بولتن خبري ايران نبرد(1013) یکشنبه 2 تیر 1387(22 ژوئن  2008)

http://www.iran-nabard.com

اخبار، گزارشها و تحليلها - ايران  و تحولات عراق

اخبار كارگران و مزد بگيران ايران را در ايران نبرد بخوانيد    

 

رژیم ایران و دولتهای بزرگ(آمریکا، اروپا)، روسیه، چین و....... پروژه اتمي رژيم ايران-  آژانس بين المللي انرژي، شورای امنیت ملل متحد و چالشهاي جهاني با رژیم ایران

 

متن کامل بسته ی پیشنهادی ۵+ ۱ به ایران

روزنامه ی سرمایه:يکشنبه  ۲۶ خرداد ۱٣٨۷ -  ۱۵ ژوئن ۲۰۰٨

به منظور دستیابی به راه حلی جامع، درازمدت و مناسب برای مساله هسته ای ایران که با قطعنامه های مربوط سازمان ملل متحد سازگار باشد در تکمیل پیشنهاد ارائه شده به ایران در ژوئن ۲۰۰۶ (تیرماه ۱٣٨۵) که هنوز به قوت خود باقی است، موارد زیر به عنوان سرفصل های مذاکره مابین کشورهای چین، فرانسه، آلمان، ایران، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا، به همراه نماینده عالی اتحادیه اروپا، پیشنهاد می شود تا زمانی که ایران به شکل تصدیق پذیر تمام فعالیت های مربوط به غنی سازی و بازفرآوری خود را ذیل (a)OP۱۹ و OP۱۵ قطعنامه ۱٨۰٣ شورای امنیت سازمان ملل به حالت تعلیق درآورد. در راستای این مذاکرات همچنین از ایران انتظار داریم که درخواست های شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی را اجابت کند. در مقابل چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا اعلام آمادگی می کنند:

- حق ایران را برای توسعه پژوهش، تولید و کاربرد انرژی صلح آمیز هسته ای مطابق با تعهدات پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را به رسمیت بشناسند.

- به محض ایجاد اطمینان از ماهیت کاملاً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران با آن همان رفتاری را داشته باشند که با برنامه هر کشور فاقد سلاح های هسته ای در چارچوب NPT.

-

انرژی هسته ای

- تاکید دوباره بر حق ایران نسبت به انرژی هسته ای برای مقاصد صرفاً صلح آمیز مطابق با تعهدات این کشور در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای.

- تامین کمک های مالی و تکنولوژیک لازم جهت استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هسته ای و حمایت نسبت به از سرگیری پروژه های همکاری فنی در ایران توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی.

- حمایت از ساخت نیروگاه های آب سبک منطبق با آخرین فناوری روز.

- حمایت از تحقیق و توسعه در انرژی هسته ای به موازات بازیابی تدریجی اعتماد بین المللی.

- تامین تضمین های الزام آور حقوقی عرضه سوخت هسته ای.

- همکاری در جهت مدیریت سوخت مصرف شده و پسماند رادیواکتیو.

-

سیاسی

- بهبود روابط شش کشور اتحادیه اروپا با ایران و ایجاد اعتماد متقابل.

- تشویق تماس و گفت وگوی مستقیم با ایران.

- پشتیبانی از ایران در جهت ایفای نقشی مهم و سازنده در امور بین الملل.

- ارتقای سطح گفت وگو و همکاری در حوزه های منع گسترش سلاح های هسته ای و موضوعات مربوط به امنیت و ثبات منطقه ای.

- کار با ایران و دیگر کشورهای منطقه در جهت ارتقای ترتیبات اعتمادسازی و امنیت منطقه ای.

- ایجاد مکانیسم های مناسب مشاوره و همکاری.

- حمایت از برگزاری یک کنفرانس درباره مسائل امنیت منطقه ای.

- تاکید دوباره بر اینکه حل مساله هسته ای ایران به تلاش های منع گسترش سلاح های هسته ای و تحقق هدف خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی شامل سامانه های آنها کمک خواهد کرد.

- تاکید دوباره بر تعهد در چارچوب منشور سازمان ملل که در روابط بین المللی خود از تهدید یا استفاده از زور نسبت به تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشور یا هر رفتار دیگری که مطابق با منشور سازمان ملل نباشد، اجتناب ورزند.

- همکاری در مورد افغانستان شامل همکاری جدی تر در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، حمایت از برنامه های بازگشت آواره های افغان به افغانستان، همکاری در بازسازی افغانستان و همکاری در تامین امنیت مرزهای ایران و افغانستان.

-

اقتصادی

- گام هایی در جهت عادی سازی روابط اقتصادی و بازرگانی از قبیل تسهیل دسترسی ایران به اقتصاد، بازارها و سرمایه بین المللی از طریق حمایت عملی در جهت الحاق کامل ایران به ساختارهای بین المللی شامل

سازمان تجارت جهانی و ایجاد چارچوبی برای سرمایه گذاری مستقیم و نیز تجارت بیشتر با ایران.

-

مشارکت در حوزه انرژی

- گام هایی در جهت عادی سازی همکاری با ایران در حوزه انرژی: ایجاد یک مشارکت درازمدت و وسیع الطیف استراتژیک انرژی بین ایران و اتحادیه اروپا و دیگر طرف های علاقه مند، با کاربردها و تدابیر عینی و عملی.

-

کشاورزی

- حمایت از توسعه کشاورزی در ایران.

- تسهیل خودکفایی کامل ایران در غذا از طریق همکاری در فناوری مدرن.

-

محیط زیست، زیرساخت ها

- پروژه های غیرنظامی در حوزه حفاظت از محیط زیست، زیرساخت ها، علم و فناوری و hi-tech

- توسعه زیرساخت های حمل و نقل شامل کریدورهای حمل و نقل بین المللی.

- حمایت از نوین سازی زیرساخت های مخابراتی ایران شامل امکان لغو محدودیت های تجاری مرتبط.

-

هواپیمایی غیرنظامی

- همکاری در هواپیمایی غیرنظامی شامل امکان لغو محدودیت های صادراتی سازندگان هواپیما به ایران.

- قادرسازی ایران به نوسازی ناوگان هواپیمایی غیرنظامی خود.

- کمک به ایران در جهت حصول اطمینان از اینکه هواپیماهای ایرانی مطابق با استانداردهای ایمنی بین المللی هستند.

-

مسائل اقتصادی، اجتماعی و توسعه انسانی / بشردوستانه

- در اختیار گذاشتن، در صورت نیاز، کمک به نیازهای توسعه اقتصادی و اجتماعی و بشردوستانه.

- همکاری / حمایت فنی در حوزه های آموزشی مفید برای ایران.

- حمایت از ایرانیان برای شرکت در دوره های آموزشی یا کسب مدارج علمی در حوزه هایی مانند مهندسی عمران، کشاورزی و مطالعات زیست محیطی.

- حمایت از برنامه های مشترک بین موسسات آموزش عالی مانند بهداشت عمومی، معیشت روستایی، پروژه های مشترک علمی، مدیریت عمومی تاریخ و فلسفه.

- همکاری در حوزه توانایی های پاسخ موثر به حوادث غیرمترقبه (مانند زلزله نگاری، پژوهش زمین لرزه، مدیریت بحران و ...)

-

مکانیسم اجرا

- تشکیل گروه های ناظر مشترک در جهت اجرای یک موافقتنامه آتی.

 

آمریکا: رزمایش اسرائیل ظاهرا علیه ایران بود

بی بی سی:جمعه 31 خرداد 1387(20 ژوئن  2008)

روزنامه نیویورک تایمز پنجشنبه شب در وبسایت خود گزارش داده است که اسرائیل در ماه جاری دست به یک مانور نظامی عمده زده که به گفته مقام های آمریکایی ظاهرا جهت تمرین برای بمباران بالقوه تاسیسات اتمی ایران بوده است.

چندین مقام آمریکایی به این روزنامه گفتند که رزمایش اسرائیل ظاهرا تلاشی برای توسعه ظرفیت نظامی این کشور جهت اجرای یک حمله از راه دور بوده است و همچنین با این هدف صورت گرفته که جدی بودن نگرانی اسرائیل از برنامه اتمی ایران نمایش داده شود.

به گفته مقام های آمریکایی بیش از 100 جنگنده اف 16 و اف 15 در این مانور که در هفته اول ژوئن در شرق مدیترانه و یونان انجام شد شرکت داشتند.

نیویورک تایمز به نقل از مقام های آمریکایی نوشت: "هلی کوپترها و هواپیماهای سوخترسان که در این مانور شرکت کردند در مسافتی تقریبا 1500 کیلومتری پرواز کردند که حدودا فاصله میان اسرائیل و تاسیسات اتمی نطنز است."

این روزنامه نوشت: "مقام های اسرائیلی از گفتگو درباره جزئیات این مانور خودداری کردند. یک سخنگوی ارتش اسرائیل تنها گفت که نیروی هوایی این کشور 'منظما برای ماموریت های مختلف آموزش می بیند تا آماده رویارویی با چالش های ناشی از تهدیدهایی که متوجه اسرائیل است باشد'."

نیویورک تایمز نوشت که ابعاد این رزمایش یک موضوع را تضمین می کند: اینکه انجام آن مورد توجه سازمان های اطلاعاتی آمریکا و سایر کشورها قرار گیرد.

یک مقام پنتاگون که در جریان این رزمایش گذاشته شده به این روزنامه گفت که این مانور ظاهرا برای چندین هدف انجام شده است.

به گفته این مقام که نخواست نامش فاش شود یکی از اهداف اسرائیل تمرین کردن تاکتیک های پروازی، سوختگیری هوایی و کلیه جزئیات دیگر یک حمله احتمالی علیه تاسیسات اتمی ایران و موشک های متعارف دوربرد آن بود.

یک مقام دیگر به نیویورک تایمز گفت که هدف این رزمایش ارسال این پیام به آمریکا و سایر کشورها بود که اسرائیل در صورت شکست تلاش های دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، برای اقدام نظامی آماده است. ایران می گوید برنامه اتمی اش صرفا صلح آمیز است.

این مقام پنتاگون گفت: "آنها می خواستند ما بدانیم، می خواستند اروپایی ها بدانند و می خواستند ایرانی ها بدانند."

با این حال چندین مقام آمریکایی به این روزنامه گفتند که تصور نمی کنند دولت اسرائیل به این نتیجه رسیده باشد که باید به ایران حمله کند و تصور نمی کنند که چنین حمله ای قریب الوقوع باشد.

شائول موفاز وزیر دفاع سابق اسرائیل که اکنون معاون نخست وزیر است اخیرا هشدار داده بود که اسرائیل ممکن است چاره ای به جز حمله به تاسیسات اتمی ایران نداشته باشد.

آقای موفاز که زمانی رئیس ستاد مشترک ارتش بود در گفتگو با روزنامه اسرائیلی یدیوت آهرونوت نتیجه گیری کرد که تحریم های بین المللی در مهار بلندپروازی های اتمی ایران ناموفق بوده است.

وی گفت: "اگر ایران برنامه اتمی خود را ادامه دهد - ما به آن حمله خواهیم کرد. تحریم ها موثر نیست. چاره ای به جز حمله به ایران برای متوقف کردن برنامه اتمی اش وجود ندارد."

اسرائیل که می گوید ایران تا پایان دهه جاری میلادی می تواند به سلاح اتمی دست پیدا کند، در سال 1981 طی حملاتی هوایی راکتور اتمی عراق را که در آن زمان هنوز تکمیل نشده بود نابود کرد.

 

هشدار روسيه در مورد پیامدهای حمله نظامی به ايران

رادیو فردا:شنبه 1 تیر  1387(21 ژوئن  2008)

سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، روز چهارشنبه با اشاره به اين که  شواهدی وجود ندارد که نشان دهند ايران در تلاش برای تولید سلاح اتمی است، هشدار داد هرگونه اقدام يکجانبه عليه تهران به اشتباهی مانند حمله به عراق منجر خواهد شد.

آقای لاوروف در سخنرانی در روز جمعه گفت:«ما مکررا از همکاران اسرائيلی و آمريکايی خود که اصرار می کنند که ايران در حال ساخت بمب اتمی است، خواسته ايم اسناد و مدارک خود در رابطه با اين ادعا را ارائه کنند. تا حالا ما که چنین شواهدی را نديده ايم».

وزير امورخارجه روسيه افزود:«آژانس بين المللی انرژی اتمی نيز به چنين نتيجه ای رسيده است».

آقای لاوروف به اشاره به اظهارات معاون نخست وزير اسرائيل در خصوص «اجتناب ناپذير» بودن حمله به ايران، از این کشور خواست مسئولانه تررفتار کند.

وزير امور خارجه روسيه در اين باره گفت:«ما بايد در برابر سياست های خود مسئول باشيم، به ويژه زمانی که اين سياست های می توانند بر يکپارچگی و تماميت ارضی کشور ديگر اثر بگذارد. آنها بايد براساس سند و مدرک باشند».

آقای لاوروف با اشاره به اطلاعات ارايه شده در خصوص سلاح های کشتار جمعی عراق پيش از حمله آمريکا به اين کشور در سال ۲۰۰۳ گفت:«آيا شواهدی، که سند و مدرک ناميده می شدند، و قبل از حمله به عراق ارائه شدند، را بياد می آوريد».

در همین زمینه، ویتالی چورکین، سفير روسيه در سازمان ملل متحد، نيز هشدار داد که تهديد ايران به اقدام نظامی می تواند تلاش های گروه پنج بعلاوه یک برای حل بن بست مناقشه هسته ای ایران را تضعيف کند.

شائول موفاژ، معاون اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل که همزمان وزير حمل و نقل اين کشور نيز هست، روز ۱۷  خرداد نسبت به ميزان کارآيی تحريم ها عليه ايران ابراز ترديد کرد و حمله اسرائيل به آن کشور را «اجتناب ناپذير» دانسته بود.

روسيه هموار نسبت به اتهامات کشورهای غربی در خصوص تلاش ايران برای توليد سلاح اتمی به ديده ترديد نگريسته است. کشورهای غربی و اسرائیل می گويند ايران تحت پوشش برنامه هسته ای خود برای توليد انرژی در صدد دستيابی به سلاح اتمی است.

اين در حالی است که ايران با رد اين اتهامات می گويد برنامه هسته ای اين کشور کاملا صلح آميز و با هدف توليد انرژی است.

«منظقه گلوله آتش می شود»

همزمان با اظهارات آقای لاوروف، محمد البرادعی، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، در مصاحبه با تلويزيون العربيه گفت: در صورت هرگونه اقدام نظامی عليه ايران از سمت خود استعفا خواهد کرد و هشدار داد چنين اقدامی خاورميانه را به «گلوله آتش» بدل خواهد کرد.

آقای البرادعی گفت:«اگر الان اقدامی نظامی عليه ايران صورت گيرد من استعفا خواهم کرد چرا که ديگر نمی توانم مسئوليتم را انجام دهم».

مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی اضافه کرد:«به نظرمن، حمله نظامی بدترين وضعيت قابل وقوع خواهد بود. چنين اقدامی منطقه را به گلوله آتش بدل خواهد کرد».

به گفته آقای البرادعی هرگونه حمله نظامی باعث خواهد شد تا ايران با قاطعيت در صدد دستيابی به سلاح اتمی برآيد.

آقای البرادعی همچنین تصریح کرد: در صورتی که حمله نظامی صورت گيرد، اگر ايران تا حالا بمب اتمی توليد نکرده باشد، با کمک تمام ايرانی ها، حتی آنهایی که در غرب زندگی می کنند، به دنبال توليد سلاح هسته ای خواهد رفت. 

«به دیپلماسی پایبند هستیم»

در همين زمينه زلمای خليل زاد، نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد، در واکنش به خبر مانور نظامی اسرائيل، گفت: آمريکا همچنان به رويکرد ديپلماتيک برای حل مناقشه هسته ای ايران پايبند است.

آقای خليل زاد همچنين گفت:«ما در مرحله ديپلماسی هستيم و خواهان حل ديپلماتيک اين مسئله ايم».

سفير آمريکا در سازمان ملل متحد با اشاره به اخبار منتشر شده درباره تمرين نظامی اسرائيل گفت: موضع امريکا در قبال برنامه هسته ای تهران مشخص است و ما بارها گفته ايم دستيابی ايران به سلاح اتمی قابل پذيرش نيست.

مانور نظامی اسرائيل

در همين حال، مقامات وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، از مانور نظامی جنگنده های اسرائيلی بر فراز دريای مديترانه خبر داده اند و می گويند احتمال دارد اين مانور، تمرينی برای حمله به تاسيسات هست ای ايران باشد.

مقامات اسرائيل تاکنون به گزارش های در خصوص اين مانور و اهداف احتمالی آن واکنش رسمی نشان نداده اند.

 در همين زمينه يک مقام دفاعی آمريکا نخواسته است نامش فاش شود به آسوشيتدپرس گفته است که انجام اين مانور می تواند نمايشی برای ايران و جهان و نشاندهنده اين موضوع باشد که اسرائيل در باره برنامه هسته ای ايران جدی است و ممکن است حتی برای مقابله با آن يک برنامه نظامی هم آماده کرده باشد.

 نیویورک تایمز نیز گزارش داده است بيش از یکصد جنگنده اف-١۶ و اف-١۵ اسراييل در اين مانور که در هفته دوم خرداد ماه در منطقه شرقی مديترانه و بر فراز يونان برگزار شد، شرکت کردند.

 اسرائيل که از سوی کشورهای منطقه خاورميانه متهم به داشتن سلاح اتمی است، در سال ۱۹۸۱ تاسيسات اتمی ناتمام عراق را بمباران و نابود کرد.

هواپيماهای اسرائيل همچنين هفت ماه پيش يک نقطه از خاک سوريه را بمباران کردند. بعدها  گفته شد اين هواپيماها تاسيسسات اتمی سوريه را بمباران کرده اند. سوريه ابتدا بمباران اين مکان را تکذيب کرد اما سپس گفت که مجمتع بمباران شده، يک ساختمان متروکه نظامی بوده است.

 

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که اقدام نظامی علیه ایران خاور میانه را به گلوله آتش بدل کرده و تهران را ترغیب خواهد کرد برای ساختن سلاح اتمی خیز بردارد.

بی بی سی:شنبه 1 تیر  1387(21 ژوئن  2008)

محمد البرادعی در واکنش به گزارش روز جمعه نیویورک تایمز که می گفت اسرائیل اخیرا یک مانور عمده نظامی با هدف آماده شدن برای بمباران بالقوه تاسیسات اتمی ایران ترتیب داد، اظهار نظر می کرد.

این گزارش واکنش های دیگری نیز برانگیخته است.

احمد خاتمی خطیب جمعه تهران امروز گفت: "اگر دشمنان به ويژه اسراييل و حاميان آمريكايی اش بخواهند با زبان زور حرف بزنند مطمئن باشند تودهنی محكمی از ملت ايران خواهند خورد."

وی افزود: "اين عقب مانده‌های سياسی بايد بفهمند كه روانشناسی ملت ايران بيگانه‌ستيزی است و اگر نگاه چپی به كشور بکنند از هر حركتی پشيمان خواهند شد."

