برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1390

 

*بنا به گزارش کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری روز شنبه 30 مهر تعدادی از کارگران لوله سازی اهواز در ادامه حرکتهای اعتراضی روزهای قبل، به دلیل چندین ماه حقوق معوقه، مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند. نیروی‌های سرکوبی رژیم در محل تجمع حاضر شده و تعدادی از کارگران را دست‌بند زده و آنها با خود بردند.

 

*پس از ادغام دو وزرات خانه بزرگ راه و ترابری و مسکن و شهرسازی، علیرغم شعار دولت در زمینه ایجاد اشتغال میلیونی در سال جاری، 300 کارمند قراردادی شرکت «راه ابریشم»، از زیر مجموعه های وزارت راه و شهرسازی بدون اطلاع قبلی از کار اخراج شدند.

به گزارش روز سه شنبه 3 آیان سایت آفتاب، مدیریت این مجموعه با نصب یادداشتی در ورودی های این مجموعه، اخراج این 300 نفر را به اطلاعشان رسانده است و در مقابل کارکنان این مجموعه در مقابل وزارتخانه تجمع کردند.

مدیر کل روابط عمومی وزارت راه و شهر سازی در گفتگو با خبرنگار اعتدال، تاکید کرد: این مساله سریعا بررسی می شود و جلسه ای به همین منظور تشکیل و سعی خواهد شد تا این افراد، در قسمتهای دیگر این وزارتخانه مشغول به کار شوند.

 

*روز سه شنبه 3 آبان تجمع اعتراضی کارگران کارخانه موتور سیکلت سازی واقع در شهرک صنعتی سمنان مورد هجوم نیروهای انتظامی رژیم در این شهر قرار گرفت.

به گزارش سایت پیام، کارگران کارخانه موتور سیکلت سازی واقع در شهرک صنعتی سمنان که شمار آنان به 250 تن می رسید و طی هفته های اخیر در پی ورشکسته شدن و تعطیلی کارخانه، کار خود را از دست داده و بیکار شده اند، با تجمع در برابر دفتر مرکزی آن ضمن مطالبه 4 ماه دستمزد معوقه، خشم و اعتراض خود را در واکنش به بلاتکلیفی و اوضاع نابسامانی که بر آنان تحمیل شده است ابراز داشتند.

با ادامه این حرکت اعتراضی، ماموران انتظامی رژیم خود را به محل تجمع کارگران رسانده و با ایجاد فضای رعب و وحشت و اقدامات سرکوبگرانه به مقابله با آنان پرداختند. در این میان ماموران رژیم تعدادی از کارگران را به طور موقت دستگیر نموده و سپس با اعمال زور و تهدید های فزاینده تجمع اعتراضی کارگران را بر هم زده و آنان را وادار به ترک محل این تجمع کردند.

 

*تعدادي از کارکنان شرکت کشتی سازی اروندان در اعتراض به پرداخت نشدن شش ماه حقوق خود روز سه شنبه 3 آبان، در مقابل فرمانداری خرمشهر تجمع کردند.

این تجمع کنندگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا گفتند: حدود شش ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌اند.

 

*روز چهارشنبه 4 آبان، تجمعات اعتراضی کارگران لوله سازی خوزستان در مقابل استانداری این استان وارد سومین هفته خود شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی فارس از اهواز، بیش از دو هفته از تجمع روزانه کارگران لوله‌سازی خوزستان در مقابل استانداری می‌گذرد و مشکلات این کارگران هنوز حل نشده است.

کارگران بازنشستگی و ۲۴ ماه حقوق معوقه خود را مطالبه کردند.

 

*کارگران فضای سبز شهرداری خرمشهر روز چهارشنبه 4 آبان دست به اعتصاب زده و در مقابل فرمانداری خرمشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا از آبادان، دو ماه از حقوق و شش ماه از حقوق اضافه کاری و مزایاي این کارگران به تعویق افتاده است. اکثر کارگران شهرداری اعم از کارگران فضای سبز، خدمات شهری و کارکنان در چند روز اخیر به علت به تعویق افتادن حقوق خود دست به تحصن زده‌اند. اکثر کارگران شهرداری اعم از کارگران فضای سبز، خدمات شهری و کارکنان در چند روز اخیر به علت به تعویق افتادن حقوق خود دست به تحصن زده‌اند.

