برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مرداد 1390

 

 

*روز شنبه اول مرداد، کارگران کارخانه سبلان اردبیل به خاطر حقوقهای معوقه و تعیین تکلیف آینده شغلی خود مقابل کارخانه سبلان پارچه واقع در شهرک صنعتی شماره دو اردبیل تجمع اعتراضی برپانمودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، کارخانه سبلان، بزرگ‌ترین تولید کننده پارچه در ایران که حدود ۱۵۰۰ کارگر را پوشش می‌داد، به‌طور رسمی تعطیل و دربهای این کارخانه بسته می‌باشد.

به گزارش آذوح در فروردین ۸۹ این کارخانه با تسهیلات زود بازده مجددا تاسیس شد و در مراسم افتتاح آن گفته شد کارخانه یاد شده حداقل ۵ هزار نفر از تعداد بیکاران استان را در آینده نزدیک کاهش خواهد داد اما اکنون ماهها از تعطیلی این کارخانه می‌گذرد.

 

*روز یکشنبه ٢ مرداد، کارگرانِ مخابرات راه دور شیراز در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند.

به گزارش حبرگزاری دولتی مهر این کارگران با سر دادن شعارهای  «حق و حقوق کارگر پرداخت باید گردد»، «زندگی معیشت، حق مسلم ماست»، نارضایتی خود از وضعیت زندگی و کار را بیان کردند.

 

*روز سه شنبه 4 مرداد،کارگران نساجی مازندران در ادامه اعتراضات خود در مقابل استانداری مازندران اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران هفته گذشته نِیز در مقابل فرمانداری قائمشهر و استانداری مازندران تجمع کرده و خواستار مطالبات معوقه خود پس از ماهها شدند.

تعدادی ازکارگران معترض در گفتگویی با ایلنا اظهار داشتند؛ هفته گذشته استاندار مازندران و نماینده ولی فقیه دیداری از کارخانه داشتند و ایشان بدون درک وضعیت معیشیتی ما، از کارگران خواستند که با صبوری این وضعیت اسفناک را تحمل نمایند.

یکی از کارگران معترض گفت به خبرنگار ایلنا گفت: با توجه به این که ۱۴ ماه از معوقات کارگران را پرداخت نکردند، اما بیش از ۱۵۰ نفر نیروهای نور چشمی آقایان را جذب کردند و حقوق آنها را به موقع پرداخت می کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه فصل هندوانه در حال اتمام است برخی از کارگران قدرت خرید یک هندوانه برای فرزندان خود را ندارند اما کارفرماها زیر کولر ماشین خود برای ما دست تکان دهند و به ما می خندند.

 

*کارکنان شرکت آردل روز دوشنبه 10 مرداد، در مقابل شعبهٔ مرکزی بانک تجارت واقع در تقاطع خیابانهای موسوی- طالقانی دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، یک روز بعد 100 تن از کارکنان شرکت آردل تهران، توسط بانک تجارت از کار اخراج شدند.

 

*روز سه شنبه 11 مرداد، اعتصاب كارگران شركت آهنگری تراكتورسازی تبریز وارد هفتمین روز خود شد. به گزارش آژانس ایران خبر، این كارگران كه تعدادشان بیش از ٨٠٠ نفر اسا، اعلام كردند كه تا به خواستهایشان نرسند به اعتصاب ادامه خواهند داد. خواسته های کارگران عبارت است از؛ پرداخت به موقع حق بیمه كارگران، محسوب كردن شرایط سخت و زیان آور برای كارگران هنگام بازنشستگی، اضافه كردن مدت قرارداد كارگران و كاركنان قراردادی شركت، پرداخت بهره وری های معوقه و پرداخت كامل حقوق در پایان هر ماه.

رادیو فردا در برنامه روز جمعه 14 مرداد خود از دهمین روز اعتصاب این کارگران گفت؛ گزارشها حاکی است که پاسخ مسئولان به اعتصاب ۸۰۰ کارگر اين شرکت، تاکنون فقط دستگيری تعدادی از اعتصاب کنندگان و تهديد به اخراج آنها بوده است.

با توجه به واگذاری چند ساله اين شرکت به بخش خصوصی، کارگران کارخانه آهنگری خواستار زير پوشش قرار گرفتن آن زير نظر مجتمع تراکتورسازی ايران همچون گذشته هستند.

 

*روز سه شنبه ١١ مرداد حدود ٢٠٠ تن از کارگران منطقه صنعتی مورچه خورت در مقابل اداره کار استان اصفهان تجمع کردند تا نسبت به اخراج و بیکار شدن خود اعتراض نمایند.

