کارگران:پنجشنبه 26 مهر 1386-18 اکتبر 2007

 

 

 

محاکمه عباس نژند کودکی عضو هیئت مدیره سندیکا در دادگاه انقلاب

کارگر

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

روز2 شنبه مورخه 23مهر1386ساعت 9 صبح عباس نژند کودکی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحددر راستای پرونده اعتراضات صنفی زمستان 1384 در شعبه 14 دادگاه انقلاب محاکمه شد.

نامبرده راس ساعت مقرر به همراه وکیل خود آقای دکترصالح نیکبخت به دادگاه مراجعه نمودند .بعد از قرائت کیفر خواست بوسیله نماینده دادستان ، آقای عباس نژند کودکی درمورد اتهامات انتسابی   ( اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام) به طور کامل از خود دفاع نمود و هیچ یک از اتهامات را قبول ننمودند سپس وکیل مدافع ایشان از دادگاه درخواست پنج روز فرصت برای تنظیم لایحه کرده که مورد پذیرش قاضی پرونده قرار گرفت.

راس ساعت 12 با اعلام قاضی شعبه 14 ختم رسیدگی اعلام شد.

 

 

 

نامه اتحادیه کارگری "اتحاد" انگلستان به احمدی نژاد در حمایت از کارگران ایران

کارگر

پنجشنبه 19 مهر 1386-11 اکتبر 2007

آقای محمود احمدی نژاد رییس جمهور ی اسلامی ایران

به نمایندگی از سوی اتحادیه کارگری "اتحاد" – شاخه کیینگستون و حومه ( 1406) به این وسیله از شما می خواهم که فعالین کارگری زندانی آقایان ابراهیم مددی،منصور اسانلو و محمود صالحی را آزاد کنید.

این شاخه از اتحادیه "اتحاد" بیش از 800 کارگر فنی ، متخصص و خدماتی را در جنوب شرقی لندن نمایندگی می کند. این شاخه به مسایل مربوط به حقوق کارگران در جهان بسیار حساس است و باور دارد که رفتار صحیح و محترمانه با کارگران نشانه ای است از یک جامعه عادلانه. خبر زندانی شدن کارگران در جمهوری اسلامی به دلیل فعالیت های که در یک جامعه منصف جزو حقوق پایه ای به شمار می آید، انزجار ما رابر انگیخته است.

این شاخه، عمیقا نگران و ضع سلامتی محمود صالحی است که از 9 آوریل 2007 تا کنون در زندان سنندج به سر می برد . این شاخه همچنین نگران سلامتی منصور اسانلو است که 10 ژوییه تا کنون در زندان است.

به اطلاع ما رسیده است که دولت شما حق تشکل را به رسمیت نمی شناسد و فعالیت های مستقل کارگران را بطور مدام سرکوب می کند. بنابراین این شاخه از دولت شما می خواهد که حق کارگران ایران برای تشکل یابی و ایجاد تشکل های مستقل و حق انان برای اعتصاب را که از حقوق به رسمیت شناخته شده جهانی است، به رسمیت بشناسد. این شاخه از شما می خواهد که که آقایان محمود صالحی ، منصور اسانلو و ابراهیم مددی را که تنها به خاطر فعالیت های کارگری زندانی شده اند فورا و بدون هیچ قید و شرط آزاد کنید.

این شاخه اتحادیه کارگری همچنین خواهان آن است که اتهامات و احکام زندان علیه دیگر فعالین کارگری از جمله اتهمات و احکام زندان علیه اعضای سندیکای کارگران شزکت واحد ،اعضای اتحادیه کارگران بیکار و کارگران هفت تپه بی هیچ قید و شرطی لغو شود. بعلاوه این شاخه خواهان است که به انوع سرکو ب حقوق کارگران که توسط دولت ایران صورت می گیرد یک باره و برای همیشه پایان داده شود.