 

*روز چهارشنبه 4 آبان، جمعی از کارگران کارخانه نی بُر کشت صنعت کارون مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا این تجمع در اعتراض به عدم محاسبه سنوات بیمه‌ای کارگران صورت گرفته است. اعتصاب و اعتراض کارگران این کارخانه در روزهای بعد ادامه یافت.

در روز یک شنبه 8 آبان، یکی از کارگران حاضر در تجمع در گفت‌ و‌ گو با ایلنا با اشاره به این که کارگران فصلی مدت ۴ روز است که دست از کار کشیده‌اند و قبلا هم دست به تجمع زده‌اند، افزود: نتیجه این تجمعات تصویب مصوبه‌ای است بین تامین اجتماعی و کارفرمایان دو شرکت، که با نظارت کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی‌ صورت پذیرفت که تامین اجتماعی متعهد به پی گیری محاسبات بیمه‌ای و سنوات کارگران این شرکت شده است که تاکنون اقدامی از سوی تامین اجتماعی صورت نگرفته است.

 

*تجمعهای اعتراضی کارگران لوله سازی خوزستان که از روز شنبه 17 مهر آغاز شد در روز شنبه 7 آبان ادامه یافت. استاندار خوزستان به جای پاسخگویی به خواسته های برحق کارگران، با غیرعادی قلمدادکردن این حرکتهای اعتراضی، تهدید به دخالت دستگاههای امنیتی وقضایی کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، سی و یکمین نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری خوزستان روز شنبه 7 آبان، در حالی برای حل مشکل بیکاری در استان برگزار شد که کارگران لوله‌سازی خوزستان، برای چندمین روز پیاپی در یک ماه اخیر در مقابل استانداری تجمع کردند.

استاندار خوزستان در خصوص تجمع کارگران لوله سازی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار داشت: عمده مشکلات کارگران لوله سازی خوزستان حل شده و کارگران نباید تجمع کنند. این تجمعها به ضرر کارگران است و دستگاههای امنیتی و قضایی در حال پیگیری این پرونده هستند.

سید جعفر حجازی تجمعهای کارگران لوله سازی را نشات گرفته از عوامل سازمان یافته دانست و گفت: تجمعات کارگران لوله سازی اهواز نشات گرفته از یک سری تحریکات غیر عادی است.

براساس این گزارش، مالکیت شرکت لوله سازی خوزستان که از معدود شرکت‌های تولید کننده لوله‌های مورد نیاز وزارت نیرو در کشور محسوب می‌شود در سال ۱۳۸۱ از بانک صنعت و معدن سلب و به بخش خصوصی واگذار شد که دقیقا از‌‌ همان زمان، روزهای تیره این شرکت آغاز و حتی در مقاطعی با توقف تولید مواجه شد.

به گفته کارگران این شرکت، حقوق و دستمزد کارگران رسمی مدت ۱۲ ماه و کارگران قرارداری بیش از ۱۵ ماه پرداخت نشده است.

کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان روز سه شنبه 17 آبان در مقابل این کارخانه به تجمع اعتراضی خود ادامه دادند.

استانداری خوزستان کارگران را تهدید کرده است که در صورت ادامه تجمع در مقابل استانداری انها را از بیمه محروم می کنند. علیرغم این تهدیدات کارگران مصمم به ادامه تجمع خود تا رسیدن به مطالبات و حقوق معوقه خود هستند.

کارخانه لوله‌سازی خوزستان، ۴۵۰ کارگر رسمی و ۳۵۰ کارگر قراردادی دارد.

 

*به گزارش کرمانشاه پست صدها کارگر بازارچه پرویزخان صبح روز دوشنبه 9 آبان دست از کار کشیدند. کارگران معترض در گفتگو با کرمانشاه پست عدم واریز کامل ماهیانه بیمه کارگران و عدم افزایش سه ساله حقوق خود را علت اصلی اعتصاب اعلام کردند.

شرکت سپندار بتن زاگرس تنها شرکت انحصاری تخلیه و بارگیری بازارچه پرویز خان است که بیش از ۷۰۰ کارگر را تحت پوشش خود دارد. پرویزخان فعال ترین بازارچه کشور و مرز رسمی صادرات به کشور عراق و اقلیم کردستان عراق و یکی از بالاترین آمار صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است .

