کارگران:جمعه 26 مرداد 1386-17 آگوست 2007

 

 

 

 

ده هزار كارگر در ساوه براي دريافت مسكن ثبت نام كردند

خبرگزاري جمهوري اسلامي

چهارشنبه 24 مرداد 1386 - 15 اگوست 2007

رييس‌اداره كار وامور اجتماعي ساوه گفت:ده هزار نفراز كارگران واحدهاي توليدي و صنعتي‌اين شهرستان براي دريافت مسكن اقشار كم‌درآمد دراين شهرستان ثبت نام كردند.

عباس نيكويي، روز چهارشنبه در گفت وگو باايرنا، افزود: در راستاي اجراي بند "د" تبصره شش قانون بودجه، سرپرست خانواربودن، نداشتن مسكن و استفاده نكردن‌ازتسهيلات وداشتن سابقه سكونت پنج ساله‌از شرايط اصلي متقاضيان دريافت مسكن است.

وي، اضافه كرد: اين افراد پس از تكميل پرونده در قالب تعاوني‌هاي مسكن ساماندهي شده وبا معرفي به سازمان مسكن و شهرسازي در اولويت واگذاري زمين و دريافت تسهيلات قرار مي‌گيرند.

وي،ادامه داد: در اين زمينه، دولت قرار است به اين افراد با استفاده از تسهيلات اعطايي و در قالب پروژه‌هاي انبوه‌سازي واحدهاي هفتاد و پنج متري واگذار كند.

افزون بر ‪چهل هزار كارگر بيمه شده اصلي مشغول فعاليت در واحدهاي توليدي ، صنعتي و خدماتي شهرستان ساوه هستند.

 

 

 

 

سازمان تامين اجتماعي ‌اعلام كرد:

عوامل غيركاري، عامل 75 درصد از كارافتادگي‌ها در سال گذشته بوده است  

خبرگزاري موج

سه شنبه 23 مرداد 1386-14 آگوست 2007

در پايان سال گذشته هفتاد و چهار و نیم درصد از عوامل از كار افتاده شدن بيمه‌پردازان سازمان تامين اجتماعي، علل غير از مسائل كاري بوده است.

به گزارش موج، طبق اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادي و اجتماعي اين سازمان، در پايان سال گذشته هشتاد هزار و هشتصد و شصت و یک نفر به سبب عوامل كلي و جزيي ناشي از كار و غيرناشي از كار، از كار افتاده شده سازمان تامين اجتماعي شدند.

بر پايه اين گزارش، توزيع سني از كار افتادگان در پايان سال گذشته، بيشترين درصد مربوط به گروه سني پنجاه تا پنجاه و چهار سال با چهارده و چهار دهم درصد ذكر شده است و پس از آن گروه‌هاي سني چهل و پنج تا چهل و نه و پنجاه و پنج تا پنجاه و نه سال به ترتيب با ده هزار و هفتصد و یک نفر و سیزده و دو درصد و ده هزار و دویست و چهل و چهار نفر با دوازده و هفت دهم درصد بوده است.

همچنين بعد از اين گروه‌ها، گروه سني زير بیست سال كه دو دهم درصد اين كارافتادگان را شامل شدند، سنين بیست تا بیست و چهار سال با هفت دهم درصد كمترين گروه سني اين افراد را تشكيل داده‌اند.

در اين بررسي مشخص شده است هشتاد و هشت و یک دهم درصد از كارافتادگان را متاهلان و ده و هشت دهم درصد درصد را افراد مجرد تشكيل داده است، ضمن آن كه یک و دو دهم درصد اين افراد نيز متكفل بوده‌اند.

همچنين در پايان سال گذشته بيشترين درصد افراد از كار افتاده سازمان تامين اجتماعي مربوط به بيمه‌هاي اجباري با هشتاد و هفت و چهار دهم درصد بوده‌اند و پس از آن حرف و مشاغل آزاد با چهار و هفت دهم درصد و رانندگان حمل بار و مسافر با دو و هشت دهم درصد اعلام شده‌اند.

