کارگران:جمعه 13 دی 1387-دوم ژانویه 2009

 

تعطيلي کارخانه تولید رب گوجه فرنگی خرمدشت دهگلان در استان كردستان 

آژانس ايران خبر

پنجشنبه 12 دی 1387-اول ژانویه 2009

مدیرعامل این کارخانه 25کارگر شاغل در این واحد را که از چهار ماه پیش تاکنون حقوق دریافت نکرده اند را از روز پنجشنبه به مدت یک ماه به مرخصی اجباری فرستاده است.

گفته میشود این واحد صنعتی پس از اتمام یک ماه مرخصی نیز بخاطر مشکلات نقدینگی ناشی از نوسانات شدید اقتصادی امکان از سر گیری فعالیت تولیدی را نخواهد داشت و کارگران آن به خیل کارگران بیکار شده استان می پیوندند.

تعطیلی واحدهای صنعتی استان کردستان در شرایط اقتصادی امروز به امری عادی تبدیل شده و اين استان هر ماه شاهد تعطیلی یک یا چند واحد صنعتی و بیکار شدن صدها کارگر شاغل است.

کارخانه تراکتور سازی کردستان نیز که اخیرا با مشكلات مالی مواجه شده و برای جبران این مشکلات 25کارگر خود را اخراج کرده درنظر دارد 100کارگر دیگر این کارخانه را نیز بخاطر مشکلات مالی اخراج کند.

اعتصاب کارگران مجتمع صنعتی شمال غرب در تبریز 

آژانس ايران خبر

پنجشنبه 12 دی 1387-اول ژانویه 2009

کارگران این مجتمع نسبت به عقب افتادن حقوق و مزایای شش ماهه ی خود و همچنین عدم پرداخت حق بیمه به شرکت های بیمه و بی اعتبار شدن دفترچه های بیمه ی خود و خانواده هایشان اعتراض و اعتصاب کردند و در محوطه ی خارجی با وجود سرما و بارش تجمع کردند, در این بین دبیر اجرایی خانه ی کارگر از مدیران سازمانهای دولتی به ویژه سازمان کار و امور اجتماعی اذربایجان خواست که سریعا نسبت به رفع مشکلات حقوقی کارگران اقدام و چاره جویی کنند این کارگران اعلام کرده اند تا بر آورد ه نشدن تمامی مطالباتشان کار نخواهند کرد.

وضعیت بازار آهن فروشان استان قم

آژانس ايران خبر

پنجشنبه 12 دی 1387-اول ژانویه 2009

به گزارش خبرنگار ما دراستان قم پس از ارزان شدن بازار اهن و افت 50 درصدی قیمت آهن در بازار ایران بسیاری از کارگران بیکار شده و با شروع فصل زمستان اوضاع اقتصادی و روحی این کارگران بسیار آشفته است.

به گفته برخی از آهنفروشانی که کارگران خود را به دلیل نداشتن توان پرداخت حقوق اخراج کرده اند کارگران به سمت شغلهای کاذب روی آورده اند و بسیاری از آنها به دلیل وضعیت اقتصادی و روحی بد به دام اعتیاد گرفتار شده اند و بسیاری هم با اندک پس انداز خود دارند به سختی روزگار خود را سپری میکنند.يكي ازكارگران در اين خصوص گفت: وضعیت ما از مردم غزه هم بدتر است و لي دولت به جای پرداختن به کار ما , اقدام به ولخرجی های بی مورد برای حمایت از آتش جنگ در غزه میکند .ما اين روزها در وضعیت بدتر از وضعیت مردم غزه گرفتاريم.

يكي از آهنفروشان گفت:

ما تاکنون حدود 50 درصد از سرمایه خود را از دست داده ایم و حدود 10 سال طول میکشد تا این ضررها را جبران كنيم , دولت باید پاسخگوی مردم باشد و وضعیت نابسامان بازار را در دست بگيرد. بسیاری از سودجویان با سرمایه های کلان اقدام به خرید آهن کرده و آنها را تبدیل به واحدهای مسکونی میکنند و با قیمتهای گران و غیر انسانی به مردم میفروشنداین در حالی است که دولت هنوز نتوانسته است خانه های نود ساله را به مردم تقاضا کننده تحویل دهدوضعیت کارگران بسیار بد است و هر روز هم به تعداد بیکاران این صنف افزوده میشود.

گسترش بحران در كارخانه هاي گوناگون

آژانس ايران خبر

پنجشنبه 12 دی 1387-اول ژانویه 2009

كارخانه هاي توليد كننده مواد شوينده دچاربحران جدي شده اند .به عنوان نمونه كارخانه رخش در جاده مخصوص كرج به شدت دچار مشكل شده است .كارگران اين كارخانه مدتها است كه حقوق نگرفته اند و از نداشتن امنيت شغلي رنج ميبرند.كارخانه هاي لاستيك سازي,صنايع فلزي و لوازم صوتي تصويري نيز از جمله كارخانه هايي هستند كه دچار مشكلات خاص خود شده اند.

مشكلات كارگران كارخانه مخزن

آژانس ايران خبر

پنجشنبه 12 دی 1387-اول ژانویه 2009

 

يكي از كارگران كارخانه مخزن در رابطه با مشكلاتشان به خبرنگار ما گفت:

الان تقريبا دو , سه سالي هست كه حقوق مان بطور مدارم پرداخت نمي شودو ما هميشه سر اين موضوع مشكل داريم , تقريبا كارگران را به بازي گرفته اند يك ماه كه حقوقمان را مي دهند ديگر تا سه ماه نمي دهند ,وضعيت بيمه هم همين طور است يا بيمه مان نمي كنندو يا پنج روز بيمه ميكنند ده روز نميكنند.

كلا كه مشكلات ما كارگران در اين وضعيت مملكت يكي دو تا نيست مثلا الان با اين هواي سرد محيط كارخانه خيلي سرد است اما سوختي نمي دهند كه اينجا را گرم كنيم مجبوريم از صبح در هواي سرد كار كنيم و براي كسي هم مهم نيست. از مسائل بهداشتي كارخانه اگر بخواهم بگويم واقعا در سطح خيلي پاييني است مثلا توالت ها بسيار كثيف و غير بهداشتي است كسي هم در فكر كارو نو سازي نيست و ميگويند الان نمي توانيم براي اينجا خرج كنيم چون اماكن اجاره اي است .و هزار دليل وبهانه ميآورند.

اين وضعيت هم كه فقط خاص ما نيست و مشكلاتي است كه اغلب كارگران در كارخانه ها روزانه با آن مواجه هستند ولي كسي در پي رسيدگي به آنها نيست.

اعتراض كارگران پتروشيمي هگمتانه به پرداخت نشدن مطالبات معوقه

تهران- خبرگزاري كار ايران

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

جمعي از كارگران شاغل در پروژه احداث پتروشيمي هگمتانه استان همدان اعلام كردند از 20 روز پيش در اعتصاب هستند.

اين كارگران كه تعداد آنها نزديك به 100 نفر است در تماس با خبرنگار گروه كارگري "ايلنا"، پرداخت نشدن مطالبات چهار ماه گذشته خود را دليل اصلي اين اعتصاب عنوان كردند.

به گفته يكي از كارگران، كارفرماي پتروشيمي هگمتانه كه تاكنون 60 درصد از آن احداث شده است، از شهريورماه تاكنون مطالبات قانوني اعتصاب كنندگان را پرداخت نكرده است.

يكي ديگر از كارگران با بيان اينكه طبق صورت وضعيت‌‏هاي تاييد شده، كارفرماي احداث پروژه‌‏هاي پتروشيمي هگمتانه بايد نزديك به يك ميليارد تومان پرداخت كند، گفت: اگر تنها 400 ميليون تومان از مبلغ پرداخت شود تا پايان سال هيچ مشكلي درباره پرداخت مطالبات كارگران وجود نخواهد داشت

اين اظهارات در حالي است كه به گفته احمد معبودي، رئيس كانون شوراهاي كار استان همدان، موضوع پرداخت نشدن مطالبات كارگران شاغل در پروژه احداث پتروشيمي هگمتانه به پيمانكاري باز مي‌‏گردد كه از نظر قانون مجري احداث اين پروژه است.

اين فعال كارگري به نقل از روابط عمومي پتروشيمي هگمتانه گفت: مطالبات كارگران توسط كارفرماي اصلي به طور كامل به مجري پروژه پرداخت شده است و ساير كارگران شاغل در اين پروژه مطالبات خود را تاكنون به طور كامل دريافت كرده‌‏اند.

وي افزود: صحبت‌‏هايي شده تا مطالبات كارگران پيمانكاري تا پايان هفته آينده به طور كامل توسط مجري پروژه پرداخت شود.

اين اظهارات در حالي است كه به گفته اعتصاب كنندگان به تمامي كارگران گفته شده تا درون آسايشگاه‌‏ها بمانند؛ چون به احتمال قوي پرداخت مطالبات آنها ظرف امروز و فردا آغاز خواهد شد.

اخراج غيرموجه يا تعديل در راستاي خصوصي سازي؛

شركت واحد ادعاهاي سنديكاي كارگران را رد كرد   

تهران- خبرگزاري كار ايران

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

سنديكاي كارگران شركت واحد در حالي از اخراج كارگران اين شركت در راستاي اجراي سياست‌‏هاي تعديل نيروي انساني خبر مي‌‏دهد كه بر اساس پاسخ روابط عمومي شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه، هيچ‌‏كدام از كاركنان اين شركت به بهانه آنچه كه تعديل نيروي انساني و خصوصي سازي عنوان مي‌‏شود، اخراج نشده‌‏اند.

به گزارش" ايلنا"، تشكل مذبور مدعي شد كه از زمستان سال گذشته تاكنون براي نزديك به 150 نفر از كارگران شركت واحد به دلايلي چون غيبت،‌ كم كاري و اعتياد در كميته‌‏هاي انضباط كار اين شركت احكام اخراج صادر شده است.

به گفته رضا شهابي تاكنون 85 نفر از كارگران اخراج شده در ادارات كار نسبت به اخراج خود اقامه دعوي كرده‌‏اند كه در نتيجه تاكنون براي حدود هشت نفر از آنها در هيات‌‏هاي تشخيص و حل اختلاف آراي برگشت به كار صادر شده است.

