بولتن خبري ايران نبرد(972) یکشنبه 27 آبان 86 (18 نوامبر 2007)

http://www.iran-nabard.com

اخبار، گزارشها و تحليلها - ايران  و تحولات عراق

اخبار كارگران و مزد بگيران ايران را در ايران نبرد بخوانيد    

 

رژیم ایران و دولتهای بزرگ(آمریکا، اروپا)، روسیه، چین و....... پروژه اتمي رژيم ايران-  آژانس بين المللي انرژي، شورای امنیت ملل متحد و چالشهاي جهاني با رژیم ایران

 

معاون امنيت بين‌الملل دبير شوراي عالي امنيت ملي از ديدارش با رابرت كوپر، معاون خاوير سولانا در روز چهارشنبه در وين خبر داد.

شنبه 26 آبان 86 (17 نوامبر 2007)

به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر جواد وعيدي بعد از ظهر امروز در كنفرانس خبري با اعلام اين خبر افزود: قرار است همين هفته (چهارشنبه) با معاون سولانا در حاشيه‌ي نشست نوامبر شوراي حكام ديدار و گفت‌وگو كنم.

وي گفت: در اين ديدار هماهنگي‌هاي نهايي براي ملاقات بعدي دكتر جليلي و خاوير سولانا انجام مي‌شود.

عضو تيم مذاكره‌كننده‌ي هسته‌يي كشورمان با اشاره به گزارش محمد البرادعي اظهار داشت: گزارش آژانس، بخشي از واقعيت‌هاي برنامه‌هاي صلح‌آميز هسته‌يي ايران را منعكس كرد.

وي ادامه داد: ما همكاري‌هايمان را با آژانس پيش از اين هم داشتيم اما كشورهايي كه همين حالا با روند همكاري فعال و سازنده‌ي ايران با آژانس مخالفند، در گذشته پرونده‌ي ايران را تحت فشار سياسي به شوراي امنيت ارجاع دادند و حتي ايران اجراي پروتكل الحاقي را به طور داوطلبانه انجام مي‌داد اما كساني و كشورهايي كه با اين رويه و روند همكاري‌هاي ايران مخالف بودند مي‌ دانستند كه در مسير حقوقي و فني، جايي براي اتهامات آنها عليه ايران باقي نمي‌ماند.

به گزارش ايسنا، وعيدي با اشاره به اين‌كه برخي كشورها به دنبال اين هستند كه مسير همكاري‌هاي ايران و آژانس را تخريب كنند، گفت: اين كشورها با بهانه‌گيري‌هاي نادرست و فضاسازي غلط و برخورد سياسي و منحرف كردن بحث ايران از مسير آژانس، به دنبال اعمال فشار بر اين نهاد قانوني هستند.

وي با بيان اين‌كه مهم‌ترين موضوع ايران در تنظيم استراتژي سياست خارجي‌مان به‌ويژه در رابطه با موضوع امنيت بين‌الملل، صلح و امنيت براي همه است، افزود: در اين چارچوب معتقديم همه‌ي كشورها بايد رفتاري مسوولانه، قانوني با پرهيز از مداخله در امور داخلي يكديگر و احترام متقابل برخورد كنند.

معاون جليلي تاكيد كرد: گزارش البرادعي نشان مي‌دهد رفتار ايران قانوني، شفاف و منطقي است.

وي گفت: ما به رفتار مسوولانه و قانوني‌مان اطمينان داريم.

عضو تيم مذاكره‌كننده‌ي هسته‌يي كشورمان با بيان اين‌كه گزارش آژانس توانسته است بخشي از رفتار قانوني، شفاف و مسوولانه‌ي ايران را منعكس سازد، افزود: اين سوال جدي در نزد جامعه‌ي بين‌الملل كه تمام كشورهاي دنيا آسيايي، آفريقايي، اروپا و آمريكا را شامل مي‌شود ايجاد كرده است كه وقتي ايران در حال همكاري فعال و سازنده با آژانس است، چه دليلي براي پي‌گيري موضوع هسته‌يي ايران توسط شوراي امنيت وجود دارد؟

وي ادامه داد: اين سوال مطالبه‌ي اصلي مردم ايران است.

معاون امنيت بين‌الملل دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به تاثيرات گزارش البرادعي گفت: البته پيش از اين هم انتشار گزارش البرادعي از همكاري‌هاي مثبت ايران موجب به تعويق انداختن اقدامات 1+5 در شوراي امنيت در حدود سه ماه گذشته شده است.

