برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر 1390

 

*طی چند روز های آخر ماه خرداد، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان سازی ایلام،بدلیل مشکلات و معضلاتی که با مدیریت کارخانه داشتند، دست به اعتصاب زده بودند.به گزارش روز سه شنبه 31 خرداد کانون حمایت از خانواده های جان باختگان و بازداشتیها، در یورشی که توسط مأموران یگان ویژه نیروی انتظامی به این کارگران انجام گرفت، تعدادی از این کارگران بازداشت شدند.

 

*کارگران مجتمع گوشت فارس که ۱۸ ماه حقوق آنها پرداخت نشده روز یکشنبه ۵ تیرماه  برای دومین روز جلوی جهاد کشاورزی در تهران تجمع اعتراضی نمودند.  به گزارش ایران کارگر این کارگران روز شنبه 4 تیر نیز مقابل سازمان خصوصی سازی کشور تجمع نموده که چون پاسخی نگرفته بودند روز یکشنبه، مقابل جهاد کشاورزی جهت پیگیری خواستها ومطالبات خود دست به تجمع اعترضی زدند .

 

*کارگران کارخانه آزمایش مرودشت در اعتراض به اخراج ۶ تن از کارگران این کارخانه و عدم پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه خود در محل کارخانه روز شنبه 4 تیرماه دست به تحصن اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر کارگران اعلام کرده اند تازمانی که کارگران سر کار خود برنگردند و حقوق معوقه آنها پرداخت نشود به اعتراض خود ادامه می دهند.

6 تن کارگران اخراجی روز سه شنبه 31 خرداد در تجمع اعتراضی کارگران این کارخانه در مقابل استانداری شیراز شرکت کرده بودند.

کارگران کارخانه آزمایش در ادامه حرکت اعتراضی خود روز یکشنبه  تیر ۵ جلو کارخانه آزمایش در مرودشت دست به تحصن و تجمع اعتراضی زدند.

 

*کارگران مجتمع گوشت فارس که ۱۸ ماه حقوق معوقه خود را طلب دارند و وضعیت بازگشت به کار آنها نیز تعیین تکلیف نشده همچنان به حرکت اعتراضی خود ادامه می دهند.

به گزارش روز 14 تیر ایران کارگر، یکی از کارگران این شرکت گفت:«متاسفانه هدف مقامات، حل مشکل کارگران نیست. آنها فقط با وعده و وعید هایی که می دهند می خواهند که زمان بیشتری از ما بگیرند و کارگران را با گذشت زمان خسته و منفعل کنند. البته این سیاست لو رفته ای هست و ما کارگران از حق طلبی خود خسته نمی شویم. ما چاره ای جز پیگیری و اعتراض نداریم. به همین خاطر اگر این بار هم وعده های مقامات جهاد کشاورزی به کارگران مجتمع گوشت حل نشود، ما با زن و بچه هایمان تجمع بعدی را شکل خواهیم داد و اگر باز هم جوابی ندهند، لاجرم برای ادامه اعتراضات و پیگیری حقوقمان وکارمان، به تهران خواهیم رفت.

بر اساس همین گزارش گروهی از کارگران مجتمع گوشت در هفته گذشته سه روز متوالی در تهران تجمع اعتراضی داشته و در نهایت به آنها وعده حل وفصل مشکلاتشان داده می شود.

 

*کارگران شهرداری خرمشهر که از واحد های مختلف به ویژه واحد خدمات شهری، واحد فضای سبز و … هستند، روز دو شنبه 13 تیر به خاطر عدم دریافت ۴ ماه حقوق معوقه و همچنین عدم دریافت مزایای خود در مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش ایران کارگر، یکی از کارگران معترض در این خصوص گفت شهرداری خرمشهر حدود هزار و ۲۰۰ نفر پرسنل دارد که به صورت رسمی، قراردادی، حق الزحمه‌ای و روزمزد در حال خدمات دهی به شهروندان می باشند ولی همیشه با مشکل جدی در زمینه دریافت حقوق خود روبرو بوده اند. وی افزود در نتیجه اعتراضات روز گذشته، فرماندار وعده حل مشکلات کارگران را تا آخر ماه جاری به ما داده است. وی گفت؛ در صورتی که این وعده ها عملی نشود مجددا دست به اعتراض خواهیم زد.