هر چند شهابي با تاكيد بر جهت دارا بودن صدور احكام اخراج در كميته مركزي انضباط كار شركت واحد، مدعي است اعضاي اين كميته با هدف واگذاري خطوط اتوبوسراني شركت واحد به بخش خصوصي، اخراج كارگران را به دلايلي چون غيبت غيرموجه، كم كاري يا اعتياد مرتبط مي‌‏كنند اما روابط عمومي شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه با رد اين ادعا اعلام كرد كه در اين شركت هيچ حركتي با نگرش تعديل نيروي انساني انجام نشده است.

بر اساس پاسخ شركت واحد كه اتوبوسراني تهران وحومه، نه تنها هيچ سياست تعديلي تاكنون اجرا نشده است، بلكه كارفرما با درخواست‌‏هاي مكرر همكاران باسابقه شركت و به منظور كمك به آرامش و بهبود وضعيت معيشتي آنان، با درخواست‌‏هاي داوطلبان بازنشستگي، بازخريدي و يا انتقال به شهرستان‌‏ها موافقت كرده است؛ به طوري كه نه تنها هيچ اجباري براي ترك كار رانندگان وجود نداشته، بلكه با تمامي درخواست‌‏ها با رعايت ضوابط و مقررات قانوني و با پرداخت مطالباتي بيشتر از حقوق قانوني و اختصاص امتياز ويژه طرح مسكن به متقاضيان موافقت شده است.

در پاسخ روابط عمومي واحد اتوبوسراني تهران و حومه، همچنين درباره صدور احكام اخراج براي رانندگان خاطي، آمده است: تعداد معدودي از پرسنل به دلايل مختلف اعم از اعتياد و ترك كار و كاركرد كمتر از حد مجاز در ماه (آن هم به دلايل غيرموجه) براي چندمين بار مرتكب تخلف شده‌‏اند و برابر قانون كار با راي كميته انضباطي كه با حضور نمايندگان كارگري و كارفرمايي و ساير مسوولان و شخص خاطي تشكيل مي‌‏شود، در ازاي پرداخت تمامي مطالبات قانوني اخراج شده‌‏اند.

به گفته روابط عمومي شركت واحد، اخراج شدگان با تخلفات پي‌‏درپي خود، علاوه بر تضييع حقوق قانوني خود و اعضاي خانواده‌‏هايشان، باعث ايجاد بي‌‏نظمي و خلل در ناوگان خدمت‌‏رساني شركت واحد و در نتيجه وارد آمدن ضربه به سيستم حمل‌‏ونقل عمومي شده‌‏اند.

همچنين روابط عمومي شركت واحد درباره واگذاري اداره خطوط حمل‌‏ونقل اين شركت به بخش خصوصي اعلام كرد: در راستاي اصل 44 قانون اساسي كه از طرف دولت ابلاغ و در نهايت به تصويب شوراي شهر تهران رسيد، شركت واحد اتوبوسراني بايد 60 درصد از ناوگان حمل‌‏ونقل عمومي شهر تهران را به بخش خصوصي واگذار كرده و باقيمانده آن را تا صددرصد به بخش بليطي اختصاص دهد كه بر همين اساس در دو سال اخير 30 درصد از ناوگان حمل‌‏ونقل به بخش خصوصي واگذار شده است كه با برنامه‌‏ريزي انجام شده به زودي اين درصد به بيش از 50 خواهد رسيد. لذا در اين راستا اولويت دريافت اتوبوس با رانندگاني كه به صورت داوطلبانه از مزاياي كامل و حتي امتيازات ويژه بازخريدي شده و متقاضي در دريافت اتوبوس هستند، ‌‏است كه در اين راستا اتوبوس‌‏ها ابتدا به آنها واگذار و در وجود مازاد به ساير افراد حقيقي كه تحت پوشش شركت‌‏هاي مختلف خصوصي با ضوابط خاص تعريف شده‌‏اند، واگذار مي‌‏شود.

در اعتراض به عدم پرداخت حقوق

سیصد كارگر مجتمع صنعتي شمال غرب تبريز دست از كار كشيدند   

تبریز- خبرگزاري كار ايران

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

بيش از 300 نفر از كارگران مجتمع صنعتي شمال غرب تبريز (توليدكننده قطعات خودرو) به دليل نبود نقدينگي، پرداخت نشدن حقوق و دستمزد و حق بيمه و توجه نكردن به مسايل بهداشتي و رفاهي كارگران با تجمع در كارخانه دست از كار كشيدند.

به گزارش "ايلنا"،‌ كارگران مجتمع صنعتي شمال غرب تبريز خواستار برخورد جدي با مديران اين شركت شدند و گفتند: ‌‏با توجه به فعاليت مطلوب اين كارخانه پرداخت نكردن دستمزد كارگران توجيهي ندارد، به همين دليل از مسوولان فرمانداري،‌ سازمان كار، سازمان تامين اجتماعي، اداره كل صنايع و معادن و مسوولان انتظامي مي‌‏خواهيم كه با مديريت شركت برخورد كنند.

يكي از كارگران با بيان اينكه بيشتر كارگران مجتمع صنعتي شمال غرب تبريز را جوانان داراي مهارت فني تشكيل مي‌‏دهند، افزود:‌ به جرات مي‌‏گويم كه 99 درصد كارگران اين واحد ماهرند و شركت مشكلي در فروش محصولات خود ندارد.

وي تصريح كرد:‌‏ پرداخت نكردن دستمزدها باعث بروز اختلافات خانوادگي در ميان كارگران شده است.

يكي ديگر از كارگران با بيان اينكه با دريافت به موقع حقوق‌‏ها هم به سختي مي‌‏توان گذران زندگي كرد و گفت: حال كه چندين ماه است حقوق نداده‌‏اند، چه كنيم؟

كارگر ديگري گفت: چندين بار به سازمان‌‏هايي مانند اداره كار مراجعه كرده‌‏ايم اما جز وعده از كارفرما چيز ديگري نديديم.

كارگران مجتمع صنعتي شمال غرب تبريز اعلام كرده‌‏اند تا رسيدگي كامل و پرداخت حقوق معوقه به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

روز گذشته برگزار شد:

تجمع اعتراض آميز کارگران فرنخ و مه نخ قزوين   

تهران- خبرگزاري کار ايران

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

روز گذشته حدود هزار کارگر کارخانه‌‏هاي فرنخ و مه نخ و نازنخ قزوين در جاده بين‌‏المللي اين استان دست به تجمع زدند.

دبير اجرايي خانه کارگر قزوين در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، با بيان اين مطلب گفت: اين کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه از حقوق خود دست به تجمع زدند و اقدام به بستن جاده و آتش زدن لاستيک کردند.

عيدعلي کريمي افزود:‌ اين تجمع که ساعت‌‏ها طول کشيد بدون نتيجه خاصي پايان يافت و مسوولان اين واحد صنعتي پرداخت حقوق اين کارگران را به سال آينده واگذار کردند.

وي مديريت اين واحد را علت اصلي اين مشکلات دانست و گفت: عدم توجه مديران به مشکلات کارگران علت به وجود آمدن چنين مشکلاتي است.

يک فعال کارگري بازداشت شد   

تهران- خبرگزاري کار ايران

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

نايب رئيس سنديکاي کارگران شرکت واحد اتوبوسراني تهران و حومه بعد ظهر امروز در محل اداره کار شمال تهران واقع در ميدان اقدسيه تهران بازداشت‌‏شد.

روابط عمومي سنديکاي کارگران شرکت واحد با اعلام اين خبر به "ايلنا"، گفت: در ساعت 14 امروز، ابراهيم مددي زماني که براي شرکت در جلسه هيئت حل اختلاف به اداره کار شمال تهران مراجعه کرده بود توسط افراد ناشناس بازداشت‌‏شد.

بر اين اساس خبر بازداشت اين فعال کارگري توسط فردي که وي را تا محل اداره کار همراهي کرده‌‏بود به دوستانش در سنديکا گفته‌‏شد.

مددي، از معدود کارگران اخراجي اين شرکت بود که ديوان عدالت اداري کشور با نقض حکم اخراج، به بازگشت به‌‏کار وي راي داده‌‏بود.

وي که پيشتر از سوي هيئت تشخيص و حل اختلاف اداره کار به اخراج محکوم شده بود؛ قرار بود تا در رابطه با راي جديد ديوان در جلسه امروز هيئت حل اختلاف اداره کار شمال تهران شرکت‌‏کند.

در اين رابطه پرويز خورشيد، وکيل مدافع اين فعال کارگري به "ايلنا"، گفت: هنوز دليل قطعي بازداشت موکلم مشخص‌‏نيست.

به گفته خورشيد، مددي در حالي از سوي دادگاه به اتهام اقدام عليه امنيت ملي و تبليغ عيله نظام به تحمل سه سال و نيم حبس مجکوم شده‌‏است که هنوز دادگاه تجديد نظر در اين خصوص حکمي صادر نکرده‌‏است.

دبير اجرايي خانه کارگر غرب تهران:

نود درصد کارخانه هاي غرب تهران با کمبود نقدينگي مواجه هستند  

تهران- خبرگزاري کار ايران

شنبه 7 دی 1387-27 دسامبر 2008

دبير اجرايي خانه کارگر غرب تهران اظهار داشت:‌ با وجود صنايع بزرگ و مهمي که در غرب تهران واقع است 90 درصد کارخانه‌‏هاي غرب تهران با کمبود نقدينگي مواجهند.

حسين حمزه‌‏اي در گفت‌‏وگو با "ايلنا" اظهار داشت: طي دو هفته گذشته کارخانه صنايع فلزي که از کارخانه‌‏هاي بزرگ در صنعت کشور به شمار مي‌‏رود به علت پرداخت نکردن حقوق کارگران خود اقدام به تعطيلي واحد دو کارخانه خود کرد که در اثر همين کار يکي از کارگران دچار ايست قلبي شد. کارگر ديگري نيز در کارخانه ايران پويا به علت وجود مشکلات اقتصادي سکته کرد.

وي افزود:‌ کارخانه‌‏هاي بزرگ واقع در غرب تهران بدهي‌‏هاي انباشته‌‏اي به بانک‌‏ها، شهرداري و بيمه دارند که همين موضوع ممکن است در آينده منجر به فروش و يا تعطيلي اين کارخانه‌‏ها شود که مشکلات بيشتري را براي کارگران در سال آينده به وجود خواهد آورد، همچنين اگر دولت در بحث نقدينگي به اين کارخانه‌‏ها رسيدگي نکند؛ چه بسا سرنوشت اين واحدها همانند کارخانه صنايع فلزي شود.