وعيدي در پاسخ به اين‌كه اگر اقدامي در راستاي تخريب روند موجود ميان ايران و آژانس صورت گيرد واكنش ايران چه خواهد بود؟ اظهار داشت: طبيعي است ادامه‌ي اجراي مداليته‌ي توافق شده بين ايران و آژانس منوط به عدم انجام هرگونه رفتار غيرمنطقي و غيرقانوني متقابل كشورهاي 1+5 است. اين در حالي است كه ايران هم‌چنان سياست احياي NPT و تقويت آژانس را دنبال مي‌كند.

به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: رفتارهاي غيرقانوني و خواسته‌هاي غير منطقي و سياسي آمريكا و برخي كشورهاي غربي پيش ازين هم نشان داده است انعكاس رفتار قانوني و مسوولانه‌ي ايران، تاثير در رويكرد يكجانبه‌گرا و غيرمنطقي و دردسرساز آنها نداشته است.

وي خاطرنشان كرد: انعكاس واقعيت‌هاي موجود در برنامه‌ي صلح‌آميز هسته‌يي ايران در گزارش البرادعي، خارج از اتهامات آمريكا و برخي ديگر از كشورها بر ساير اعضاي 1+5 تاثير داشته است. شاهد بوديم كه پس از انتشار گزارش، چين از شركت در جلسه‌ي آتي مديران 1+5 كه قرار بود دوشنبه اين هفته برگزار شود پرهيز كرد و اين جلسه فعلا به تعويق افتاده است.

 

آلمان خواستار افزایش فشار بر ایران است

خبرگزاری آلمان

رادیو آلمان:شنبه 26 آبان 86 (17 نوامبر 2007)

فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه‌ی آلمان می‌گوید، میزان همکاری ایران با مقام‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اندازه‌ای نبود که انتظارش می‌رفت و خواستار بررسی افزایش فشارها بر ایران شده است.

وزیر خارجه‌ی آلمان این سخنان را روز شنبه، ۱۷ نوامبر در پاریس و در حاشیه‌ی دیدار با مقام‌های فرانسه اظهار داشت. وی خواستار واکنش مناسب در برابر گزارش اخیر البرادعی پیرامون پرونده‌ی اتمی ایران شد.

اشتاین‌مایر گفت، میزان همکاری ایران با مقام‌های آژانس به آن اندازه‌ای نبوده که کشورهای غربی برای بازگشت به دور میز مذاکره در انتظار آن بودند. وی افزود، در حال حاضر چنین بنظر می‌رسد که جامعه‌ی جهانی باید امکان افزایش فشار بر محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران را مورد بررسی قرار دهد.

وزیر خارجه‌ی آلمان تاکید کرد، برلین برای یک موضع‌گیری هماهنگ از سوی شورای امنیت در برابر ایران اقدام خواهد کرد.

کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که به‌طور پنهانی در تلاش برای ساخت بمب اتمی است و اصرار بر غنی‌سازی اورانیوم از سوی آن کشور نیز در این راستاست. در آخرین گزارش البرداعی درباره‌ی برنامه‌ی اتمی ایران هر چند از پیشرفت در همکاری ایران با آژانس برای شفاف‌سازی برنامه‌هایش صحبت شده، اما بر این نیز تاکید شده است که تهران از خواست شورای امنیت برای قطع غنی‌سازی اورانیوم سرپیچی کرده است.

Bildunterschrift: آخرین گزارش محمد البرداعی  درباره ایران که روز پنجشنبه، ۱۵ نوامبر انتشار یافت، واکنش‌های متفاوتی را برانگیخته است. ایران با ابراز رضایت از آن، خواهان خارج شدن پرونده‌ی هسته‌ای‌اش از شورای امنیت شده است. اما کشورهای غربی، به‌ویژه ایالات متحده‌ی آمریکا و بریتانیا خواهان تشدید تحریم‌ها علیه ایران جهت بازداشتن آن کشور از ادامه‌ی فعالیت‌های هسته‌ای شده‌اند.