 

*بیش از ۵۰۰ کارگر شرکت نیشکر هفت تپه کارون روز دوشنبه 9 آبان با تجمع در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به پرداخت نشدن چند ماه حقوق خود اعتراض کردند.

به گزارش فارس، این کارگران ابتدا در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند، اما به دلیل بی‌توجهی نمایندگان مجلس، به مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفتند.

کارگران شرکت نیشکر هفت تپه کارون در روزهای قبل نیز چند بار اقدام به برگزاری تجمع در مقابل مجلس کرده بودند.

در ادامه این حرکت اعتراضی، کارگران کشت و صنعت کارون روز چهارشنبه 11 آبان برای پنجمین روز در محوطه وزارت کار دست به تجمع زدند.

به گزارش اتحادیه ازاد کارگران ایران، کارگران کشت و صنعت کارون قبل از عزیمت به تهران با توجه به شروع فصل برداشت دست به اعتصاب زده و از برداشت محصول خودداری کرده بودند، اما از آنجا که به خواست آنان توجهی نشده بود در ادامه اعتصاب خود در مقابل اداره کار شوشتر دست به تجمع زده و طی درگیری پیش آمده، تمامی شیشه های این اداره فرو ریخته بود.

 

*کارگران خطوط راه ‌آهن استان مرکزی در اعتراض به خصوصی شدن و عدم پرداخت حقوق و دستمزد‌ها از ۲ تا ۱۱ ماه روز شنبه ۱۴ آبان در مقابل ساختمان اداری راه ‌آهن اراک اجتماع کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض که بین ۱۴ تا ۳۰ سال سابقه کار دارند از دی ماه سال ۸۹ پس از واگذاری بخشی از خدمات راه‌ آهن به بخش خصوصی (شرکت تراورز) با دارا بودن حکم استخدام کشوری و بیمه تامین اجتماعی، تغییر وضعیت داده شده‌ و هر یک از ۲ تا ۱۱ ماه حقوق، دستمزد و اضافه‌کاری دریافت نکرده‌اند.

شرکت تراورز از زیر مجموعه‌ های شرکت «امیر آریا خسروی» به شمار می‌رود.

 

*روز یکشنبه ۱۵ آبان، کارگران پتروشیمی امیر کبیر در منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر در اعتراض به نحوه محاسبه و کسر مالیات بر مشاغل دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این کارخانه در فیشهای حقوقی خود با افت دریافتیهای خود مواجه شدند و با بررسی این مساله متوجه شدند آن دسته از کارگرانی که در طول ماه گذشته اضافه کاری بیشتری انجام داده و در نتیجه این اضافه کاری دستمزد ماهیانه آنان از یک رقم معینی بالا رفته بوده است، مالیات بر مشاغل آنان به صورت تصاعدی محاسبه شده و از حقوق آنان مالیات بالایی را کسر کرده‌اند. کارگران با مشاهده این وضعیت دست به تجمع اعتراضی زدند.

به دنبال این وضعیت مسئولان کارخانه با قول رسیدگی به این مساله فیشهای حقوقی کارگران را جهت بررسی و حل مشکل پیش آمده جمع آوری کردند و بدین ترتیب کارگران به تجمع خود پایان دادند.

منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر در ماههای مهر و آبان شاهد تجمعات متعدد کارگری بوده است.

روز دو شنبه 16 آبان کارگران شرکتهای پیمانکاری پتروشیمی امیر کبیر در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در اعتراض به خلف وعده کارفرما دست به اعتصاب زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز سه شنبه 17 آبان کارفرمای پتروشیمی امیر کبیر برای در هم شکستن اعتصاب و جلوگیری از توقف تولید، تعدادی از کارگران بخش تعمیراتی شرکت پیمانکاری بسپاران(زیر مجموعه پتروشیمی بندر امام) را وارد کارخانه کرد که با اعتراض و مقابله کارگران اعتصابی امیر کبیر مواجه و به درگیری با آنان منجر شد و نهایتاً کارگران اعتصابی مانع بکارگیری این نیروها شدند.