 

*اعتصاب كاركنان شركت چاپ وانتشارات وابسته به وزارت ارشاد كه روز سه شنبه 7 تير  شروع شده بود  وارد سيزدهمين روز خود گرديد و كارگران روز يكشنبه  19تير نيز از رفتن سر كار امتناع كردند. به گزارش تارنماي ايران كارگر و به نقل از يكي از پرسنل اين شركت بيش از 800 نفر از  كارگران  اين شركت دراعتراض به افزايش ساعت كار بدون حقوق و حقوق معوقه و ساير مطالبات خود از 7 تير تا كنون در اعتصاب به سر مي برند و تا احقاق حقوق خود، اعتصاب خود  را ادامه مي دهند.

شركت چاپ و انتشارات وزارت ارشاد در جاده مخصوص كرج مقابل كارخانه شيشه مينا است.

 

*کارگران سازمان تامین اجتماعی که عمدتا از شهرستان پاکدشت می باشند روز چهارشنبه 8 تیر، در اعتراض به وضعیت نامناسب بهداشتی و درمانی خود و عدم دریافت حقوق کافی در مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش جام جم آنلاین، تجمع کنندگان که به صورت آرام مقابل درب شمال مجلس تجمع کردند و از نمایندگان مجلس جهت رفع مشکل خود کمک خواستند. تجمع کنندگان که نسبت به جدایی درمان از سازمان تامین اجتماعی هم اعتراض داشتند، با خود پارچه نوشته هایی همچون:«تامین اجتماعی بدون درمان مستقیم مانند پیکر بی سر است»، «نمایندگان مجلس بدانند انتخابات در پیش است به کارگران خیانت نکنند»، «با جدا شدن درمان از تامین اجتماعی مخالف بوده و برای دفاع از آن از جان خود می گذریم» حمل می کردند.

 

*صبح چهارشنبه 9 تیر، فارغ التحصیل رشته معماری کرمانشاه در اعتراض به طرح اخیر سازمان مسکن و شهرسازی مقابل ساختمان این سازمان در کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش کرمانشاه پست، در طرح ابلاغ شده اختیارات طراحی و نقشه کشی شغلی از این فارغ التحصیلان سلب و تنها به حق نظارت آنها اشاره شده است. تجمع کنندگان با طرح این سئوال که چرا این طرح فقط در استان کرمانشاه اجرایی شده؛ خواستار پاسخگویی مسئولان به کاهش شدید درآمدی و خالی شدن هر چه بیشتر سبد اقتصادی خود بدلیل اجرا شدن این طرح شدند.

 

*کارگران شركت فولاد سازان واقع در شهرک صنعتی صفادشت کرج، سازنده انواع مخزنها و سازه های پتروشیمی و نفت، پس از 25 روز اعتصاب، موفق به دریافت حقوق معوقه خود شدند و بر سر كار خود بازگشتند.

به گزارش روز سه شنبه 21 تیر کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، كارگران شركت فولاد سازان بار دیگر با اتحاد و همبستگی و با ابزار اعتصاب، توانستند حقوق عقب افتاده ارديبهشت را دريافت كنند. اين در حالي است كه حقوق برخي از كارمندان شركت مذکور، چندين ماه است كه پرداخت نشده است. زيرا كه كارمندان اين شركت،در اعتصاب متوالي كارگران مشاركت نكرده اند و به همين خاطر از دريافت حقوق عقب افتاده خود محروم هستند. اين چندمين بار است كه كارگران توانسته اند با اعتصاب به حقوق خود برسند. علیرغم اين كه اين شركت از نظر توليد فعال بوده، اما همچنان دچار بحران مالی است و اين كشمكش بين كارگران و مديريت شركت ادامه خواهد يافت.

 

*به دنبال عدم پاسخ گویی مناسب مسئولین استانی از صبح روز چهارشنبه 22 تیر، کارگران نساجی مازندران با در دست داشتن پلاکارد و پارچه‌هایی مبنی بر این که ۱۳ ماه است حقوق دریافت ننموده‌اند، در مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، چند تن از کارگران معترض اظهار داشتند؛ از سوی استانداری مازندران مدیر کل کار استان مامور مستقیم پیگیری مسائل نساجی مازندران شده است که متاسفانه عدم پاسخگویی شفاف ایشان تا کنون نسبت به آخرین وضعیت مذاکرات وپیگیریها منجر به اعتراض جدید کارگران گردیده است.