خبرهای ضد و نقیض درباره‌ی نشست ۱+۵

در این میان، خبرهای ضد و نقیضی درباره‌ی نشست آتی نمایندگان ۵ کشور عضو دائم شورای امنیت و آلمان انتشار یافته است. این نشست که قرار بود روز دوشنبه، ۱۹ نوامبر برگزار گردد، نخست به‌دلیل خودداری چین از شرکت در آن لغو شد، اما یک روزنامه‌ی آمریکایی روز شنبه ۱۷ نوامبر نوشت، چین زیر فشار آمریکا شرکت در این احلاس را پذیرفته است.
روزنامه‌ی "واشنگتن پست"  به نقل از دیپلمات‌های غرب نوشت، چین تحت فشارهای شدید بین‌المللی با بی‌میلی موافقت کرد در نشست آتی گروه ۵+۱ شرکت کند. به نوشته‌ی واشنگتن پست، موضع نخست پکن چنان بود که احتمال آن می‌رفت، نشست مهم شش قدرت بزرگ لغو گردد.

واشنگتن پست در ادامه نوشت، تغییر موضع چین نتیجه‌ی مستقیم لحن صریح وزارت خارجه آمریکا است که روز پنجشنبه‌ی گذشته و در پی انتشار گزارش جدید البرداعی، از پکن خواست در برابر ایران نقش قاطع‌تری داشته باشد.

 

سفر نمایندگان آژانس به تهران برای بررسی منشاء آلودگی

رادیو فردا:شنبه 26 آبان 86 (17 نوامبر 2007)

مقام های هسته ای ايران می گويند تيم فنی آژانس بين المللی انرژی اتمی طی دو هفته آينده برای بررسی «منشاء الودگی يافته شده در يکی دانشگاه های فنی» اين کشور به تهران سفر می کند.

 غلامرضا آقازاده، رييس سازمان انرژی اتمی ايران، با اشاره به «موضوع آلودگی يافت شده در يکی از دانشگاه های تهران» به خبرگزاری دانشجويان ايران،  ايسنا، گفت:«براساس مداليته توافق شده بين ايران و آژانس( بين المللی انرژی اتمی)، ظرف دو هفته آينده مقامات آژانس برای آغاز مباحث بر سر اين موضوع به تهران می آيند».

اين سفر در چارچوب توافق ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در مرداد ماه سال جاری، برای پاسخ دادن به «سوال های باقی مانده و رفع ابهام از ماهيت برنامه هسته ای جمهوری اسلامی»، صورت خواهد گرفت.

نام اين دانشگاه فنی تهران از سوی دو طرف تاکنون اعلام نشده است.

آژانس بين المللی انرژی اتمی در تازه ترين گزارش خود درباره برنامه هسته ای ايران، که روز پنجشنبه منتشر شد، تاکيد کرده بود طی چند هفته آينده توجه خود را به مساله «منشاء آلودگی» متمرکز کرده و همچنين برخی فعاليت ها که می توانند کاربرد نظامی داشته باشند را مطالعه خواهد کرد.

در همین زمینه، علی‌اصغر سلطانيه، نماينده دايم ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، گفت:««مطابق توافقنامه، موضوع بعدی (منشاء آلودگی) به زودی در دستور کار قرار می‌گيرد».

آژانس بين المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود تصريح کرده بود که ايران در راستا شفاف سازی برنامه هسته ای خود گام های اساسی را برداشته است، اما اين کشور همچنان از اجرای قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل متحد، مبنی بر توقف فعاليت های حساس هسته ای ان کشور، سرپيچی  می کند.

«کشورهای گروه  ۱+۵ دخالت نکنند»

 در همين حال مقام های ايران تاکيد می کنند که ادامه کار توافق، «مداليته»، ايران و آژانس، منوط به آنچه آنها«عدم دخالت کشورهای ۱+۵» خوانده اند، است.

محمد سعيدی، معاون بين المللی دبير شورای عالی امنيت ايران، در همين زمينه گفت:«طبيعی است ادامه‌ اجرای مداليته‌ توافق شده بين ايران و آژانس منوط به عدم انجام هرگونه رفتارغيرمنطقی و غيرقانونی متقابل کشورهای ۱+۵ است. اين در حالی است که ايران هم‌چنان سياست احيای NPT و تقويت آژانس را دنبال می‌کند».

اعضای دايم شورای امنيت سازمان ملل متحد (فرانسه، چين، روسيه، بريتانيا و امريکا) به همراه آلمان که کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ را تشکيل می دهند، قرار بود هفته آينده در لندن به مذاکرات خود بر سر تشديد تحريم ايران به دليل سرپيچی از اجرای قطعنامه های سازمان ملل ادامه دهند،که اين جلسه به دليل عدم حضور چين لغو شده است.