حمزه‌‏اي در ادامه گفت: در طرح بنگاه‌‏هاي زودبازده اقتصادي تعدادي وام به واحدهاي صنعتي کوچک پرداخت شد، حال آنکه اين واحدها به علت ناکارآمد بودن به تطعيلي زودهنگام کشيده شدند و وام‌‏هاي آنها به بانک‌‏ها برگشت نشد. بهتر بود به جاي وام‌‏هاي کوچک به واحدهاي کوچک صنعتي، وام‌‏هاي مناسب در اختيار واحدهاي بزرگ صنعتي قرار مي‌‏گرفت تا اين واحدها قادر به پرداخت بدهي‌‏هاي خود مي‌‏شدند و اقدام به پرداخت دستمزد کارگران مي‌‏کردند تا با مشکل پرداخت دستمزد مواجه نشوند.

دبير اجرايي خانه کارگر غرب تهران تصريح کرد: برخي از کارخانه‌‏هاي بزرگ و کوچک از هم اکنون شروع به تعديل نيرو کرده‌‏اند تا با تعديل نيرو، برخي از مشکلات واحدهاي خود را حل کنند.

وي افزود: با وجود تمامي اين مشکلات، زماني که کارگران به اداره کار براي رسيدگي به مشکل و شکايت خود مي‌‏روند با تعيين وقت‌‏هاي شش ماهه مواجه مي‌‏شوند، حال آنکه کارگري که از کار بيکار شده و با مشکلات معيشتي روبروست، چگونه مي‌‏تواند شش ماه در ليست انتظار مسوولين قرار گيرد.

حمزه‌‏اي تاکيد کرد: لازم است مسوولان تدابير صحيحي اتخاذ کرده و تنها به شعار اکتفا نکنند.

تجمع ۵۰۰ کارگر اخراجی شرکت سرب و روی زنجان

تریبون

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

تریبون:۵۰۰ کارگر اخراج شده شرکت سرب و روی زنجان در مقابل این شرکت تجمع و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.این ۵۰۰ نفر از کارگران شرکت سرب و روی ایران در دو ماه اخیر از کار اخراج شده بودند بعد از ظهر روز (دوشنبه نهم دیماه ) در مقابل شرکت در زنجان تجمع کردند.
یکی از اعضای شورای اسلامی کارگران شرکت ملی سرب و روی با انتقاد از عدم توجه به وضعیت کارگران بیکار شده می گوید: خوشبختانه در استان برای قورباغه‌ها و ماهیها متولی داریم زیرا در اثر کوچکترین حادثه‌ای مدیران محیط زیست مدعی پرداخت خسارت توسط شرکت می شوند ولی کارگران این شرکت به اندازه قورباغه های رودخانه زنجان رود هم ارزش ندارند!
نماینده کارگران در این تجمع می گوید: آیا نباید شرکت سرب وروی زمانی که دوران رونق بود به دوران رکود هم فکر می کرد تا این گونه کارگران اخراج نشوند؟ به نظر ما نقشه اصلی مدیران و سهامداران از اخراج کارگران ، فروش زمین شرکت است.
اما مدیر این مجتمع بزرگ صنعتی که این روزها چندین خط تولید آن خوابیده است علت این وضع را بحران های مالی جهانی عنوان می کند: به علت کاهش تقاضای جهانی و افزایش عرضه ، همچنین افزایش هزینه‌ها و کمبود نقدینگی توانایی پرداخت حقوق کارگران را نداریم.
او البته وعده داده است طبق قانون حق و حقوق کارگران اخراجی پرداخت خواهد شد اما سنوات کارگران رسمی به صورت توافقی و سنوات کارگران قراردادی شاید حداکثر به ازای هر سال یک ماه پرداخت شود.
او مساله فروش تجهیزات و زمین شرکت را که کارگران بهانه تعطیلی شرکت عنوان می کنند تکذیب می کند.
گفتنی است که شرکت اقتصاد مهر ایرانیان وابسته به موسسه مالی و اعتباری مهر که زیر مجموعه سپا ه پاسداران و بسیج است سهامدار عمده این شرکت می باشد.

تجمع کارگران پرریس در مقابل اداره کار سنندج در اعتراض به صدور حکم توقف اجرای رای هیئت حل اختلاف توسط دیوان عدالت اداری

کارگری

امروز پنج شنبه مورخه 30/8/87 کارگران پرریس در اعتراض به صدور حکم توقیف رای هیئت حل اختلاف اداره کار سنندج از سوی شعبه 19 دیوان عدالت اداری دست به تجمع زدند.

لازم به یادآوری است در پی اعتصاب کارگران پرریس در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان هیئت تشخیص اداره کار سنندج عملا حکم به اخراج این کارگران داده بود اما با اعتراضات این کارگران  و شکایت به هیئت حل اختلاف اداره کار، این هیئت به اتفاق آرا رای به بازگشت به کار کارگران پرریس با حذف قید موقت از قراردادهای آنان داد و کارفرما را ملزم نمود تا تمامی دستمزدهای دوران اعتصاب و بلاتکلیفی این کارگران را که کارفرما به آنان تحمیل کرده بود پرداخت نماید.

در پی صدور این حکم کارفرما از تن دادن به آن سرباز زد. به همین دلیل کارگران پرریس به اجرای احکام دادگستری سنندج مراجعه کرده و حکم را به اجرا گذاشتند که پس از گذشت پانزده روز از این اقدام، اجرای احکام دادگستری سنندج در مورخه 29/8/87 با اعزام ماموری  درصدد اجرای حکم بر آمد که کارفرما با ارائه حکم شعبه 19 دیوان عدالت اداری مبنی بر توقف اجرای حکم، مانع اجرای رای هیئت حل اختلاف اداره کار سنندج شد.

کارگران پرریس امروز در اعتراض به حکم دیوان عدالت اداری با در دست داشتن پلاکاردهایی در مقابل اداره کار سنندج دست به تجمع زده  و خواهان اجرای حکم هیئت حل اختلاف اداره کار شدند. این کارگران اعلام کرده اند در صورت عدم اجرای حکم در مقابل دیوان عدالت اداری در تهران دست به تجمع و اعتراض خواهند زد.

در این راستا قرار است به عنوان اقدام اولیه نماینده های این کارگران روز شنبه مورخه 2/9/87 به شعبه 19 دیوان عدالت اداری مراجعه نمایند و نسبت به صدور حکم توقف اجرای رای هیئت حل اختلاف اداره کار سنندج  اعتراض نمایند و چنانچه به اعتراض آنان ترتیب اثری داده نشود تمامی کارگران پرریس در مقابل دیوان عدالت اداری دست به تجمع اعتراضی خواهند زد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن صدور حکم توقف اجرای رای هیئت حل اختلاف اداره کار از سوی دیوان عدالت اداری مصرانه  خواهان اجرای فوری این حکم می باشد و با تمام توان از اعتراضات کارگران پرریس در این راستا حمایت خواهد کرد.

اتحادیه آزاد کارگران 30/8/1387

بدهی هفت میلیاردی کارخانجات چای شمال  

 

 

 

 

 

شمال نیوز

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

رييس هيات مديره سنديكاي كارخانجات شمال گفت: هيچ يك از مصوبات ستاد راهبردي چاي در شمال كشور اجرايي نشده است.

به گزارش شمال نیوز به نقل ازایسنا، دكتر سعيد رحمت سميعي با اشاره به اينكه ستاد راهبردي چاي تاكنون بيش از صد مصوبه داشته است، خاطرنشان كرد: مصوبات اين ستاد در مواردي همچون چاي سنوات، آينده صنعت چاي، بدهكاري كارخانه‌ها چاي و بسياري موارد ديگر بوده كه متاسفانه تاكنون حتي يك مورد از اين مصوبات نيز به مرحله اجرا نرسيده است.

سميعي با اشاره به اينكه امسال كارخانه‌ها بيش از هفت ميليارد تومان به سازمان مركزي تعاوني روستايي بدهكار شده‌اند،‌ تصريح كرد: از توليد امسال 22 هزار تن چاي خشك داخل انبارهاي كارخانه‌ها باقي مانده است كه چنانچه كارخانه‌ها 10 هزار تن از اين مقدار را به سازمان تعاون روستايي تحويل دهند، بدهي كارخانه‌ها تسويه خواهد شد ولي سازمان مركزي از انبار كافي براي دريافت اين مقدار چاي برخوردار نيست.

او با بيان اينكه امسال در كشور 45 هزار تن چاي خشك توليد شده است، ميزان توليد سال قبل را حدود 41 هزار تن عنوان كرد و گفت: البته در مورد صحت اين آمار و ارقام توليد نمي‌توانيم تاكيد كنيم.

سميعي تصريح كرد: در حال حاضر تنها خواسته توليدكنندگان و كارخانه‌هاي چاي خشك اين است كه حداقل مصوبات رييس‌جمهوري درباره قرار گرفتن چاي ايراني در سبد كالاي خانوار و تعيين متولي مشخص براي چاي اجرايي شود.

رييس هيات مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال درباره قاچاق چاي به كشور، نيز اذعان كرد: در اين زمينه اگر دولت تنها به وظايف حاكميتي خود عمل كند و در مرزها كنترل بيشتري صورت گيرد مشكل قاچاق چاي تاحد بسيار زيادي حل خواهد شد.

بازار های شمال در قبضه برنجهای خارجی 

شمال نیوز

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

 

 شمال نیوز: میانگین تبدیل شالی به برنج هم اکنون در شالیکوبی های مازندران راکد شده به گونه ای که شالیکوبی های استان را در آستانه تعطیلی قرار داده و برنجهای کشاورزان روی دست آنان مانده است.

به گزارش شمال نیوز به نقل ازمهر ، رکود بازار برنج در استان به واسطه واردات این محصول در کشور سبب شده که بسیاری از برنج تولیدی امسال و سال گذشته کشاورزان مازنی در انبارها بماند و سبب پوسیده شدن و کاهش مرغوبیت برنج این افراد شود.

برخی سیاستهای غلط مسئولان بازرگانی باعث شده که برنج سال گذشته کشاورزان در دست آنان باقی بماند و سبب رکود در فروش برنج شود.

در حالی به روزهای آغاز کشت محصول برنج در سال زراعی جدید نزدیک می شویم که بسیاری از کشت سال زراعی گذشته برنج کشاورزان استان به واسطه مدیریتهای ناصحیح روی دست آنها مانده است.

شالیکوبی های مازندران که معمولا در شش ماهه دوم سال به طور میانگین روزانه 12 تا 15 تن شالی را تبدیل به برنج سفید می کنند در هفته اخیر به دلیل رکود بازار برنج خرید و فروش خاموش و شالیکوبی ها در آستانه تعطیلی قرار گرفتند.