 

*کارخانه نوپوش در شهر صنعتی رشت واقع است. این کارخانه وابسته به نساجی ایران برک است. حدود 250 کارگر که بیشترشان زن هستند در این کارخانه مشغول به کارند. به گزارش فعالان ضدسرمایه داری گیلان، به علت عدم پرداخت 8 ماه دستمزد، کارگران از روز دوشنبه 6 تیر دست به اعتصاب زدند. مدیر داخلی کارخانه و رئیس حسابداری را به علت این که نتوانستند اعتصاب کارگران را بشکنند از کارخانه اخراج کردند. کارگران حتی عیدی و پاداش و مزایای پایان سالهای 88 و 89 را طلب کارند. در روز یک شنبه 20 تیر از ورود کارگران اعتصابی به کارخانه ممانعت شد. کارگران گفتند که حاضر به کارند و با این ترفند وارد کارخانه شدند. اما به اعتصاب خود ادامه دادند و هیچ یک از دستگاهها را روشن نکردند. البته مدیریت کارخانه قول داد که تا 23 تیر، بخشی از مطالبات کارگران را بپردازد. مدیرعامل شرکت فردی ضدکارگر به نام شفایی است. کارخانه وابسته به بخش خصوصی و کارگران همگی با قرارداد موقت کار می کنند. کارخانه دارای سرویس ایاب و ذهاب و محصولات آن کت و شلوار و پیراهن از پارچه های تولید شده در ایران برک است.

طبق آخرین خبر در روز پنج شنبه 25 تیر معادل یک ماه دستمزد از 8 ماه دستمزد معوقه به کارگران پرداخت شده و کارگران به اعتصاب خود پایان داده و به سر کار بازگشته اند.

 

*به گزارش روز چهارشنبه 29 تیر سایت جنبش کارگری به نقل از اتحادیه ی مستقل کارگران شمال خوزستان، کارگران منطقه آزاد تجاری اروند با تجمع 700 نفری مقابل دفتر مرکزی منطقه آزاد تجاری اروند با سر دادن شعار «نه این وری نه اون وری، نظام فقط کارگری»، مراتب اعتراض خود را نسبت به جناحهای سیاسی حکومت و همچنین عدم پرداخت مطالبات و اخراج همکارانشان اعلام نموده اند، اما نیروهای امنیتی با باتوم و گاز اشک آوران به کارگران حمله و آنها را متفرق و عده ای را بازداشت کردند.

 

اطلاعیه درباره برگزاری نشست هیأت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

به این وسیله برگزاری نشست هیأت مدیره سندیکای هفت تپه را به اطلاع عموم می رسانیم. این نشست با شرکت کلیه اعضاء هیأت مدیره برگزار شد. موضوع نشست بررسی وضعیت کنونی سندیکا و همچنین انتخابات هیأت مدیره آن بود.

پس از بحث و بررسی وضعیت کنونی سندیکا و مشکلات فوری موجود، از جمله مسأله بازگشت به کار اعضای اخراجی هیأت مدیره، جلسه وارد مبحث انتخابات هیأت مدیره شد. لازم به یادآوری است که دوره ریاست یک ساله رضا رخشان بر هیأت مدیره به پایان رسیده است و هیأت مدیره سندیکا باید طی انتخاباتی جدید رئیس هیأت مدیره را انتخاب می کرد.

در جریان مباحث مربوط به انتخابات پیشنهادی مبنی بر تغییر رویکرد هیأت مدیره و جایگزین کردن کار جمعی به جای انتخاب رئیس هیأت مدیره طرح شد. روش پیشنهادی جدید به هیآت مدیره سندیکا امکان می دهد که با وحدت و همدلی بیشتری به امور پرداخته و امکان مشارکت و مسئولیت پذیری را به طور یکسان برای کلیه اعضاء هیأت مدیره فراهم نماید. این پیشنهاد به اتفاق آرا به تصویب هیأت مدیره سندیکای هفت تپه رسید.

هیأت مدیره سندیکای هفت تپه ضمن تشکر از زحمات رؤسای تاکنونی هیأت مدیره، علی نجاتی و رضا رخشان، امیدوار است که بتواند در شکل جدید مؤثرتر و نیرومند تر در جهت تأمین منافع کارگران شرکت نیشکر هفت تپه گام بردارد و همچنین با توان بیشتری به وظایف خود در قبال جامعه کارگری ایران عمل کند.