آقای برادعی در مصاحبه ای که روز جمعه پخش شد به تلویزیون العربیه در دوبی گفت: "به عقیده من یک ضربه نظامی از هر چیز دیگری بدتر است. این کار منطقه را به یک گلوله آتش بدل خواهد کرد."

وی گفت هرگونه حمله ای تنها جمهوری اسلامی را در رویارویی اش با غرب بر سر برنامه اتمی مصمم تر خواهد کرد.

وی همچنین از اینکه نتواند به کار خود در بازرسی از تاسیسات اتمی ایران ادامه دهد ابراز نگرانی کرد:

"اگر حمله نظامی در این زمان علیه ایران انجام شود... باعث خواهد شد من نتوانم به کارم ادامه دهم."

روسیه نیز علیه هرگونه اقدام نظامی علیه ایران اخطار داده است.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور روز جمعه علیه استفاده از زور مقابل ایران هشدار داد و گفت هیچ شاهدی دایر بر اثبات اینکه ایران در پی ساخت سلاح اتمی است وجود ندارد.

سفیر روسیه در سازمان ملل نیز هشدار داد که تهدید ایران به اقدام نظامی می تواند شتابی را که در تلاش شش قدرت جهانی برای باز کردن بن بست با تهران ایجاد شده است تضعیف کند.

خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هفته گذشته به تهران رفت تا بسته ای از مشوق های تجاری را در ازای تعلیق غنی سازی به ایران ارائه کند.

آمریکا و متحدان غربی آن ایران را متهم به تلاش برای توسعه ظرفیت ساخت سلاح اتمی می کنند، اتهامی که ایران بارها رد کرده است.

آقای برادعی در مصاحبه با العربیه گفت که تحریم به تنهایی نمی تواند تهران را نسبت به توقف غنی سازی اورانیوم قانع کند و اظهار نظر کرد گفتگوی بین المللی بیشتری برای حل مساله لازم است.

روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که اسرائیل در ماه جاری دست به یک مانور نظامی عمده زده که به گفته مقام های آمریکایی ظاهرا جهت تمرین برای بمباران بالقوه تاسیسات اتمی ایران بوده است.

چندین مقام آمریکایی به این روزنامه گفتند که رزمایش اسرائیل ظاهرا تلاشی برای توسعه ظرفیت نظامی این کشور جهت اجرای یک حمله از راه دور بوده است و همچنین با این هدف صورت گرفته که جدی بودن نگرانی اسرائیل از برنامه اتمی ایران نمایش داده شود.

به گفته مقام های آمریکایی بیش از 100 جنگنده اف 16 و اف 15 در این مانور که در هفته اول ژوئن در شرق مدیترانه و یونان انجام شد شرکت داشتند.

نیویورک تایمز به نقل از مقام های آمریکایی نوشت: "هلی کوپترها و هواپیماهای سوخترسان که در این مانور شرکت کردند در مسافتی تقریبا 1500 کیلومتری پرواز کردند که حدودا فاصله میان اسرائیل و تاسیسات اتمی نطنز است."

شائول موفاز وزیر دفاع سابق اسرائیل که اکنون معاون نخست وزیر است اخیرا هشدار داده بود که اسرائیل ممکن است چاره ای به جز حمله به تاسیسات اتمی ایران نداشته باشد.

آقای موفاز که زمانی رئیس ستاد مشترک ارتش بود در گفتگو با روزنامه اسرائیلی یدیوت آهرونوت نتیجه گیری کرد که تحریم های بین المللی در مهار بلندپروازی های اتمی ایران ناموفق بوده است.

وی گفت: "اگر ایران برنامه اتمی خود را ادامه دهد - ما به آن حمله خواهیم کرد. تحریم ها موثر نیست. چاره ای به جز حمله به ایران برای متوقف کردن برنامه اتمی اش وجود ندارد."

اسرائیل که می گوید ایران تا پایان دهه جاری میلادی می تواند به سلاح اتمی دست پیدا کند، در سال 1981 طی حملاتی هوایی راکتور اتمی عراق را که در آن زمان هنوز تکمیل نشده بود نابود کرد

 

احتمال تمرين ارتش اسراييل برای حمله به ايران

جمعه 31 خرداد 1387(20 ژوئن  2008)

دو مقام رسمی وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، اعلام کرده اند که اوايل ماه جاری ده ها جنگنده نيروی هوايی اسرائيل بر فراز دريای مديترانه مانوری تمرينی انجام داده اند که ممکن است تمرينی برای حمله به تاسيسات هسته ای ايران باشد.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، ارتش اسرائيل از تاييد يا تکذيب انجام يک مانور تمرينی برای حمله به ايران خوداری کرده است.

اما يک مقام دفاعی آمريکا نخواسته است نامش فاش شود به آسوشيتدپرس گفته است که انجام اين مانور می تواند نمايشی برای ايران و جهان و نشاندهنده اين موضوع باشد که اسرائيل در باره برنامه هسته ای ايران جدی است و ممکن است حتی برای مقابله با آن يک برنامه نظامی هم آماده کرده باشد.

در همين حال وزير امور خارجه روسيه نسبت به اعمال فشار به ايران هشدار داده و گفته است که هيچ مدرکی وجود ندارد که نشاندهنده تلاش ايران برای توليد سلاح هسته ای از برنامه يا باشد که هدف آن را توليد انرژی اعلام کرده است.

جزئيات مانور اسرائيل

روزنامه نيويورک تايمز، در شماره روز جمعه ۳۱ خرداد ماه خود گزارشی از جزئيات اين مانور منتشر کرده است.

به نوشته نيوروک تايمز، اسراييل اوايل ماه جاری دست به يک تمرين نظامی زده است که به باور مقام های آمريکايی می تواند تمرين بمباران تاسيسات هسته ای ايران باشد.

چندين مقام آمريکايی  بدون ذکر نام به اين روزنامه گفته اند که اين تمرين اسراييل تلاشی برای افزايش توان نظامی اين کشور برای حمله به نقاط دور دست مانند ايران بوده است.

بر اساس اين گزارش بيش از صد جنگنده اف-١۶ و اف-١۵ اسراييل در اين مانور که در هفته دوم خرداد ماه در منطقه شرقی مديترانه و بر فراز يونان برگزار شد، شرکت کردند.

مقام های اسراييلی از صحبت درباره جزييات اين مانور خودداری کرده اند اما يک سخنگوی نظامی اسراييل در اين باره گفته است که نيروی هوايی اسراييل به طور منظم نيروهايش را برای ماموريت های گوناگون آموزش می دهد تا بتواند با چالش ها و تهديدهايی که اسراييل با آنها رو به روست مقابله کند.

يک مقام آمريکايی و عضو پنتاگون که به دليل حساسيت سياسی مساله مايل به افشای نامش نبود به نيويورک تايمز گفته است که اسراييل از اين مانورها دو هدف را دنبال می کرده است: اول تمرين تاکتيک های پرواز و سوختگيری هوايی و دوم نشان دادن توان خود به کشورهای ديگر و ارسال پيام به آمريکا که در صورتی که در مورد ايران ديپلماسی به نتيجه نرسد اسراييل قادر به انجام حمله نظامی نيز خواهد بود.

شائول مفاز ويز دفاع پيشين و معاون کنونی رييس جمهوری اين کشور در مصاحبه ای که اخيراً با روزنامه اسراييلی يديون آخرونوت داشت گفته بود که ممکن است اسراييل به اين نتيجه برسد ک چاره ای جز حمله نظامی به ايران ندارد.

مقام های اسراييلی به همتايان آمريکايی خود گفته اند که اظهارات آقای مفاز بازتاب دهنده سياست رسمی اسراييل نخواهد بود.

ايران نيز در واکنش به اين اظهارات اسراييلی ها اعلام کرده که هر گونه حمله نظامی اسراييل را به شديدترين شکل پاسخ خواهد داد.

طی سه دهه گذشته اسراييل دو حمله نظامی عليه تاسيسات مورد ظن خود در خاورميانه انجام داده است.

نخستين بار در سال ١۹۸١ مقام های اسراييلی پس از آنکه به اين نتيجه رسيدند که صدام حسين به دنبال گسترش برنامه جنگ افزارهای هسته ای است، به نيروگاه هسته ای عراق حمله کرد.

تابستان سال گذشته هم اسراييل منطقه ای را در سوريه بمباران کرد که حدود دو ماه پيش مشخص شد آمريکا و اسرائيل در براه اينکه سوريه با کمک کره شمالی در آن منطقه تاسيسات هسته ای برپا کرده بوده است توافق نظر داشته اند.

 

آيا سولانا به معجزه اعتقاد دارد؟ وي مي‌گويد كه از سفرش به تهران انتظار معجزه‌ ندارد، اما آيا آنها تمام راه‌هاي معقول و منطقي را پشت سر گذاشته‌اند كه حال به معجزه فكر مي‌كنند؟
جمعه 24 خرداد 1387(13 ژوئن  2008)

به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا به همراه مديران و دستياران وزراي خارجه كشورهاي روسيه، چين، آلمان، انگليس و فرانسه بامداد روز شنبه براي ارايه بسته پيشنهادي 1+5 به همراه يك نامه از سوي وزيران خارجه كشورهاي 1+5 به مقامات كشورمان به ايران وارد مي‌شوند.
سولانا در حالي سومين بسته پيشنهادي 1+5 را به ايران مي‌آورد كه ديگر نماينده كشورهاي 1+5 محسوب نمي‌شود و مديران وزراي خارجه كشورهاي 1+5 به جز آمريكا وي را در اين سفر همراهي مي‌كنند.
در اين سفر دو روزه، نماينده وزارت خارجه آمريكا، هيات متشكل از كشورهاي 1+5 و سولانا را همراهي نخواهد كرد. آمريكا تنها كشوري است كه در ميان كشورهاي 1+5 بر روي پيش شرط "تعليق" اصرار مي‌ورزد و سعي دارد روند بررسي مساله هسته‌يي را از مسير آرام و مسالمت‌آميز خارج كند و در حالي كه ايران از مرزهاي غني‌سازي تحقيقاتي و صنعتي عبور كرده و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بر اين مساله مهر تاييد زده است، رييس جمهور آمريكا همچنان بر عدم دستيابي ايران به دانش هسته‌يي تاكيد مي‌كند.
سولانا به همراه مديران وزراي خارجه پنج كشور اروپايي و روسيه و چين روز شنبه با منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان ديدار مي‌كنند. هنوز از ديدارهاي بعدي اين هيات با مقامات ديگر كشورمان اطلاعي در دست نيست.
همچنين خبرنگار ايسنا اطلاع يافت خاوير سولانا روز يكشنبه در سفارت آلمان در تهران كنفرانس مطبوعاتي برگزار مي‌كند. اين براي اولين بار است كه سولانا حاضر مي‌شود در تهران در مقابل خبرنگاران ايراني قرار گيرد. اين در حالي است كه تاكنون سولانا و نيز البرادعي به درخواست‌ خبرنگاران ايراني براي انجام گفت‌و‌گو پاسخي نداده بودند.
درحالي كه قرار بود سولانا حامل پيشنهاد 1+5 در سفرش به تهران باشد، كين گانگ، سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز گذشته (پنجشنبه) از ارايه غير منتظره نامه‌اي از جانب وزيران امور خارجه پنج عضو دايم شوراي امنيت و آلمان به همتايشان منوچهر متكي، وزير امور خارجه در كنار طرح پيشنهاديشان خبر داد.
دو مجموعه پيشنهادي 1+5 در 2005 و 2006 به ايران ارايه شد كه به دليل تاكيد بر درخواست تعليق غني‌سازي، از سوي ايران پذيرفته نشد؛ ايران منتظر است تا سخن جديدي و مرضي‌الطرفيني را از 1+5 در اين بسته بشوند.
گفتني است سولانا آخرين بار با دكتر سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي در لندن ديدار و گفت‌و‌گو كرد.
به گزارش ايسنا، نمايندگان 1+5 و اتحاديه اروپا در حالي بسته پيشنهادي‌شان را براي بار سوم به ايران مي‌آورند كه هنوز هيچ پاسخ رسمي از سوي آنها نسبت به بسته پيشنهادي ايران شنيده نشده است. اين در حالي است كه وزير امور خارجه كشورمان پيش از اين اعلام كرده بود كه نحوه تعامل ايران با بسته 1+5 به همان شكلي خواهد بود كه آنها با بسته ايران برخورد مي‌كنند.
ايران در بسته پييشنهاديش كه 25 ارديبهشت سال جاري به كشورهاي موثر در دنيا، سازمان ملل و اتحاديه اروپا ارايه شد، ضمن پيشنهاد راهكارهايي براي حل مشكلات اقتصادي، مبارزه با تهديدهاي مشترک امنيتي، موضوعات سياسي و امنيتي، به ارايه راهكارهايي براي حل و فصل مساله هسته‌يي و نگراني‌هاي ناشي از اشاعه سلاح‌هاي هسته‌يي در دنيا پرداخته است.
از نكات مهم در ارتباط با موضوع هسته‌يي پيشنهاد اين است كه ايران بر ايجاد کنسرسيوم غني‌سازي و توليد سوخت هسته‌يي در نقاط مختلف دنيا از جمله ايران، همکاري مشترک براي دستيابي و بهره‌گيري از فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌يي و تسهيل بهره‌مندي عموم کشورها از آن و غيره اعلام آمادگي كرده است. همچنين، ايران در چارچوب اين بسته آمادگي خود را براي شروع مذاکراتي جدي و هدفمند براي نيل به نتيجه‌اي مشخص اعلام كرده است.
ايران اميدوار است نقاط مشترك احتمالي بسته‌هاي پيشنهادي دو طرف نقطه‌ي مناسبي براي شروع مجدد مذاكرات و خروج از بن بست فعلي باشد.
ايران همكاري شفاف و گسترده‌اي را از تابستان گذشته براي حل و فصل مسايل باقي‌مانده‌اش با آژانس صورت دارد و توانست در چند ماه به سوالات آژانس پاسخ دهد و شش موضوع مورد مناقشه حل و فصل شود.

براساس گزارش رسانه‌هاي غربي خاوير سولانا در حالي براي ارايه بسته پيشنهادي 1+5 راهي ايران مي‌شود كه آمريكا و برخي متحدان اروپايي‌اش هم‌چنان بر چشم پوشي ايران از حق قانوني‌اش در غني‌سازي اورانيوم تاكيد دارند.

به گزارش ايسنا، خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا ابراز اميدواري كرد كه سفرش به تهران به روند جديدي براي حل بن‌بست هسته‌يي ايران منجر شود.

رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه پس از ديدار و گفت‌وگو با يانگ جيه‌چي، وزير امور خارجه چين در بروكسل در يك كنفرانس خبري مشترك با وي به خبرنگاران گفت: ما اميدواريم اين سفر نتيجه مثبتي داشته و تنها به يك سفر محدود نشود و بار ديگر روندي را در تلاش براي يافتن راه حلي ديپلماتيك براي اين بحران احيا كند.

به گزارش خبرگزاري رويتر، سولانا قرار است عصر امروز (جمعه) به تهران سفر كرده و درباره بسته مشوق‌هاي پيشنهادي گروه 1 + 5 با مقامات ايراني گفت‌وگو كند.

سولانا گفت: براي ما بسيار اهميت دارد كه مساله هسته‌يي به طريقي حل شود كه جامعه بين‌المللي ضمانت‌هاي بي‌طرفانه‌اي در زمينه برنامه هسته‌يي ايران داشته باشد.

جيه‌چي نيز ابراز اميدواري كرد كه گفت‌وگوهاي ايران از سر گرفته شود.

به گزارش خبرگزاري شينهوا، وزير خارجه چين گفت: ما معتقديم مساله ايران بايد به طور صلح‌آميز و از طريق كانال‌هاي ديپلماتيك حل شود. به نفع منافع منطقه و جهان است كه راه حلي مناسب و خوب براي اين مساله پيدا شود.

رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا علاوه بر آن نامه‌اي را به نيابت از پنج عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل و آلمان به ايران ارايه خواهد كرد.

به گزارش خبرگزاري رويتر، يك ديپلمات غربي به خبرنگاران گفت كه بسته جديد "تفاوت چنداني" با بسته پيشنهادي سال 2006 ندارد و مديران سياسي گروه 1 + 5 به استثناي آمريكا سولانا را در سفر به ايران همراهي خواهند كرد.

اين ديپلمات با بيان اينكه "من به شخصه انتظار چنداني از اين سفر ندارم" مدعي شد كه ايران هيچگونه نشانه‌اي حاكي از اينكه آماده شركت در مذاكرات است از خود بروز نداده است.

وي در ادامه گفت: روسيه و چين گفته‌اند كه چون ما تحريم‌هايي را به ايران اعمال كرده‌ايم بايد نشان دهيم كه خواهان مذاكره نيز هستيم. نظر من اين است كه چهار كشور از شش كشور (گروه1 + 5) معتقدند كه اين سفر لازم نيست. اما روسيه و چين بر آن اصرار دارند، به همين دليل ما نيز مي‌رويم.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، هم‌چنين كريستينا گالاش، سخنگوي خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه گفت كه سولانا روز شنبه و يكشنبه در تلاش براي متقاعد كردن ايران به تعليق فعاليت‌هاي غني‌سازي‌اش با مقامات ايراني گفت‌وگو كرده و بسته پيشنهادي گروه 1 + 5 (آمريكا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين و آلمان) را به تهران ارايه خواهد كرد.

در همين حال جورج بوش با تاكيد بر اينكه پيشنهاد ايتاليا براي پيوستن به 1+5 را به طور جدي بررسي مي‌كند، تعليق غني سازي اورانيوم در ايران را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، جورج بوش، رييس جمهور آمريكا روز پنجشنبه پس از گفت‌وگو با سيلويو برلوسكني، نخست وزير ايتاليا در كنفرانس خبري مشترك با وي در رم گفت كه با برلوسكني "درباره‌ي اينكه چگونه مي‌توانيم به طور موثري همراه يكديگر براي حل ديپلماتيك اين مساله كار كنيم" صبحت كرده است.

وي افزود: به نخست وزير همان چيزي را گفتم كه در آلمان گفته بودم؛ يعني همه گزينه‌هاي بر روي ميز قرار داد؛ اما اولين گزينه البته متقاعد كردن ايراني‌ها به رها كردن جاه‌طلبي‌هاي‌شان براي توسعه‌ي قابليت ساخت سلاح براي ايمني خود ما و براي صلح است.

بوش هم چنين در پاسخ به اين سوال كه آيا از پيوستن ايتاليا به گروه موسوم به 1+5 حمايت مي كند يا خير گفت:‌ ما درباره ي 1+5 مذاكره كرديم و به سيلويو گفتم كه اين (موضوع) را به طور جدي بررسي خواهم كرد.

وي افزود: در هر حال اين را به روشني عنوان كردم كه همه‌ي ما، 1+5 يا غير از آن، بايد پيامي يكسان را به ايراني بفرستيم كه اين است: برنامه‌ي غني سازي‌تان را به طور قابل راستي آزمايي تعليق كنيد يا اينكه با تحريم‌هاي بيشتر و انزواي بيشتر رو به رو خواهيد شد.