آاقای صالحی از بنیان گذاران و نماینده سابق انجمن کارگران خباز و از فعالین شناخته شده کارگری در ایران است . او به دلیل فعالیت های کارگری، بطور ناعادلانه به یک سال زندان و سه سال حبس تعلیفی محکوم شده است. آقای صالحی در 9 آوریل 2007 بدون اطلاع قبلی دستگیرشد و بلافاصله به زندان سنندج منتقل گردید. وضع جسمی ایشان بسیار وخیم است او تنها یک کلیه دارد که آن هم فقط به اندازه 20 درصد یک کلیه سالم کار آیی دارد. با این حال اما مقامات قضایی و زندان به او اجازه نمی دهند که تحت مدوای پزشکی قرارگیرد.

منصور اسانلو رییس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، در 10 ژوییه 2007 توسط ماموران امینیتی که لباس شخصی به تن داشتند به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و ربوده شد. او از ان زمان تا کنون در بخش 209 زندان معروف اوین بدون داشتن حق وثیقه رندانی است. اسانلو دز 19 نوامبر 2006 نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفت و سپس ربوده شد وبه زندان اوین منتقل گردید. او پس از گذراندن یک ماه در بخش 209 زندان اوین در 19 دسامبر 2006 آزاد گردید. اسانلو پیش آن نیز در 22 دسامبر سال 2005 به زندان افکنده شد و بعد از گذراندن هشت ماه در زندان، در تاریخ 9 اوت 2006 با قرار وثیقه آزاد شد. در ماه مه 2007 شعبه 14 دادگاه انقلاب تهران منصور اسانلو را به 5 سال محکوم کرد، اما وکیل او تقاضای تجدید نظر در حکم را کرده است که تا کنون به ان پاسخ داده نشده است

همچنین ابراهیم مددی نایب رییس سندیکای کارگران شرکت واحد، از 9 اوت 2007 تا کنون در زندان به سر می برد اتهام او از جمله این است: " تبلیغ علیه نظام و توطئه و تجمع به قصد به مخاطره انداختن امنیت ملی". تعداد دیگری ازاعضای سندیکا نیز مورد اذیت و ازار قرار گرفته و از کار برکنار شده اند . افزون بر این ها مقامات قضایی 13 نفر از اعضا و فعالین اتحادیه کارگران اخراجی و بیکار را که در مراسم روز اول ماه مه 2007 در سنندج شرکت کرده بودند، به زندان و شلاق محکوم کرده اند.

بعلاوه هزاران کارگر کارخانه دولتی نیشکر هفت تپه در شوش در استان خوزستان از 29 سپتامبر تا کنون در اعتصاب به سر می برند. این کارگران توسط نیرو های امنیتی تحت سرکوب قرار گرفته اند. تعداد زیادی از کارگران اعتصابی مورد ضرب وشتم و تهدید قرار گرفته اند و عده ای از آنان باز داشت شده اند. کارگران این کارخانه که تعداد شان به 5000 نفر می رسد از جمله برای دریافت دستمزد های پرداخت نشده و حق تشکل مبارزه می کنند.

بسیاری از کارگران در دیگر صنایع در نقاط مختلف کشور نیز با همین شرایط غیر قابل تحمل روبرو هستند.

 

با احترام

استیو پریلی دبیر شاخه کینگستون وحومه (1406) اتحادیه کارگری "اتحاد"

رونوشت به

آیت اله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایرا

آیت اله محمود هاشمی شاهرودی ریییس قوه قضاییه

 

 

 

مرگ کارگر اهل شهر سقز بر اثر حادثه محل کار در تهران

کارگر

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

پیام: "ابراهیم  فتحی" کارگر 20 ساله اهل شهر سقز که در یک شرکت ساختمانی در تهران مشغول کار بود بر اثر حادثه محل کار جانباخت.