چين و روسيه در نشست های گذشته گروه ۱+۵ با مخالفت با صدور سومين قطعنامه و تشديد تحريم  ايران، ادامه مذاکره در اين باره را به پس از ارايه گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی و خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا به تعويق انداخته اند.

هماهنگی برای ديدار سولانا و جليلی

همزمان با اين تحولات، محمد سعيدی گفت که چهارشنبه با معاون خاوير سولانا در حاشيه نشست شورای حکام ديدار می کند  و هماهنگی‌ های نهايی برای ملاقات بعدی سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ايران، و خاوير سولانا انجام خواهد شد. 

پيشتر، هيات مذاکره کننده هسته ای ايران و خاوير سولانا، روز سه شنبه ۲۳ ماه اکتبر، در «رم» با يکديگر گفت و گو کرده و ديدار خود را «سازنده» خواندند و از دور ديگر اين مذاکرات در آخر ماه  نوامبر خبر داده بودند.

علی لاريجانی، دبير سابق شورای عالی امنيت ملی، به عنوان نماينده آيت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، در شورای عالی امنيت ملی، در کنار سعيد جليلی ، در مذاکرات ماه اکتبر، حضور  داشت اما در دور آینده مذاکرات آقای جلیلی و آقای سولانا وی حضور نخواهد داشت.

 ايران، هم اکنون، از سوی جامعه جهانی تحت فشار است تا فعاليت های حساس هسته ای و برنامه غنی سازی اورانيوم خود را متوقف کند.

شورای امنيت سازمان ملل متحد و قدرت های جهانی به دليل کاربرد دوگانه تکنولوژی غنی سازی اورانيوم در توليد سوخت هسته ای و توليد سلاح، از ايران خواسته اند تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.

اما ايران با اصرار بر اينکه برنامه هسته ای را تنها با هدف توليد برق دنبال می کند، از پذيرش خواست جامعه جهانی مبنی بر توقف غنی سازی اورانيوم خودداری کرده است و در گزارش تازه آژانس تاکید شده است که ایران برنامه غنی سازی خود را به رغم این در خواست ها توسعه داده است.

 

رويدادهاي مهم بين المللي و منطقه اي

 

سومین اجلاس سران کشورهای عضو اوپک آغاز به کار کرد

شنبه 26 آبان 86 (17 نوامبر 2007)

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به ریاض، در این مراسم که مقامات عالیرتبه کشورهای ایران، الجزایر ، آنگولا ، اندونزی، عراق ، کویت ، لیبی، عربستان سعودی ، ونزوئلا ، امارات متحده عربی ، قطر و عمان 12 کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) حضور دارند، قرار است طی مراسمی ریاست این سازمان به عربستان سعودی سپرده شود و ملک عبدالله ریاست اجلاس سوم اداره اجلاس و ریاست اوپک بر عهده بگیرد.

بحث درباره نحوه تامین نیازهای جهانی به نفت ، بررسی حفظ آرامش بازارهای جهانی نفت ، نحوه ارتقا سطح همکاری های اعضا  و راههای حفاظت از محیط زیست ، از جمله مهمترین محورهای اجلاس سوم به شمار می آید.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، پس از مراسم آغاز بکار اجلاس و سخنان ملک عبدالله در این مراسم، سران شرکت کننده در اجلاس سوم ، در ضیافت شام پادشاه عربستان سعودی حاضر خواهند شد و در جلسه فردای اجلاس بررسی مسائل مشخص شده را ادامه خواهند داد .

در مراسم آغاز بکار اجلاس سوم اجلاس سوم اوپک ، همچنین قرار است مقامات عالیرتبه حاضر عکس یادگاری دسته جمعی  بگیرند.

این گزارش می افزاید، دکتر احمدی نژاد قرار است در سفر دو روزه خود به عربستان علاوه بر شرکت و سخنرانی درسومین اجلاس سران اوپک، فردا با سران برخی کشورهای حاضر در این نشست دیدار کرده و در خصوص مسائل مهم منطقه ای و جهانی به تبادل نظر و گفتگو بپردازد.

 

رويدادهاي عراق و نيروهاي موثر در عراق

 

عراق: ایران به تعهداتش در مورد عراق عمل می کند

شنبه 26 آبان 86 (17 نوامبر 2007)

بی بی سی:سخنگوی دولت عراق گفت به نظر می رسد ایران به تعهداتش مبنی بر توقف ارسال سلاح و نفرات از مرز ایران و عراق عمل کرده است.