رييس جمهور آمريكا با دنبال كردن سياست جدا در نظر گرفتن ملت از دولت ايران ادامه داد: و موضوع ناراحت كننده در اين خصوص اين است كه ملت ايران در حال رنج كشيدن هستند. زندگي آنها مي‌توانند بسيار بهتر باشد؛ زندگي‌شان مي‌تواند بسيار اميدوارنه‌تر باشد؛ به استثناي دولتشان كه تصميم گرفته است درخواست‌هاي جهان آزاد را ناديده بگيريد، آژانس بين المللي انرژي اتمي را ناديده بگيرد و به غني سازي به روشي كه ما فكر مي‌كنيم خطرناك است، ‌ادامه دهد.

بوش در ادامه سخنانش گفت: مي‌خواهم در مورد ايران چيزي را به شما يادآوري كنم. ولاديمير پوتين يكي از دوستان دو جانبه‌ي ما، نزد ايراني‌ها رفت و گفت كه شما حق داريد برق هسته‌يي غير نظامي داشته باشيد. من هم همان چيز را به صورت علني گفته‌ام؛ من به برق هسته‌يي به شدت معتقدم. فكر مي‌كنم بهترين راه مقابله با تغيير آب و هوا گسترش برق هسته‌يي است؛ اين بهترين راه براي وابستگي كمتر به منابع خارجي انرژي است و معتقدم ايران بايد برق هسته‌يي غيرنظامي داشته باشد. معتقد نيستم كه بتوان غني سازي را به آنها محول كرد.

وي افزود: بنابراين پوتين رفت و گفت كه ما سوخت را به شما مي دهيم نه تنها سوخت را به شما مي دهيم بلكه سوخت مصرف شده را هم جمع آوري مي كنيم؛ شما نيازي به غني سازي نداريد.

بوش ادامه داد: بنابراين استقلال دولت ايران مبني بر اينكه "ما حق داريم برق هسته‌يي غير نظامي داشته باشيم" با اين پيشنهاد روسيه مورد توجه قرار گرفت.

رييس جمهور آمريكا كه چند ماهي بيشتر از دوران حضورش در كاخ سفيد باقي نمانده است افزود: بنابراين ديدن تصميم آنها براي ما جالب است. اما آنچه لازم است بشنوند اين است كه ما در اراده براي جلوگيري از رسيدن آنها به قابليت ساخت سلاح هسته‌يي قاطع هستيم.

براساس گزارش آسوشيتدپرس، برلوسكني هم گفت:‌ ما پيشنهاد كرده‌ايم براي ايفاي نقش در مذاكراتي كه با دولت ايران انجام مي‌گيرد، به كشورهاي اروپايي به علاوه چين، به علاوه روسيه بپيونديم. پيشنهاد ما مبتني بر اين واقعيت است كه ايران را از داخل به خوبي مي‌شناسيم.

به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: ما داراي برخي شركت‌هاي برجسته هستيم كه در اين كشورها فعاليت مي‌كنند و بنابراين فكر مي‌كنيم كه اين در كمك به بوش و پوتين براي دنبال كردن استراتژي كه براي آن كشور تعيين كرده‌اند، بسيار مفيد خواهد بود.

نخست وزير ايتاليا اظهار كرد: به وضوح لازم است كه اطمينان يابيم انرژي هسته‌يي فقط براي اهداف صلح آميز به كار مي‌رود. در خصوص تحريم‌هاي پيشنهادي سازمان ملل ما همواره پايبندي نشان داده‌ايم و حضور شركت‌هاي‌مان مطابق با توافقات و قراردادهايي است كه به سال‌ها قبل باز مي گردد.

برلوسكني در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به اين سوال كه از كدام كانديداي انتخابات رياست جمهوري آمريكا حمايت مي كند گفت كه "به دليلي كاملا خودخواهانه" از سناتور جمهوري خواه جان مك كين حمايت مي‌كند افزود: فقط مي توانيم دليل فوق العاده شخصي‌ام را براي حمايت از يك كانديداي جمهوري خواه كه دليلي كاملا خودخواهانه است اعلام كنم؛ در صورت انتخاب مك كين، من ديگر پيرترين رهبر در نشست آتي گروه هشت نخواهم بود؛ زيرا مك كين يك ماه از من بزرگتر است.

براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، رييس جمهور آمريكا هم چنين روز پنجشنبه در گفت و گو با يك شبكه‌ي تلويزيوني فرانسه گفت كه ايران در حال از دست دادن نفوذش در عراق است.

بوش به شبكه سه تلويزيون فرانسه گفت:‌ قطعا ايران قدري درون عراق نفوذ دارد اما كمتر از چيزي است كه پيشتر داشته است؛ در حالي كه اقتصاد و جامعه‌ي سياسي عراق توسعه مي يابد، اين نفوذ كمتر هم خواهد شد.

وي ادعا كرد:‌ عراق به يك دموكراسي، يك دموكراسي ساختاري تبديل مي شود آنها مي‌فهمند كه نفوذ ايران متزلزل كننده است.

هم‌چنين وزارت امور خارجه چين اعلام كرد كه پكن به همراه اتحاديه اروپا، روسيه، انگليس، فرانسه و آلمان روز شنبه به طور مشترك طرح جديدي را براي ازسرگيري گفت‌وگوها به ايران ارايه مي‌دهد.

كين گانگ، سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز پنجشنبه گفت كه در كنار اين طرح نامه‌اي از جانب وزيران امور خارجه پنج عضو دايم شوراي امنيت و آلمان به همتاي منوچهر متكي، وزير امور خارجه تسليم خواهد شد .

براساس گزارش خبرگزاري شينهوا، ليو جيه چي، دستيار وزير امور خارجه چين از جانب پكن در مراسم تقديم پيشنهاد به ايران حضور خواهد داشت.

خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا نيز به نمايندگي از اين اتحاديه حضور خواهد داشت.

كين گفت: چين اميدوارست كه طرف هاي مربوطه تلاش هاي ديپلماتيك را تقويت كرده و از خود انعطاف نشان دهند تا به زودي مذاكرات از سرگرفته شود و راه حلي جامع و بلند مدت براي مساله‌ي هسته‌يي ايران دنبال شود.

وزير امور خارجه آمريكا نيز مدعي شد كه جهان صبر و طاقت خود را از آنچه وي وقت تلف كردن ايران در زمينه بازگشت احتمالي به گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌يي‌اش خواند، از دست داده است.

به گزارش ايسنا، كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا روز چهارشنبه با متهم كردن ايران به تلاش براي وقت تلف كردن در زمينه برنامه هسته‌يي‌اش گفت كه كشورهايي كه پيشنهاد جديدي را براي ايران روي ميز قرار داده‌اند اجازه نخواهند داد ايران از اين اقدام ديپلماتيك جديد براي وقت تلف كردن بيشتر استفاده كند.

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، رايس از تمايل كشورهاي اروپايي براي درنظر گرفتن تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران استقبال كرد و گفت كه كشورهاي اروپايي انتظار دارند ايران پس از دريافت بسته پيشنهادي گروه 1 + 5 سريع بدان پاسخ دهد.

وزير امور خارجه آمريكا گفت: من توجه خود را معطوف به اين امر خواهم كرد و فكر مي‌كنم ساير كشورها نيز نسبت به اينكه ايران ممكن است از اين وضعيت براي وقت كشي استفاده كند هوشيار خواهند بود، چرا كه فكر نمي‌كنم كسي قصد داشته باشد به آنها اجازه دهد بيش از اين وقت تلف كنند.

رايس گفت كه هرگونه تحريم جديد اروپايي احتمالا تا زماني كه كشورها پاسخ ايران را دريافت نكرده‌اند اعمال نخواهد شد.

وزير امور خارجه آمريكا گفت: مردم به دنبال اين هستند كه ببينند آيا ايران يك پاسخ منطقي و صريح خواهد داشت يا خير. به هر حال اين پيشنهادات پيش از اين نيز به آنها ارايه شده بود.

رايس علاوه بر آن از حمايت آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان از اعمال تحريم‌هاي احتمالي بيشتر عليه ايران استقبال كرد.

هانس بليكس از آمريكا به دليل باز نگهداشتن احتمال اقدام نظامي عليه ايران براي واداشتن تهران به تغيير در برنامه‌ي هسته‌يي‌اش،‌ انتقاد كرد.

به گزارش ايسنا، هانش بليكس، بازرس تسليحاتي پيشين سازمان ملل، روز پنج‌شنبه در كنفرانس خبري گفت: تهديد نظامي ممكن است كاملا غير سازنده باشد.

بر اساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، بليكس براي شركت در همايش بين‌المللي كارشناسان منع اشاعه هسته‌يي در رم به سر مي‌برد و مدت اقامت وي همزمان با سفر سه روزه جورج بوش به اين شهر بود.

اين ديپلمات پيشين سوئدي كه در سال 2003 تلاش كرده تا از حمله‌ي آمريكا به عراق به دليل يافت نشدن سلاح كشتار جمعي در اين كشور جلوگيري كند،‌ هم‌چنين گفت كه تحريم‌هاي اقتصادي جدي‌تر احتمال بيش‌تري دارد كه قادر به واداشتن تهران به مصالحه درباره برنامه هسته‌يي‌اش شوند.

او گفت: هويج موثرتر از چماق است.

بليكس گفت كه آمريكا و اروپا بايد مشوق‌هايي را از جمله درباره حمايت از پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني، روابط اقتصادي بهبود يافته با ايران و تضمين نبود حملات خارجي به اين كشور با هدف تغيير رژيم آن به ايران را بدهد.

براساس اين گزارش همه كارشناس سياسي و دانشمنداني كه در نشست هسته‌يي رم حضور داشتند، در اين باره با بليكس موافق نبودند.

اوزي آراد ، مدير موسسه‌ي سياسي و استراتژي رژيم صهيونيستي كه رژيم متبوعش داراي بيش از 200 كلاهك هسته‌يي است به خبرنگاران گفت: تهديد به اقدام نظامي مادامي كه مشخص شود به عنوان آخرين گزينه مطرح است مي‌تواند ايران را به پايبندي به درخواست‌هاي جامعه بين‌الملل وادار كند.

وي افزود: اين واقعيت كه چنين گزينه‌اي وجود دارد احتمال رسيدن به گزينه‌هاي غير نظامي را افزايش مي‌دهد.

 

شرکت آمریکایی 'تتیس پترولیوم' جواز اکتشاف و استخراج نفت و گاز در منطقه کولاب در جنوب تاجیکستان را دریافت کرده است.

بی بی سی:جمعه 24 خرداد 1387(13 ژوئن  2008)

قرار است این شرکت مبلغ 25 میلیون دلار برای انجام امور اکتشافی در میدانهای نفت و گاز این منطقه مصرف کند و در صورت استخراج 70 درصد تولیدات به این کشور تعلق خواهد گرفت.

این شرکت همچنین بازسازی چاه های نفت و گاز موجود در این منطقه را به عهده گرفته است.

وزارت انرژی و صنایع تاجیکستان روز جمعه (13 ژوئن) شرکت مشترک "کولاب پترولیوم لیمیتد" که به شرکت آمریکایی "تتیس پترولیوم" وابسته است، قراردادی درباره تقسیم تولیدات به امضا رساند.

طبق این سند، این شرکت بزودی عملیات برای اکتشاف و استخراج نفت و گاز در 56 میدان در منطقه کولاب، از جمله در میدانهای گاز خواجه سرتیز، اوزونخار، پوشیان و پوشیان جنوبی را آغاز خواهد کرد.

همچنین قرار است شرکت تتیس پترولیوم چاههای موجود گاز و نفت در این منطقه را ترمیم و بازسازی کند. به گفته دوید رابسون، رئیس شرکت تتیس پترولیوم این شرکت تا آغاز زمستان آینده استخراج گاز در چاههای موجود در جنوب تاجیکستان را به طور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد و در عرصه انرژی این کشور تکانی ایجاد خواهد کرد.

آقای رابسون افزود: "ما می خواهیم پیش از همه، چاههای موجود را استفاده از فن آوری جدید کاوش افقی بازسازی کنیم و امیدوارم از سال آینده کاوش چاههای جدید نفت و گاز که خیلی بزرگ و عمیق هستند، آغاز شود. من به عنوان یک زمین شناس می توانم بگویم که تاجیکستان با ازبکستان و ترکمنستان در همان یک حوزه زمین شناسی قرار دارد، ولی در اینجا برای بهره برداری از ذخایر نفت و گاز که دارایی زیادی برای این کشور خواهد آورد، به سرمایه گذاری بیشتری نیاز هست."

به گفته آقای رابسون، در منطقه تحت پوشش شرکت وی در جنوب تاجیکستان تقریبا 500 میلیارد متر مکعب گاز و 200 میلیون تن نفت و کوندنسات دارد.

رئیس شرکت "تتیس پترولیوم" همچنین گفت که این شرکت پیش از همه نیازهای داخلی تاجیکستان را برآورده خواهد ساخت و سپس انرژی اضافی را به کشورهای دیگر منطقه صادر خواهد کرد.

ضمنا، شیرعلی گل، وزیر انرژی و صنایع تاجیکستان ضمن اشاره به عمق میدانهای گاز و دشواری استخراج آن ابراز امیدواری کرد که شرکت کولاب پترولیوم در مدت کوتاهتری به استخراج انرژی موفق شود.

آقای گل افزود: "مثلا در بعضی از جایهای جمهوری اسلامی ایران با عمق کمی به گاز می رسند. در آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان و تاجیکستان گاز در عمقهای متفاوت بر می آید. استخراج گاز ممکن است چهار تا پنج سال ادامه یابد، اما ما امیدواریم که شرکت تتیس پترولیوم با تکنولوژی جدید خود این کار را زودتر انجام می دهد."

در همین حال، طبق توافقات دو جانب شرکت تتیس پترولیوم مبلغ 25 میلیون دلار برای مطالعه و اکتشاف میدانهای نفت و گاز در جنوب تاجیکستان مصرف خوهد کرد.

در صورت استخراج نفت و گاز 70 درصد تولیدات به این شرکت و تنها 30 درصد به دولت تاجیکستان تعلق خواهد گرفت

 

ابراز تاسف بوش از رد بسته پیشنهادی از سوی ایران

رادیو فردا:شنبه 25 خرداد 1387(14 ژوئن  2008)

جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، روز شنبه در يک کنفرانس مطبوعاتی در پاريس، از اينکه ايران بسته پيشنهادی گروه ۱+۵ درباره  برنامه هسته ايش را نپذيرفته، ابراز تاسف کرد.

به گزارش رویترز، جرج بوش که همراه با نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، در این کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرده بود، با اشاره به رد بسته پیشنهادی توسط ایران، افزود: «اين ثابت می کند که رهبران ايران می خواهند بيش از بيش مردم اين کشور را منزوی کنند.»

سخنان جرج بوش در حالی بيان می شود که غلامحسین الهام، سخنگوی دولت ايران، روز شنبه و ساعتی پيش از آن که دولت ایران بسته پيشنهادی گروه ۱+۵ درباره برنامه هسته ای را از نماينده اين گروه دريافت کند، اعلام کرد که اگر «تعليق غنی سازی اورانيوم در آن مطرح شده باشد» ایران اين پيشنهاد را بررسی نخواهد کرد.

خاوير سولانا، – مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا که به نمايندگی از گروه ۱+۵ به تهران رفته است – بسته پيشنهادات اين گروه را به منوچهر متکی وزير امور خارجه ايران تحويل داده است.

«بسته پيشنهادی» در واقع مجموعه ای از امتيازات اقتصادی و برخی قعاليت های ديگر در راستای منافع ايران است که در صورت «تعليق فعايت های حساس هسته ای» به ايران اهدا می شوند.

اين «بسته پيشنهادی» که به گفته ديپلمات ها، همکاری هسته ای ايران و کشورهای صنعتی، بخشی از آن است، نتيجه بازنگری گروه ۱+۵ در پيشنهاداتی است که دو سال پيش برای تشويق ايران به تعليق غنی سازی، به دولت ايران تسليم شده بودند.

غنی سازی اورانيوم که از جمله «فعاليت های حساس هسته ای» توصيف می شود، بخشی از يک برنامه هسته ای است که می تواند کاربردی دو گانه داشته باشد و همزمان برای تامين سوخت يک نيروگاه يا ساخت بمب هسته ای به کار رود.

کشورهای غربی برخلاف پافشاری ايران مبنی بر صلح آميز بودن فعاليت هايش، می گويند که به توسعه تاسيسات غنی سازی اورانيوم در ايران مشکوک هستند و خواستار توقف غنی سازی هستند.

هشدار به سوريه

آقای بوش همچنين به سوريه هشدار داد که با ايران برای بی ثباتی در خاورميانه همکاری نکند و به «تروريست ها» پناه ندهد. آقای بوش افزود که سوريه بايد نقش سازنده ای در خاورميانه ايفا کند.

دولت آمريکا بارها ايران را متهم به حمايت نظامی از شبه نظاميان اسلام گرا در عراق، لبنان و نواره غزه کرده است. تهران همواره اين اتهامات را «بی اساس» خوانده است.

آقای بوش همچنين در مورد مذاکرات امنيتی بين آمريکا و عراق گفت: «عراق کشور مستقلی است و ما به دعوت آنها در اين کشور حضور نظامی داريم .»

وی افزود که آمريکا و عراق در مورد حضور نظامی آمريکا در اين کشور به توافق خواهند رسید.

اين سخنان آقای بوش در حالی بيان می شود که نوری المالکی، نخست وزير عراق اعلام کرد که مذاکرات عراق و آمريکا در باره يک قرارداد امنيتی بلند مدت به بن بست رسيده است، اما ساعتی بعد اعلام کرد که مذاکرات ادامه خواهد يافت.

مهلت قانونی حضور نيروهايی نظامی آمريکا طبق حکم سازمان ملل متحد، ۳۱ دسامبر سال جاری تمام می شود.

آمريکا و عراق طی ماه های گذشته، پشت درهای بسته مذاکراتی را برای امضای يک توافق نامه امنيتی ميان دو کشور آغاز کرده اند که ادامه حضور نيروهای آمريکا در عراق جزو مفاد اين توافقنامه پيشنهادی است.

اين توافقنامه علاوه بر مسائل امنيتی، بندهايی هم درباره پيوند های سياسی، اقتصادی و فرهنگی ميان دو کشور دارد.

در بخش نظامی اين قرارداد آمريکا خواستار مصونيت قضايی سربازانش و آزادی عمل در انجام عمليات نظامی در خاک عراق و همچنين تشکيل پايگاه های نظامی در عراق شده است.

مطرح شدن اين قرارداد با اعتراض شديد ايران رو به رو شد. ايران می گويد حضور نظامی آمريکا در خاک عراق، امنيت ايران را تهديد می کند.

 

واکنش ایران به بسته پیشنهادی: غنی سازی را تعلیق نمی کنیم

رادیو فردا:شنبه 25 خرداد 1387(14 ژوئن  2008)

دولت ايران روز شنبه و ساعتی پيش از آن که بسته پيشنهادی گروه ۱+۵ درباره برنامه هسته ای را از نماينده اين گروه دريافت کند، اعلام کرد که اگر «تعليق غنی سازی اورانيوم در آن مطرح شده باشد» اين پيشنهاد را بررسی نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی دولت ايران – ايرنا – غلامحسين الهام، سخنگوی دولت اين اظهارنظر را زمانی مطرح کرد که هنوز بسته پيشنهادی رسما به ايران تحويل داده نشده بود.