"ابراهیم  فتحی" که با نام"غریب" نیز شناخته می شد، روز دوشنبه 23 شهریور ماه به هنگارم کار بر اثر برقگرفتگی از طبقه چهارم یک ساختمان به پائین سقوط کرده و به بیمارستان "شهدای تجریش" منتقل می شود، اما تلاش پزشكان برای نجات جان وی بی اثر بوده و نامبرده جانش را از دست می دهد.

 

 

 

کارگران جهان خواستار آزادی صالحی و اسالو شدند

کارگر

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

سایت اینترنتی فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، روز سه شنبه ۲۴ مهر ماه گزارش داد که نمایندگان اتحادیه های کارگری از کشورهای بلژیک، جمهوری چک، استونی، فرانسه، آلمان، لیتوانی، لوکزامبورگ، هلند، اسپانیا و سوئد به همراه نمایندگان فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل و فدراسیون کارگران حمل و نقل اروپا، مراسمی را در مقابل ساختمان پارلمان اروپا در بروکسل برگزار کرده و خوستار آزادی “منصور اسنلو” شدند.

بر اساس این گزارش، شرکت کنندگان در این گردهمایی سپس در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل تجمع کرده و خواستار ملاقات با سفیر رژیم جمهوری اسلامی جهت ارائه نامه درخواست آزادی “منصور اسانلو” و “ابراهیم مددی” شدند که از سوی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر امضا شده بود، اما این درخواست از سوی سفارت رژیم رد شده است.

گزارش سایت اینترنتی فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل حاکیست که در کشورهای اتریش، اسپانیا، تایلند، اتیوپی، ژاپن، مالی، نپال، سوئد و نروژ نیز اعضای اتحادیه ها و سندیکاهای کارگری خواستار آزادی “منصور اسانلو” و “ابراهیم مددی” شده اند.

 

 

  

احکام صادره برای معلمان

کانون صنفی معلمان تهران-ایران

کارگر

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

به حكم دادگاه انقلاب اسلامي آقايان علي اكبرباغاني رئيس كانون صنفي معلمان ايران- تهران و نورالله اكبري عضو هيات مديره ي اين كانون هركدام به ۵ سال حبس محكوم شدند.حبس نامبردگان براي مدت ۵ سال به تعليق افتاد.

رسول بُداقي عضو هيات مديره ي كانون صنفي معلمان ايران- تهران به حكم هيات بدوي شهرستانهاي استان تهران به دوسال كسر حقوق به ميزان ۱گروه شغلي (ماهانه ۴۵هزار تومان) محكوم شد.

اين حكم كه به امضاي ۳تن ازاعضاي هيات بدوي استان رسيده است،به جرم۱- شركت در تحصنات وتجمعات غيرقانوني فرهنگيان درمقابل مجلس شوراي اسلامي وخودداري از حضوردركلاس ۲- تشويق همكاران به شركت درتحصن غيرقانوني فرهنگيان وقرائت اطلاعيه هاي غيرقانوني كانون صنفي معلمان

عليرغم درخواست ازايشان براي دفاع از خود،هيچگونه دفاعي ازخودبه عمل نياورده، لذاهيات بدوي به استناد مواد ۱۸و۲۱آيين نامه ي اجرايي قانون ،بدون وجود دفاعيه رسيدگي راكافي دانسته ،وباتوجه به اقرار وي درتاريخ ۵/تيرماه/۸۶ به شركت درتحصنات وتجمعات تخلفات انتسابي رامحرزدانسته وبا انطباق موارداتهام با بندهاي ۳۳و۱۹ماده ي ۸ قانون رسيدگي به تخلفات اداري مصوب ۷/آذر/ ۱۳۷۲مجلس و در تعيين نوع مجازات وفق ماده ي ۲۱ آيين نامه ي اجرايي همان قانون به اتفاق آرا مبادرت به راي زير مي نمايد.

