراق توسط رژیم ولایت فقیه با کمک دولت نوری المالکی، شکنجه و قتل محققان و افراد مستقل و سکولار که برای استقرار صلح در عراق و منطقه تلاش می کنند، صدور سلاح و حمایت فکری از نیروهای ارتجاعی و .. فراوان است. اما یکی از مهمترین حوادث ماه گذشته که صریحا موضع آشوب گرایانه رژیم ایران که نتیجه آن کشتار روزانه مردم محروم عراق و در نهایت ادامه جنگهای فرقه ای است را آشکار ساخت، سخنان کاظمی قمی، سفیر جمهوری اسلامی در کنفرانس مطبوعاتی اش بود. وی صریحا با مهار کردن بحران بصره و از بین بردن نیروهای شبه نظامی مسلح  مخالفت کرد. این گزافه گویی سفیر رژیم آن چنان مایه رسوایی او شد که  صدای مخالفت یکی از نمایندگان پارلمان عراق را نیز در آورد. مثال الالوسی در طی اظهارتش در تاریخ دوم اردیبهشت امسال که توسط تلویزیون الحره گزارش شده است در رابطه با اظهارات کاظمی قمی گفت که بهتر است چنین افرادی از کشور اخراج شوند چرا که حضور آنان اهانت و دهن کجی به عراق و خطری برای امنیت ملی عراق است. تلویزیون الحره عنوان کرد که سیاستمداران عراقی اظهارت کاظمی قمی را دخالت آشکار در امور داخلی عراق و نقض عرف دیپلوماتیک و خطری برای امنیت ملی کشور می دانند. اسامه نجفی نیز از فراکسیون عراق ملی خواستار اخراج کاظمی قمی از عراق شد و افزود او طوری صحبت می کند گویی نماینده عالی و صاحب اختیار است!!.

رژیم ولایت فقیه که در حمله به عراق و اشغال این کشور به آمریکائیها یاری رساند، با صرف سرمایه های هنگفت و حمایت از ایجاد دولتی متشکل از نیروهای دست پرورده و سرسپرده خود و تدوین قانون اساسی مبتنی بر آنچه منافع او را در منطقه تامین می کرد مستقیما در مسایل داخلی عراق دخالت کرد. 

به بیانی دیگر جنگ امپریالیستی و اشغال عراق فرصتی طلایی به حکام تهران داد و امروز  این رژیم از هر ابزاری جهت بیرون راندن نیروهای آمریکایی و ناکارا نشان دادن آنان در عراق جهت بسط و توسعه تسلط ننگین خود استفاده می کند. ادامه و تشدید دخالتهای رژیم در مسایل داخلی این کشور، مردم محروم عراق را میان منگنه ای تنگ که یکسوی آن اشغال به مثابه تضاد عمده در عراق و سوی دیگرش اشغال پنهان عراق توسط رژیم ایران به مثابه تهدید عمده گرفتار کرده است. منگنه ای که یکسوی آن را نیروهای امپریالیستی و سوی دیگر آن را رژیم ایران تشکیل می دهند.

 تلویزیون الجزیره در فروردین ماه با ارایه گزارشی تصویر اسفبارعراق امروزی را به نمایش می گذارد. بر اساس این گزارش در حال حاضر بیش از پنجاه هزار زندانی عراقی وجود دارد که اغلب آنان محاکمه نشده اند. تعداد افراد ناقص العضو سی درصد نسبت به قبل از سال 2003 بالا رفته و تعداد کشته ها بر اساس آمار موسسه «او.ار.بی» انگلستان به یک میلیون و دویست هزار نفر رسیده است. میزان بیکاری پنجاه درصد است. یک میلیون زن بیوه و مطلقه در عراق وجود دارد که با مشکلات عدیده ای روبرو هستند. آنان در فاصله سنی پانزده تا هشتاد سال قرار دارند. نزدیک به شش میلیون کودک یتیم در عراق وجود دارد که والدین آنها در اثر انفجارها و کشتار فرقه یی، کشته شده اند. روزانه بیست و پنج هزار کودک آواره می شوند. در همین رابطه جان هوگنز، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در جریان سمینار سازمان ملل در امان نسبت به وخامت اوضاع انسانی در عراق طی دو سال گذشته به دلیل وضعیت بد امنیتی و کمبود خدمات اساسی هشدار داد. وی ابراز داشت که چهار میلیون عراقی بدون غذای کافی به سر می برند و چهل درصد از عراقیان فاقد آب آشامیدنی می باشند. به گفته وی این در حالیست که یک سوم جمعیت عراق فاقد رسیدگیهای پزشکی ضروری هستند. نه درصد کودکان عراقی زیر سن پنج سال از کمبود شدید تغذیه رنج می برند.