ساعتی پس از مخابره اين خبر، خبرگزاری فرانسه از تهران گزارش داد که خاوير سولانا – مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا که به نمايندگی از گروه ۱+۵ به تهران رفته است – بسته پيشنهادات اين گروه را به منوچهر متکی وزير امور خارجه ايران تحويل داده است.

اظهارات سخنگوی دولت در حالی منتشر می شوند که به نوشته خبرگزاری رويترز، «بسته پيشنهادی» در واقع مجموعه ای از امتيازات اقتصادی و برخی قعاليت های ديگر در راستای منافع ايران است که در صورت «تعليق فعايت های حساس هسته ای» به ايران اهدا می شوند.

کريستينا گالاک، سخنگوی خاوير سولانا گفت که اين مقام اروپايی بعد از تقديم «بسته پيشنهادی» به منوچهر متکی با وی مذاکراتی نيز داشته است.

«بسته پيشنهادی» جديد شش قدرت بزرگ جهان – چين، روسيه، آمريکا، بريتانيا، فرانسه و آلمان – در آخرين دور مذاکرات نمايندگان اين کشورها در ماه مه به تصويب هر شش کشور رسيده بود.

خانم گالاک به خبرگزاری رويترز گفت: «آقای سولانا نامه ای را از سوی شش وزير [امور خارجه] و اتحاديه اروپا، به همراه بسته [پيشنهادی] تسليم [منوچهر متکی] کرد. گفت و گوها ادامه دارند.»

اين «بسته پيشنهادی» که به گفته ديپلمات ها، همکاری هسته ای ايران و کشورهای صنعتی، بخشی از آن است، نتيجه بازنگری گروه ۱+۵ در پيشنهاداتی است که دو سال پيش برای تشويق ايران به تعليق غنی سازی، به دولت ايران تسليم شده بودند.

غنی سازی اورانيوم از جمله «فعاليت های حساس هسته ای» توصيف می شود، بخشی از يک برنامه هسته ای است که می تواند کاربردی دو گانه داشته باشد و همزمان برای تامين سوخت يک نيروگاه يا ساخت بمب هسته ای به کار رود.

کشورهای غربی برخلاف پافشاری ايران مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیت هایش، می گويند که به توسعه تاسيسات غنی سازی اورانيوم در ايران مشکوک هستند و نمی خواهند که ايران بر خلاف پيمان منع گسترش تسليحات هسته ای، بمب هسته ای توليد کند.

آمريکا به همراه ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا تهديد کرده اند که برای واداشتن ايران به تعليق غنی سازی اورانيوم، دايره تحريم های اقتصادی ايران را تنگ تر کنند.

در مقابل اگر ايران به خواسته غرب و متحدان قدرتمند آن يعنی روسيه و چين گردن نهد و از غنی سازی اورانيوم صرف نظر کند، بر اساس آخرين نسخه «بسته پيشنهادی» علاوه بر کمک های جهانی برای ساخت يک نيروگاه می تواند از امتيازات اقتصادی ديگر در زمينه انرژی، فناوری های مدرن کشاورزی و معامله تجهيزات هوايی – که هم اکنون برای ايران ممنوع است – بهره ببرد.

 

بيانيه كنفرانس اتحاديه اروپا-ايالات متحده – قسمت مربوط به ايران

شوراي اتحاديه اروپا: چهار شنبه 22 خرداد 1387(11 ژوئن  2008)

ما رهبران اتحاديه اروپا و ايالات متحده، امروز، در بردو، اسلواني تشكيل جلسه داديم تا همكاري استراتژيك خود را تقويت كنيم... ما از ايران مي‌خواهيم كه از تعهدات بين‌المللي خود در رابطه با فعاليت‌هاي هسته‌يي‌اش، از جمله تعليق كامل و قابل تاييد غني سازي و همكاري كامل با آژانس بين‌المللي انژري اتمي، پيروي كند. ايران بايد با به اجرا گذاردن پروتكل الحاقي، اعتماد به طبيعت منحصرا صلح آميز برنامه اتمي‌اش را احيا كند. ايران بايد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را در رابطه با هرگونه كار مرتبط با تسليحات مطلع ساخته و به آژانس اجازه دهد متوقف شدن هرگونه كار اين چنيني را بررسي كرده و تاييد نمايد. ما بر استراتژي دو مسيره در قبال اين مسئله، كه توسط بسته مشوق‌ها تقويت شد، تاكيد مي‌كنيم. ما بر اين عقيده خود تاكيد مي‌كنيم كه يك راه حل مرضي الطرفين، كه از طريق مذاكره حاصل مي‌گردد، همچنان در دسترس ايران است. همزمان، ما قطعنامه‌هاي 1737، 1747، 1803 و ديگر قطنامه‌هاي ذي ربط شوراي امنيت سازمان ملل را بطور كامل و موثر به مورد اجرا گذارده و آماده‌ايم به اين قطعنامه‌هاي تدابير بيشتري را اضافه نماييم.

ما به كار مشترك، از جمله از طريق گروه كار اقدام مالي، ادامه مي‌دهيم تا اطمينان حاصل كنيم كه بانك‌هاي ايراني نمي‌توانند از سيستم بانكي بين‌المللي براي پشتيباني از تكثير هسته‌يي و تروريسم سوء استفاده كنند. ما از حكومت ايران مي‌خواهيم كه در مبارزه عليه تروريسم همكاري كند. ما بر نگراني‌هاي خود در رابطه با سياست‌هاي منطقه‌يي ايران، بطور خاصر حمايت مستمر اين كشور از سازمان‌هاي تروريستي، تاكيد مي‌كنيم و از ايران مي‌خواهيم كه در منطقه نقش مسئولانه و سازنده‌يي ايفا كند. ما همچنين بر نگراني مستمر خود در رابطه با وخامت وضعيت حقوق بشر در ايران، بطور خاص حقوق مدافعان حقوق بشر، زنان و اقليت‌ها تاكيد مي‌كنيم...

 

وزیر امورخارجه ایران برای مذاکره درباره بسته پیشنهادی گروه کشورهای موسوم به 1+5 اعلام آمادگی کرد.

بی بی سی:پنجشنبه 30 خرداد 1387 - 19 ژوئن 2008

منوچهر متکی که برای شرکت در نشست سازمان کنفرانس اسلامی در اوگاندا به سر می برد، گفته که ایران در عین حال امیدوار است قدرت های جهانی نیز پیشنهادهایی را که متقابلاً ایران ارائه کرده و به بسته پیشنهادی ایران موسوم است، بررسی کنند.

در این حال، مقامات ایرانی همچنان تأکید می کنند که حاضر نیستند مذاکره ای را که شرط آن توقف غنی سازی اورانیوم باشد بپذیرند.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران گفته که "قدرت های زورگو" نخواهند توانست اراده ملت ایران را بشکنند و علی اکبر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر در لندن گفته بود کشورش هرگز تسلیم درخواست برای توقف غنی سازی اورانیوم، که آن را خواسته ای نامشروع می خواند، نخواهد شد.

توقف غنی سازی اورانیوم شرط پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان است که در قالب دولتهای موسوم به 1 + 5 بسته پیشنهادی را به ایران عرضه کرده اند.

با اینکه موضع ایران کاملاً مغایر مفاد بسته پیشنهادی است، اما ایران بسته پیشنهادی را رسماً رد نکرده است.

این بسته شامل مشوقهایی اقتصادی است که ایران در صورت توقف فعالیتهای اتمی حساسیت برانگیز اتمی اش از آنها بهره مند خواهد شد.

این بسته را خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه گذشته (چهاردهم ژوئن) در سفری به تهران به مقامات ایرانی عرضه کرد.

بسته پیشنهادی جدید غرب به ایران، آن گونه که مقامات غربی اذعان کرده اند تفاوت چشمگیری نسبت به بسته پیشنهادی قبلی که دو سال پیش از جانب ایران رد شد ندارد.

به گفته یکی از مسئولان ارشد وزارت خارجه بریتانیا گفت تفاوت عمده بسته کنونی با بسته پیشین این است که بسته پیشین هنگامی به ایران عرضه شد که هنوز پرونده اتمی این کشور به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع نشده و تحریمی علیه ایران در نظر گرفته نشده بود اما ایران بسته کنونی را در شرایطی دریافت می کند که چهار قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیهش تصویب شده و تحت تحریم بین المللی قرار گرفته است.

به گفته این دیپلمات ارشد بریتانیایی، آثاری که تحریمهای بین المللی بر اقتصاد ایران برجای گذاشته و مشکلات اقتصادی که این کشور با آنها دست به گریبان است، انگیزه عمده ای است که می توان برای پذیرفتن بسته پیشنهادی از جانب ایران در نظر گرفت.

وی افزود که ایرانیها این بار بر خلاف دفعه پیش، اطمینان یافته اند که تحت فشار قرار خواهند گرفت و این فشار افزایش خواهد یافت، از طرف دیگر، اینکه ایرانیها هم خودشان بسته پیشنهادی تدوین کرده اند نشان می دهد که آنها هم نسبت به وضعیت موجود نگرانند که این نشانه خوبی است.

این مقام بریتانیایی همچنین اشاره کرد که با وجود موضعگیریهای صریحی که مقامات ایرانی در مورد غیرقابل توقف بودن غنی سازی اورانیوم می کنند، میان این مقامات بحثهایی بر سر پذیرش بسته پیشنهادی جریان دارد.

در مورد بسته پیشنهادی کنونی گفته شده که در مواردی همچون مدت زمان تعلیق غنی سازی اورانیوم، نسبت به بسته پیشنهادی پیشین، بیانی مشخصتر دارد.

یکی از مسئولان بلندپایه وزارت خارجه بریتانیا می گوید که مدت زمان تعلیق غنی سازی اورانیوم را می توان در مذاکره تعیین کرد و این مدت می تواند سه تا شش ماه باشد

 

عبدالقدیر خان، پدر اتمی پاکستان، این ادعاهای تازه را که وی طرح های دقیق ساخت کلاهک پیشرفته اتمی را در اختیار یک گروه قاچاق سوئیسی قرار داده را به شدت تکذیب کرده است.

بی بی سی:سه شنبه 28 خرداد 1387(17 ژوئن  2008)

این ادعاها روز دوشنبه توسط دیوید آلبرایت از بازرسان سابق سازمان ملل مطرح شده بود.

آقای خان گفت که این ادعا توطئه ای برای اطمینان از ادامه حبس خانگی اوست. وی از سال 2004 که اذعان به فروش اسرار اتمی کرد تحت بازداشت خانگی بوده است.

سازنده نخستین بمب اتمی پاکستان اخیرا در مصاحبه هایی اعترافات خود را پس گرفت و هرگونه تخلفی را انکار کرد.

وی می گوید تنها پس از آنکه دولت تضمین هایی به وی داد، او به فروش اسرار اتمی به ایران، کره شمالی و لیبی اعتراف کرد.

اما آقای آلبرایت می گوید تازه ترین ادعاها علیه آقای خان بسیار جدی تر از جرایمی است که او در سال 2004 به آنها اعتراف کرده بود.

اتهامات سوئیس

به ادعای آقای آلبرایت، طرح های مورد بحث حاوی دستور ساخت کلاهک های جنگی بسیار پیشرفته کوچکی است که امکان پرتاب آنها با موشک های بالستیک وجود دارد.

وی گفت: "این یک دسته بندی کاملا متفاوت از اطلاعات است و بسیار خطرناک است."

"اطلاعاتی با این کیفیت به ندرت در دست کسانی غیر از کشورهای دارای تسلیحات اتمی یافت می شود."

دیوید آلبرایت می گوید مقام های پاکستانی باید آقای خان را به طور کامل در مورد این طرح ها مورد بازجویی قرار دهند.

اما آقای خان این ادعاها را "یاوه" خواند و گفت او و تیمش هرگز روی چنین سلاح های پیشرفته ای کار نکرده اند.

وی به خبرگزاری رویتر گفت که آزمایشگاه او در سال 1983 یک "سلاح ساده و کاربردی" را توسعه داد و پس از آن دست از توسعه چنین سلاح هایی کشید.

کامپیوترهایی که این طرح ها روی آنها پیدا شد متعلق به فردریش تینر بازرگان سوئیسی و پسران او، مارکو و اورس، بود.

این سه نفر به خاطر اتهامات مربوط به فعالیت یک باند قاچاق در سوئیس در انتظار محاکمه هستند.

عبدالقدیرخان چهار سال پیش، پس از برملا شدن وجود یک برنامه مفصل اتمی در ایران، بر صفحه تلویزیون ظاهر شد و با لحنی گرفته و پشیمان اعتراف کرد که فناوری مربوط به غنی سازی اورانیوم را که می تواند در ساخت بمب اتمی کاربرد داشته باشد به ایران، کره شمالی و لیبی فروخته است.

عبدالقدیرخان پس از این اعترافات و با اینکه قهرمانی ملی در پاکستان به شمار می رفت و پدر بمب اتمی لقب گرفته بود، در ویلای شخصی اش در منطقه ییلاقی مارگله در حومه اسلام آباد، در حبس خانگی قرار گرفت که هنوز هم ادامه دارد.

او چند هفته پیش در حالی اعترافات خود را پس گرفت که مخالفان ژنرال مشرف، رئیس جمهور پاکستان دولت این کشور را در دست گرفته اند و از نفوذ ژنرال مشرف به میزان زیادی کاسته شده است

 

رويدادهاي مهم بين المللي و منطقه اي

 

جرج بوش، بعد از ظهر روز جمعه وارد پاریس شد

به قلم : فواد روستائی

رادیو فرانسه:جمعه 24 خرداد 1387(13 ژوئن  2008)

جرج بوش، رئیس جمهوری آمریکا، برای دیداری دو روزه از فرانسه بعد از ظهر روز جمعه وارد پاریس پایتخت این کشور شد. خبرگزاری فرانسه گزارش خود در مورد سفر بوش را با این جمله آغاز می کند که رئیس جمهوری آمریکا زمانی به فرانسه می آید که افکار عمومی مردم این کشور چشم براه پیروزی باراک اوباما نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر سال جاری و تحقق تغییرات و دگرگونی هائی در آمریکاست.

جرج بوش به هنگام ورود به به پاریس در فرودگاه اورلی مورد استقبال خانم میشل آلیو ماری وزیر کشور فرانسه قرارگرفت و امشب در ضیافت شام نیکلا سارکوزی همتای فرانسوی خود در کاخ الیزه، مقر ریاست جمهوری، شرکت خواهد کرد. رئیس جمهوری آمریکا در مقر "سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی" در پاریس نطقی ایراد می کند که متن آن پیش از ایراد سخنرانی در اختیار رسانه ها قرار گرفته است. تأکید بر بهبود و تقویت روابط آمریکا و اروپا به ویژه پس از روی کارآمدن نیکلا سارکوزی و سیلویو برلوسکنی در فرانسه و ایتالیا و خانم آنگلا مرکل در آلمان از نکات این سخنرانی است.

جرج بوش می گوید زمانی که وی در کاخ سفید رئیس جمهوری جدید آمریکا را ملاقات کرده و جای خود را به او خواهد داد می تواند با خرسندی و رضایت خاطر بر این نکته تأکید کند که روابط آمریکا و اروپا هیچگاه این چنین حسنه نبوده است. جرج بوش در بخش دیگری از این سخنرانی باخوشبینی به آیندۀ روند صلح اسرائیل و فلسطینیان پرداخته و حصول توافق بین دو طرف را در خلال سال جاری "ممکن" ارزیابی می کند. از نظر رئیس جمهوری آمریکا با شجاعت و حسن مدیریت می توان این توافق و صلح را از قوه به فعل درآورد.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود از این سفر و این سخنرانی نظری دیگر دارد و مینویسد احتمال حصول چنین توافقی در شش ماهی که از سال جاری باقی است با توجه به عدم پیشرفتی ملموس تا به امروز و موقعیت متزلزل کنونی نخست وزیر اسرائیل بازهم کمتر شده است. باید یادآوری کرد که اهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل در حال حاضر به اتهام فساد مالی تحت پیگرد دادگستری این کشور است. مذاکرات رؤسای جمهوری فرانسه و آمریکا در روز شنبه در الیزه آغاز می شود. دو کشور در مورد افغانستان، پروندۀ هسته ای ایران ، مناقشۀ خاورمیانه و افزایش سرسام آور قیمت نفت دارای دیدگاه هائی یکسان هستند اما نزدیکی اخیر فرانسه به سوریه در واشنگتن چندان پذیرفته نیست.

 

به گفته‌ي وزير دادگستري ايرلند جنوبي، راي دهندگان ايرلندي معاهده‌ي مناقشه برانگيز اتحاديه‌ي اروپا را در رفراندوم روز پنجشنبه رد كرده‌اند.

جمعه 24 خرداد 1387(13 ژوئن  2008)

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از شبكه‌ي خبري اسكاي نيوز، درموت آهرن، وزير دادگستري ايرلند اعلام كرد بر اساس نتايج اعلام شده از رفراندوم روز پنجشنبه معاهده‌ي ليسبون از سوي ايرلندي‌ها رد شده است.

نتايج نظرسنجي نشان مي‌دهند كه در 43 حوزه راي‌گيري موجود، مردم ايرلند در بيشتر حوزه‌ها راي منفي داده‌اند و راي‌هاي مثبت فقط در اندكي از حوزه‌ها وجود دارد.

نتايج اين نظرسنجي ضربه‌ي سنگيني به اتحاديه‌ي 27 عضوي اروپا خواهد بود زيرا تمام اعضاي اين اتحاديه بايد معاهده‌ي ليسبون را كه جايگزيني براي قانون اساسي اتحاديه‌ي اروپاست، بپذيرند تا اين معاهده به صورت اجرايي درآيد.

 

رويدادهاي عراق و نيروهاي موثر در عراق

 

عراق و آمريكا بر سر توافق قرداد تا ماه ژوئيه كار مي كنند.

خبرگزاري رويتر: چهارشنبه 29 خرداد 1387(18 ژوئن  2008)

چند روز بعد از اين‌كه نخست وزير عراق گفت اين گفتگوها در بن بست قرار دارد, روز چهارشنبه عراق گفت, كه نسبت به دستيابي به يك قرارداد امنيتي بلند مدت جديد با آمريكا تا ژوئيه متعهد مي باشد. دو طرف بر سر يك قرارداد جديدي كه پايه هاي قانوني باقيماندن نيروهاي آمريكا در عراق بعد از 31 دسامبر, زمانيكه حكم قيموميت سازمان ملل به پايان مي رسد و همچنين يك توافق جداگانه بلند مدت روابط سياسي, اقتصادي و امنيتي در حال مذاكره مي باشند. دولت جرج بوش رئيس جمهور آمريكا, در آخرين ماههاي صدرات خود, ماه ژوئيه را بعنوان بپايان رساندن اين گفتگوها تعيين كرده است, اما مقامات عراقي اينكه اين جدول زماني بتواند اجرا گردد را مورد سئوال قرار دادند.… يك بيانيه دولت عراق گفت, هوشيار زيباري وزير امور خارجه عراق روز سه شنبه با ديك چيني معاون رئيس جمهور آمريكا در واشنگتن در مورد ”ضرورت به نتيجه رساندن” توافقنامه چارچوب استراتژيكي درازمدت بحث كرد... در اين بيانيه گفته شده:” هر دو [نفر] در رابطه با اهميت تكميل كردن اين توافقنامه قبل از پايان ماه ژوئيه جهت پرهيز از ايجاد هرگونه خلاء قانوني كه ممكن است در نتيجه سپري شدن حكم سازمان ملل بوجود بيايد توافق داشتند.”…

روز چهارشنبه واشنگتن پست به نقل از زيباري گفت, مقامات آمريكا و عراق يك پيشنهاد كاخ سفيد كه متعهد به دفاع از عراق عليه تهاجم خارجي مي شد را بعنوان اقدامي جهت پرهيز از ارائه اين قرارداد براي تصويب در كنگره, دوباره تنظيم كردند.