علی دباغ، سخنگوی دولت عراق، در گفتگو با خبرنگاران همچنین اعلام کرد ایران در راضی کردن مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی، به متوقف کردن فعالیت های سپاه مهدی نقش داشته است.

در هفته های گذشته مقامات آمریکایی نیز چندین بار بر پایبندی ایران به تعهداتش و کاهش قابل توجه و در مواردی توقف ارسال سلاح و نفرات به داخل عراق تاکید کرده بودند.

آقای دباغ گفت تغییر در سیاست ایران بعد از سفر نوری مالکی، نخست وزیر عراق، به ایران در ماه اوت جاری رخ داد.

به گفته آقای دباغ، نوری مالکی در این سفر در شهر مشهد با آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، دیدار کرده و "خیلی صریح" به او گفته است که "ایران باید بین دولت عراق یا دیگر گروه ها یکی را انتخاب کند".

آقای دباغ افزود در پی این دیدار، مقامات ایران به آقای مالکی قول دادند که ارسال سلاح، نفرات و پول به عراق را کاهش دهند.

هنوز هیچ یک از مقامات ایرانی واکنشی نسبت به گفته های آقای دباغ نشان نداده است.

آقای دباغ در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی دو کشور ایران و آمریکا برای برگزاری دور بعدی گفتگوها در بغداد بر سر مسئله عراق خبر داده، اما گفته است به عقیده دولت عراق برای دور بعدی گفتگوها باید فاز آماده سازی مناسبی در نظر گرفته شود.

سفرای آمریکا و ایران در عراق تا به حال چهار دور در بغداد درباره مسئله امنیت در عراق گفتگو کرده اند.

روز پنجشنبه ژنرال جیمز سیمونز، جانشین فرمانده نیروهای ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا در عراق در جمع خبرنگاران در بغداد گفته بود بمبهای ضدتانکی که در ماه اکتبر کشف شده اند مدتها پیش به عراق قاچاق شده اند و در حال حاضر شواهدی از قاچاق تجهیزات نظامی و انفجاری از ایران به عراق وجود ندارد.

رابرت گیتس، وزیردفاع آمریکا نیز دو هفته پیش گفته بود که ایران به مقامات عراقی اطمینان داده است که از قاچاق اسلحه از خاک خود به عراق جلوگیری خواهد کرد.

هفته پیش نیز ارتش آمریکا نه ایرانی را که به اتهام کمک به شورشیان عراقی در بازداشت خود نگه داشته بود آزاد کرد که از جمله آنان، دو تن از کارکنان دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در شهر اربیل در کردستان عراق بودند.

 

تحليل اوضاع ايران و عراق در رسانه هاي جمعي

 

بررسی روزنامه های صبح شنبه ايران

رادیو فردا:شنبه 26 آبان 86 (17 نوامبر 2007)

روزنامه اعتماد ملی، سرمقاله امروز خود با عنوان«دو انتظار متضاد از يک گزارش» را به بازتاب های داخلی وخارجی انتشار گزارش مديرکل آژانس بين المللی انرژی هسته ای در خصوص ايران اختصاص داده است.

اين روزنامه با اشاره به اين که«گزارش اخير مديرکل آژانس بين المللی همچنان گرفتار اصل مصادره طرفين به نفع خويش است» نوشته «در گزارش نويسی به سبک البرادعی طرفين جام تمام نمای خواست ها و انتظارات مطلوب خويش را می بينند.»

به نوشته اعتماد ملی، درحالی که مقام های جمهوری اسلامی می گويند گزارش اخير آقای البرادعی «بنای اتهامات هسته ای را فروريخته»،مقامات غربی نيز براساس همين گزارش«بر پيشروی به سوی تحريم پای می فشارند، چون ايران غنی سازی اورانيوم را تعليق نکرده، و به خواست های شورای امنيت توجه نکرده است.»

به نوشته اين روزنامه«مساله در اين است که البرادعی با وجود تاکيد بر همکاری ايران و انتقاد از آن به خاطر عدم تعليق غنی سازی نمی تواند آب سردی بر اين آتش بدمد.»

روزنامه کيهان، اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد پرونده هسته ای و گزارش آژانس بين المللی هسته ای را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته «بگذاريد از اين پس به مسائل مهمتر جهانی بپردازيم.»