متخلف (رسول بُداقي) باستناد بند (ز) ماده ي9قانون مذكور،به مجازات كاهش يك گروه براي مدت ۲ سال محكوم مي گردد.بر اساس حکم سازمان آموزش و پرورش استان کردستان 2 معلم ساکن شهر سقز به دلیل شرکت در اعتراضات معلمان به تبعید محکوم شده اند.

بر اساس احکام صادره، اسکندر لطفی به 3 سال تبعید به اردبیل و پیمان نویدیان نیز به 3 سال تبعید به روستای ولیس زنجان و محرومیت از تدریس دائم در کردستان  محکوم شده  است.

از سوی دیگر برای  "لقمان صداقت" و "سیامک مرادی" 2 معلمی که در شهر بانه مشغول تدریس بودند به دلیل رعایت نکردن شئونات اسلامی حکم اخراج دائم صادر شده است.

 

 

 

وضعیت چشم اسالو وخیم است

کارگر

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

پیام: گزارشها به نقل از "پروانه اسانلو" همسر "منصور اسانلو"، حاکیست که  رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه با خطر نابینایی مواجه شده است.

پروانه اسانلو در این خصوص گفته است که روز دوشنبه 23 مهر ماه مطلع شده است که شبکیه يکی از چشمان "منصور اسانلو" پاره شد و دکتر به وی گفته است که اگر تا دو يا سه روز آينده، عمل جراحی بر روی چشمش انجام نگيرد، ديگر اميدی به بهبودی آن نيست.

خانواده منصور اسانلو روز سه شنبه 24 مهر ماه با ارسال نامه برای مقامات مسئول خواستار عمل جراحی فوری وی شده اند و پروانه اسانلو تاکيد کرده است که در صورت هر گونه رويداد ناگواری عليه مقامات مسئول شکايت خواهد کرد.

 

 

نايب رييس هيات مديره شوراهاي اسلامي كار:

درتعيين دستمزد سال 86 مهارت كارگران ناديده گرفته شده بود  

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

براي رفع موانع موجود در تعيين حداقل دستمزد سال 87 مي توان از واردات بي‌رويه كالا جلوگيري و نقدينگي بنگاه‌هاي اقتصادي بزرگ كشور را تقويت كرد و ماليات كارآفرينان را براي حمايت بيشتر از آنها كاهش داد.

اولياء علي‌بيگي ـ نايب رييس هيات مديره شوراهاي اسلامي كار ـ در گفت‌وگو با خبرنگار كار و اشتغال خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد تعين حداقل دستمزد كارگران گفت: مصوبه شوراي عالي كار در خصوص تعيين دستمزد در سال 86 به خصوص اضافه شدن 10 درصد براي ساير سطوح غيرمنصفانه و محل اشكال از ديدگاه كارشناسي بود، چرا كه در اين افزايش تخصص و كارايي و همچنين تجربه و مهارت كارگران ناديده گرفته شد.

او ادامه داد: به لحاظ اينكه نمايندگان كارگران در اين شورا نتوانستند توقع و انتظار جامعه كارگري را تامين كنند بنابراين به عنوان اولين تجربه كاري براي كانون عالي شوراها مي‌توان گفت كه خاطره‌اي تلخ و ضربه‌اي مهلك به بدنه كانون عالي وارد شد تا جايي كه تمامي برنامه‌هاي كانون عالي را تحت شعاع خود قرار داد و هنوز هم نتوانسته‌ايم از اين بحران به وجود آمده كه متاثر از تعيين دستمزد بود خارج شويم.

وي ادامه داد: اميد است در نيمه دوم امسال بتوان با بهره‌گيري از ديدگاه‌هاي مطلوب كارگران از طريق كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار استان‌ها كميته تعيين دستمزد سال 87 به صورت مطلوب و موثر فعاليت كند و حداقل بتوان جلسات مستمري با روساي كانون‌هاي استاني برگزار كرد.