 

*کارگران باز نشسته بافت بلوچ ایرانشهر در ادامه اعتراضات خود نسبت به عدم پرداخت حقوق معوقه ومطالباتشان در روزهای جمعه 13 آبان و دوشنبه 16 آبان در مسجد ایرانشهر تجمع کرده و خواستار مطالباتشان شدند. به گزارش ایران کارگر، تجمع کنندگان که تعداد آنها به ۳۰۰ نفر می رسید در این مسجد برای مردم نسبت به وضعیت کارگران و ۹ سال عدم پرداخت حقوق بازنشستگی شان کار توضیحی می کردند و مطالباتشان را مطرح کردند.

 

*روز پنجشنبه 19 آبان، تعدادی از مأموران آمارگیر شرکت کننده در طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 90 در استان قم، در اعتراض به میزان حقوق و دستمزد خود مقابل استانداری قم تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، حدود 300 نفر از ماموران آمارگیر شرکت کننده در طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن، بعد از آگاه شدن از مبلغ اعلام شده در قراردادشان در ازای فعالیت در اجرای این طرح، در مقابل ساختمان استانداری قم تجمع کرده و خواستار احقاق حقوق خود شدند.

 

*کارکنان شرکت مخابراتی تالیا به دلیل عدم دریافت ۴ ماه حقوق خود روز سه شنبه 21 آیان در مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، اعضای هیات مدیره شرکت تالیا می گویند چون این شبکه دیگر فعالیت چندانی در کشور ندارد و وزارت ارتباطات نیز همکاری و هماهنگی با شرکت تالیا ندارد لذا شرکت فوق توانایی انجام تعهدات و مطالبات خود در قبال کارکنان و حتی سایر قسمتهای فنی شرکت را ندارد.

شرکت تالیا نخستین شبکه مستقل تلفن همراه اعتباری در ایران است که در سال ۱۳۸۳ با استفاده از تجهیزات شرکت زیمنس آغاز به کار کرد. این شرکت بالغ بر ۲۰۰ نفر پرسنل دارد.

 

*کارگران پتروشیمی اروند با اعتصاب خود به اعتصاب کارگران پتروشیمی امیرکبیر پیوستند.

براساس خبر رسیده به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، از روز جمعه ۲۰ آبان، ۹۰ کارگران قراردادی بخش تعمیرات پتروشیمی اروند همزمان با چهارمین روز از اعتصاب کارگران پتروشیمی امیرکبیر اعتصاب خود را شروع کرده و تا پایان وقت کاری روز دوشنبه ۲٣ آبان ادامه داشته است. بنا بر این گزارش، کارگران اعتصابی امیرکبیر و اروند روزهای جمعه 20 و شنبه 21 با نیروهای حراست که به قصد سرکوب و پراکنده نمودن آنان اقدام به مداخله نموده بودند، درگیر و به زد و خورد پرداخته اند. کارگران قراردادی امیرکبیر و اروند در استخدام موقت شرکت واسطه ای فریمکو هستند.

 

*بیش از ۳۵۰ تن از کارگران صنایع مخابراتی راه دور (ITI) شیراز، صبح روز یکشنبه 22 آبان در اعتراض به عدم دریافت بیش از ۲۴ ماه حقوق معوق خود در مقابل استانداری شیراز تجمع کردند. این تجمع تا روز چهارشنبه 25 آبان ادامه داشت.

به گزارش ایلنا، این شرکت از سال ۸۳ به بخش خصوصی واگذار شده و از سال ۸۶ عمده مشکلات کارگران هر روز بیشتر و بیشتر شده است و این در حالی است که ۷۰ درصد کار پروژه ‌های مخابراتی ایران و همچنین ساخت پروژه کارت هوشمند سوخت توسط این کارخانه انجام شده و این کارخانه بزرگ‌ترین کارخانه مخابراتی کشور است.

 

*روز یکشنبه 22 آیان، کارگران موزه میراث روستایی گیلان در مقابل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا از گیلان، این کارکنان چندین ماه حقوق دریافت نکرده‌اند. خبرنگار ایلنا طی تماس تلفنی با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان خواستار ارایه پاسخ شد، اما امید عزیزی با اشاره به حضور در جلسه‌ای در تهران خواستار ارایه سوالات به واحد فرهنگی این اداره کل شد. خبرنگار ایلنا با مسئول فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تماس گرفت، ولی، محمد تقی شعبانی در پاسخ، گفت: از معاونت توسعه مدیریت اداره کل سوال کنید. خبرنگار ایلنا با معاونت توسعه مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گیلان تماس گرفت، ولی کسی پاسخگو نبود.