به نوشته اين روزنامه، ریيس جمهوری اسلامی «گزارش البرادعی را نسبتا واقعی و تا حدود زيادی فارغ از فشارهای برخی قدرت های بزرگ دانسته» و گفته است« قضيه از نظر ما تمام شده است، بگذاريد به مسائل مهمتری مثل فقر، ناامنی، تبعيض، تروريسم و قاچاق مواد مخدر، موضوع همکاری های علمی و اقتصادی که در دنيا هست بپردازيم.»

روزنامه سرمايه، همزمان با آغاز اجلاس اوپک که از امروز درعربستان سعودی برگزاری می شود، گزارشی از تاسيسات پيشرفته نفتی اين کشور  انتشار داده است.

اين روزنامه در عين حال مقاله امروز خود را هم به«مشکل اصلی نفت و گاز ايران» اختصاص داده و نوشته«نفت و گاز ايران در انتظار سرمايه خارجی» است.

سرمايه در ادامه تشريح کرده که «سرمايه گذاری برای ادامه توليد ۱۱ درصد نفت جهان، ۱۷ درصد گاز جهان، و کشف ۱۰ درصد ديگر از ذخاير گاز جهان که بايد در ايران کشف شود، نياز به تشکيل سرمايه عظيمی در ايران دارد که از توان درآمد سرانه ۲۵۰۰ دلاری جمهوری اسلامی ايران خارج است، همانطور که از توان درآمد سرانه ۱۰۰۰دلاری نيجريه خارج است.»

روزنامه خراسان از «انتقاد مجدد امام جمعه مشهد از اعزام تيم های ورزشی زنان به مسابقات خارجی» خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه، احمد علم الهدی در خطبه های ديروز نماز جمعه مشهد تاکيد کرده که«اعزام تيم های ورزشی زنان به مسابقات خارج از کشور خلاف شرع است» و گفته«اگر اين منکر ادامه يابد هم تذکر خواهم داد.»

روزنامه آفتاب يزد، اظهارات ریيس کل دادگستری تهران در مورد پرونده حسين موسويان، يکی از مذاکره کنندگان سابق هسته ای جمهوری اسلامی که اکنون به جاسوسی متهم شده را منعکس کرده است.

به نوشته اين روزنامه، علی رضا آوايی با اشاره به اظهارات اخير وزير اطلاعات مبنی براين که«جرم موسويان برای وزارت اطلاعات محرز است»، گفته که«ضابطان قوه قضاييه در بخشی از پرونده ها، نيروی انتظامی است اما در مورد پرونده هايی که جنبه امنيتی دارند، معمولا وزارت اطلاعات تشکيل پرونده می دهد، اما بنا نيست تصميم را هم وزارت اطلاعات بگيرد،بلکه اين قاضی است که بايد رای نهايی را صادر کند.»

آفتاب يزد، از قول ریيس دادگستری تهران نوشته ««قاضی بايد دلايل و مدارک ارایه شده را بررسی کند و برمبنای شرافت قضايی خود اتخاذ تصميم کند که در غيراين صورت، کشور آسيب خواهد ديد و فلسفه وجود قضات زير سوال ميرود و قضاوت معنا پيدا نخواهد کرد.»

روزنامه اعتماد، گزارشی از تجمع صنفی روزنامه نگاران ايران را منتشر کرده و نوشته که«جمعی از شخصيت های مطبوعاتی، فرهنگی و سياسی و فعالان جامعه مدنی روز پنجشنبه در  دفتر انجمن صنفی روزنامه نگاران ايران گرد هم آمدند تا در پاسداشت آزادی بيان از خدمات عمادالدين باقی قدردانی کنند.»

اين روزنامه با اشاره به حضور برخی از وکلا  و فعالان فرهنگی سياسی در کنار روزنامه نگاران در اين تجمع، از عزت اله سحابی، محمد سيف زاده، حسن عباسيان، علی اکبر معين فر، فريبرز ریيس دانا، بهاره هدايت، حسن يوسفی اشکوری، ابراهيم يزدی، عبدالله مومنی، فريده غيرت، هاشم آقاجری و علی مزروعی به عنوان برخی از سخنرانان تجمع اعتراض به بازداشت عمادالدين باقی نام برده، و نوشته که شرکت کنندگان در اين تجمع خواستار آزادی آقای باقی شده اند.

اعتماد هم چنين از قول مريم باقی دختر اين روزنامه نگار زندانی نوشته که«پدرش خود را زندانی قلم، فعاليت های مطبوعاتی و حقوق بشری می داند، بر اين اساس با افتخار آماده دفاع در يک دادگاه علنی و صالح است.»