علي بيگي افزود: همچنين از دولت مردان نيز توقع و انتظار مي رود كه موانع توليد را كه مي‌تواند نقش موثري در مبحث دستمزدها داشته باشند شناسايي و به نحو مطلوب و شايسته اين موانع را برطرف كنند تا جامعه كارگري بيشتر از اين شرمنده خانواده‌هاي خود نشوند.

وي در مورد رفع اين موانع توليد كه باعث ركود در بنگاه‌هاي اقتصادي شده‌اند اظهار كرد: از جمله اقداماتي كه مي توان در اين زمينه انجام داد جلوگيري از واردات بي‌رويه كالا و محصولاتي كه در داخل توليد مي‌شود به خصوص مبارزه جدي با قاچاق كالا و ورود غيرقانوني آنها به داخل كشور، فرهنگ سازي در جامعه و تشويق مصرف كنندگان در خصوص استفاده از كالاهاي ساخت داخل، تقويت نقدينگي بنگاه‌هاي اقتصادي بزرگ كشور و البته نظارت و بازرسي دقيق بر آنها براي حفظ اشتغال موجود، كاهش چند درصدي ماليات كارآفرينان براي حمايت از آنها و افزايش دستمزدهاست.

 

 

 

كارشناس مسائل كارفرمايي:

دولت مديريت سازمان تامين اجتماعي را به كارگر و كارفرما واگذار كند  

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

از آنجايي كه 91 درصد سهام سازمان تامين اجتماعي متعلق به كارگران و كارفرمايان است و دولت تنها 9 درصد سهم اين سازمان را دارد بنابراين بايد مديريت آن از سوي دولت به كارگر و كارفرما واگذار شود.

عباس وطن پرور ـ عضو هيات مديره كانون عالي انجمن‌هاي صنفي كارفرمايي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار كار و اشتغال خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد سازمان تامين اجتماعي گفت: به طور كلي سازمان تامين اجتماعي موسسه‌اي است با سازوكاري بيمه‌اي و مبتني بر اندوخته گذاري و يك نظام توزيع درآمد و به عبارتي يك نوع پس‌انداز اجتماعي براي توزيع ريسك و پايين آوردن آن محسوب مي‌شود.

وي ادامه داد: اين سازمان، سازماني بين‌المللي براي درمان و دوران بازنشستگي است و در نتيجه بايد مستقل باشد اما متاسفانه در حال حاضر مستقل نيست.

وطن پرور افزود: در حالي كه ميانگين رشد درآمد اين سازمان در سال 82 ، 32 درصد بود اما هزينه اين سازمان 36 درصد و ميانگين رشد بيمه شش درصد و رشد مستمري بگيران 2/7 درصد بودند كه علت اين آمار نامطلوب همان سياست‌هايي است كه از ناحيه دولت به اين سازمان تحميل مي‌شود.

اين كارشناس اظهار كرد: به عنوان مثال سه دوره بازنشستگي سال‌هاي 58، 67 و 70 را به سازمان تامين اجتماعي تحميل كردند كه 126 هزار نفر را پيش از زمان موعد بازنشسته كردن و از طرفي ديگر در مشاغل سخت بدون اينكه به منابع مالي سازمان تامين اجتماعي توجه كنند تا پايان شهريور ماه سال 83، 62 هزار نفر به سازمان اضافه شدند.

وي با اشاره به تحميل كردن صندوق بيمه بيكاري به صندوق تامين اجتماعي اذعان كرد: در سال 83 رشد منابع اين سازمان در حالي 33 درصد اعلام شد كه رشد مصارف آن 35 درصد بود و افراد تحت پوشش بيمه بيكاري تا سال 82 نيز 130 هزار نفر با نرخ رشد 15 درصد بودند و در حال حاضر به دليل دولت مدارانه بودن اين سازمان در ساختار آن مشكلاتي وجود دارد.