شالیکوبی ها مملو از برنج سفید

عرضه و تقاضا هم اکنون در شالیکوبی های مازندران دچار رکود شده وهمچنان انبارهای شالیکوبی ها مملو از برنج سفید است که کشاورزان شالی های خود را با هدف فروش روانه بازار می کنند اما به دلیل واردات برنج در بازار استان، رکود فروش برنج داخلی در بازارهای برنج مازندران بیداد می کند.

این در حالی است که قیمت ها کاهش نیافته ولی بازار داغ ماه گذشته به رکود شدید تبدیل شده و کشاورزان را در بازار سرگردان فروش محصولاتشان کرده است.اکنون روزانه بخش اندکی از برنج استان معامله می شود و کشاورز پس از نفروختن برنج خود در بازار ناچار است دوباره کرایه حمل داده و برنج یا شالی خود را در انبارها دپو کند.

از طرفی این روزها موسم پرداخت وام سلف کشاورزان است و این قشر باید با نقدینگی نسبت به پرداخت بدهی اقساط خود اقدام کنند که متاسفانه به واسطه رکود بازار پرداخت اقساط آنان در موعد مقرر امکان پذیر نخواهد بود.

بازارها در قبضه برنجهای خارجی!

 

هم اکنون برنج خارجی در شهرهای تولید کننده برنج استان به وفور یافت شده و حتی در برخی روستاها نیز برنج تایلندی و پاکستانی به فروش می رسد.

امام جمعه بابل با بیان اینکه گردش اقتصادی بیش از نیمی از مردم استان توسط کشاورزی است خواستار توجه بیشتر دولتمردان به معضلات کشاورزان شد.

حجت الاسلام حسن روحانی با اشاره به اینکه دولت باید تلاش خود را در جهت حمایت از کشاورزان مازندرانی مضاعف کند اظهار داشت: کشاورزان مازندران به حمایت جدی مسئولان کشورنیاز دارند.

هم اکنون قیمت برنج طارم درجه یک در شالیکوبی ها که مشتری ندارد بین 24 تا 25 هزار در هر کیلوگرم بوده و قیمت انواع برنج رمضانی و خزر در شالیکوبی های مازندران مناسب نیست.

به گفته یکی از شالیکوبی داران برنج شهرستان بابل اکنون بیشتر واحدهای شالیکوبی استان خاموش است اما برنج سفید به اندازه کافی آماده عرضه و فروش است. وحید کاوه، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه قیمت برنج تضمینی اکنون در استان افزایش یافته است، اظهار داشت: قیمت فعلی ارقام داخلی و محلی اکنون در بازارهای استان توجیه اقتصادی دارد.

کاوه خاطرنشان کرد: این اتفاق در حالی رخ داده که رنج کشاورزان برای عمل آوری برنج با هیچ چیز الا فروش منصفانه محصول آنان جبران نمی شود.

وی افزود: رکود در باراز برنج تابع عواملی نظیر واردات، کاهش قیمت غله در بازارهای جهانی و تاثیرات اقتصادی بازار داخل بوده است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی هر سال هزینه تولید برنج در استان های برتر در زمینه تولید برنج را به شورای اقتصاد اعلام می کند، خاطر نشان کرد: انتخاب قیمت انواع ارقام برنج به عهده شورای اقتصاد است.

کاوه با بیان اینکه قیمت برنج در بازارهای استان اکنون خوب است، تصریح کرد: به نظر می رسد بازارهای جهانی و بحران اقتصادی دنیا عمده ترین دلیل رکود برنج در بازارهای استان است.به گفته این کارشناس برنج، هم اکنون حدود دو میلیون تن برنج سفید در کشور تولید که سهم واردات برنج در این بخش 500 هزار تن است، بنابراین این میزان واردات نمی تواند سهم اساسی در بازار برنج کشور و استانهای تولید کننده برنج داشته باشد.

کاوه خاطر نشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی مازندران در جهت رشد تولید و مکانیزاسیون محصولات کشاورزی اقداماتی را انجام داده تا افزایش تولید در واحد سطح، قیمت مناسب با هزینه تمام شده و کشتهای دوم و سوم برای کشاورزان جهت افزایش درآمد آنان حاصل شود.

این مسئول با بیان اینکه 52 درصد اراضی استان به کشت دوم برنج اختصاص یافته است، اظهار داشت: به رغم خشکسالی و سرما زدگی فصل زراعی گذشته، میزان تولید برنج در اراضی کشاورزی استان افزایش یافته است.وی میزان تولید سالانه برنج سالانه کشور را پنج میلیون و 700 هزار تن بیان کرد و افزود: هم اکنون 24 نوع محصول در اراضی استان کشت می شود.

کاوه همچنین با انتقاد از تغییر کاربری های اراضی کشاورزی در غرب مازندران خواستار فرهنگسازی رسانه ها برای توجیه پذیری اقتصادی محصول برنج برای کشاورزان شد. وی در پایان خواستار توجه بیشتر دولتمردان برای جلوگیری از رکود بازار برنج شد.

تعطیلی پی درپی کارخانه های نساجی

سرمایه

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

روزنامه سرمایه : «در فاصله کمتر از سه ماه مانده به عید نوروز برخلاف سال های گذشته هیچ خبری از رونق کسب و کار در صنعت نساجی نیست»، این جمله ای است که به واسطه آن فعالان این صنعت نگرانی خود را از احتمال افزایش ورشکستگی در بین واحدهای تولیدی صنعت نساجی بیان می کنند. امری که طی سال های اخیر پی درپی مشاهده شده و واحدهای تولیدی صنایع نساجی یکی پس از دیگری تعطیل شده اند. در این میان واحدهایی که مدیریت آنها از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شده وضعیت اسفبارتری دارند. نمونه بارز این شرکت ها را به وفور می توان در تمام نقاط کشور مانند استان های اصفهان، یزد، کرمانشاه، گیلان و... مشاهده کرد. این در حالی است که پس از گسترش بی رویه واردات محصولات نساجی طی سال های اخیر بیشترین فشارها بر این صنعت از ناحیه کمبود شدید نقدینگی، تغییر پی درپی سیاست های دولت در مورد تعرفه ها و نابسامانی فضای کسب و کار ناشی می شود. این امر باعث شده تا بسیاری از واحدها اعلام ورشکستگی کرده و تولید خود را متوقف کنند. بسیاری دیگر از واحدها هم به حالت نیمه تعطیل درآمده اند و به دلیل ناتوانی در پرداخت دستمزد تعدیل گسترده نیرو را در دستور کار خود قرار داده اند. ناگفته نماند که طی سال های اخیر دولت هیچ اقدامی در راستای نوسازی واحدهای فرسوده و ایجاد رقابت پذیری در واحدهای قدیمی این صنعت انجام نداده و این روند از دولت هشتم به بعد کاملاً متوقف شده است.

از طرفی طی سال های گذشته شرایط حاکم بر صنایع نساجی به گونه ای بوده که نه تنها امکان رشد و توسعه را از این بخش سلب کرده بلکه با دامن زدن بر بحران های اقتصادی موجود منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی شده است.

افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش هزینه های تولید از قبیل نرخ دستمزدها، حق بیمه، رشد هزینه های گمرکی و واردات مواد اولیه از دیگر مواردی است که به عنوان دلایلی اصلی بروز این بحران ها مطرح شده است. از طرفی تغییرات نرخ ارز در سال های اخیر و عدم حمایت دولت در این زمینه، مزید بر علت بوده و دغدغه های نساجان را افزایش داده است. به طوری که هم اکنون به دلیل افزایش این فشارها واحدهای نساجی یکی پس از دیگری تعطیل می شوند.

جمشید بصیری دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به تعطیلی دو کارخانه طرفه و اعتمادی بوشهر که ضمن دارا بودن تجهیزات مدرن، تعطیل شده اند، کمبود نقدینگی را مهم ترین عامل در بروز این مشکل دانست و گفت: «تولیدکنندگان با توجه به کمبود نقدینگی و ناتوانی در رقابت مجبور به کاهش تولید یا حتی تعطیلی هستند.

وی در تشریح دلایل بروز این مشکلات به گران بودن مواد اولیه اشاره کرد و افزود: «هزینه تهیه مواد اولیه در کشور بسیار بالاست. به عنوان مثال برای هزینه تهیه پنبه از کشور ازبکستان با احتساب 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گمرکی و... 1500 تا 1600 تومان تمام می شود. در حالی که برای استفاده از پنبه های داخلی حداقل 1830 تومان باید پرداخت شود.»وی این عامل را ناشی از عدم حمایت دولت از بخش تولید دانست و افزود: «قرار بود دولت 100درصد از قیمت پنبه وارداتی را به عنوان یارانه به کشاورز بدهد اما عدم اجرای این طرح منجر به بروز مشکلاتی برای کشاورزان و مصرف کنندگان شده است

این در حالی است که ایران توان تولید 550 هزار تن پنبه در سال را دارد اما سالانه تنها 55 تا 60 هزار تن پنبه در کشور تولید می شود. به طور کلی گفته می شود خرد کردن مزارع پنبه یکی از عوامل افزایش قیمت تمام شده این محصول به شمار می رود. این در حالی است که در میان 61 کشور تولیدکننده، به عنوان یک محصول استراتژیک مطرح شده از همین رو می توانند از یارانه های دولتی استفاده کنند.

به هر ترتیب به نظر می رسد صنعت نساجی ایران سال هاست که در بحران به سر می برد. در این میان حتی واحدهای تولیدی که در اختیار دولت قرار دارند نیز از اوضاع و احوال مناسبی برخوردار نبوده به طوری که هر بار خبر تازه ای از تعطیلی یکی دیگر از این واحدها در استان های مختلف کشور به گوش می رسد.

کارشناسان عمده ترین عامل بروز این مساله را ناتوانی مدیران در اتخاذ تصمیمات استراتژیک عنوان کرده و معتقدند، مدیران این گروه از واحدهای تولیدی اختیار عمل و تصمیم گیری ندارند. بنابراین ضعف مدیریتی این دسته از واحدهای نساجی را به نابودی کشانده است.

محمد مروج حسینی رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران نیز این تعطیلی ها را مربوط به صنایع دولتی دانست و گفت: «صنایع نساجی در طول دوران جنگ، تولیدات خود را با هر کیفیتی به مصرف کننده عرضه می کردند اما پس از پایان جنگ با رقابتی شدن بازار، ناتوانی آنها در جذب بازار موجب شد تا کم کم از عرصه تولید کنار روند.» وی قیمت بالای محصول تمام شده، بهره وری پایین و ماشین آلات فرسوده را از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در صنایع نساجی عنوان کرد و افزود: «این کارخانه ها که در واقع دولت در قبال بدهی های خود به بانک ها، تامین اجتماعی، سازمان بازنشستگی و... بخشیده است، به دلیل عدم مدیریت مناسب و تورم نیروی انسانی تعطیل شده اند.