به گزارش آژانس ایران خبر، در پی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و افزایش سوخت و محصولات اولیه مورد نیاز و همچنین افزایش بهای گاز و برق در کمتر از دو ماه ٨٠ درصد کارخانه های این منطقه صنعتی تعطیل شدند. در تمام این کارخانه ها تنها یک یا دو نگهبان حضور دارد که آنها هم چند ماهی است حقوق دریافت نکرده اند.

 

*نمایندگان انجمن صنفی کارگران نی بر شرکتهای کشت و صنعت کارون، شوشتر و هفت تپه صبح روز سه شنبه 11 مرداد با تجمع مقابل مجلس رژیم خواستار وصل بیمه خود و همچنین بازگشت به کار عده ای از همکاران خود شدند.

به گزارش ایسنا دو تن از نمایندگان مجلس رژیم دراین اجتماع اعتراضی حاضر شدند و به کارگران قول بررسی ورفع مشکلات اشان را دادند.

 

*روز سه شنبه 11 مرداد، کارگران ساختمانی سنندج در اعتراض به اجرا نکردن طرح «بیمه کارگران ساختمانی» در مقابل شعبه 2 بیمه تامین اجتماعی واقع در چهار راه انقلاب (سیروس سابق) شهر سنندج، تجمع کردند .

به گزارش کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری، تجمع اعتراضی کارگران از ساعت هشت و سی دقیقه صبح شروع و تا ساعت 10 ادامه داشت که با دخالت نیروهای انتظامی پایان یافت.

 

*روز یکشنبه 16 مرداد، كارگران كارخانه قند و تصفیه شكر اهواز در مقابل استانداری تجمع كردند. به گزارش ایلنا این كارگران از آذرماه سال گذشته تاكنون حقوق ، عیدی و پاداش خودرا دریافت نكرده‌اند. به دلیل عدم پرداخت حق بیمه كارگران از سوی كارخانه، كارگران با مشكل تمدید نشدن دفترچه های بیمه خود نیز مواجه هستند. كارخانه قند و تصفیه شكراهواز حدود ٩٠ كارگر دارد.

 

*روز یکشنبه 16 مرداد، پرستاران مجتمع بیمارستانی خمینی در محوطه فضای باز بیمارستان تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی مهر هنگامی که نماینده پرستاران در یکی از سالنهای بیمارستان در حال بیان علت تجمع بود، رئیس بیمارستان میکروفون را از دست او گرفت و همین مساله باعث شد جو سالن متشنج شود.

 

*روز چهارشنبه ١٩ مرداد، کارگران کارخانه ساسان به اعتصاب خود ادامه دادند.  به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران در این روز کارگران با مدیریت کارخانه و پلیس امنیت پایگاه پنجم درگیر شدند. کارگران ساسان با خواست تشکیل شورای کارخانه جهت پیگیری مطالبات خود دست از کار کشیدند. کارگران ضمن مذاکراه با مدیریت کارخانه قبول کردند که بر سر کارهای خود بازگردند به شرطی تا روز شنبه 22 مرداد تدارکات قانونی تشکیل شورای کارخانه فراهم شود.

 

*به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتدال (etedaal.ir) در روز پنجشنبه 20 مرداد؛ نمایندگان کارگران فولاد میبد یزد سه روزمتوالی است دراعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه شان در مقابل فرمانداری میبد تجمع می کنند.

کارگران این کارخانه از حدود ۱۰ ماه پیش که این کارخانه تعطیل شده است ، هیچ حقوق و مزایایی نگرفته اند. مسئولان میبد علت تعطیلی و بحران در این کارخانه را ناتوانی بخش خصوصی که اکنون ۴۶ درصد کارخانه را دراختیار دارد، می دانند.

پس بروز بحران درکارخانه فولاد میبد تاکنون کارگران این کارخانه نامه نگاری های متعددی با مسئولین استان و کشور داشته اند و تجمعات اعتراضی مکرری در رابطه با پرداخت حقوق معوقه شان برپا داشته اند.

شرکت فولاد میبد سال ٨٣ در جنوب غرب شهرستان میبد آغاز به کار کرد. این شرکت سالانه ٣۰۰ هزارتن چدن خاکستری برای بازارهای داخلی فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و فولاد خراسان و ۷۲ هزار تن محصول برای صدور به کشورهای کره جنوبی، تایلند و چین تولید می کرد.

 

*روز شنبه 22 مرداد، کارگران مجتمع گوشت در مقابل استانداری فارس در شهر شیراز تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، آنها به عدم پرداخت حقوق و مطالباتشان اعتراض داشتند و شعار می دادند: عدالت، عدالت، استاندار عدالت. یکی از کارگران این مجتمع گفت؛ ما ۲۰ تا ۲۲ سال سابقه کار داریم و  ۱۸ ماه است حقوق دریافت نکرده ایم و آواره خیابانها هستیم تا حقوق مان را هم نگیریم به اعتراض مان ادامه می دهیم.