وطن پرور در مورد سرمايه‌گذاري‌هاي اين سازمان تصريح كرد: سرمايه‌گذاري اين سازمان آن بازدهي لازم ندارد و سهم درآمد سازمان تامين اجتماعي از GDP (سرانه ملي) 44/1 درصد است اما درآمد سازمان از ازرش افزوده صنايع و معادن و خدمات 5/2 درصد است كه با اين 5/2 درصد كاري نمي‌توان براي سازمان تامين اجتماعي انجام داد و حجم سرمايه‌گذاري‌هاي اين سازمان در شركت ها از سال هاي 68 تا 80، 18 برابر شده است.

به گفته وي سرمايه‌گذاري در سهام همين دوره نيز 93 برابر و سپرده‌گذاري بلندمدت آن 94 برابر شده است.

وطن پرور با اشاره به اقدامات سازمان تامين اجتماعي در جهت كارهايي كه جزو شرح وظايفش نيست خاطرنشان كرد: به عنوان مثال وقتي هزينه‌هايي خود سازمان تامين اجتماعي بالاست چرا اين سازمان در اقدامات بازسازي زلزله بم مشاركت مي‌كند و از سويي ديگر در حالي كه 91 درصد سهام اين سازمان براي كارگر و كارفرماست و دولت تنها 9 درصد سهم دارد اما دولت 100 درصد مديريت آن را انجام مي‌دهد.

وي با بيان اينكه دولت بايد مديريت اين سازمان را به دو شريك ديگر سازمان يعني كارگر و كارفرما دهد در مورد سهم بيمه كافرمايان گفت: به عنوان مثال در آمريكا سهم كارگر هفت درصد و كارفرما 11 درصد و در مالزي سهم كارگر 9 و كارفرما 12 درصد و در استراليا نيز كارگر و كارفرما هيچ كدام پولي در اين زمينه نمي‌دهند و بيمه را دولت از مالياتي كه مي‌گيرد پرداخت مي‌كنند.

وطن پرور در ادامه بيان كرد: همچنين در يوگسلاوي سابق سهم كارگر 23 درصد و كارفرما بر مبناي مخاطراتي كه به وجود مي‌آيد پرداخت مي‌كند و در اين شرايط در كشور ما سهم بيمه كارفرمايان 23 درصد است كه اعلام مي‌كنند اگر اين حق كاهش پيدا كند سازمان ورشكسته مي‌شود.

عضو هيات مديره كانون عالي انجمن‌هاي صنفي كارفرمايي تصريح كرد: سازماني كه مديريت مناسبي ندارد همان بهتر كه ورشكسته شود و از طرفي ديگر دولت چرا هفت هزار ميليارد تومان بدهي خود به اين سازمان را پرداخت نمي كند.

وي در پايان گفت: سازمان تامين اجتماعي در مقابل گرفتن اين پول ها چه كارهايي انجام مي‌دهد و متاسفانه وضعيتي به وجود آمده كه متوسط نرخ رشد بازنشستگي 8/8 درصد و نرخ رشد از كارافتادگي 5/7 درصد و نرخ رشد بازمانده از كار 7/6 درصد شده است و با توجه به تحميل هزينه‌هاي بالا در اين سازمان هر كاري انجام دهند ناموفق خواهد بود.

 

 

 

دبير خانه كارگر تبريز:

به جاي ايجاد اشتغال شغل‌هاي موجود را حفظ كنيد

وضعيت 32 واحد در آذربايجان‌شرقي بحراني است   

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

چهارشنبه 25 مهر 1386-17 اکتبر 2007

مسوولان بايد به جاي طرح‌هاي ايجاد اشتغال، براي حفظ شغل‌هاي موجود از نظر مالي واحد‌هاي مشكل‌دار و بحراني را تقويت كنند كه استان آذربايجان شرقي داراي 32 واحد اين گونه است.