وی با تاکید بر اینکه در طول سال های گذشته بخش خصوصی سرمایه گذاری های مناسبی در صنعت نساجی داشته است، خاطرنشان کرد: «در حال حاضر محصولات نساجی قاچاق، 90 درصد از حجم پارچه های موجود در بازار را به خود اختصاص داده اند که خود عاملی برای عدم رقابت پذیری صنایع نساجی محسوب می شوند.

این صنعتگر کشور، مهم ترین مشکل صنعت نساجی ایران را کمبود نقدینگی در واحدهای نساجی عنوان کرده و افزود: «اکنون مدت هاست که به دلیل فقدان منابع بانکی، ارائه تسهیلات مناسب به بخش صنعت، منتفی شده که آثار منفی این امر بر صنایع نمود پیدا کرده است.

مروج بحران در تامین مواد اولیه را مشکل دیگر این بخش دانست و ادامه داد: «مساله واردات رسمی و غیررسمی سال هاست تیشه بر ریشه صنعت نساجی در کشور زده است.

به هر ترتیب فعالیت نساجی گرچه می تواند، منافع مالی بسیاری برای کشور و بخش صنعت به همراه داشته باشد اما به دلیل فقدان برنامه ریزی و سیاستگذاری های مناسب در آستانه نابودی قرار گرفته است.

اعتراض کارگران ”پاک وش” 

آژانس ايران خبر

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

 

جمعي از كارگران قراردادي شركت "پاك‌‏وش" در نامه اي به دبيراجرايي خانه كارگر شهرستان ساوه نسبت به واگذاري مشاغل اين كارخانه به شركتهاي خدماتي و پيمانكاري ابراز نگراني كرده و خواستار ممانعت از ادامه اين كار شدند.

دراين نامه آمده است: اينجانبان، 70 نفر از كارگران قراردادي شركت هنكل پاك‌‏وش همگي متاهل و مستاجر و صاحب چندين فرزند هستيم و هر يك از 5 تا 15 سال در اين شركت سابقه كار صادقانه داريم.

به گفته امضا كنندگان اين نامه از 4 سال پيش كه اين شركت توسط شركت آلماني "هنكل" خريداري شد. تعداد كارگران از حدود يك هزار كارگربه 717 نفر كاهش يافته است.

در ادامه اين نامه با بيان اينكه مسوولان پاك‌‏وش قصد دارند به بهانه كاهش هزينه‌‏ها از نيروهاي خدماتي استفاده كنند،آمده است: علاوه بر اين مديريت قصد تعديل نيرو را نيز دارد كه اين مسائل در عمل باعث تضييع حقوق كارگران خواهد شد.

در قسمت ديگري از اين نامه، نويسندگان با سخت و زيان آور توصيف كردن شرايط كار در شركت پاك‌‏وش از تمامي مسوولان شهرستان ساوه براي رسيدگي به خواسته‌‏هاي خود درخواست كمك كرده‌‏اند.

در اين نامه با بيان اينكه از مجموع 717 كارگر شاغل در پاك‌‏وش حدود 600 كارگر داراي سوابق بالا هستند،آمده است: متاسفانه شوراي اسلامي كار به عنوان نماينده قانون كارگران كه بايد حافظ منافع كارگران باشد؛ بدون توجه به انتظارات كارگران هيچگونه اقدامي در جهت جلوگيري از واگذاري واحدهاي انبار و خدمات به پيمانكار ننموده است.

اخراج 23 تن از کارگران پروژه کانال کشاورزی پایاب سد قشلاق

آژانس ايران خبر

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

 

پروژه کانال کشاورزی پایاب سد قشلاق سنندج، از سال 1381 شروع شده است. این پروژه با مشاورت مهندسین مشاور لار، شرکت مهندسی عمران و تولید نیرو با هدف تامین آب کشاورزی و توسعه دو هزار و هشتصد هکتار زمینهای کشاورزی منطقه قلیان و باباریز سنندج تا روستای نایسر پایه گذاری شده است.

کارگران این شرکت در وضعیت نامناسبی به سر میبرند. دست مزد پایین یکی از مشکلات بزرگ این کارگران است. علاوه بر این، کارفرمایان تا به حال چندین بار دست به تعدیل نیرو زده اند و در هفته گذشته 23 نفر از کارگران را اخراج کرده‌اند. اخراج کارگران بیشتر به دلیل زیاده خواهی کارفرما و عدم تمکین کارگران به خواسته‌های غیر انسانی کارفرما بوده است.

وضعیت کارگران ”بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج

آژانس ايران خبر

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

 

کارفرمای نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج طی بخشنامه‌ای به تمامی کارگران هشدار داده است که از اول بهمن ماه سال جاری 50 درصد تعدیل نیرو خواهيم داشت.” نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج ”که بخش بخار آن با کارفرمایی شرکت توسعه برق ایران و اجرای پروژه آن با شرکت مینا است برای 320 مگاوات برق تولیدی از بخش بخار احداث شده است.

لازم به ذکر است که 150 نفر در این بخش نیروگاه کار میکنند. دست مزد کارگران بسیار پایین و میزان آن را کارفرما نه بر طبق ضوابط بلکه به شیوه توافقی فرد به فرد تعیین نموده است.

وضعیت کارگران ”بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج

آژانس ايران خبر

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

 

کارفرمای نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج طی بخشنامه‌ای به تمامی کارگران هشدار داده است که از اول بهمن ماه سال جاری 50 درصد تعدیل نیرو خواهيم داشت.” نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج ”که بخش بخار آن با کارفرمایی شرکت توسعه برق ایران و اجرای پروژه آن با شرکت مینا است برای 320 مگاوات برق تولیدی از بخش بخار احداث شده است.

لازم به ذکر است که 150 نفر در این بخش نیروگاه کار میکنند. دست مزد کارگران بسیار پایین و میزان آن را کارفرما نه بر طبق ضوابط بلکه به شیوه توافقی فرد به فرد تعیین نموده است

تجمع كارگران زرباف در مقابل ديوان عدالت اداري تهران

آژانس ايران خبر

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

بيش از 30 نفر از كارگران كارخانه فرش زرباف سنندج صبح سه شنبه در مقابل دفتر ديوان عدالت اداري در تهران براي احقاق حقوق خود تجمع كردند.

اين كارگران كه به نمايندگي از 500 كارگر بيكار اين كارخانه به تهران آمده بودند خواهان رسيدگي به وضعيت خود شدند.

لازم به ذكر است كه كارخانه زربافت طبق قانون كار اعلام ورشكستگي كرده و 500 كارگر آن در حال بيكار و در شرايط بد معيشتي به سر مي برند.

تجمع كارگران زرباف در مقابل ديوان عدالت اداري تهران

آژانس ايران خبر

چهارشنبه 11 دی 1387-31 دسامبر 2008

بيش از 30 نفر از كارگران كارخانه فرش زرباف سنندج صبح سه شنبه در مقابل دفتر ديوان عدالت اداري در تهران براي احقاق حقوق خود تجمع كردند.

اين كارگران كه به نمايندگي از 500 كارگر بيكار اين كارخانه به تهران آمده بودند خواهان رسيدگي به وضعيت خود شدند.

لازم به ذكر است كه كارخانه زربافت طبق قانون كار اعلام ورشكستگي كرده و 500 كارگر آن در حال بيكار و در شرايط بد معيشتي به سر مي برند.

مشکلات اقتصادی، یک کودک کار را وادار به خودکشی کرد

ایلنا

ده دی 1387, بوسيله ى دیاکو

سلام دمکرات

سه شنبه هفته گذشته یک کودک کار پس از بیش از ۹ سال تلاش مردانه، خود را به دار آویخت. بر اساس آخرین اطلاعات، مشکلات اقتصادی علت خودکشی این کودک کار بود.

این کودک ۱۷ ساله که از هشت سالگی همراه پدر در کارگاهی، خرج خانواده را تامین می‌‏کرد، سال گذشته به اجبار ازدواج و در نهایت به علت فشار مشکلات اقتصادی اقدام به خودکشی در محل کارش کرد.

زهرا بناساز، عضو هیات مدیره انجمن حمایت از کودکان کار، در این باره می‌‏گوید: مجتبی از یک سال پیش همواره از مشکلات اقتصادی شکوه می‌‏کرد و به نظر می‌‏رسد این مشکلات مجتبی را وادار به این کار کرد. البته او در این مدت تقریبا تماس خود را با انجمن قطع کرده بود.

به گفته بناساز چنین اتفاقی تاکنون سابقه نداشته و اگر چه فعالان حقوق کودک به همراه سایر کودکان کار انجمن مجلس یادبودی برای مجتبی برگزار کردند اما همچنان از مرگ ناگهانی او دراندوه هستند.

او معتقد است که درحال حاضر هیچ دستگاه مشخصی از کودکان کار حمایت نمی‌‏کند و اگر انجمن‌‏های مردم نهاد نباشند اوضاع از این نیز بدتر می‌‏شود.

این فعال دفاع از کودکان کار البته به اتفاقات ناگوار دیگری که برای این کودکان رخ می‌‏دهد نیز اشاره می‌‏کند “یک روز می‌‏شنویم که کودکی در قالب بیجه در جامعه فاجعه می‌‏آفریند و روز دیگر جسد کودک کار دیگری که مورد تعرض قرار گرفته در جوی آب پیدا می‌‏شود.

بناساز تنها راه حل معضل کودکان کار را تغییر نگاه به این افراد بی‌‏دفاع می‌‏داند و می‌‏گوید: با کمی دقت مشخص می‌‏شود که کودکان کار به اشکال مختلف در حال از دست رفتن هستند، کودکانی که سرمایه بشری برای جامعه ما و تمام جهان محسوب می‌‏شوند و به آسانی نباید از آنها گذشت.

 

بناساز باقی حرف‌‏های بی‌‏پایان مدافعان حقوق کودکان کار را در پاسخی کوتاه به پرسش خبرنگار”ایلنا” می‌‏گوید:

 

 نام خانوادگی مجتبی چه بود؟

 

 نگویم بهتر است.

 

 بنویسم مجتبی الف؟

 

 چه فرقی می کند مجتبی الف، مجتبی ب یا هر چیز دیگری، مهم این است که کودکی مجتبی بر باد رفت.