واشنگتن پست به نقل از زيباري گفت, الترناتيو هايي مورد بحث قرار گرفته كه نيروهاي آمريكا را بجاي دفاع از عراق, متعهد به ” كمك به نيروهاي عراق جهت دفاع از خودشان مي كند”.…يك مورد اختلاف ديگر اين است كه طبق توافق جديد آنطوري كه آمريكا مي خواهد آيا نيروهاي آمريكا و گارهاي امنيتي خصوصي نسبت به پيگرد قانوني قرار گرفتن از طرف عراق مصون مي باشند… زيباري به واشنگتن پست گفت, آمريكا از درخواست مصونيت كامل براي مقاطعه كاران امنيتي مدني آمريكايي در عراق كوتاه آمده است. زيباري گفت, ”كمسيون هاي” مشتركي براي نظارت بر عمليات هاي نظامي آمريكا و بازداشت شهروندان عراقي تشكيل خواهد شد..

 

حاميان مقتدي صدر نيروهاي امنيتي عراق را به اقدامات خشونت‌آميز در حين سركوب در شهر جنوبي عماره متهم كردند و آن را يك "تحريك واضح" خواندند.

شنبه 1 تیر  1387(21 ژوئن  2008)

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويتر، عدنان الصيلاوي رييس دفتر جنبش صدر، در العماره (300 كيلومتري جنوب بغداد) گفت: حاميان اين روحاني شيعه ابراز اميدواري كردند كه پاكسازي امنيتي در عماره كه از روز پنجشنبه آغاز شده به شكل حرفه‌يي صورت بگيرد.

اما وي در گفت‌وگو با خبرگزاري رويتر، ضمن متهم كردن نيروهاي امنيتي عراق به توهين، اذيت و آزار غيرنظاميان، تيراندازي بي‌هدف و ضرب و شتم مردم، اظهار داشت: متاسفانه ما شاهد موارد بسياري از قانون شكني و خشونت بوديم.

سركوب‌گري ارتش و پليس عراق تحت پشتيباني نيروهاي آمريكايي تازه‌ترين مرحله‌ي تلاش نوري مالكي، نخست وزير عراق براي برقراري نظم و قانون در عراق است.

مالكي نيروهايي را به مقرهاي ارتش المهدي به بصره، بغداد و عماره كه به مركز قاچاق اسلحه معروف است، اعزام كرده است.

دولت عراق مي‌گويد كه اين عمليات با هدف جمع‌آوري مجرمان تحت تعقيب و توقيف تسليحات صورت مي‌گيرد.

دفتر نوري المالكي اعلام كرد كه حاميان صدر به خاطر ارتباط با مقتدي ‌صدر نبايد دستگير شوند.

صيلاوي نيروهاي امنيتي عراق را به تخريب بيلبوردهايي كه تصوير صدر در آنها وجود دارد متهم كرد و گفت كه اين نيروها با بيلبوردهاي گروه‌هاي مذهبي ديگر كاري ندارند.

وي تصريح كرد: اين يك اقدام تحريك‌آميز واضح است.

لطيف التميمي رييس كميته امنيتي استان ميسان، اظهار داشت: از زمان شروع عمليات تنها 17 تن دستگير شده‌اند كه دو تن از آنها آزاد شده‌اند.

يك منبع امنيتي در عماره گفت: همچنين 39 تن ديگر از جمله 20 افسر پليس روز جمعه دستگير شدند.

ارتش آمريكا كه مي‌گويد در عماره تنها به ارتش عراق مشاوره مي‌دهد، گفت: نيروهاي امنيتي عراق تا كنون 19 مخفي‌گاه اسلحه را در اين عمليات كشف كرده‌اند.

در بيانيه ارتش آمريكا آمده است: يك مخفيگاه كه در يك قبرستان در خارج از عماره يافت شد، حاوي بيش از 240 قبضه سلاح آر.پي.جي، حدود 250 گلوله خمپاره، بيش از 675 مين ضد تانك و چندين موشك‌انداز بود.

رييس دفتر جنبش صدر در عماره افزود: بسياري از جمله حدود 200 عضو نيروهاي پليس در ميسان دستگير شده‌اند كه مقامات به آنها به عنوان حاميان صدر مظنون هستند.

وي در عين حال گفت كه به اعضاي ارتش مهدي گفته كه با خشونت واكنش نشان ندهند و اگر خشونتي رخ داد، با لبخند با آن مقابله كنند.

برخلاف عمليات‌هاي بغداد و بصره كه نيروهاي دولت تا زمان حصول آتش بس با مخالفت ارتش مهدي مواجه شدند، به نظر مي‌رسد در عمليات در عماره و حملات به خانه‌هاي شبه نظاميان مظنون با مقاومت چنداني مواجه نشده‌اند.

رفيع عبدالجبار از حاميان صدر و شهردار عماره، از جمله بازداشت شدگان است. صدري‌ها مي‌گويند كه وي بي‌گناه است.

همچنين ارتش آمريكا اعلام كرد كه در پي انفجار سه بمب جاده‌يي در استان دياله (شرق بغداد) يك سرباز آمريكايي كشته و پنج تن زخمي شدند.

ارتش آمريكا همچنين اعلام كرد كه نيروهاي عراقي رهبر يك "گروه ويژه" را روز پنجشنبه در بغداد دستگير كردند.

 

در سال 2007 نيم ميليون عراقي بخاطر درگيرها فرار كرده اند

خبرگزاري آسوشيتدپرس: پنجشنبه 30 خرداد 1387 - 19 ژوئن 2008

يك بررسي از پناهندگان جهان در روز پنجشنبه گزارش كرد كه نيم ميليون عراقي از كشور جنگزده شان در سال 2007 گريخته اند…

اين گزارش مي گويد كه دفتر كميسيونر عالي پناهندگان 10 هزار عراقي را براي جا دادن در آمريكا ارجاع داده است.

اين گزارش مي گويد : هجرت عراقيان از خشونت و بي ثباتي از سرزمين مادريشان بزرگترين بحران پناهندگي در سال 2007 را تشكيل داده است. اين گزارش مي گويد : ”در هنگاميكه دولتهاي بوش و بريتانيا درگير تلاش براي پيروزي در جنگ هستند، آنها هيچ مديريتي در جهت مطمئن ساختن حقوق و سعادت قربانيان اين جنگ ارائه نداده اند، اروپا كه معمولا درباره وضعيت وخيم انساني جنگ هشدار مي داد نيز هيچ  كاري براي كمك به اين مردم كه اين همه در رابطه با آنها نگران است انجام نداده است.”سناتور دمكرات بن كاردين ، كه يك عضو كميته امور خارجي سنا مي باشد، در مورد مسئله پناهندگان عراقي كار كرده است ، از پرونده آمريكا در اين رابطه انتقاد نموده است. او  در هنگام منتشر كردن اين بررسي  در روز پنجشنبه سخن ميگفت.گاردين در روز چهار شنبه گفت: ” ايالات متحده يك تعهد اخلاقي و يك منفعت امنيتي در تلاش براي كم كردن رنجهاي پناهندگان عراقي و افرادي كه بطور داخلي پناهنده مي باشند، بخصوص آنهايي كه در چند سال گذشته ريسك زيادي كرده اند تا به تلاشهاي نظامي و ديپلماتيك ما در كشورشان كمك كنند, دارد.”.... عراقيان تنها گروهي نيستند كه اين بررسي بخاطر آن  سياستهاي آمريكا را مقصر مي داند. در قسمت ”كارنامه ” به ايالات متحده يك نمره F (كمترين نمره) براي باز گرداندن پناهندگان به كشورهاي موطنشان بدون  گوش دادن به آنها براي انجام استرداد (refoulement) مي دهد. چين، ايران، عراق، روسيه، ليبي نيز در اين دسته بندي مردود شده اند…

 

انتقام از مجاهدين بخاطر طرد رژيم ايران از سوي 3 ميليون شيعيان عراقي

سازمان مجاهدين خلق ايران: 28 خرداد1387 (17 ژوئن2008)

رسانه هاي رژيم آخوندي امروز اعلام كردند آقاي علي دباغ تحت عنوان سخنگوي دولت عراق, موضع قبلي خود مبني بر اخراج ساكنان شهر اشرف, اعضاي سازمان مجاهدين خلق ايران, از اين كشور را تكرار كرده است. اين موضعگيري بازتاب فشارهاي جنون آميز فاشيسم ديني حاكم برايران و سفارت آن در بغداد بر دولت عراق براي انتقام از مجاهدين بخاطر طرد رژيم ايران از سوي سه ميليون تن از شيعيان عراق است. 

طي روزهاي اخير رسانه هاي مختلف عربي و بين المللي اعلام كردند سه ميليون شيعيه عراقي با امضاي بيانيه اي, مداخلات رژيم آخوندي حاكم بر ايران را محكوم كرده و خواستار خلع يد از رژيم ايران و بستن سفارت و نمايندگي هاي رژيم ايران در عراق شدند.

موضعگيري دباغ عليه مجاهدين نقض آشكار قوانين و كنوانسيونهاي بين المللي بويژه اصل نان رفولمان , ماده سوم مشترك كنوانسيونهاي ژنو و قانون بشردوستانه بين المللي و در تعارض شرم آور با مواضع كميته بين المللي صليب سرخ , كميسارياي عالي پناهندگان ملل متحد , يونامي و قطعنامه هاي شوراي امنيت ملل متحد و پارلمان اروپاست .

از اين پيشتر رژيم ايران بارها ضرورت قصاص و قتل عام همه مجاهدين را به زبان سخنگويان مختلف خود در عراق اعلام كرده است. وقتي افراد مجاهدين ربوده ميشوند , وقتي عراقيان شريف و بي گناه بخاطر ارتباط با مجاهدين ترور ميشوند , وقتي ايستگاه آب اشرف توسط نيروي تروريستي قدس منفجر ميشود و وقتي كه ساكنان اشرف از سوي رژيم ايران هدف حمله موشكي قرار ميگيرند, دباغ سكوت ميكند اما وقتي شيعيان عراق با استناد به سخنان رهبران شناخته شده اين كشور و با يادآوري تصريحات مقامهاي آمريكايي در مورد دخالتها و جنايتهاي رژيم ايران بيانيه اي صادر ميكنند و در آن خواهان توقف مداخلات رژيم ايران و اخراج عوامل سپاه پاسداران و نيروي تروريستي قدس ازموسسات عراقي ميشوند,آقاي دباغ موضوع اخراج مجاهدين را پيش ميكشد, هرگونه مراوده با آنها را با خودكامگي جرم اعلام ميكند و از نيروهاي چند مليتي ميخواهد كه سازمان مجاهدين خلق ايران و هر آنچه را به كليه نفرات آن مربوط است به آتوريته عراقي تسليم نمايد! اين در حالي است كه ارگانهاي ذيربط بين المللي در ارتباط با مقامات عراقي « مكرراً التزامات آنها را به عمل كردن طبق اصل نان رفولمان درمورد انتقال افراد به يك كشور يا آتوريته ديگر»,خاطر نشان كرده اند.

كميسارياي عالي پناهندگان ملل متحد و كميته بين المللي صليب سرخ روشن ساخته اند كه« ساكنان قرارگاه اشرف نمي بايد با نقض اين اصل ديپورت شوند, اخراج گردند يا به كشور خود برگردانده شوند و يا در داخل عراق با نقض مقررات مربوطه در قانون انساندوستانه بين المللي, جابجا شوند».

سازمان مجاهدين خلق ايران با هشدار نسبت به يك فاجعه انساني و تكرار حملات تروريستي و موشكي رژيم آخوندها كه اظهارات دباغ بوضوح زمينه ساز آن است, از شوراي امنيت ملل متحد , از ارگانهاي ذيربط بين المللي و نيروي چند مليتي و بويژه ازنخست وزير نوري مالكي خواستار رسيدگي بلادرنگ و محكوم كردن اين قبيل اظهارات و رفع كليه محدوديت هاي مطلوب ديكتاتوري تروريستي حاكم بر ايران از ساكنان اشرف ميباشد.

 

گفتگو با دكتر صالح المطلك حول وقائع جلسه پارلمان پيرامون سازمان

تلويزيون صلاح الدين: پنجشنبه 30 خرداد 1387 - 19 ژوئن 2008

مجري : برميگرديم به دسته بنديها در پارلمان , آيا اين اختلافات بخشي از حركت سياسي است مخصوصا كه اختلافات زيادي را در پارلمان مشاهده ميكنيم و اخيرا كه مسئله مجاهدين خلق مطرح شد. تحليل شما از دلايل واقعي اين مسئله و مشخصا در اين زمان بندي چيست ؟

صالح المطلك رئيس فراكسيون عربي گفتگوي ملي:  پارلمان تاكنون از مراحل مختلفي عبور كرده است ولي اخيرا تا اندازه اي جاافتادگي و پختگي در آن بوجود آمده بود, بطوريكه اختلافاتي كه در گذشته وجود داشت ويكي چپ مي نشست و آن ديگري راست و هر چيزي را چپ مطرح ميكرد راست ضد آن بود و راست مطرح ميكرد چپ ضد آن بود و مشكلات بزرگي ايجاد شده بود را پشت سر گذاشته و  پروژه ملي در پارلمان شكل گرفت و نشانه ها و آمادگيهايي بوجود آمده كه يكي نظر ديگري را بپذيرد. هرج و مرجي كه در گذشته داخل پارلمان وجود داشت اخيرا كم شده بود تا اينكه موضوع سازمان مجاهدين مطرح شد. برادران , بخشي از برادران در ائتلاف , مسئله را دامن زدند , نميدانم توجيه آنها چيست چونكه عراقياني كه اينقدر مشكل دارند اين ديگر مشكلشان نيست. بيا مشكل برق , مشكل آب و  توافقنامه را با هم بحث كنيم, بيا قانون انتخابات را بحث كنيم, بيا سرقت نفت توسط ايران را بحث كنيم كه نفت ما را از ما مي دزدد. انفجارهايي كه در خيابان اتفاق ميافتد بجاي اينكه بيايند انفجاري كه در مدينة الحريه شده را  بحث كنند كه بر طبق ا طلاعات من حدود200 نفر از ما كشته شدند و برطبق اطلاعاتي كه از آمريكايي ها و از وزارت كشور هست ميگويند مطمئن هستند كه اين توسط ايران انجام شده, از اينها صحبت نمي كنند. 200 عراقي در يك لحظه كشته ميشوند از آن صحبت نميكنند و وقتشان را روي  اين مسئله ميگذرانند كه والله يك جلسه اي در نزد مجاهدين خلق تشكيل شده و فلان و فلان در آن حاضر شدند. كجا ما شركت كرديم اين جلسه مال سازمان مجاهدين خلق بود يا عراقي ها؟ چرا؟ مردم از خارج آمده بودند يا اهالي جنوب بودند كه ميگفتند ما اهالي شيعه عراق هستيم كه عليه ايران ايستاده ايم. اي عرب اي كساني كه ما را متهم ميكنيد! ما عرب واقعي هستيم! ما شيعه عراق هستيم ما عرب واقعي هستيم ما عليه دخالتهاي ايران در عراق ايستاده ايم. خوب در چنين نشستي حاضر بشويم يا نه حاضر نشويم و اينرا ميفهميد؟  كجا حاضر شوم؟ اگر چنين نشستي هست اين خودش به همه اين اراجيف كه از همه طرفها بلند ميشود پاسخ ميدهد. من طبعا عليه اين اراجيف ايستاده ام , ولي طرفهايي هستند كه آنرا اينطور مطرح ميكنند براي اينكه عربيت را در جنوب برانگيزاند و بنظر ميرسد كه از اين موضوع در تنگنا قرار گرفته اند براي اولين بار به اين صورت , طبعا من اعتراف ميكنم كه آنها در سياست زيرك و هوشيار هستند ولي اين بار از دايره زيركي و هوشياري خارج شدند و حماقت كردند در نتيجه در تبليغات خيلي به آن دامن زدند و دنبال اسامي ميگشتند و اسم مرا پيدا كردند ...... ولي موضوع به اين صورت است كه شيعه عراق , عرب شيعه در عراق هستند كه عليه طرح ايران ايستاده اند. قبلا ميتوانستند بگويند كه اينها سني هستند و ما ربطي به آنها نداريم و مسئله طائفي را دوباره دامن ميزدند ولي امروز شيعه عراق ميايد و در مقابل دنيا شرح ميدهد و در مقابل اتحاديه اروپا كه آنجا نشسته بود آنها ناراحت نيستند كه اتحاديه اروپا آنجا نشسته بود ولي اگر صالح مطلك نشسته باشد, مشكل ايجاد ميشود. من واقعا هركجا فرصتي از اين نوع پيدا كنم كه هزاران نفر از برادران و دوستداران و مبارزين ما در جنوب در يك اجتماعي باشند حاضر ميشوم  تا راجع  به مسئله عراق با آنها صحبت كنم هركجا باشد من حاضر ميشوم.