در سال گذشته بيشترين افراد از كارافتاده با دوازده هزار و چهارصد و هشتاد و هشت نفر و پانزده و چهار دهم درصد مربوط به تهران بزرگ و كمترين آمار متعلق به استان خراسان شمالي با سیصد و بیست نفر و  چهار دهم درصد در سراسر كشور از اين حيث مشخص شده‌اند.

در اين بين از لحاظ ميزان سابقه نيز بيشترين درصد افراد از كار افتاده با دوازده و سه دهم درصد فقط بين پنج تا هفت سال سابقه پرداخت حق بيمه به سازمان تامين اجتماعي داشته‌اند.

 

 

 

 

پانزده هزار كارگر فاقد مسكن در سمنان شناسايي شدند

خبرگزاري فارس

چهارشنبه 24 مرداد 1386 - 15 اگوست 2007

رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان سمنان از شناسايي پانزده هزار كارگر فاقد مسكن در نقاط مختلف اين استان خبر داد.  

علي ايماني امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در سمنان افزود: ايجاد مسكن براي اقشار كم‌درآمد و محروم جامعه يكي از سياست‌هاي اصلي دولت نهم است و براساس همين سياست، بيش از یک و نیم ميليون واحد مسكوني براي محرومان كشور ساخته مي‌شود.

وي تصريح كرد: امسال سهم استان سمنان از اين ميزان ساخت و ساز،بیست هزار واحد مسكوني است كه بيش از هفت درصد آن به كارگران شاغل در اين استان اختصاص دارد.

رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان سمنان اظهار داشت: تاكنون مسئوليت واگذاري يك‌هزار و چهارصد و نوزده واحد مسكوني به عنوان سهميه كارگري بر عهده اين سازمان گذاشته شده كه مراحل شناسايي نيازمندان واقعي و واگذاري اين واحدها در حال انجام است.

ايماني ادامه داد: هم‌اينك هفتصد نفر از كارگران بخش مهدي شهر كه داراي شرايط لازم براي دريافت واحدهاي مسكوني بودند، شناسايي شدند و زمين در نظر گرفته شده براي ساخت اين واحدها در مهدي شهر،یازده هكتار مساحت دارد.

وي همچنين با اشاره به مصوبه‌هاي سفر استاني هيئت دولت و رئيس جمهوري به سمنان اضافه كرد: در اين سفر، ساخت مجموعه‌هاي ورزشي براي هر چهار شهرستان استان سمنان تصويب و ابلاغ شد.

رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان سمنان ادامه داد: براساس اين مصوبه‌ها، سالن چند منظوره گرمسار، استخر كارگران شاهرود، زمين چمن دامغان، سالن چند منظوره بانوان سمنان و مجموعه ورزشي كارگران مهدي شهر احداث مي‌شود.

ايماني خاطرنشان كرد: همچنين در برنامه چهارم توسعه، بيش از پنجاه ميليارد ريال اعتبار براي ساخت مجموعه فرهنگي و تربيتي كارگران استان سمنان اختصاص مي‌يابد.

وي در پايان با اشاره به برگزاري برنامه‌هاي مختلف در هفته گرامي‌داشت دولت گفت: در اين هفته، نمايشگاه اشتغال با حضور وزير كار و امور اجتماعي در سمنان گشايش مي‌يابد.

هفته دولت از دوم شهريور آغاز مي‌شود.

 

 

 

 

افزايش دستمزد كارگران در مازندران برداشت برنج را با مشكل مواجه كرد

خبرگزاري فارس

سه شنبه 23 مرداد 1386-14 آگوست 2007

 افزايش روزافزون دستمزد‌هاي كارگران، شاليكاران اين استان را با نگراني‌هايي مواجه كرده، به طوري كه در زمان برداشت اين محصول استراتژيك تأثير گذاشته است.  

به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، هم‌اكنون نرخ دستمزد هر كارگر روزمزد در استان مازندران بیست و پنج تا بیست و شش هزار تومان است.

هم‌زمان با آغاز برداشت برنج در استان، كارگران فصلي از استان‌هاي گيلان، گلستان و خراسان به اين استان آمده و به صورت گروهي براي برداشت برنج در مزارع شاليزار حاضر مي‌شوند.

به گفته شاليكاران مازندراني، نبود صنف و تشكيلات نظارت كننده در بخش كارگري و نياز به اين كارگران براي برداشت محصول از دلايل عمده در افزايش نرخ كارگران روزمزد در مازندران بوده است.