ملوانان هنديجان توجه به مشكلات معيشتيشان را خواستارند 

خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز

شنبه 7 دی 1387-27 دسامبر 2008

ملوانان هنديجاني، توجه به مشكلات معيشتي ملوانان و اجازه ترخيص كالاي همراه مسافر را خواستارند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خوزستان - تعدادي از ملوانان هنديجان در جريان سفر وزير اطلاعات به شهرستان هنديجان كه به منظور افتتاح بندر سجافي با ظرفيت پذيرش 250 هزار تن كالا در سال با هدف پذيرش شناورهاي با ظرفيت كمتر از يك هزار تن همچون موتور لنج‌ها به خوزستان سفر كرده بود، خواستار توجه به وضعيتشان در اين شهر و اجازه ترخيص كالاي همراه مسافرشان بودند.

خبرنگار ايسناي خوزستان كه براي پوشش خبر افتتاح بندر سجافي به همراه وزير اطلاعات به هنديجان رفته بود با جمعي از ملوانان معترض مواجه شد كه خواستار توجه مسئولان به آنان براي رفع مشكلاتشان بودند.

در همين زمينه يكي از ملوانان عنوان كرد: با وجود آنكه اعتبار بسياري صرف ساخت بندر سجافي شده‌ اما هم اكنون لنج‌هاي ما كه بايد به وارد كردن كالا از كشورهاي مجاور بپردازد خاموش است و ما بيكار هستيم.

وي افزود: هشت ماه است كه مصوبه ورود كالاي ته لنجي براي ملوانان هنديجاني اعمال نمي‌شود و هيچ كمكي به ما نمي‌گردد.

ملوان ديگري گفت: 8 ميليارد تومان اعتبار در اين شهرستان هزينه شده است اما هيچ كالايي در بندر جا به جا نمي‌شود. نمي‌توانيم كار كنيم و به نظر مي‌رسد بين گمرك و فرمانداري شهر هنديجان مشكلاتي وجود داشته باشد.

ملوان ديگري كه 12 سال از عمر خود را صرف اين شغل كرده بود، اظهارداشت: در شهرستان هنديجان محدوديت وجود دارد. براي ورود كالاي همراه مسافر كه به اسناد تجاري نياز ندارد از ما مجوز بهداشت و ديگر اسناد را خواستارند. روند اخذ اسناد تجاري براي ورود كالا طولاني است و در صورتي كه كالا ترخيص نشود به عنوان كالاي مرجوعي برگشت داده مي‌شود.

اين ملوان عنوان كرد: كالاي همراه ملوان در ديگر شهرها نياز به اسناد تجاري ندارد ولي شهر هنديجان به اسناد تجاري براي ورود كالاي همراه مسافر نيازمند است.

يكي ديگر از ملوانان ‌گفت: وضعيت دريافت تعرفه در ايران نامناسب است و موجب متضرر شدن ما مي‌شود. با وجود آنكه كالاي همراه ملوان وارد مي‌كنيم اما بابت آن بايد عوارض پرداخت و نامه بهداشت ارائه كنيم.

وي افزود: در بنادر بوشهر و بندرعباس براي كالاي همراه ملوان عوارضي دريافت نمي‌شود پس چرا ما بايد عوارض پرداخت كنيم. ملوانان هنديجان خواستارند با آنها همانند ملوانان ديگر شهرها برخورد شود.

وي بيان كرد: گمرك هنديجان تعطيل است. سال ديگر درآمد هنديجان را با سال‌هاي قبل مقايسه كنيد، معتقدم كه اين بندر درآمدي نخواهد داشت.

يكي ديگر از ملوانان كه عنوان مي‌كرد حرفه ملواني را از پدرانش به ارث برده است، ‌گفت: هزينه‌اي كه براي يك سفر به كويت صرف مي‌كنيم به ميزان 7 ميليون تومان است. ما از گمرك و مسئولان خواستيم 10 ميليون تومان به ما بدهند تا اين حرفه سودي براي ما داشته باشد و هزينه‌هاي اين سفرهاي طولاني تامين شود.

وي ادامه داد: مسئولان اين خواسته را قبول كردند و مدتي هم اجرا شد اما هم‌اكنون حدود 6 ماه است كه اين خواسته ديگر اجرا نمي‌شود و گمرك و فرمانداري نمي‌توانند در اين زمينه به توافق برسند. متاسفانه گمرك هنديجان تعطيل است و ما مي‌خواهيم همانند ديگر بنادر با ما برخورد شود.

مهدي رضايي، معاون فني اداره كل گمرك بندر امام خميني در پاسخ به اعتراض ملوانان هنديجان به خبرنگار ايسنا توضيح داد: در بندر امام خميني2 نوع كالا شامل كالاي وارداتي با ثبت سفارش و كالاي همراه ملوان وارد بندر مي‌شود.

وي افزود: طبق ماده 17 آئين نامه اجرايي قانون مقررات صادرات و واردات، دارندگان كارت مبادلات مرزي مجازند برخي كالاهاي مشخص و تائيد شده از سوي دولت را بدون پرداخت عوارض وارد كنند.

رضايي تاكيد كرد: كالاي ته لنجي يا ملواني كالايي است كه صاحبان لنج و خدمه‌اي كه بر روي لنج كار مي‌كنند مجاز به واردات آن هستند. علت تصويب آن نيز اين است كه ملواني كه 2 ماه روي لنج كار مي‌كند و دور از خانواده‌اش مي‌باشد، در اين مدت درآمد ديگري نداشته‌ و اين ميزان كالا را براي امرار معاش خانواده خود همراهشان مي‌آورند.

وي افزود: متاسفانه برخي از لنج‌داران از اين قانون سوء استفاده كرده و به جاي آوردن كالاهاي تعيين شده از سوي دولت، اقدام به واردات كالاهاي ديگري مي‌كنند. در برخي موارد نيز، بعضي از وارد كنندگان، كالاهاي ديگري به ملوانان مي‌دهند تا آن كالاها را به جاي كالاي تعيين شده در قالب كالاي ته‌لنجي به كشور وارد كنند. در واقع آنان با اين اقدام مي‌خواهند عوارض پرداخت نكنند.

 

رضايي تاكيد كرد: همچنين برخي ديگر از لنجداران خواستار وارد كردن ميزان كالايي بيش از ميزان تعيين شده، هستند. ميزان كالاي ملواني براي هر نفر از خدمه‌ي لنج به ميزان يك هزار و 500 دلار و شامل كالاهايي همچون برنج، چاي و ديگر نيازهاي روزمره زندگي است.

وي يادآور شد: زماني كه 10 ملوان روي يك لنج كار مي‌كنند و مي‌توانند به ميزان 15 هزار دلار كالا وارد كنند در واقع آن كالا ديگر كالاي تجاري محسوب مي‌شود و براي واردات به مجوز بهداشت و عوارض گمرك نياز پيدا مي‌كند. ما نمي‌توانيم كالاي بدون مجوز بهداشت وارد كنيم.

وي ادامه داد: برخي ملوانان تمايل به وارد كردن كالاهاي آرايشي، بهداشتي و حتي لوازم پزشكي داشتند كه گمرك اجازه ورود اين نوع كالاها را نمي‌دهد، مگر اينكه براي اين كالاها مجوز بهداشت دريافت شود. گمرك يك وظيفه حاكميتي دارد و نمي‌تواند از اين مسئله چشم پوشي كند.

رضايي بيان كرد: قانون براي تمام گمرك‌ها يكسان است و ميزان واردات كالاي ملوان نيز براي تمام گمركها يكسان است. در مصوبات دولت براي واردات كالا بر دريافت مجوز بهداشت تاكيد شده است.

ناصر بورد، فرماندار هنديجان نيز در جريان تماس خبرنگار ايسنا براي جويا شدن علت بروز مشكل براي ملوانان هنديجاني در واردات كالاي همراه مسافر، توضيح داد: قانون كالاي همراه مسافر مصوبات زيادي از سوي ستاد قاچاق مبارزه با كالا داشته و تغيير و تحولات بسياري يافته است.

وي افزود: براي اجراي اين قانون به اخذ مجوزات قانوني از اداره‌هاي استاندارد و بهداشت نياز است. در حال حاضر در بنادر سجافي مراكز بهداشت و گمرك مستقر نيست و به همين دليل نمونه‌هايي از كالاهاي وارداتي آزمايش مي‌شوند و استاندارد آنها نيز مورد بررسي قرار مي‌گيرد تا ملوانان بتوانند كالاهاي همراه خود را ترخيص كنند.

فرماندار هنديجان ادامه داد: ترخيص نشدن كالاي برخي از ملوانان به دليل نبود اداره استاندارد و بهداشت در بندر بوده و مشكل ديگري وجود ندارد.

وي ادامه داد: ما نيز به دنبال بر طرف شدن اين مشكل هستيم و از سويي نيز نمي‌توان اين نوع كالاها را براي استاندارد و آزمايش به اهواز فرستاد زيرا اين اقدام به يك روز زمان براي جابه جايي كالاها نياز دارد و در ضمن هزينه‌هايي نيز در بر دارد.

بورد تاكيد كرد: ما به عنوان فرماندار به دنبال هماهنگي براي برطرف كردن اين مشكل هستيم.

وي خاطرنشان كرد: برخي از ملوانان خواسته‌هاي غير قانوني دارند و خواهان ورود كالايي بيش از ميزان تعيين شده از سوي دولت هستند. برخي از ملوانان نيز عنوان مي‌كنند مقدار كالاي همراه ملوان در ديلم و گناوه بيشتر است.

بورد ادامه داد: در اين زمينه به تحقيق پرداختيم و بررسي كرديم. متوجه شديم اين اقدام قبل از دولت نهم نيز در آن منطقه وجود داشته و تغييرات جديد در زمينه ميزان كالاي همراه ملوان براي گناوه و ديلم اعمال نشده است.

وي تصريح كرد: ما در خوزستان و در هنديجان طبق قوانين عمل مي‌كنيم و اجرا نشدن اين قانون در ديلم و گناوه به عملكرد مديران اجرايي بوشهر برمي‌گردد.

فرماندار هنديجان ادامه داد: اين مسئله موجب شده برخي از ملوانان هنديجان به ما اعتراض كنند و خواستار افزوده شدن مقدار كالاي وارداتي همراه مسافر شوند كه اين اقدام در خوزستان غير قانوني است. البته قرار است براي رفع اين مشكل جلساتي بين گمرك، بندر و استاندارد تشكيل شود.