 

*نعدادی از معلمان شرکتی آموزش و پرورش در اعتراض به اعلام نتیجه آزمون استخدامی آموزش و پرورش و عدم جذب نیروهای شرکتی، روز یکشنبه 23 مرداد، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار ادامه همکاری خود با آموزش و پرورش شدند.
به گزارش مهر، تجمع کنندگان که از سراسر کشور در مقابل مجلس حضور یافتند سابقه کار یک تا 10 سال داشته و نسبت به آزمون برگزار شده برای جذب نیرو در آموزش و پرورش اعتراض دارند.
به گزارش مهر، از اول مردادماه که نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد این چهارمین بار است که نیروهای شرکتی آموزش و پرورش در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع می کنند.

 

*روز چهارشنبه 26 مرداد، کارمندان حق التدريسي آموزشكده هاي فني كشور در اعتراض به اجرايي نشدن مصوبات مجلس در استخدامشان برای دومین روز دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش ایلنا  معترضان كه در فضايي آرام در مقابل مجلس حضور داشتند پلاكاردهايي در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود؛  عدالت عدالت عدالت

 

بیانیه اعلام موجودیت سندیکای کارگران زن

کارگران وفعالان جنبش کارگری ایران درود بر شما

این بیانه ی اعلام موجودیت هیات موسس برای تشکیل سندیکای کارگران زن شرکت تولیدی کیف و کفش مهرانه شوشتر است. ما کارگران این شرکت تولیدی از تبعیضی که بواسطه ی زن بودنمان بر ما روا داشته اند همواره در رنج بوده ایم و علیه آن مبارزه کرده ایم؛ اما این مبارزه به دلیل متشکل نبودن و نداشتن ارتباطات لازم با فعالان کارگری و ارگانها و سازمانهای بین المللی کارگری به جایی نرسیده است. ما در حالت مساوی به لحاظ کاری و شغلی نسبت به مردان حقوق بسیار کمتری می گیریم و تازه از اهرم حجاب نیز در محیط کار به عنوان حربه ای برای سرکوب ما کارگران زن استفاده می شود. ما خود متعهد شده ایم که برای تساوی حقوق و برداشتن تبعیض و رسیدن به اهداف و مطالبات طبقاتی مشترک تلاش کنیم. ما در این راه به یاری همه ی کارگر و فعالان کارگری و نهادهای بین اللمللی کارگری نیاز مندیم. امیدواریم روزی برسد که مسئولان محترم کشورمان رعایت حق و حقوق همه ی کارگران به خصوص کارگران زن را بر طبق موازین پذیرفته شده ی کارگری بین المللی سر لوحه ی کار خود قرار دهند.

با تشکر

اعضای هیات موسس برای تشکیل سندیکای کارگران زن شرکت کیف و کفش زنانه ی مهرانه شوشت

 

پیام تشكر و همبستگی علی نجاتی

با درود و احترام خدمت تمامی كارگران زحمت كش و انسانهای آزاده ؛

امروز در حالی این پیام و شرح حال را می نویسم كه بعد از 25 سال كار و تلاش،بیش از دو سال است كه به دلیل دفاع از حقوق عقب افتاده ی خود و دیگر هم طبقه ای هایم از كار اخراج شده ام اما در مقابل سرمایه داری و نابرابری مقاومت كرده و تن به ذلت نداده و با عزمی راسخ و اعتقادی استوار در پیشبرد اهداف طبقاتی خود ثابت قدم ایستاده ام؛ این در حالی است كه خود و خانواده ام نزدیك به سی ماه است كه از حداقل حقوق انسانی و معیشتی به عنوان یك شهروند ایرانی محروم هستیم وتنها گناه من این است كه به عنوان نماینده ی كارگران از حقوق عقب افتاده ی خود و دیگران دفاع كرده ام.

همان طور كه می دانید این همه مشكلات و فشارهای طاقت فرسا تا كنون نتوانسته كوچك ترین مقدار از بی حوصلگی و یاس و نا امیدی و خللی در روحیه ی این رفیق شما كارگران وارد كند و این مصمم بودن برای پیشبرد هدف طبقاتی خود را مدیون بزرگی شما عزیزان زحمتكش می دانم و لاغیر.

در مدتی كه در زندان بوده ام و نیز در ایام پس از آزادیم، شما عزیزان همیشه به این رفیق كارگرتان و خانواده ام لطف و محبتهای خود را ابراز داشته اید؛ در این مدت هیچ گاه احساس تنهایی نكرده ام.علیرغم این كه از ناراحتی قلبی رنج می برم اما عشق به شما هم طبقه ای های زحمتكش نه تنها ناراحتی جسمی مرا التیام می بخشد بلكه روح مرا تازه كرده و پرورش داده و من از همیشه قبراق تر می شوم.