مجري: هدف از اين اجتماع چه بود آيا هدف باقي ماندن سازمان مجاهدين بود؟

صالح المطلك : اين مسئله نبود. ميگفتند كه ايران در امور داخلي ما دخالت ميكند و كارد به استخوانمان رسيده است ميخواهيم كه ايران را متوقف كنيد تا در عراق دخالت نكند.  ميخواهيم كه سفارت آنها و سفيرشان را از عراق اخراج كنيد, چون دخالتها از طريق سفيرشان انجام ميشود و اين امور به آنجا رسيد كه ايران چراغ خطر را براي آنها روشن كرد و مستقيما دستورات خود  را براي آنها فرستاد. براي چه كسي؟ براي مجموعه اي در داخل پارلمان, ببين اين معادله را, اين طبعا يك مسئله مثبت است, لحظه اي رسيد كه صحن پارلمان تقسيم شده بود, يك طرف جماعتي كه حرف ميزدند  كه يا اصلا نژاد ايراني دارند و يا اينكه نژادشان عربي است ولي مدت طولاني در ايران زندگي كرده و در ايران آموزش ديده  و افكارشان افكار صدور انقلاب ـ كه در ايران آنرا اسلامي مينامند ـ  شده است و بخشي ديگر بودند كه كارشان شلوغ كردن است اگر كسي , مثلا زيد صحبت ميكند او شلوغ ميكند تا از اهميت صحبت كم كند. حقيقتا من متاسف ميشوم كه آيا شايسته من است كه در پارلماني از اين نوع بنشينم, بطوريكه وقتي يك نفر صحبت ميكند حرف او قطع ميكند و همينطور ادامه ميدهد و صحبت ها را قطع ميكند تا او صحبت نكند. آيا اين پارلمان است آيا اين پارلمان عراق كبير است؟ گفتم اي برادران خجالت بكشيد عيب است دنيا در حال نگاه كردن به ماست. چه ميگويند, ميگويند كه ببين اين عراقي ها هستند شما الان خودتان را به عنوان رهبران عراق معرفي ميكنيد و اين سطح شماست. دنيا راجع به كل عراق چه ميگويد ؟عيب نيست ؟ اين عيب نيست براي عراق كه بيش از 5000 هزار سال از آن گذشته است؟ اين عيب نيست براي  عراقي كه منبع تمدن و پيشرفت و تكنولوژي و علم و معرفت بوده به سطحي برسد كه اين دختره نميدانم اسمش چيست كه نميدانم چه اش ميشد كه همه اش بلند مي‌شد و ميگفت كذا .. و فرد ديگري سرش را ميخاراند وديگري سرش را ميگرفت و ديگري ... و ديگري داد ميزد , شما را چه شده است دو تا حرف به شما زديم ... چرا آنها رفتارشان اين چنين است آنكه دستش را به سرش گرفته فكر ميكند كه ايران به او چه خواهد گفت فكر ميكند كه رژيم ايران دارد او را نگاه ميكند كه عكس العمل او چيست؟ بطوريكه هر كس تلاش ميكرد كه بصورتي چيزي را اضافه كند تا آنكه را كه در آنجا نشسته و او را در تلويزيون نگاه ميكند راضي كند و كسي كه چيزي نميگفت دستش را به گردنش ميكشيد و يا در وسط سالن قدم ميزد كه گويي گيج است يعني منطق ندارد چون او ميتوانست بلند شود و جواب بدهد ولي چون منطق ندارد به اين صورت رفتار ميكند…

 

انفجار در بغداد ۵۱ کشته برجای گذاشت

رادیو فردا:چهارشنبه 28 خرداد 1387(18 ژوئن  2008)

در يکی از مرگبارترين بمب گذاری ها طی ماههای اخير، انفجار يک اتومبيل بمبگذاری شده در یک بازار شلوغ در بغداد دست کم ۵۱کشته و ۷۵زخمی بر جای گذاشت.

مقام های پليس عراق می گويند: که اين بمب در يک کاميون جاسازی شده بود که در کنار يک مينی بوس در منطقه عمدتا شيعه نشين الحريه، بغداد منفجر شد.

به گزارش خبرگزاری رويترز، اين انفجار در ساعت پر رفت و آمد مردم به هنگام بازگشت به خانه هايشان رخ داده است و به گفته مقام های پليس  در این انفجار دست کم ۵۱ نفر کشته و ۷۵ نفر زخمی شده اند که تعدادی از آنها را کودکان و زنان تشکيل می دهند.

 در حالی انفجار روز سه شنبه دهها کشته برجای گذاشت که چند هفته پيشتر منابع ارتش آمريکا در عراق اعلام کرده بودند که ميزان خشونت در عراق به پايين سطح طی چهار سال اخير رسيده است.

در همین حال، يک منبع امنيتی نيز گفته است: انفجار روز سه شنبه باعث آتش سوزی دست کم ۲۰ مغازه و  ويرانی چندين ساختمان شده است. همچنين دهها خودرو در آتش سوختند و برق اين منطقه  نيز قطع شد.

مقامات آمريکا گروههای سنی وابسته به القاعده در عراق را مسئول بمبگذاری ها و انفجارهای انتحاری در بغداد طی سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ می دانند. طی اين دو سال ميزان خشونت در بغداد به بالاترين سطح رسیده بود.

بغداد از زمان برقرار آتش بس ميان نيروهای امنيتی و شبه نظاميان وابسته به مقتدی صدر، روحانی تندرو شيعه عراقی، در دهم ماه مه تا کنون به طور نسبی آرام بوده است.

مقامات نظامی آمريکا کاهش ميزان خشونت ها در عراق را به استراتژی تازه آمريکا در افزايش نيروها نظامی در اين کشور نسبت می دهند.

بهبود وضعيت امنيتی در عراق اين امکان را به وزارت دفاع آمريکا داده است تا بخش از نيروهای نظامی اين کشور را از عراق خارج کند.

تا پايان ماه ژوئيه ۲۰ هزار نيروی نظامی آمريکا عراق را ترک خواهند کرد و تعداد نيروهای نظامی اين کشور در عراق به ۱۴۰ هزار نفر تقليل خواهد يافت.

انفجار روز سه شنبه در يک بازار بغداد يکی از مرگبار ترين بمبگذاری ها  از ماه مارس تاکنون بوده است.

عمليات انتحاری يک زن در يکی از بازارهای  بغداد در ماه آوريل گذشته  ۹۹ کشته برجای گذاشته بود.

مقام های عراقی و امريکايی می گويند القاعده در عراق در حال شکست است، ولی اين گروه همچنان يک تهديد است.
تغییر مکان پارلمان عراق

در همین حال، خالد شيخ عطيه، معاون ریيس پارلمان عراق، روز سه شنبه گفت: از اول سپتامبر سال جاری ميلادی، جلسات پارلمان در ساختمان پارلمان ملی، محل تشکيل جلسه پارلمان عراق در زمان صدام حسين برگزار خواهد شد.

به گزارش رسانه های غربی اين اقدام در راستای تلاش دولت عراق برای جلب اعتماد عمومی نسبت به بهبود اوضاع امنيتی در آن کشور صورت گرفته باشد.

پارلمان ملی عراق در سال ۲۰۰۳ و در پی سرنگونی صدام حسين، به آتش کشيده و غارت شد. اين ساختمان بتدريج بازسازی شده است

 

قسمتي از بيانيه مطبوعاتي نمايندگي ايالات متحده در سازمان ملل متحد

سايت وزارت خارجه آمريكا فارسي:شنبه 25 خرداد 1387(14 ژوئن  2008)

بيانيه سفير زلماي خليلزارد، نماينده دائم ايالات متحده در سازمان ملل متحد در ارتباط با ايران، شوراي امنيت، 13 ژوئن

آقاي رييس، سه ماه پيش، اين شورا قطعنامه اي را براي اعمال تحريم هاي تازه بر ايران از تصويب گذراند. هدف از اين تحريم ها ونيز تحريم هاي مندرج در قطعنامه هاي 1737 و 1747 بازداشتن و متوقف ساختن ايران از پيگيري فن آوري هايي است که آن کشور را در دستيابي به سلاح هاي هسته اي توانا مي سازد. با در نظر داشتن اين موضوع، من ميل دارم پنج نکته را خاطرنشان کنم:

نخست، ما از گزارش رييس کميته استقبال مي کنيم و از فعاليت هاي مهمي که توسط کميته در دست پيگيري است خشنود هستيم. اين واقعيت نيزکه بسياري از کشورها گزارشي را که قطعنامه خواسته بود تسليم کرده اند مورداستقبال ما است و ما کشورهايي را که هنوز گزارش خود را به کميته نداده اند به انجام هرچه زودتر اين کار تشويق مي کنيم. ماهم‌چنين دعوت اين شورا را از همه کشورها داير بر ضرورت هوشياري در ارتباط با فعاليت هاي نهاد هاي مالي واقع در قلمرو آنها با بانکهاي مستقر درايران، بويژه بانک هاي ملي و صادرات و شاخه ها و شعب آنها در خارج تکرار مي کنيم.

دوم، ما گزارش 26 مه مدير کل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را در باره ادامه سرپيچي ايران از مفاد قطعنامه هاي 1737، 1747 و 1803 با نگراني فراوان تلقي مي کنيم.آن‌چه بيش از همه نگراني ما را فراهم مي آورد اين است که ايران به سرپيچي خود در برابر شوراي امنيت ادامه مي دهد و غني سازي اورانيوم و فعاليت هاي مربوط به آب سنگين را به حالت تعليق در نياورده است. به جاي اين کار، ايران نصب سانتريفوژهاي جديد و عمليات آنها را وسعت بخشيده و طرح هاي مربوط به سانتريفوژهاي پيشرفته را با استفاده از مواد هسته اي آزمايش مي کند. ايران هم‌چنين به ساختمان يک راکتور جديد از نوع IR-40 ادامه داده است.

سوم، يک رشته پرسش هاي ديرين در ارتباط با فعاليت هاي گذشته ايران، از جمله فعاليت هايي که نمايانگر کوشش آن کشور براي توليد کلاهک هسته اي است، بدون پاسخ باقي مانده اند. البرادعي، مدير کل IAEA اعلام داشته که ايران بايد "توضيحات جدي" در مورد اين فعاليت ها ارائه کند، و ارائه بدون تأخيرهمۀ اطلاعات و توضيحات خواسته شده و فراهم ساختن دسترسي، به نحوي که در گزارش آمده، از اهميت اساسي بر خوردار است.

چهارم، ما از ايران عمل به الزامات بين‌المللي خود در ارتباط با فعاليت هاي هسته اي، از جمله تعليق بي درنگ وقابل بررسي فعاليت هاي مربوط به گسترش سلاح هاي هسته اي، همکاري کامل با آژانسبين‌المللي انرژي اتمي و به کاربستن پروتکل الحاقي را انتظار داريم. تنها از طريق برداشتن تمامي اين گام ها است که ايران مي تواند جلب اعتماد به اين موضوع را که برنامه هسته اي اش داراي طبيعتي صرفا مسالمت آميز است، آغاز گذارد. ايران بايد هرگونه فعاليتي را در ارتباط با توليد سلاح نزد IAEA به طور کامل فاش کند و به IAEA اجازه دهد که متوقف شدن چنين فعاليتي را مورد تحقيق قرار دهد.

پنجم، ما راهبرد مبتني بر دو مسير را در ارتباط با اينمساله، که با ارائه مجموعه به روز شده اي از مشوق ها توسط گروه 1+5 تقويت شده وبه‌زودي به ايران تسليم خواهد شد، بار ديگر مور تأييد قرار مي دهيم و بر اين اعتقاد که يک راه حل رضايتبخش براي دوطرف بر اساس مذاکره،هم‌چنان بر روي ايران گشوده است، مجددا تاکيد مي ورزيم. در همان حال همه کشورهاي عضو بايد با قوت هرچه تمامتر به الزامات خود به موجب قطعنامه هاي 1737، 1747 و 1803 و ديگر قطعنامه هاي مربوط عمل کنند. اين شورا بايد در مطابقت با قصد اعلام شده خود در قطعنامه 1803، براي تکميل آن تحريم ها ازطريق مبادرت به اقدامات ديگر آماده باشد ».

 

حكومت شيعه نشان مي‌دهد كه به يك اتحاد با آمريكاتمايل دارد.

واشنگتن پست:یکشنبه 26 خرداد 1387(15 ژوئن  2008)

سرمقاله - هفته گذشته، حكومت تحت رهبري شيعيان عراق پيام قوي‌اي را به ايران و خاورميانه فرستاد، كه در هر صورت به سختي در واشنگتن مورد توجه قرار گرفت. نخست وزير نوري المالكي، كه ائتلاف وي اغلب بعنوان پيرو ايران تصوير مي‌شود، به تهران سفر كرد تا با رهبر عالي، آيت الله علي خامنه‌اي ديدار كند. خامنه‌اي با صراحت اعلام كرد كه ”مهمترين مشكل“ عراق حضور ادامه‌دار سربازان آمريكايي [در آن كشور] است. او به آقاي مالكي فشار آورد كه از مذاكره پيرامون بسته‌يي از توافقات با دولت بوش دست بكشد...

آقاي مالكي نپذيرفت. او به ميزبانان ايراني خود اطمينان داد كه عراق سكوي حمله آمريكا به ايران نخواهد شد. اما او، طي يك كنفرانس مطبوعاتي، صراحتا گفت كه مذاكرات پيرامون همكاري استراتژيك ادامه خواهد يافت. روز جمعه، حتي پس از آن‌كه هشدار داد كه گفتگوها به ”يك بن بست رسيده است“، اين تعهد را تكرار كرد. نخست وزير عراق در واقع داشت مي‌گفت كه كشور وي نمي‌خواهد تبديل به قمر ايران شود، بلكه [قصد دارد] يك كشور عرب مستقل باشد كه براي تضمين امنيتش به ايالات متحده اتكا مي‌كند.

بنظر مي‌رسد كه اين دست آورد واضحي براي ايالات متحده در رابطه با آن‌چه كه سناتور باراك اوباما (دمكرات از ايالت ايلينويز) و همچنين رئيس جمهور بوش، آن را ماموريت مبرم مقابله با تلاش ايران براي تسلط بر خاورميانه مي‌دانند، مي‌باشد. اين بدان معناست كه عراق، كشوري با دومين دارنده ذخاير نفتي جهان و يكي از محورهاي استراتژيك خاورميانه، حتي در شرايطي كه روابط آن با ايران گرم مي‌ماند، ممكن است از آشوب پنج سال گذشته بعنوان متحد آمريكا بيرون آيد.

از اين رو، به سختي مي‌توان درك كرد كه چرا دمكرات‌هاي كنگره به آيت الله خامنه‌اي پيوسته و توافقات ميان ايالات متحده و عراق را، حتي قبل از آنكه مكتوب گردند، محكوم مي‌كنند. منتقداني چون سناتور جيمز وب (James Webb) (دمكرات از ايالت ويرجينيا) ادعا مي‌كنند، از اين بابت كه ممكن است دولت بوش رابطه‌يي با عراق شكل دهد ”كه شبيه به تاريخ كره-ژاپن“ باشد، خشمگين هستند... آنها ادعا مي‌كنند كه از گفته‌هاي سناتور جان مك‌كين (جمهوري خواه از ايالت آريزونا) مبني بر اينكه ممكن است نيروهاي آمريكايي براي دهه‌ها در عراق باقي بمانند شوكه شده‌اند... واقعيت اين است كه بخش بزرگي از اختلافات پيرامون مذاكرات، بر اطلاعات غلطي بنا شده است كه برخي از آن توسط دست نشانده‌هاي ايران در عراق شايع مي‌شود. ادعاهايي وجود دارد مبني بر اينكه دولت بوش در پي ايجاد تعداد زيادي پايگاه دائمي در عراق است. [اما] واقعيت اين است كه عراق تنها خواسته است كه اين توافقنامه، پايگاههايي را كه نيروهاي آمريكايي مجاز به عمل از آنها مي‌باشند را فهرست كند. ادعا مي‌شود كه اين توافقات ”اشغال” آمريكا را جاودان خواهد كرد. [اما] واقعيت اين است كه اين توافقات گام عمده‌يي در جهت عكس آن خواهد بود، چرا كه سربازان آمريكايي را تحت حق حاكميت حكومت عراق، به جاي سازمان ملل، قرار مي‌دهد.

اگر قرار باشد كه ايالات متحده رسما متعهد شود كه در برابر تهاجمات خارجي از عراق دفاع كند، بررسي و تاييد اين قرارداد توسط كنگره مقتضي است. در حال حاضر [اما]، بزرگترين ريسك اين است كه تهران و متحدان آن به آقاي مالكي فشار آورند تا از همكاري با واشنگتن عقب نشيني كند. در آن صورت، ايران براي جايگزين كردن خود بعنوان مدافع و متحد استراتژيك عراق عجله خواهد كرد، امري كه براي باقي خاورميانه عواقب خطرناكي در پي خواهد داشت. بدون شك، اين چيزي نيست كه دمكرات‌ها در پي آنند.

 

نوری المالکی، نخست وزیر عراق می گوید مذاکرات این کشور با آمریکا درباره یک پیمان امنیتی دراز مدت، به بن بست رسیده است ولی با وجود بن بست موجود، مذاکرات ادامه خواهد یافت.

بی بی سی:جمعه 24 خرداد 1387(13 ژوئن  2008)

نوری المالکی که در اردن صحبت می کرد گفت بعضی از درخواست های آمریکا، نقض حاکمیت عراق محسوب می شود.

مدت زمانی که سازمان ملل متحد برای استقرار نیروهای آمریکایی در عراق تعیین کرده بود در پایان سال 2008 خاتمه می یابد و مقامات آمریکایی در صدد رسیدن به توافقی هستند که به موجب آن ادامه استقرار نیروهای آمریکایی در عراق جنبه قانونی پیدا کند.

خبرنگاران می گویند از جمله مسائل بحث انگیز، باقی ماندن پایگاه های آمریکایی در عراق، کنترل حریم هوایی عراق در آینده و احتمال مصونیت از تعقیب سربازان و پیمانکاران آمریکایی در عراق است.

نیک ویچل، خبرنگار بی بی سی در بغداد می گوید این اختلافات، مشروعیت حضور آمریکا در عراق را زیر سئوال می برد و این موضوع بی نهایت حساس را مطرح می کند که چه کسانی واقعا در عراق مسئولند، عراقی ها یا آمریکایی ها ؟

نیک ویچل می افزاید جورج بوش رئیس جمهور آمریکا مایل است تا پایان ماه ژوئیه پیمان امنیتی آمریکا و عراق امضا شود ولی نوری المالکی که نگران واکنش عراقی ها و نیز کشورهای همسایه به این پیمان است نشان داده که برای حصول توافق، هنوز اقدامات زیادی باید صورت گیرد.

مطرح بودن پیمان امنیتی میان آمریکا و عراق با انتقاد بسیاری از عراقی ها و همچنین ایران همسایه عراق مواجه شده است.

نگرانی اصلی عراقی ها نقض حاکمیت عراق است. بسیاری از عراقی ها به پیمانی که به آمریکایی ها اجازه بدهد با داشتن مصونیت قضایی برای درازمدت در عراق حضور نظامی داشته باشند، مشکوکند

 

انتخابات آمریکا و تاثیر آن بر رویدادهای ایران و عراق

 

الگور معاون رئيس جمهوري سابق از اوباما حمايت كرد

خبرگزاري فرانسه: سه شنبه 28 خرداد 1387(17 ژوئن  2008)

ال گور معاون رئيس جمهور سابق آمريكا و برنده جايزه نوبل از باراك اوباما حمايت كرد و گفت كه آمريكا” بسادگي نمي تواند ادامه سياست هاي 8 سال گذشته را براي 4 سال ديگر تحمل كند.” او در يك تجمع انتخاباتي با اوباما در ايالت ميشيگان گفت:” براي آمريكا جهت هدايت جهان از ميان خطرات و فرصت ها ما بايد يك رهبري جديدي را داشته باشيم.” ال گور اوباما را مردي خواند كه براي حل مشكلات كشور مي تواند اختلافات را برطرف كند. ال گور كه سال قبل جايزه نوبل را برنده شد, اوباما را ” يك كانديدايي خواند كه پاسخي به ترديدها نسبت به توانايي ما براي حل بحران دماي جهان و كسي است كه مي تواند الهام بخش ميليون ها نفر باشد كه بگويند بله ما مي توانيم.”…پيش از اين, الگور در سايت خود طي پيامي اعلام كرد كه او ” براي اطمينان از اينكه اوباما انتخاب بشود, هر كاري را بتواند را براي انجام مي دهد”. ال گور گفت:” در طي 4 سال آينده, ما با خيلي از چالش هاي دشوار مواجه خواهيم شد, منجمله برگرداندن نيروهايمان از عراق, سر و سامان دادن به اقتصادمان, و حل بحران محيط زيست”. او گفت:” باراك اوباما بوضوح كانديدايي مي باشد كه بهترين توانايي براي حل اين مشكلات و ايجاد تغييرات در آمريكا را دارد.”