به گزارش ايسنا، بندر سجافي هنديجان با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني‌اژه‌اي، وزير اطلاعات در 26 آذرماه به بهره‌برداري رسيد. آغاز عمليات اجرايي اين پروژه از اوايل آبان ماه 1385 آغاز گرديد و هزينه صرف شده براي اجراي اين پروژه به ارزش 78 ميليارد و 500 ميليون ريال بوده است. در اين بندر، اداره بندر، اداره گمرك، باسكول، جرثقيل، سيستم‌ها و دكل مخابراتي، پاركينگ و دكل روشنايي احداث شده است. بندر سجافي در مساحت سه هكتار، مجاور رودخانه زهره در فاصله 38 كيلومتري شهرستان هنديجان واقع در جنوب شرقي استان خوزستان احداث شده است. ايجاد اين بندر از مصوبات سفر نخست هيئت دولت به استان بوده است.

با توجه به اهميت موضوع صادرات و واردات كالا و توجه دولت به اين بخش در جهت رشد اقتصادي كشور، اميد است مسئولان استان خوزستان با شفاف سازي و كاهش بروكراسي در روند ورود كالا، اقدام كرده و در جهت رفع مشكلات ملوانان هنديجان تلاش كنند.

دویست کارگر کارخانه قند ارومیه بیکار شدند

آژانس ايران خبر

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

حدود 200 نفر از کارگران کارخانه قند ارومیه به دلیل نبود نقدینگی بیکار شدند.

به گزارش خبرنگار ما: مدیران کارخانه قول داده اند به محض بهبود وضعیت نقدینگی کارخانه، حقوق کارگران را پرداخت کنند اما کارگران، امید چندانی ندارند. 2 سال پیش نیز کارخانه ارومدشت ارومیه به علت کمبود نقدینگی تعطیل شده و کارگران آن بیکار شده بودند. آن زمان هم اعلام شده بود که کارگران کارخانه به محض بهبود وضعیت، حقوق عقب افتاده خود را دریافت خواهند کرد اما تاکنون هیچ گونه حقوقی به کارگران پرداخت نشده است. کارگران ارومدشت طی این 2 سال از بیمه بیکاری استفاده می کردند اما اکنون مدت بیمه بیکاری آنها هم پایان یافته و هنوز بلاتکلیف هستند. به همین دلیل پیش بینی می شود چنین سرنوشتی در انتظار کارگران کارخانه قند ارومیه باشد.

فوت دو کارگر به دلیل شوک حاصل از تعطیلی کارخانه های غرب تهران 

آژانس ايران خبر

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

طی یک هفته اخیر، دو کارگر به علت شوک حاصل از تعطیلی کارخانه های غرب تهران دچار ایست قلبی شده و فوت کردند.

به گزارش خبرنگار ما: 90 درصد کارخانه های غرب تهران به دلیل مشکلات اقتصادی کشور و محدودیتهای سیاسی، با کمبود نقدینگی مواجه هستند که تعدادی از آنها به دلیل عدم توان پرداخت حقوق کارگران تعطیل شده و کارگران آن بیکار شده اند. کارخانه صنایع فلزی که یکی از بزرگترین کارخانه های کشور در حوزه صنعت محسوب می شود به دلیل عدم پرداخت حقوق کارگران خود اقدام به تعطیلی واحد 2 کارخانه خود کرد که در اثر این اقدام، یکی از کارگران دچار ایست قلبی شد. همچنین عدم پرداخت حقوق به کارگران کارخانه ایران پویا موجب سکته قلبی یکی از کارگران این شرکت شد. اغلب کارخانجات غرب تهران که منطقه ای صنعتی محسوب می شود بدهی های فراوانی به بانکها، شهرداری و بیمه دارند که همین موضوع موجب کاهش توان مالی آنها شده است. ضمن اینکه دولت به جای کمک به کارخانه های بزرگ، در صدد ایجاد کارگاههای کوچک است و به همین دلیل هر روز شاهد بیکار شدن تعداد بیشتری از کارگران کارخانه های بزرگ یا عدم پرداخت حقوق کارگران آن هستیم. یکی از کارگران این شرکتها که دو هفته است بیکار شده به خبرنگار ما می گوید: برای پیگیری موضوع اخراج خود به اداره کار رفتم اما برای من وقتی برای بعد از عید مشخص کرده اند. من که الان بیکار شده ام و هیچ درآمدی ندارم چطور می توانم شش ماه صبر کنم؟ خرج اجاره خانه و خوراک و پوشاک خانواده ام را از کجا بیاورم؟

اقتصاد ایران در هفته ای که گذشت

آژانس ايران خبر

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

راه حلی برای صورت مسأله

طی هفته گذشته قیمت نفت ایران به زیر 33 دلار رسید، اکونومیست تورم سال آینده ایران را 28 درصد پیش بینی کرد، لبنیات، گوشت، میوه، و لوازم خانگی گران شد، هوای تهران 549 نفر را به کام مرگ فرستاد، احمدی نژاد فرمان سوم محدودیت نرخ سود را ابلاغ کرد، و نیروی انتظامی راه حل تازه ی حل مشکلات مردم را رونمایی کرد. اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی گفت در ادامه اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی علاوه بر سه گروه سازمان دهندگان مفاسد ، فاسدان و هنجارشکنان و گروه متظاهران به فساد، با روزنامه نگاران برخورد خواهد شد.

پس از صدور دو فرمان مهم و بحث‌‌انگيز در خصوص ميزان سود تسهيلات و ميزان سود سپرده‌ها، فرمان سومي در قالب «قانون رفع موانع توليد» از سوي رييس‌ دولت ابلاغ شد. بر اساس ماده 3 اين قانون، تفاوت متوسط سود تسهيلات» با «متوسط سود سپرده‌ها» حداكثر بايد به سه درصد محدود شود؛ به اعتقاد صاحب‌نظران اقتصادي، فرمان اول براي كاهش نرخ سود تسهيلات از يك سو باعث عدم تعادل در بازار پول و از سوي ديگر باعث خروج منابع از بانك‌هاي دولتي تا حدي شد كه موجب صدور فرمان دوم براي محدودسازي بانك‌هاي خصوصي در تعيين نرخ سود سپرده‌ها شد. نكته جالب اين است كه با تخليه منابع بانك‌ها هم اكنون نه اثري از فرمان اول در بازار پول قابل مشاهده است (متقاضيان وام حتي براي نرخ‌هاي بسيار بالاتر از 12درصد هم درصف ايستاده‌اند) و نه اثري از دستورالعمل دوم (سود سپرده‌ كوتاه مدت كه قرار بود به 9درصد محدود شود هم اكنون در چارچوب سپرده‌گذاري ويژه يا گواهي سپرده به 19درصد هم مي‌رسد). علاوه بر این رييس كل بانك مركزي در حاشيه نشست هيات دولت در جمع خبرنگاران نیز مطالبات معوق بانك‌ها را 29هزار ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: معتقديم كه مقدار مطالبات بيشتر از اينها است.

از سوی دیگر با آن که وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیات دولت مدعی شد که دولت و مجلس درخصوص طرح تحول اقتصادی و هدفمندکردن یارانه ها هیچ اختلاف نظری ندارند، غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول و اقتصادی مجلس با اشاره به مذاکرات اخیر دولت و مجلس اعلام کرد: «به دلیل کاهش قیمت نفت و درآمدهای نفتی آنچه که دولت برای پرداخت یارانه ها مدنظر داشت محقق نمی شود و بر این اساس با اجرای طرح تحول اقتصادی و کاهش میزان یارانه پرداختی از سوی دولت پوشش داده خواهد شد.» بنابراین طرح تحول بدون پرداخت یارانه ها اجرا می شود.

اظهارات رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مبنی بر منتفی شدن پرداخت یارانه نقدی نشان دهنده اصرار مجلس برای پرداخت نشدن یارانه قبل از انتخابات ریاست جمهوری و جلوگیری از اثر آن بر فضای سیاسی است. در این میان دولت همچنان به دنبال راهکاری است که پرداخت یارانه نقدی را در چارچوب طرح تحول و قبل از انتخابات عملی سازد.

روزي كه از «جراحي بزرگ» سخن گفته شد، قيمت‌هاي نفت‌رو به آسمان داشت و تكيه‌گاهي از دلارهاي نفتي فراهم آورده بود؛ اما اين روزها كه قرار است آن ايده بزرگ در مسير عملياتي شدن قرار گيرد،گويي بال‌هاي نفت از كار افتاده و طلاي سياه را به سقوطي آزاد كشانده است كه گويي روزهاي پرواز، افسانه‌اي بيش نبود.

سقوط آزاد نفت باعث پيدايش چاله بزرگي به نام كسري بودجه در اقتصاد ايران خواهد شد كه در خوشبينانه‌ترين حالت، نزديك به نيمي از دلارهاي نفتي بودجه سال‌جاري را خواهد بلعيد. اگر دولت براي پرداخت «يارانه نقدي» نيز اصرار داشته باشد، در اين صورت برمبناي رقم وعده داده شده به هفت دهك جمعيتي، چاله‌اي به بزرگي حداقل 30ميليارد دلار هويدا خواهد شد. به این ترتیب کارشناسان حکم می کنند كه باید تكليف بودجه را روشن کرد و سپس به طرح تحول پرداخت.

اما محمدرضا رحيمي معاون پارلماني و حقوقي رييس‌‏ دولت در حاشيه نشست هيات دولت درباره دلايل تاخير دولت در ارائه لايحه بودجه گفت: دولت در ارائه لايحه بودجه تاخير نکرده است. بايد اول تکليف لايحه طرح تحول اقتصادي روشن شود تا بودجه بر همان اساس تصويب شود.

تاخیر در تقدیم لایحه بودجه سال 88 از آن جهت برای مجلس و کارشناسان اهمیت ویژه دارد که طی سال 87 اتفاقات مهم اقتصادی که تاثیر فراوان در بودجه ریزی سال آینده دارد رخ داده است. ابتدا طرح تحول اقتصادی و هدفمند کردن یارانه ها مطرح شد و پس از آن قیمت نفت رو به کاهش گذاشت که موجب شد قیمت نفت در پیش بینی های بودجه 88 تغییرات اساسی پیدا کند.