هیأت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

تاریخ : تیرماه/1390

 

چهارمین مجمع عمومی اتحادیه آزاد کارگران ایران برگزار شد

چهارمین مجمع عمومی اتحادیه آزاد کارگران ایران از ساعت ۱۷ روز جمعه ۲۴ تیر آغاز به کار کرد و در ساعت ۱۸ روز شنبه ۲۵ تیر به کار خود پایان داد. در این مجمع که با شرکت نمایندگان اعضا و تعدای از اعضای منفرد و دوستداران اتحادیه از مراکز کارگری استانهای تهران، کردستان، البرز، اصفهان و استان مرکزی برگزار شد، مساله طرح قطع یارانه ها، انجماد دستمزدها و ایجاد تغییر در قانون کار به تفصیل مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به اتفاق آرا تصمیمات زیر اتخاذ شد:

 

۱- از آنجا که پیش نویس تغییرات قانون کار فقط در اختیار کانونهای استانی شوراهای اسلامی کار گرفته است و کارگران ایران از مفاد آن هیچ گونه اطلاعی ندارند، اتحادیه یک بیانیه در مورد قانون کار منتشر خواهد کرد و با ضمیمه کردن پیش نویس ارائه شده از سوی وزارت کار به آن، اقدام به پخش گسترده این بیانیه در مراکز کارگری خواهد نمود و با تمام توان خواهد کوشید با افشاگری در مورد پیش نویس تغییرات انجام شده در قانون کار، حساسیت لازم را در این مورد در میان کارگران در یک بعد سراسری ایجاد نماید.

۲- مجمع عمومی، هیات مدیره اتحادیه را ملزم به برداشتن قدمهای بعدی در این مورد و دست بردن به کارهای عملی در سطح کارخانه ها و مراکز کارگری در یک بعد سراسری نمود و در این رابطه رئوس اقدامات عملی را برای اجرا به هیات مدیره ابلاغ کرد.

۳- مجمع بر همبستگی بیشتر اتحادیه با سایر تشکلها و نهادهای کارگری، به ویژه سندیکای کارگران شرکت واحد تاکید کرد و از مبارزات این سندیکا و نقش آن در جنبش کارگری ایران تجلیل به عمل آورد.

4- مجمع بر ضرورت تلاش بیشتر برای حل و فصل معضلات مالی اتحادیه تاکید و در این مورد به بحث و تبادل نظر پرداخت و قراری را مصوب کرد که بر اساس آن اعضا اتحادیه در قالب شهرهای مختلف علاوه بر حق عضویت و کمکهای مالی تاکنونی برای امور جاری اتحادیه، ملزم به پرداخت مبلغی معین و ثابت به صورت ماهیانه به صندوق اتحادیه شدند تا بدین ترتیب توان مالی اتحادیه بصورت تثبیت شده تری افزایش پیدا کند. در این رابطه شرکت کنندگان از نقاط مختلف کشور در مجمع در قالب شهرهای خود میزان این مبلغ را به مجمع اعلام کردند.

5- مجمع بر ضرورت فعال کردن کمیسیون «علیه بیکاری» که در اساسنامه اتحادیه قید شده است تاکید و راههای عملی فعال کردن این کمیسیون را بررسی نمود و امکانات لازم را در اختیار این کمیسیون قرار داد.

6- مجمع برای توانمندتر شدن اتحادیه در برخی نقاط اقدام به انتخاب مسئولین اتحادیه در دو شهر مریوان و سقز گرفت و آقایان فرهادعرب زاده در شهر مریوان و طاها آزادی در شهر سقز را به عنوان مسئولین اتحادیه در این شهرها انتخاب کرد.

۷- مجمع ضرورت افزایش تعداد اعضای هیات مدیره اتحادیه را مورد بررسی قرار داد و تصمیم به ورود ۲ نفر عضو علی البدل هیات مدیره به ترکیب اصلی و افزودن شش نفر به کل اعضای هیات مدیره گرفت. بدین ترتیب آقایان فرهاد عرب زاده و طاها آزادی به عنوان اعضای علی البدل به اعضای اصلی هیات مدیره پذیرفته شدند و آقایان و خانمها؛ پروین محمدی، اسعد ساعد پناه، خلیل کریمی، ناهید خداجو، لیلا شعبانی و مظفر صالح نیا از طریق انتخابات به اعضا هیات مدیره اتحادیه افزوده شدند.

چهارمین مجمع عمومی اتحادیه آزاد کارگران ایران با شور و نشاط شرکت کنندگان و کف زدنهای آنان در ساعت ۱۸ روز شنبه ۲۵ تیر  به پایان رسید و بلافاصله اعضای هیات مدیره اتحادیه اقدام به برگزاری جلسه و انتخاب مجدد مسئولین اتحادیه کردند. در این جلسه جعفر عظیم زاده، پروین محمدی، ناهید خداجو،شریف ساعد پناه و لیلا شعبانی به ترتیب به عنوان رئیس هیات مدیره، نایب رئیس هیات مدیره، مسئول کمیسیون مالی، مسئول کمیسیون علیه بیکاری و مسئول کمیسیون آموزش انتخاب شدند.

منبع: http://www.etehad.se/

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.