 

*روز دوشنبه ۲٣ آبان بیش از ۱۰۰ تن از کارگران هتل آزادی به علت عدم بازگشت به کار؛ بعد از تعمیرات اساسی هتل که از سال ٨۶ شروع شده است، در مقابل این هتل تجمع کردند.

به گزارش ایلنا یکی از کارگران تجمع کننده هتل آزادی گفت: این هتل که وابسته به بنیاد مستضعفان است از سال ٨۶ جهت بازسازی و تعمیرات اساسی؛ کلیه پرسنل خود را اخراج کرد و مسئولان هتل تعهدات محضری دادند که بعد از اتمام تعمیرات کلیه کارکنان اخراجی هتل بازگشت به کار شوند. اکنون که تعمیرات هتل به اتمام رسیده است، متاسفانه از آغاز به کار مجدد و ورود افراد به هتل جلوگیری به عمل می‌آید.

این نماینده کارگران هتل آزادی ادامه داد: در صورت عدم بازگشت به کار ما که قانونی است؛ به تجمع خود در روزهای آتی ادامه می‌دهیم.

هتل آزادی یکی از هتلهای ۵ ستاره طراز اول پایتخت با کاربری تجاری و دیپلماتیک است که سابقه بیش از سه دهه فعالیت دارد. این هتل دارای ۴٣۲ اتاق و ۵۰ سوئیت و سایر امکانات رفاهی است.

 

*طبق گزارش ارسالی به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، کارگران شرکت پرهون طرح در نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج از روز سه شنبه ۲۴ آبان برای گرفتن ۴ ماه حقوق معوقه خود دست به اعتصاب زدند این اعتصاب روز بعد نیز ادامه داشته است. تعداد کارگران اعتصابی ۵۰ نفر گزارش گردیده و بنابر همین گزارش، امروز به دستور کارفرما به منظور ترساندن کارگران به ۱۰ نفر از آنان برگه تسویه حساب داده شده و اعلام کرده اند کسانی که می خواهند به همین روال کار کنند، به سر کار بروند و آنهائی که نمی خواهند کار کنند روز شنبه تسویه کنند. کارگران متحدانه اعلام کرده اند که تا گرفتن حقوقهایشان همچنان به اعتصاب ادامه خواهند. لازم به ذکر است که هفته گذشته نیز کارفرمای شرکت نتن پارسیان از شرکتهای پیمانکاری فعال در نیروگاه سیکل ترکیبی، به کارگرانی که برای گرفتن حقوقهای معوقه خود اعتصاب کرده بودند، گفته بود هرکسی می خواهد کار کند و هر کسی نمی خواهد تسویه کند ولی به علت خراب بودن وضع مالی مملکت تا ماهها بعد خبری از پول نیست.

 

*از ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۲۹ آبان در سالروز تصویب قانون کار، بیش از دو هزار کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار دست به تجمعی اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران؛ هر چند خانه کارگر چند روز پیش در محافل خود محل برگزاری این تجمع را خیابان ابوریحان اعلام کرده بود و هیچ اطلاع رسانی عمومی نیز در مورد برگزاری زمان و مکان برگزاری تجمع نکرده بود و تلاش داشت تا این تجمع را به صورت کنترل شده و با شرکت معدود عناصر شناخته شده خود برگزار کند، با این حال صبح روز ۲۹ آبان کارگران علیرغم بارندگی شدید از نقاط مختلف خود را به مقابل مجلس شورای اسلامی رساندند و در اعتراض به تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار دست به تجمع زدند. این تجمع علیرغم بارندگی شدید به مدت ۲ ساعت ادامه داشت و در ساعت ۱۱ کارگران با شعار؛ تغییر قانون کار، اعتصاب اعتصاب - به تجمع خود پایان دادند.

برخی از شعارهاي کارگران چنین بود: «قرارداد موقت ملغي بايد گردد»، «شركت پيمان‌كاري، نابود بايد گردد»، «مزدورِ سرمايه‌دار حيا كن، كارگر رو رها كن»، «تغيير قانون كار، نابودي كارگر است»، «وزير كار حيا كن، قانون كار رو رها كن»، «كارگر كارگر، اتحاد اتحاد»، «مرگ بر نظام سرمايه‌دار»، « تغيير قانون كار، وال ‌استريت ايران» و «مجلس به اين بي غيرتي، هرگز نديده ملتي»

مأموران امنيتي در حاشيه‌ي اين مراسم سه نفر از كارگران را به بهانه‌ي عكس‌برداري بازداشت كردند كه با اعتراض متحدانه ‌ي ساير كارگران در نهايت مجبور به آزاد كردن آنان شدند.