 

اينكه مك‌كين چقدر به بوش نزديك است به موضوع مورد بحث بستگي دارد

نيويورك تايمز: سه شنبه 28 خرداد 1387(17 ژوئن  2008)

دمكرات‌ها علاقه دارند بگويند كه سناتور جان مك‌كين سومين دوره جورج بوش را آغاز خواهد كرد...

نگاهي به تاريخچه 25ساله مك‌كين در مجلس نمايندگان و سنا، مواضع او در كارزار تبليغاتي سال 2008 و سخنراني‌هاي بزرگ او طي سه ماه گذشته نشان مي‌دهد كه در رابطه با مسائل بزرگ - - يعني اقتصاد، حمايت از ادامه جنگ عراق، بهداشت و درمان - - مواضع او واقعا با مدل محافظه كاري آقاي بوش مشابه است...

در رابطه با محيط زيست، ديپلماسي آمريكا و تكثير هسته‌يي، آقاي مك‌كين ديدگاه‌هاي شديدا متفاوتي با آقاي بوش دارد...

وقتي مسئله به برخورد با مظنونان به تروريسم مربوط مي‌شود، آقاي مك‌كين از اعمال مقررات سخت تري از آنچه كه دولت در رابطه با استفاده از تكنيك‌هاي بازجويي خشن حامي آن است، پشتيباني كرده است...

در مجموع كارزار تبليغاتي آقاي مك‌كين تلاش كرده است تفاوت‌هاي ميان مك‌كين و آقاي بوش نامحبوب را به جاي مشابهت‌هايشان برجسته كند...

دو هفته پيش، در يك نظرسنجي سي.بي.اس نيوز، 43درصد راي دهندگان ثبت شده گفتند كه آنها بر اين باورند كه مك‌كين سياست‌هاي آقاي بوش را ادامه خواهد داد و 21درصد گفتند كه سياست‌هاي او از آقاي بوش محافظه كارانه‌تر خواهد بود. 28درصد گفتند كه او كمتر از آقاي بوش محافظه كار خواهد بود...

در رابطه با ايران و كره شمالي، دو كشوري كه برنامه‌هاي اتمي‌شان رئيس جمهور بعدي را با مجموعه سختي از گزينه‌ها رو به رو خواهد كرد، آقاي مك‌كين در كنار دولت بوش ايستاده است. او حاضر به وارد شدن به ديپلماسي بدون پيش شرط با ايران نيست و اساسا از طريق گفتگوهاي چند جانبه، رابطه با كره شمالي را حفظ خواهد كرد...

 

نبرد ابوما و مك كين در پانزده ايالت سرنوشت ساز آمريكا

خبرگزاري فرانسه: سه شنبه 21 خرداد 1387(10 ژوئن  2008)

نبرد ميان جان مک کين و باراک اوباما بر سر پيروزي در پانزده ايالت سرنوشت ساز آمريکا آغاز شده است. اوباما يك تور دو هفته اي با محوريت اقتصاد و نگراني مردم آمريكا پيرامون وضعيت اقتصادي آغاز كرد. سناتور مک کين اين هفته را با برگزاري كمپين در واشنگتن دي سي و ويرجينيا آغاز كرد. بنا به آخرين نظرسنجي, اوباما با 47درصد از مک کين با 45درصد جلوتر نشان مي دهد. تحليلگران ميگويند, مک کين و اوباما معاون هايي براي خود برخواهند گزيد که بتوانند در يکي از ايالت هاي سرنوشت ساز آنها را به پيروزي برسانند.

 

تحليل اوضاع ايران و عراق در رسانه هاي جمعي

 

سیاست فرانسه در قبال ایران و سوریه

به قلم : فرنگیس حبیبی

رادیو فرانسه:جمعه 24 خرداد 1387(13 ژوئن  2008)

روزنامۀ لوموند در دو مقالۀ جداگانه به سیاست فرانسه در قبال ایران و سوریه می پردازد. ناتالی نوگارد از همنوایی واشنگتن و پاریس در بارۀ ایران و واگرایی آن ها در قبال سوریه سخن می گوید. او می نویسد پاریس و واشنگتن هر دو دستیابی ایران را به بمب اتمی خطرناک ارزیابی می کنند و جرج بوش همتای فرانسوی خود را سرکردۀ حرکت اروپا برای تشدید مجازات های مالی علیه ایران می داند. اما اختلاف پنهان فرانسه و آمریکا در خصوص افغانستان و سوریه رفته رفته آشکار می شود. پاریس گرایش آمریکا را در استفاده از ناتو برای عملیات نظامی ضد قاچاق مواد مخدر خطرناک می داند. از سوی دیگر آمریکا از زبان کندولیزا رایس ابراز امیدواری کرده است که پیامی که فرانسه برای سوریه می فرستد پیامی باشد که جهان برای بشار اسد می فرستد. پیامی که یاد آور تعهدات سوریه در قبال قطعنامه های سازمان ملل است. آمریکا با بی میلی خبر دعوت فرانسه را از بشار اسد به پاریس دریافت کرده است.

در صفحۀ شش لوموند مصاحبۀ اختصاصی این روزنامه را با وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران می خوانیم با این عنوان که" به نظر ایران پاریس به اندازۀ کافی خطر نمی کند." این خطر از نظر منوچهر متکی مربوط به گسستن از سیاست آمریکا در خاور میانه است. او می گوید تلاش فراوانی کرده است تا فرانسه بتواند نقش خود را در منطقه بازی کند. فرانسه باید ابتکارات بیشتری در لبنان به کار بندد. آیا ایران امید وار است که در قبال سوریه گشاده رویی کرد نسبت به تهران نیز همان گونه عمل کند. متکی می گوید " هر عاملی را که بتواند تصحیحی بر سیاست فرانسه باشد و آن را به سوی توازن و پختگی سوق دهد با نظر مساعد می پذیرد." منوچهر متکی در بارۀ پروندۀ هسته ای انکار می کند که ایران در پی خریدن وقت یا چانه زنی است. او می گوید " ما طالب مذاکره هستیم ولی اعتماد باید دو سویه باشد."

 

بررسی روزنامه های صبح شنبه ايران

رادیو فردا:شنبه 25 خرداد 1387(14 ژوئن  2008)

روزنامه رسالت ، به نقل از وزير بهداشت از برخورد  انتظامی با پزشکان خبر داده ،  و نوشته « تخلف پزشکان از تعرفه‌های دولتی بخش خصوصی برخورد انتظامی در پی دارد. »

اين روزنامه ، از قول کامران باقری لنکرانی نوشته « تعرفه‌هايی که دولت برای خدمات پزشکی بخش خصوصی اعلام کرده بر اساس قانون تعزيرات است ، چنين اقدامی در سال‌های ۸۴ و ۸۵ هم سابقه داشته است و اگر پزشکان از اين تعرفه‌ها عدول کنند وارد فاز برخورد انتظامی می‌شويم. »

به نوشته رسالت ، وزير بهداشت ضمن هشدار به پزشکان گفته است « ملاک قانون از اين پس تعرفه‌هايی است که دولت اعلام کرده ، البته ما علاقه نداريم وارد برخوردهای صرفا انتظامی شويم ،‌ همه بايد طبق قانون عمل کنيم ، اين سرفصلی است که می‌توانيم نظام‌مندی بهتری را در حوزه سلامت شاهد باشيم ، البته هنوز با دوستان نظام پزشکی در حال مذاکره هستيم تا اين تعرفه‌های دولتی را مورد توجه قرار دهند ، اما اگر تخلف باشد کم کم وارد فاز انتظامی هم می‌شويم.»

روزنامه تهران امروز از ورود خاوير سولانا به تهران خبر داده ، و  از قرار گرفتن راه حل های جديد  روز ميز مذاکرات هسته ای خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه ، خاوير سولانا ، رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا جمعه شب عازم تهران شد تا به‌زعم خود روند جديدی را برای حل مشکل غرب با مساله هسته‌ای ايران ايجاد کند.

تهران امروز با اشاره به اين که « ترکيب هيات همراه سولانا اعلام نشده ، اما پيش از اين گفته شده بود نمايندگان کشورهای گروه ۱+۵ به استثنای آمريکا در مذاکرات درباره بسته پيشنهادی در تهران شرکت خواهند داشت » نوشته است : قرار است سولانا شنبه و يک شنبه ملاقات‌هايی را با مقامات ايرانی درباره پرونده هسته ای داشته باشد.

این روزنامه همچنین خبر داده که « سولانا قرار است در اين سفر بسته پيشنهادی جديد گروه ۱+۵ را به صورت رسمی به تهران ارائه کند. »

روزنامه اعتماد از تغيير احتمالی ۱۰ تن از استانداران کشور خبر داده است.

اين روزنامه به نقل از منابع خبری نزديک به دولت ،نوشته « عدم اجرای مصوبات سفرهای استاني رئیس جمهوری اسلامی »  و « برخی ضعف های اجرايی » از دلايل برکناری مديران اجرايی استان ها عنوان شده است.

به نوشته اعتماد « زمزمه تغيير در استانداری ها از زمان برکناری مصطفی پورمحمدی ، و شروع به کار مهدی هاشمی سرپرست وزارت کشور آغاز شده است. »

روزنامه سرمايه ، از تجمع اعتراض آميز در مقابل پارک ملت تهران خبر داده ، و نوشته « تجمع کنندگانی که بدون مجوز قانونی و در مقابل پارک ملت اقدام به برگزاری تجمع کرده بودند ، با دخالت نيروی انتظامی و بازداشت تعدادی از ايشان متفرق شدند.»

به نوشته اين روزنامه « برخی تجمع کنندگان درباره چگونگی اطلاع از برگزاری اين تجمع گفته اند که از طريق ايميل و شبکه های ماهواره ای فارسی زبان از اين تجمع مطلع شده بودند. »

سرمايه تعداد تجمع کنندگان را  ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر اعلام کرده ، و نوشته که خبرگزاری نزديک به دولت فارس تجمع کنندگان را « تعدادی از اراذل و اوباش » معرفی و ادعا کرده که اين افراد«پيش از ظهرديروز به دعوت شبکه های ماهواره ای ضد انقلاب و لس آنجلسی در مقابل پارک ملت تجمع غيرقانونی برگزار کرده اند. »

روزنامه کيهان خبر داده که غذای مسموم ۱۳۶ دانشجوی پزشکی همدان را روانه بيمارستان کرده است.

به نوشته اين روزنامه ،۸۱ نفر از دانشجويان مسموم ، توسط آمبولانس های اورژانس و ۵۵ نفر ديگر نيز توسط وسايل نقليه شخصی به بيمارستان های « فرشچيان » ، « مباشر »، « اکباتان »، « بعثت » و « تامين اجتماعی » شهر همدان منتقل شده اند.

کيهان دانشجويان مسموم شده را از دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی همدان معرفی کرده است.

 

بررسی روزنامه های صبح دوشنبه ايران

رادیو فردا:دوشنبه 27 خرداد 1387(16 ژوئن  2008)

روزنامه اعتماد ، از ادامه اعتراض دانشجويان دانشگاه زنجان تا شب دوشنبه خبر داده ، و نوشته « هنوز چند روزی از ختم غائله دانشگاه سهند تبريز و دانشگاه تربيت معلم تهران نگذشته که پريشب و ديروز بالغ بر سه هزار دانشجوی دانشگاه زنجان در پی تعرض به ساحت دانشجو ، با برپايی تجمع اعتراض آميز ، خواستار استعفای هيات رئيسه دانشگاه و همچنين عذرخواهی وزير علوم شدند.»

به نوشته اين روزنامه « يکی از مسوولان دانشگاه زنجان، در پی احضار يکی از دانشجويان به کميته انضباطی و در راستای رفع و رجوع ماجرا قصد آزار و اذيت دانشجو را داشته است که پس از آنکه دانشجويان متوجه اقدام وی شدند ، با حضور در دفتر معاون دانشگاه و شکستن قفل در اتاق وی ، او را تحويل حراست دانشگاه داده اند.»

اعتماد ، معاون دانشجويی دانشگاه زنجان و عامل اين تجاوز را « يکی از پيگيران بحث انحلال انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه زنجان » معرفی کرده ، و نوشته که وی بارها به بهانه اينکه انجمن اسلامی ، رفتار اسلامی ندارد و اعضای انجمن مشکل اخلاقی دارند ، فعاليت انجمن را برخلاف آرمان های اخلاقی عنوان کرده بود.

روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از قائم مقام وزير نفت از « آغاز جراحی حذف مافيای نفتی از  وزارت نفت » خبر داده است.

اين روزنامه به نقل از علی کردان  نوشته « هر جا که امکان دولت سبب شود ارزش جديدی خلق شود عده ای دو رو اطراف آن پيدا می شود که اصولا چتربازان زودتر از همه پيدايشان می شود. »

وی در عين حال گفته « وقتی بحث رانت و مافيا در وزارت نفت مطرح می شود بايد از سطح کارکنان خارج شود و تحولی بنيادين در صنعت نفت ايجاد شود تا هم همکاران صادق و دلسوز از مسئله مافيا خارج شوند و هم کسانی که تمايل دارند ارزش افزوده اين صنعت را چپاول کنند دستشان کوتاه شود. »

روزنامه جمهوری اسلامی همچنين از قول قائم مقام وزير نفت نوشته « در حوزه مصاديق مبارزه با مافيا درحال حاضر درحال پی گيری و برخورد است اما در حوزه زمينه های بروز بايد انحصار از بين برود و اطلاعات دردسترس همه مردم قرار گيرد.»

روزنامه همشهری در يادداشتی با عنوان « دست از سر اقتصاد برداريد » از مقامات دولتی خواسته تا از دخالت های خود در امور اقتصادی دست بردارند.

يحيی آل اسحاق رئيس اتاق بازرگانی تهران در اين يادداشت با اشاره به دخالت اخير دولت در بخش مسکن ، نوشته « اخيرا از سوی برخی مسئولان در توجيه علل گرانی‌ها مطرح می‌شود ، پررنگ کردن نقش محتکران ، سوءاستفاده‌کنندگان از موقعيت کنونی يا تاثير اختلافات سياسی در گرانی‌ها است. »

نويسنده روزنامه همشهری در ادامه تاکيد کرده « مشکل اصلی کنونی اين است که سياسی کاری و استفاده از قدرت بيش از اندازه در اقتصاد کشور دخالت داده شده است ، و سياست‌زدگی اقتصاد از مشکلات مبتلا به نظام اقتصادی و بلکه از مهم‌ترين مشکلات کنونی اين بخش است. »

اين روزنامه در پايان نوشته « ضروری است تا همه دلسوزان نظام از اهالی سياست تقاضا کنند تا حتی برای مدت زمانی کوتاه هم که شده اجازه دهند تا اقتصاد با ساز و کارهای خاص خود مشکلات را حل و فصل کند. »

روزنامه کيهان از مفقود شدن يکی از مخالفان جمهوری اسلامی ، و همراهان وی در ترکيه خبر داده است.

اين روزنامه در خبری ويژه به بهانه ابراز نگرانی سازمان عفو بين الملل از مفقود شدن فرود فولادوند و دو تن از همراهان وی در ترکيه ، نوشته « فولادوند از طريق يک شبکه تلويزيونی ماهواره ای در لندن ، به اسلام و ساحت پيامبر اسلام و ائمه اهانت های زشت و زننده ای می کرد. »

روزنامه کيهان در عين حال ادعا کرده « گروهی که چند هفته قبل به جرم انفجار در حسينيه شيراز و شهادت تعدادی از عزاداران بازداشت و به جرم خود اعتراف کرده بودند از اعضای وابسته به گروه فولادوند بوده اند.

اين روزنامه  فرود فولادوند را به ارتباط با سرويس های اطلاعاتی امريکا و اسرائيل متهم کرده ، اما به نقل از بيانيه عفو بين الملل نوشته « وی همراه دو عضو ديگر اين انجمن به نام های الکساندر ولی زاده و ناظم اشميت از ۶ ماه قبل در سفر به ترکيه ناپديد شده ، خبری از آنها نيست ، و گفته می شود ماشين تحت اختيار اين ۳ نفر با شيشه ای شکسته و بدون شماره در محلی در ترکيه رها شده است.»

روزنامه جام جم ،  شروع مرحله جديد طرح امنيت اخلا‌قی را مورد توجه قرار داده است.

اين روزنامه نوشته « برخورد با مزاحمان خيابانی و افراد بد پوشش از روز گذشته با جديت در دستور کار پليس تهران بزرگ قرار گرفته است و در راستای ارتقای امنيت بانوان تعدادی از افراد تحت عنوان مزاحم دستگير و تحويل مراجع قضايی شدند. »

به نوشته اين روزنامه ، يک شنبه در تهران  واحدهای گشت پنهان و آشکار نيروی انتظامی پس از تهيه آن چه « مستندات مربوط به مزاحمت برای بانوان » می نامند، اقدام به دستگيری تعدادی از افراد به اتهام مزاحمت کرده اند.

جام جم همچنين نوشته که در اين مرحله طرح امنيت اخلاقی در روز يک شنبه « تعدادی با آرايش موی سر به سبک و سياق و استفاده از نماد و نشانه‌های گروه‌های غربی » دستگير و تحويل مراجع قضايی شدند.

روزنامه ايران ، ارگان رسمی دولت ، به نقل از رئيس سازمان زندان ها و اقدامات تأمينی و امنيتی کشور از زندانی بودن ۱۰۰ کودک زير دو سال در کشور خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه ، علی اکبر يساقی علت نگهداری اين کودکان در زندان را  زندانی بودن مادران اين ۱۰۰ کودک اعلام کرده ، و گفته « در آئين نامه سازمان زندان ها پيش بينی شده مادران زندانی در کنار کودکان کمتر از دو سال خود از اتاق ها و بندهای مخصوص استفاده کنند. »

روزنامه ايران در عين حال خبر داده که ۷۰ درصد زندانيان به دنبال مواد مخدر در زندان هستند که ۳۰ درصد اين افراد سابقه مصرف مواد مخدر داشته اند.

 

بررسی روزنامه های صبح سه شنبه ايران

رادیو فردا:سه شنبه 28 خرداد 1387(17 ژوئن  2008)

روزنامه جمهوری اسلامی ، در سرمقاله  روز سه شنبه خود خواستار شناسايی و برخورد با « برنامه ريزان پشت پرده » افشاگری اخير عباس پاليزدار عليه بسياری از روحانيان ارشد حکومتی شده است.

اين روزنامه با اشاره به اين که در زمينه سخنرانی اخير پاليزدار« نکات قابل تامل زيادی وجود دارد » نوشته است : با تکيه ويژه اين شخص روی چهره های روحانی ، به نظر می رسد برنامه ريزان پشت پرده ، اکنون زمان را برای وارد کردن ضربات کاری به روحانيت انقلابی مناسب می بينند.