بی تردید رژیم ولایت فقیه به عنوان اصلی ترین تهدید در عراق نقش مهمی در وضعیت نگران کننده ای که  مردم عراق روزانه با آن دست به گریبان هستند، دارد. اما  مردم عراق نیز خاموش ننشسته اند. آنان با کمترین ابزار مبارزاتی به میدان آمده و با تشکیل شوراهای بیداری و برپایی اجتماعات از یکسو دولت نوری المالکی و از سوی دیگر دخالتهای رژیم ولایت فقیه را به چالش گرفته اند و همواره خواستار بسته شدن کنسولگریها و سفارتخانه رژیم جنایتکار حاکم بر ایران بوده و هستند. مهار جمهوری اسلامی به عنوان یکی از فاکتورهای مهم مبارزاتی مردم عراق، مطالبات آنان را با عمده ترین خواست مردم ایران که همانا سرنگونی رژیم ولایت فقیه است به هم  نزدیک کرده است. رژیم در داخل با جنبشی که هر روز برنده تر و گسترده تر از پیش در برابرش قد علم می کند روبروست که بر اساس ماهیت استبدادی اش راهی جز سرکوب در مقابل خود نمی جوید. رژیم بحران زا و بحران زی ولایت فقیه در هراس از فروپاشی برای گریز از بحران داخلی و بر پایه خصلت توسعه طلبانه اش جهت تامین منافع بورژازی انگلی و تجاری حاکم قادر نیست در چارچوب مرزهای ملی محدود بماند. اساس نظریه ولایت فقیه بر «صدور انقلاب اسلامی» استوار است. اگر نیروی انحصار طلب، سرکوبگر و خشونت طلب خاکم بر ایران در مرزهای خود محدود شود، از درون خواهد پاشید. بنابراین تضعیف صدور تروریسم و بنیادگرایی یعنی مهار رژیم در عراق و دیگر کشورهای منطقه در رابطه ای تنگاتنگ با سرنگونی رژیم ولایت فقیه توسط مردم ایران است. به بیانی دیگر تضعیف هر کدام به تضعیف دیگری می انجامد. از سوی دیگر تا زمانی که کشور عراق در اشغال باشد تضادهای کشور تحت اشغال پایدار خواهد ماند و رژیم سلطه طلب ولایت فقیه نیز از این تضادها بهره می جوید. همه این مسایل دست در دست هم می دهد و از رژیم ولایت فقیه تهدیدی عمده برای منطقه و به خصوص برای مردم ایران و عراق می سازد و مباررزه ای پیچیده در برابر تمام نیروهای مترقی، مستقل و مدافع حقوق محرومان عراقی و ایرانی قرار می دهد. مبارزه ای علیه اشغال و علیه رژیم ولایت فقیه که ارج گذاشتن بیش از حد و یا کم بها دادن به هرکدام نسبت به دیگری برآیندی برعکس خواهد داشت. مبارزه علیه رژیم و اشغال در رابطه ای ارگانیک قرار دارد که به موازات یکدیگر می بایست به پیش رود و همبستگی و همیاری همه سازمانهای مستقل و انقلابی ایرانی و عراقی را طلب می کند. این مبارزه از پایین سرچشمه می گیرد و با همیاری و حمایت آنانی که به انسان مستقل از ملیت، نژاد، مذهب و جنسیت ارزش می گذارند و تشنه صلح و عدالت هستند تحقق می یابد. این همیاری و حمایت در صورت انسجام و هماهنگی قادر است توازن قوا را به نفع دو ملت ایران و عراق در مذاکرات بین بالاییها به هم زند. مهار کارکرد صدور تروریسم و بنیادگرایی در عراق و منطقه به قدرت یابی جنبش مردم در داخل کمک می کند و افزون بر آن سرنگونی رژیم توسط مردم ایران و جنبش مترقی  سرنگون طلب،  به مردم عراق جهت رهایی یافتن از اشغال کشورشان و استقرار دولتی دموکرات و مردمی یاری می رساند. رژیم ولایت فقیه چه در داخل و چه در خارج از تاکتیک یعنی سرکوب، آدم ربایی، شکنجه و قتل مخالفان استفاده می کند. این مساله سرنوشت ملت ایران و عراق را به هم گره زده است.