قیمت نفت ایران هم اکنون زیر 33 دلار و قیمت هر لیتر بنزین فوب خلیج فارس به مرز 180 تومان نزدیک شده است. واحد تحقيقات اكونوميست با پيش بيني تداوم بحران اقتصادي جهان در سال 2009، ميانگين قيمت نفت برنت در اين سال را 35دلار براي هر بشكه تخمين زد. به اعتقاد پژوهشگران اين واحد،بهاي سبد نفتي برنت در سه ماه اول سال 2009 در حدود 25دلار براي هر بشكه خواهد بود، ولي در سه ماه چهارم سال به 43‌دلار مي‌رسد که مي‌توان ميانگين قيمت نفت در سال 2009 را 35‌دلار براي هر بشكه تخمين زد.

واحد اطلاعات اقتصادي اكونوميست همچنین اعلام كرد كه امسال نرخ تورم در ايران به 28درصد می رسد. اكونوميست در گزارش ماه نوامبر خود نرخ تورم ايران در سال گذشته را 1/17درصد برآورد و پيش‌بيني كرد كه اين شاخص در سال جاري به 28درصد مي‌رسد كه بالاترين ميزان طي دهه كنوني بوده و خواهد بود. به اعتقاد اكونوميست گزارش‌هاي مختلف نشان مي‌دهد كه قيمت اقلام و خدمات ضروري در ايران افزايش زيادي يافته و هزينه‌هاي وارداتي هم در حال رشد است. با توجه به اينكه احتمال دارد سياست مالي دولت همچنان توسعه‌اي باقي بماند، انتظار مي‌رود فشارهاي تورمي طي سال‌هاي آينده افزايش يابد و قيمت كالاها به صعود خود ادامه دهد.

اما مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 17 درصد تورم کشور وارداتی است، از تشکیل کارگروهی در دولت برای بررسی شیوه بهره‌مندی از منفعت کاهش قیمت‌های جهانی در بازار داخل کشور خبر داد. وي افزود: براساس آمارهای 7 ماهه ابتدای سال، قیمت کالاهای وارداتی در حال کاهش است، این درحالی است که 17 درصد تورم کشور ناشی از قیمت این کالا است که به نظر می‌رسد به تبع این کاهش، نرخ تورم نیز کاهش یابد.

شاید هنگامیکه وزیر بازرگانی در نشست خود با رسانه های گروهی از در راه بودن موج ارزانی ها خبر می داد هرگز گمان نمی کرد تنها دو روز پس از اظهار نظر های وی قیمت ها روند صعودی خود را ادامه دهند. تنها دو روز پس از اظهارات وزیر بازرگانی افزایش 10 درصدی قیمت گوشت قرمز از سوی رییس اتحادیه آن تایید شد و به دنبال آن گرانی میوه در آستانه طولانی ترین شب سال نیز رویداد غم انگیزی را برای شهروندان رقم زد. موج سوم گرانی ها پس از افزایش قیمت گوشت و میوه به بازار لبنیات رسید و به نظر می رسد بر خلاف اظهارات اخیر وزیر بازرگانی همچنان افزایش قیمت ها ادامه داشته باشد. همچنین قيمت انواع لباسشويي توليد داخل به‌رغم كاهش قيمت‌هاي جهاني بين 10 تا 20درصد در سال‌جاري افزايش يافته است.

تورم شاید جدی ترین مشکل پیش روی شهروندان باشد اما مطمئنا تنها مشکل نیست. هوای تهران همچنان در وضعیت خطرناکی قرار دارد و مسوولان شهر همچنان اظهارنظر می کنند و یکدیگر را مسوول کنترل نشدن این شرایط می دانند. براساس اعلام مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور آمار ماموریت های قلبی و تنفسی اورژانس به واسطه آلودگی هوا نسبت به سال گذشته افزایش داشته و براساس آمار و ارقام ارائه شده از سوی سازمان بهشت زهرا در یک هفته گذشته 549 نفر در تهران بر اثر بیماری های قلبی، ریوی و تنفسی ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست داده اند.

این روزها ترافیک تهران به شکل کم سابقه‌ای درآمده است. به روشنی می‌توان دید که امکان تردد در شهر تنها از ساعت 10 صبح تا 3 بعد از ظهر میسر است و در ساعات دیگر ترافیک به صورت غیرقابل تحملی درآمده است. تثبیت قیمت بنزین به رغم فضای تورمی در کشور، به معنی ارزان شدن آن است که این پیام و علامت را به عاملان اقتصادی منتقل می‌کند که مصرف بنزین خود را افزایش دهند و تا حداکثر سهمیه موجود از آن استفاده کنند. قیمت آزاد بنزین نیز در سطحی نیست که انگیزه مصرف بیشتر بنزین را به شدت کاهش دهد.

متاسفانه چشم‌انداز مثبتی نیز برای حل معضل ترافیک دیده نمی‌شود، چرا که نیروی انتظامی و دولت بیشتر مشغول پاک کردن صورت مسائل گوناگون کشورند تا حل آن و هرکه مسائلی از این دست را مطرح کند مجرم نیز محسوب می شود. اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی درگفتگو باخبرنگاران گفت افرادی که با چاپ یا انتشار مطالبی زمینه ساز اختلاف میان دستگاههای دولتی و مردم هستند هدف چهارم طرح ارتقای امنیت اجتماعی اند. وی افزود در ادامه اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی علاوه بر سه گروه سازمان دهندگان مفاسد ، فاسدان و هنجارشکنان و گروه متظاهران به فساد با روزنامه نگاران که سعی می کنند عملکرد مسئولان را زیرسوال ببرند یا صحبت های آنان را تحریف کنند برخورد خواهیم کرد. شاید این مهم ترین راه حل دولت نهم برای حل مسائل مردم در چهار سال گذشته باشد.

وضعیت بد کارگران کشت و صنعت خرم  

آژانس ايران خبر

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

شرکت کشت و صنعت خرم دشت که در شهرک صنعتی شماره 2 دهگلان کردستان واقع است، در مرداد ماه سال 1387 راه اندازی شده است. تعداد کارگران این شرکت که بیشتر آنان جوانان تحصیل کرده و دانشگاهی هستند، به 140 نفر می‌رسد. در طول دو ماه گذشته 100 نفر از آنها اخراج شده اند. این کارگران روز مزد و با بیمه قرار دادی میباشند. کارگران اخراجی چهار ماه است که حقوق نگرفته اند و برای اعتراض به اداره کار مراجعه نموده و هیچ جوابی دریافت نکرده اند.

لازم به ذکر است که مدیر کارخانه از ترس اعتراض کارگران مدتی است که به کارخانه مراجعه ننموده است و قصد داشت که از سنندج خارج شود. وقتی که کارگران متوجه این قضیه شدند همگی جمع شده و تصميم گرفتند که به فرودگاه مراجعه و از خروج وی جلوگیری کنند.

مسئولین شرکت خرمدشت کردستان که از تصمیم کارگران با خبر شدند آنان را جمع کرده و قول دادند که تا روز یکشنبه 10/8/87 خواسته‌های آنان را پیگیری کنند و با این کار مانع رفتن کارگران به فرود گاه سنندج شدند.

گفتنی است که صاحبان این شرکت، :مرتضی مجد رضایی معاون وزیر نیرو در زمان رياست جمهوري خاتمي و شریک دیگرش اسلامی زاده معاون اسبق برنامه وبودجه استانداری کردستان هستند.

تجمع كارگران كارخانه شهاب خودرو

آژانس ايران خبر

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

بنا بر خبر دريافتي از خبرنگار آژانس ايران خبر, روز دوشنبه نهم ديماه کارگران شهاب خودرو بخاطر عدم پرداخت حقوق خودتجمع اعتراضي کرده و می گفتند که حقوق ماه پیش نیز , به ما پرداخت نشده است.

به دنبال اعتراض كارگران , مدیریت کارخانه اعلام ورشکستگی و توقف تولید کرد و به کارگران معترض گفت,درصورتی که شما کارگران اصرار به دریافت حقوقهای عقب افتاده کنید مجبورم با صاحبان کارخانه اعلام ورشکستگی کنیم و کلیه کارگران و کارمندان را اخراج نماییم.

کارگران زحمت کش این شرکت با در نظر گرفتن اینکه تا عید نوروز دو ماه بیشتر نمانده و خانواده هایشان درگیر این ماجرا میشوند با هم در حال بررسی اقدامات احتمالی خود در قبال این سیاست مدیریت و تهدیدات وی میباشند

پاي صحبت يكي از كارگران كارخانه تلويزيون رنگي شهاب در رابطه با تورم 

آژانس ايران خبر

سه شنبه 10 دی 1387-30 دسامبر 2008

بازار وضعيت خوبي ندارد, شوراي عالي كار براي افزايش حقوق بايد نشست هايي داشته باشدتا از هم اكنون براي اضافه حقوق هاي سال آينده قدم بردارند. ولي متاسفانه زمزمه هايي به گوش مي رسد كه مي گويند اين موضوع تورم زا است و نمي خواهند افزايش حقوق بدهند . از طرف ديگر شاهد افزايش گراني در تمام خدمات هستيم, ما نمي دانيم چه وضعيتي پيش خواهد آمد.

البته كه در شرايط كنوني بدليل كاهش بيش از حد قيمت نفت كه هنوز هم تثبيت نشده ,مطمئنا مشكلات صد چندان خواهد شد.

تحريم هاي اقتصادي كار خودش را كرده است , فشار زيادي روي كارگران وجود دارد چون حقوق ها بسيار پايين است , با توجه به افزايش قيمتي كه در حال حاضر وجوددارد اصلا نميتوانيم از پس مخارج زندگي بربياييم , مثلا همين نان كه اساسي ترين نياز مصرفي كارگران و قشر پايين جامعه است به دو برابر قيمت قبل افزايش پيدا كرده است . ناني كه قبلا 50 تومان بوده الان قيمتش به 100 تومان رسيده است دولت بايد يك فكر چاره اي بكند.

باز هم تعطيلي كارخانه ها و بيكاري كارگران

آژانس ايران خبر

دوشنبه 9 دی 1387-29 دسامبر 2008

هفته گذشته کارگران کارخانه نساجي ايران پوپلين در اعتراض به تعطيل شدن اين کارخانه ، جلوي درِ ورودي کارخانه تجمع کردند.

اين شرکت که مجموعا" 800 نفر کارگر دارد ، ظاهرا" به دليل مشکلات مالي به تعطيلي کشيده شده در حاليکه عمده سهام شرکت متعلق به اربابان پولداري مانند بانک هاي ملي ، ملت وتجارت است

طبق معمول در چنين شرايطي ، اولين ضربه به کارگران قراردادي وارد مي شود و در شرکت ايران پوپلين نيز اولين کساني که طعم تلخ اخراج را چشيدند ، 250 نفر کارگر قراردادي بودند که قرارداد جديد با آنها بسته نشد.