از سويي ديگر برخي ديگر از كشاورزان عنوان مي‌كنند كه در استان مازندران به دليل آغاز كشت مجدد برنج، كمبود كارگران روزمزد و گرماي بيش از حد هوا و سختي كار بر افزايش دستمزد تأثير داشته است.

اين افزايش دستمزد در روزهاي اخير در حالي صورت گرفت كه در آغاز فصل برداشت برنج در نيمه نخست مرداد، دستمزد هر كارگر كم‌تر از دوازده هزار تومان بوده كه روند افزايشي آن پس از گذشت حداقل ده روز، دو برابر شده است.

با افزايش دستمزدهاي كارگري بسياري از كارمندان دستگاه‌ها و سازمان‌هاي دولتي برخي شهرهاي مازندران با گرفتن مرخصي چند روزه‌ سر از شاليزارها‌ درآوردند.

مشكلات برنجكاران مازندراني در حالي هر روز بيشتر مي‌شود كه تعداد كمباين‌هاي برداشت كننده برنج هم نتوانست كشاورزان مازندراني را راضي كند.

به گفته شاليكاران مازندراني كمباين‌هاي دروگر باعث افزايش درصد شكستگي شلتوك برنج مي‌شود.

با اين حال كشاورزان سختكوش مازندراني اميداورند فروش برنج در بازار كه امسال به نسبت 3 سال گذشته هيچ افزايشي نداشته است بخشي از هزينه‌هاي توليد برنج را تأمين كند.

 

 

 

 

وزیر جهاد کشاورزی:

دستورات اسلامی در توسعه کشاورزی باید به کار گرفته شود

خبرگزاری مهر

پنجشنبه 25 مرداد 1386-16 آگوست 2007

وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید با استفاده از دستورات اسلامی و آیات و روایات، بخش کشاورزی را توسعه دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، محمدرضا اسکندی ظهر پنج‌شنبه در مراسم اختتامیه تدوین دانش‌نامه اسلامی کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست در قم گفت: باید با کمک از آیات و روایات و همچنین سیر حضرت رسول (ص) بخش کشاورزی را توسعه دهیم.

وی با بیان‌اینکه در قرآن کریم آیات مختلفی در خصوص کشاورزی آمده است، ادامه داد: اگر فرهنگ دینی و آیات وروایات را در بخش توسعه کشاورزی اعمال کنیم دیگر هیچ نیازی به الگوگیری از کشورهای خارجی را نخواهیم داشت.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید گندم و صادرات آن به دیگر کشورها، از تصویب صادرات سالیانه یک میلیون تن گندم توسط شورای اقتصاد به دیگر کشورها خبر داد.

وی افزود: باید با معرفی فرهنگ دینی و جهادی زمینه توسعه کشاورزی در ایران را فراهم کرده تادر تمام دنیا سرآمد باشیم.

محمد رضا اسکندری در ادامه با بیان این‌که دولت نهم کشور را به سوی فرهنگ اصیل انقلاب سوق‌داد گفت: در دوران گذشته متأسفانه کمتر به این نوع فرهنگ توجه می‌شد که با روی کار آمدن دولت نهم فرهنگ انقلاب میان جوانان رونق یافت.

وی افزود: فرهنگ جهادی نیز در دوران گذشته به فراموشی سپرده شده بود که هم اکنون در سرلوحه کار وزارت کشاورزی قرار دارد.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان به تدوین دانش نامه اسلامی کشاورزی منابع طبیعی و محیط اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی با تمام توان از تدوین این دانش‌نامه حمایت خواهد کرد.

در ابتدای این مراسم نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی طی سخنانی گفت: تدوین این دانش‌نامه یکی از رهنمودهای بشر جهت عرضه آیین‌زندگی و اسلامی در بخش محیط زیست است.

آیت‌الله حسن عالمی به آیات قرآنی فراوانی در خصوص محیط زیست و کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: باید بادعوت از کسانی که دارای دیدگاه اسلامی در مسایل کشاورزی هستند نسبت به مدیریت بخش کشاورزی در جهان اسلام اقدام نماییم.