این روحیه سرشار از امید را فقط و فقط از صداقت و رفاقت شما عزیزان كارگر و زحمتكش می دانم.

امید این را دارم كه هر چه رو به جلو پیش می رویم این همبستگی طبقاتی روز به روز بیشتر و مستحكم تر از گذشته باشد، زیرا تنها همبستگی و اتحاد و در كنار هم بودن می تواند راه گشای موفقیت و سربلندی ما كارگران باشد. علیرغم تمامی مشكلات موجود و اختلاف نظرها می توان با گفتگو و نقد و ارتباطات دوستانه همه ی این مشكلات را پشت سر گذاشته و به هدف نهایی خود، یعنی رسیدن كارگران و زحمتكشان به حقوق و مطالبات و خواسته ها و اهداف اساسی ِخود دست یافت.

در خاتمه می خواهم از تمامی دوستانی كه طی این مدت كه در بیمارستان بستری بودم و یا بعد از ترخیص از بیمارستان اینجانب را مورد لطف خود قرار داده اند بی نهایت ممنون و سپاسگزار باشم.

امیدوارم كه زنده باشم تا از شرمندگی شما رفقا درآیم و در بتوانم در شادمانی هایتان جبران نمایم.

به امید آزادی تمامی زندانیان به وی‍ژه كارگران زندانی

با آرزوی پیروزی و سربلندی برای تمامی كارگران

علی نجاتی

كارگر اخراجی و عضو هیات مدیره ی سندیكای كارگران نیشكر هفت تپه

سوم مرداد ماه 1390

خوزستان - شوش

 

گزارش کوتاه فعالان ضدسرمایه داری گیلان از عمران البرز و نوپوش

عمران البرز

این کارگاه تولید کننده فرآورده های بتونی مانند سنگ بلوک، تیرچه و بتونهای آماده است و در جاده فلکده - رشت بغل زمین فوتبال میرزا کوچک خان قرار دارد. کارگاه متعلق به بخش خصوصی و سهامدار عمده آن فردی به نام فراهانی است. بهاردوست سهامدار دیگر این شرکت مدیرعامل است. ساعت کار روزانه از ٨ صبح شروع می شود و ٨ ساعت است، البته اضافه کاری اجباری هم وجود دارد. قبلاً شیفت کار روزانه ١٢ ساعت بود. در حال حاضر دستمزد کارگران با مزایا ماهیانه ۴٠٠ هزارتومان است که قبلاً ٦٠٠ الی ٧٠٠ هزار تومان بود. تعداد کارگران ٧٠ نفر است که همگی با قرارداد موقت کار می کنند. بیشتر کارگران از اهالی اطراف مانند فلکده، رشت، جیرده، آقاسید شریف و ... هستند.

 

نوپوش

در گزارش قبلی از کارخانه دوزندگی نوپوش، خبر اعتصاب کارگران نوپوش را به اطلاعتان رساندیم. طبق آخرین خبر قرار بود که شفایی مدیر عامل ضدکارگر در تاریخ ۵/۵/١٣٩٠ بخش دیگری از مطالبات معوقه ٨ ماه دستمزد کارگران و عیدی و پاداش و مزایای پایان سالهای ٨٨ و ٨٩ را به کارگران بپردازد که در تاریخ مذکور شفایی ضدکارگر به هریک از ٢۵٠ کارگر که بیشترشان زن و سرپرست خانوار هستند نفری حدود ٣٠٠ هزار تومان پرداخت کرد و هنوز کلیه مطالبات معوقه کارگران به جای خود باقی است. علیرغم مقاومت کارگران و اعتصاب ٢٠ روزه آنان در تیرماه، کارفرما فقط وعده سرخرمن داده است و کارگران به علت فشار مالی برای تامین حداقل معیشت زندگی مجبور به کار شده اند. یادآوری می کنیم که این کارخانه وابسته به کارخانه نساجی ایران برک و متعلق به بخش خصوصی است. محصولات کارخانه کت و شلوار و پیراهن از پارچه های تولید شده در نساجی ایران برک است. کارگران همگی با قرارداد موقت کار می کنند.

پیشنهاد ما فعالان ضدسرمایه داری به کارگران شریف و آگاه و مبارز نوپوش این است که از طریق مجمع عمومی دست به تشکیل شورای انقلابی کارگری بزنند. ما از کارگران کارخانه های دیگر چه در شهر صنعتی رشت و چه سایر کارخانه های گیلان و ایران صمیمانه می خواهیم از کارگران نوپوش و خواسته های برحق شان حمایت کنند، خبر اعتصاب آنان را به گوش دیگران برسانند و تجربیاتشان را در اختیار این کارگران مبارز قرار دهند.

فعالان ضدسرمایه داری گیلان - ١٩ مرداد ١٣٩٠

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 

 بازگشت به صفحه اول