 

تایید حکم حبس فعالان کارگری و دانشجویی تبریز

به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، احکام صادره توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب برای فعالان کارگری و دانشجویی تبریز، از طرف شعبه ششم دادگاه تجدید نظر این شهر، عیناً تایید شد، که بر اساس آن، شاهرخ زمانی به یازده سال حبس تعزیری، محمد جراحی به پنج سال حبس تعزیری، نیما پور یعقوب به شش سال حبس تعزیری و ساسان واهبی وش به شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

بر اساس این گزارش، شاهرخ زمانی، نیما پور یعقوب، ساسان واهبی وش، محمد جراحی و سید بیوک سیدلر، که در خرداد امسال بازداشت شده و بیش از یک ماه را در سلولهای انفرادی گذرانده بودند، پنج شنبه ۲۷ مرداد در شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز، محاکمه شدند، که در جلسه دادگاه، سه تن از متهمان، وکیل نداشتند و از ورود کلیه افراد خانواده و دوستان این فعالان به جلسه دادگاه، ممانعت به عمل آمده بود.

 

گزارشی از وضعیت کارخانه مواد شوینده و بهداشتی اشک

کارخانه اشک در استان کردستان دارای سه شعبه است. شعبه یک در شهرک صنعتی شماره یک سنندج، شعبه دو واقع در جاده سنندج- دهگلان جنب کارخانه کاشی کسری و سومین آن در جاده سنندج-کامیاران قرار دارد. هم اکنون شعبات یک و دو فعال هستند و شعبه سه تعطیل است. طبق گزارشی که به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ارسال شده است، شعبه یک دارای ۴۵ کارگر است که به طور یک شیفته از ساعت ٨ صبح تا ۵ عصر با یک ساعت زمان صرف ناهار کار می کنند. این کارگران با قراردادهای سفید امضاء یک ماهه و با حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار، بدون برخوداری از سرویس ایاب و ذهاب و ناهار مشغول کارند، که ماهانه بخشی از حقوق ناچیزشان صرف ایاب و ذهاب به کارخانه می شود. بخشی از کارگران این کارخانه ٣ ماه و بخش دیگر ۵ ماه حقوق معوقه دارند، علاوه بر این هر دو بخش از کارگران، یکی ۶ ماه و دیگری ۷ ماه مزایا نیزاز کارفرما طلب دارند. به همین خاطر حدود ۲۰ روز قبل با خواستهای، پرداخت حقوقها و مزایای معوقه و همچنین امکان اضافه کاری برای جبران پایین بودن دستمزد، به مدت ٣ روز اعتصاب کرده اند، که با وعده های کارفرما قبول می کنند تا به اعتصاب خود پایان دهند ولی تا ۴ روز بعد از اعلام پایان اعتصاب کارخانه را به صورت نیمه فعال در آورده بودند. در زمان اعتصاب، دو نفر از نمایندگان کارگران نزد دکتر نوری صاحب کارخانه می روند تا در مورد خواستهایشان با وی مذاکره کنند، ولی مذاکره نمایندگان با کارفرما نتیجه ای برای کارگران به دنبال نداشته است. در ادامه اعتصاب، نوری مجبور می شود به کارخانه برود و خطاب به کارگران در حال اعتصاب می گوید چون فروش کم است و مواد اولیه نیز باید خریداری شود، فعلا هیچ پولی برای شما موجود نیست، قول می دهم هر وقت فروش رونق بگیرد هم حقوقتان را پرداخت کنم و هم اجازه اضافه کاری بدهم. کارگران که به این ترتیب به هیچ یک از مطالباتشان نرسیده اند، باهم قرار گذاشته اند در صورتی که تا پایان آبان حقوقهایشان پرداخت نشود، اعتصاب خود را از سر بگیرند.

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، شنبه 21 آبان 1390

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 

منبع: نبرد خلق شماره 317، سه شنبه اول آذر 1390 - 22 نوامبر 2011