كريم صادق‌زاده ـ دبير خانه كارگر تبريز ـ در گفت‌وگو با خبرنگار كار و اشتغال خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد كاهش نرخ بيكاري كشور گفت: هم اكنون شاهد آن هستيم كه برخي مسوولان مربوطه اشتغال كه مسووليت بزرگي نيز برعهده دارند با ارائه آمار‌هاي نادرست از كاهش نرخ بيكاري خبر مي‌دهند كه البته ارائه اين آمار‌ها نيز يك خطر است.

وي ادامه داد: با توجه به اينكه اكنون جوانان بيشتر به دنبال شغل‌هاي پايدار در واحدهايي مانند صنعت خودروسازي و پتروشيمي هستند بنابراين بايد به فكر رشد بيشتر اين گونه واحد‌ها بود.

صادق‌زاده با اشاره به مطلوب نبودن واگذاري اين گونه كارخانه‌ها به بخش خصوصي افزود: واگذاري اين گونه واحدها به بخش خصوصي نمي‌تواند موثر باشد و بخش خصوصي به يقين چنين قدرتي ندارد كه بتواند اين گونه واحد‌هاي توليدي بزرگ را مديريت كند.

وي اظهار كرد: مشكل اصلي در وا‌گذاري اين كارخانه‌ها به بخش خصوصي اين است كه اين كار خصوصي‌سازي نيست بلكه خودماني‌سازي است، زيرا پس از واگذاري واحد به بخش خصوصي، بخش خصوصي به تعهدات خود عمل نمي‌كند.

دبير خانه كارگر تبريز با بيان اينكه در جامعه بايد با برنامه‌ريزي مطلوب زمينه پايداري مشاغل را ايجاد كنيم، اذعان كرد:‌ طبق آمار خود مسوولان، 80 تا 90 درصد مراجعه كنندگان به آن‌ها جوانان جوياي شغل هستند و اين نشان از بيكاري جوانان كشور مي‌دهد.

وي تصريح كرد:‌ در طرح‌هايي مانند بنگاه‌هاي زودبازده نيز اقدام موثري صورت نگرفت و تنها به جاي كارگران قديمي‌ كه از واحد‌ها اخراج شدند نيرو‌هاي جديدي را جايگزين و شاغل كردند.

صادق زاده با اشاره به وجود 32 واحد مشكل‌دار در استان آذربايجان شرقي بيان كرد: اگر دولت واقعا به دنبال اشتغال است به جاي ايجاد اشتغال و طرح‌هاي جديد به دنبال حفظ فرصت‌هاي شغلي باشد و واحد‌هاي مشكل‌دار و بحراني را از لحاظ مالي تقويت كند.دبير خانه كارگر تبريز در ادامه عنوان كرد: مسوولان بايد در مقابل آمار‌هاي ايجاد اشتغالي كه ارائه مي‌دهند آمار كارگران اخراجي را نيز بدهند.

وي با بيان اينكه در هر واحد، كارفرما بايد نيروي انساني خود را سرمايه اصلي واحد بداند در مورد عوامل موثر در بهره‌وري گفت: يكي از عوامل بهره‌وري توجه به نيروي انساني است كه علاوه بر آن مي‌توان به بحث نرم‌افزاري در واحدها اشاره كرد.

دبير خانه كارگر تبريز ادامه داد: منظور اين است كه شركت‌هاي مجهز به نرم‌افزار‌هاي مطلوب موفق‌تر خواهند بود و علاوه بر اين مديريت مطلوب نيز نقش موثري در افزايش بهره‌وري دارد.

وي اظهار كرد: همچنين اگر روابط كار در واحد‌ها نيز صحيح باشد بهره‌وري با افزايش همراه خواهد بود.

 

 

 

دبير خانه كارگر مازندران:

 29 آبان در مخالفت با اصلاح قانون كار تجمع مي‌كنيم

بیست هزار نيرو در 5 سال گذشته از گردونه كار استان خارج شده‌اند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

سه شنبه 24 مهر 1386-16 اک&