روزنامه جمهوری اسلامی همچنين نسبت به وجود يک «جريان ضد روحانيت انقلابی» در رده های بالای حکومتی در ايران هشدار داده ، و نوشته « کاملا مشخص بود که عده ای با نزديک ساختن خود به شخصيت های روحانی در سطوح بالای نظام درصدد کسب موقعيت برای محکم کردن جای پای خود و در نهايت خارج ساختن روحانيت از صحنه هستند. »

به ادعای اين روزنامه « اين نقشه با دقت و صبر و حوصله به تدريج به اجرا درآمده » ، و « آن جريان مرموز در متن و بدنه نظام لانه کرده و با استفاده از امکانات نظام درحال ضربه زدن به ارکان نظام است. »

اين روزنامه با لحن هشدار دهنده و ظاهرا مخاطب آن رهبر جمهوری اسلامی اما بدون ذکر نام وی نوشته « آيا قرار است باز هم صبر کنيم تا قلم ها و زبان هائی که با ظاهری مقدس مآب و دلسوز و منتسب به دين و انقلاب و نظام و با جانماز آب کشيدن هائی شبيه خوارج هرچه مي خواهند به انقلابی ترين چهره های روحانی ، ضربه بزنند و کار را يکسره کنند. »

روزنامه اعتماد ، خبر داده که هماهنگ کننده مقيم سازمان ملل متحد در ايران با استناد به آمارهای بين المللی ، وضعيت ايران در اموری را که با مشارکت مردم مرتبط است نامناسب ارزيابی کرده است.

به نوشته اين روزنامه « کترت اوتسبی هماهنگ کننده مقيم سازمان ملل متحد در کنفرانس خبری که به منظور ارائه گزارش منطقه ای درباره فساد برگزار شد ، به خبرنگاران گفت که براساس آمار سازمان بين المللی شفافيت ، شاخص تلقی مردم از فساد در بين مسوولان دولتی در ايران نمره ۲.۵  از ۱۰ نمره است.

اعتماد نوشته « نماينده سازمان ملل از شاخص حاکميت قانون به عنوان شاخص ديگری جهت ارزيابی فساد ياد و عنوان کرده  اين شاخص که در بازه رقمی منفی ۲.۵  تا مثبت ۲.۵ محاسبه می شود ضريب اطمينان به قانون را نشان می دهد که نمره ايران در اين شاخص منفی هشت دهم است. »

روزنامه ايران ، ارگان رسمی دولت ، در گزارشی پیشاپیش از شکست فعالان حقوق زنان برای تغيير قوانين نابرابر خبر داده است.

اين روزنامه با اشاره به کمپين يک ميليون امضاء که از سوی فعالان حقوق زنان برای جمع آوری امضاء به منظور ارائه درخواست رفع تبعيض قانونی از زنان در  کشور راه اندازی شده ، نوشته که فعالان زن «برخوردهای امنيتی» دولت با اعضای اين کمپين ر ا، بهانه ای برای  زمينه سازی شکست خود کرده اند.

روزنامه دولتی ايران همچنين با اشاره به تصويب « لايحه کنوانسيون رفع کليه اشکال تبعيض عليه زنان » در مجلس ششم با ابراز خوشحالی از اين که شورای نگهبان در همان زمان اين قانون را مخالف شرع تشخيص داده و مانع اجرای آن شده ، فعالان حقوق زنان را متهم کرده که « تحرکات سياسی » را دنبال می کنند.

اين روزنامه همچنين از قول نسرين سلطان خواه از  نزديکان احمدی نژاد ، مقامات دولت خاتمی را به خاطر صدور اجازه فعاليت به فعالان حقوق زنان متهم به « سوء مديريت » کرده و نوشته « با روی کار آمدن دولت نهم روند تکريم اسلامی و نگاه ارزش محور به زنان» اهميت يافته اما تا رسيدن به « جايگاه متبوع  اسلامی » در مورد زنان هنوز زمان لازم است.

روزنامه کيهان از اعدام دو نفر در زاهدان و چهابهار خبر داده است.

اين روزنامه به نقل از معاون دادستان عمومی و انقلاب زاهدان نوشته يکی از اعدام شدگان «علی رضا براهويی» نام داشته که به «اتهام محاربه و افساد فی الارض از طريق عضويت در گروه عبدالمالک ريگی با هدف مقابله با نظام جمهوری اسلامی » به اعدام محکوم شده بود.اين روزنامه محل اعدام براهويی نژاد را زاهدان اعلام کرده است.

کيهان دومين اعدامی را « يونس رحماندوست » معرفی کرده و  بدون هرگونه توضيح بيشتری نوشته که وی نيز به اتهام « افساد فی الارض » سحرگاه يکشنبه گذشته در محوطه زندان چابهار اعدام شده است.

روزنامه آفتاب يزد ، عنوان اصلی خود را به اظهارات شهردار پاسارگاد در خصوص « رطوبت بی‌سابقه در آرامگاه کوروش » اختصاص داده است.

به نوشته اين روزنامه « بيش از يک سال بعد از افتتاح سد سيوند و در حالی که مسئولان دولتی هر نوع تاثير منفی احداث و آبگيری سد بر آثار باستانی منطقه پاسارگاد به ويژه آرامگاه کوروش را تکذيب می‌کنند ، مسئولان محلی از وجود رطوبت بی‌سابقه در منطقه تنگه بلاغی و اطراف آرامگاه کوروش خبر می‌دهند.»

آفتاب يزد در همين زمينه از قول شهردار پاسارگاد نوشته « افزايش ‌رطوبت در اطراف آرامگاه کوروش و پاسارگاد تا حدی است که هيچ يک از ساکنان اين منطقه تاکنون چنين ‌افزايش رطوبتی را به خاطر نمی آورند و بوی نم و رطوبت شديد از سوی تنگه بلاغی به سوی دشت روان ‌است.‌‌ »

به گفته آقای خسروی « در بخش جنوب غربی آرامگاه که ورودی آرامگاه محسوب می شود ، ‌آب های زير زمينی بالا زده و سنگ های اين بخش نيز رگه رگه شده است. »

اين روزنامه نوشته که قبل از آب گيری سد سيوند بارها کارشناسان در خصوص آسيب رطوبت نـاشـی از درياچه سد روی آرامگاه کوروش هشدار داده بودند.

 

بررسی روزنامه های صبح چهارشنبه ايران

رادیو فردا: چهارشنبه 29 خرداد 1387(18 ژوئن  2008)

روزنامه کارگزاران ، از بازرسی منزل فاطمه آجرلو برای به دست آوردن مدارک جمع آوری شده از سوی عباس پاليزدار خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه ، در پی اظهارات « عباس پاليزدار » که به بازداشت وی انجاميد ، منزل فاطمه آجرلو ، نماينده مجالس هفتم و هشتم ، که يکی از اعضای کميته تحقيق و تفحص از قوه قضائيه بود ، و همکاری پاليزدار با اين هيات به دعوت او آغاز شد ، مورد بازرسی ماموران قضايی قرار گرفت.

کارگزاران ، نوشته که اين بازرسی با حکم قضايی دادستان تهران در حدود ساعت ۲۳ دوشنبه ‌شب و با هدف کشف اسناد و مدارک تحقيق و تفحص صورت گرفته است.

سخنگوی قوه قضائيه روز سه شنبه از صدور حکم بازداشت ۱۱ نفر به اتهام همکاری با عباس پاليزدار برای خروج اسناد طبقه بندی شده از نهادهای حکومتی خبر داده ، و گفت برخی از اين ۱۱ نفر مقام های دولتی دارند.

روزنامه ايران ، ارگان رسمی دولت ، به نقل جامعه مدرسين حوزه علميه قم خواستار برخورد با عاملان تخريب روحانيت شده است.

اين روزنامه به نقل از احمد خاتمی يکی از اعضای مجلس خبرگان نوشته « شخصی با سخنرانی در دانشگاه ها و شهرستان ها روحانيت را مورد تعرض قرار داده که اين يک پروژه جديد برای تخريب روحانيت است. »

به نوشته روزنامه ايران اين عضو جامعه مدرسين قم همچنين گفته « دشمن همواره خوبان را مورد هجمه قرار می دهد و امروز پروژه جديدی عليه تخريب روحانيت آغاز کرده است و دستگاه قضايی بايد سرنخ ها را شناسايی کرده و با تخريب کنندگان برخورد کند. »

اين روحانی نزديک به رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به سمت مشاورت عباس پاليزدار ، در عين حال تاکيد کرده « مشاور نبايد مطلقاً آنچه را می شنود افشا کند ، مخصوصاً در حوزه روحانيت که گفتن بعضی مطالب ، افشای اسرار محسوب می شود و دشمن با تلاش های آشکار و پنهان درصدد تخريب اين نهاد است. »

روزنامه اعتماد از اتهام جديد مشاوران رئيس جمهوری اسلامی به مطبوعات خبر داده، و نوشته که دو تن از مشاوران احمدی نژاد ، مطبوعات  را عامل گرانی و به خصوص گرانی مسکن معرفی کرده اند.

به نوشته اين روزنامه ، علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی احمدی نژاد با انتقاد از روزنامه های منتقد دولت اين روزنامه ها را مسوول بخشی از گرانی افسارگسيخته مسکن دانسته و ادعا کرده « روزنامه های مخالف دولت ، طی دو سال گذشته پيوسته بر طبل گرانی قيمت مسکن کوبيدند و با تبليغات مسموم و غيرواقعی ، جو روانی جامعه را دچار التهاب و ناامنی کردند. »

اعتماد همچنين نوشته که مشاور اقتصادی رئيس جمهوری اسلامی نيز گرانی را توطئه دشمنان احمدی نژاد خوانده و گفته است ؛ « برخی در خارج از کشور و با همکاری برخی عوامل سياسی و اقتصادی در داخل کشور سعی دارند احمدی نژاد را بدنام کنند.»

روزنامه کيهان ،خبر داده که معاون فرهنگی ستاد کل نيروهای مسلح جمهوری اسلامی خواستار تحویل ابولحسن ینی صدر به ایران شده است.

به نوشته اين روزنامه مسعود جزايری ، همزمان با سالروز عزل ابوالحسن بنی صدر نخستین رئیس جمهوری اسلامی از این سمت توسط آیت الله خمینی ، طی  سخنانی در جمع  مسئولان نيروهای  مسلح با گذشت ۲۸ سال ، بنی صدر را«جنايتکار» و «تروريست» ناميده ، و گفته « دولت فرانسه که ادعای طرفداری از حقوق بشر و ضديت با تروريست ها را دارد بايد نسبت به تحويل بنی صدر به دولت ايران اقدام کند.»

کيهان در عين حال نوشته که معاون ستاد کل نيروهای مسلح از حوادث پس از عزل بنی صدر ابراز خوشحالی کرده ، و گفته «هرچند بعد از عزل بنی صدر از رياست جمهوری ، در اثر جريان های تروريستی تعدادی از بهترين شخصيت های نظام به شهادت رسيدند ، اما ايجاد يکدستی در بدنه مديريتی نظام و جايگزين شدن شخصيت های وارسته ، بسياری از چالش های مديريتی به وجود آمده را ترميم نمود. »

روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از یک مقام مسئول از وجود ۱۲۰۰ پرونده موقوفه خواری در دستگاه قضايی کشور خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه ، مدير کل اوقاف و امور خيريه استان تهران گفته « ۱۲۰۰ پرونده موقوفه خواری به ارزش ۲۰۰ ميليارد تومان از طريق دستگاه قضائی در سالجاری پيگيری می شود. »

مجتبی سجادی از معرفی برخی از اين موقوفه خواران خودداری کرده ، و گفته « با توجه به حساسيت خاص موضوع و پيامدهای اجتماعی شايسته است ذکر نام اين افراد حقيقی و حقوقی از طريق ساير مراکز قانونی انجام پذيرد. »

روزنامه جمهوری اسلامي به نقل از همين مقام مسئول نوشته « برخی ارگان ها ، و سازمان ها ، و واحدهای دانشگاهی و تعاونی های مسکن » برخی از مراکزی هستند که اراضی و املاک موقوفه را تصاحب کرده اند.

روزنامه همشهری ، به نقل از فرمانده سپاه پاسداران نوشته « مأموريت امروز سپاه ، دفاع از انقلاب اسلامی است. »

اين روزنامه نوشته که محمد علی جعفری ، فرمانده کل سپاه ، در سخنانی راجع به وظيفه نيروهای مسلح با طرح این سئوال که « چه کسی گفته که فقط تهديدهای نظامی انقلاب را هدف قرارمی‌دهد » گفته «تهديدهای اجتماعی و امنيتی نيز از ديگر تهديدهايی است که سپاه بايد برای مقابله با آن برنامه داشته باشد. »

به نوشته این روزنامه ، جعفری همچنين تاکيد کرده « درست است وظيفه نيروهای مسلح در زمان صلح حفظ آمادگی رزمی است اما بايد اين امر به‌طور واقعی تعريف شود چرا که بسياری از آمادگی‌های ما تکراری است. »

همشهری همچنین به نگرانی فرمانده سپاه از بیکاری اعضای این نیرو اشاره کرده و از قول جعفری نوشته « اگر فکری برای بيکاری نيروهای مسلح نشود سازمان‌های ما با مشکل مواجه خواهند شد. »

 

بررسی روزنامه های صبح پنج شنبه ايران

رادیو فردا:پنجشنبه 30 خرداد 1387 - 19 ژوئن 2008

روزنامه کيهان ، اظهارات محمود احمدی نژاد در دانشگاه امام صادق را مورد توجه قرار داده ، و به نقل وی نوشته « تعلل مجلس هفتم در مهرماه سال گذشته 2000 ميليارد تومان به کشور ضرر زده است. »

اين روزنامه به نقل از رئيس جمهوری اسلامی نوشته « مهرماه سال گذشته تغيير و تحولات بزرگی را در عرصه بازار جهانی موادغذايی و کشاورزی پيش بينی کرديم ، و برای تنظيم بازار داخلی لايحه يک ميليارد و دويست ميليون دلاری به مجلس هفتم ارائه کرديم ، اما با شش ماه تعلل از سوی مجلس ، به دليل افزايش قيمت های جهانی ، بيش از دو هزار ميليارد تومان به کشور ضرر وارد شد. »

به نوشته کيهان ، محمود احمدی نژاد همچنين انتقادات مطرح شده از دولت را « ناليدن در رسانه ها » ناميده ، و گفته است « کسانی که در رسانه های خود مدام از مشکلات اقتصادی می نالند ، ادعا و مشکل آن ها مشکل اقتصادی نيست.برای اين که در دوران دولت های پيشين از تصميمات اشتباه و غلط اقتصادی دفاع می کردند. »

روزنامه اعتماد ، از برگزاری درس اخلاق برای نمايندگان مجلس شورای اسلامی خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه ، يک عضو هيات رئيسه مجلس شورای اسلامی از طرح برگزاری سلسله سخنرانی هايی در صحن علنی مجلس با موضوعات اخلاقی خبر داده ، و گفته « قرار است به درخواست تعدادی از نمايندگان ، از اين پس با دعوت از استادان اخلاق به مجلس ، کلاس های اخلاقی برای نمايندگان برگزار شود. »

اعتماد با یادآوری اين که « هم اکنون پرونده حداقل دو نماينده مجلس هفتم به اتهامات اخلاقی در مراجع قضايی در حال رسيدگی است » نوشته است : در صورت نهايی شدن اين پيشنهاد قرار است اولين جلسه اخلاقی مجلس روز يکشنبه آتی برگزار شود.

روزنامه همشهری « کاهش قدرت خريد کارگران و کارمندان دولت » را مورد توجه قرار داده است.

به نوشته اين روزنامه « با وجود شعارهای دولت نهم برای حمايت از دهک‌های پايين درآمدی و آوردن نفت بر سفره مردم ، در سال 86 و 87 افزايش حقوق کارمندان و کارگران ، بسيار پايين‌تر از سطح تورم بوده که به معنای کاهش رفاه و قدرت خريد ، و تشديد فشارهای معيشتی به اين قشر آسيب‌پذير است. »

روزنامه همشهری همچنین نوشته « دولت نهم در حالی‌که رکورددار کسب درآمدهای نفتی در تاريخ اقتصاد ايران است ، با بی‌تدبيری در مصرف اين درآمدها ، و تبديل دارايی‌های ارزی به ريال با فروش به بانک مرکزی و افزايش پايه پولی عملا سطح عمومی قيمت‌ها را بالا برده است. »

اين روزنامه با اشاره به اين که «در سال ۸۱ نيز با حداقل دستمزد اسمی ۶۹ هزار تومانی در ماه کارگران دستمزد واقعی ۳۳ هزار تومانی را تجربه کرده بودند » ، و تاکید بر روند کاهش قدرت خريد کارمندان و کارگران در ۳ سال گذشته ، نوشته « در سال ۸۷ با نرخ دستمزد اسمی ۲۱۰ هزار تومان و با وجود تورم نزديک به ۲۰ درصدی قدرت خريد کارگران به شدت کاهش پيدا خواهد کرد و رقم دستمزد واقعی افت کاملاً محسوسی خواهد داشت. »

روزنامه جام جم در گزارشی با عنوان « نسخه به دست در پيچ و خم تهيه دارو » نوشته « بسياری از بيمه‌شدگان تامين اجتماعی و خدمات درمانی هنگام مراجعه به داروخانه‌های طرف قرارداد با اين سازمان‌ها ، از کيفيت خدمات‌دهی سازمان‌های بيمه‌گر به نسبت هزينه‌ای که ماهانه بابت حق بيمه پرداخت می‌کنند ، رضايت ندارند.»

به نوشته اين روزنامه « گرانی داروها ، عدم پوشش بيمه‌ای داروهای خارجی ، روند طولانی تاييد نسخ دارويی ، و نياز به مراجعات مکرر از جمله مواردی است که بسياری از بيمه‌شدگان مراجعه‌کننده به داروخانه‌های طرف قرارداد با سازمان‌های بيمه‌گر به آن اشاره دارند. »

جام جم نوشته «در اين ميان ، سرگردانی و مشکلات بيماران خاص برای تاييد نسخ دارويی و گرانی قيمت داروها ، خود حکايت ديگری است. »

روزنامه سرمايه ، با گذشت نزدیک به ۴ هفته از انفجار دو کارخانه شيمايی در شازند اراک خبر داده « نشت گاز عامل انفجار شازند » اعلام شده است.

به نوشته اين روزنامه ، صادق مهدوی راد رئيس دادگستری استان مرکزی در اين خصوص گفته است : در يکشنبه چهارم خردادماه دو کارخانه به نام های کيمياگستران و کيمياگران امروز که توليدکننده مواد پتروشيمی و شوينده بودند به دليل نشت گاز ايزوتيلن و احتراق آن ، منفجر شدند.

سرمايه با اشاره بر تاکيد رئيس دادگستری استان مرکزی بر « غير عمدی بودن انفجار اين دو کارخانه» به نقل از برخی کارگران آن دو کارخانه و نيز خانواده های قربانيان نوشته « از مدت ها پيش نشتی در يکی از مخازن بزرگ اسيدی ديده شده بود ، و کارگران مدام به مسوولان کارخانه وجود نشتی و خطرات آن را گوشزد می کردند ، اما مسوولان به اين نشتی توجهی نشان ندادند. »

اين روزنامه همچنين نوشته « زمان وقوع انفجار در کارخانه ۲۶ کارگر همان لحظه در آتش سوخته و جان باختند و بيش از ۵۰ نفر نيز مجروح شدند ، اما به گفته فرماندار شازند تعداد کشته های اين حادثه در حال حاضر به ۳۵ نفر رسيده است. »

 

بررسی روزنامه های صبح شنبه ايران

رادیو فردا:شنبه 1 تیر  1387(21 ژوئن  2008)

روزنامه تهران امروز ، از آغاز جيره بندی برق از روز شنبه اول تيرماه در سراسر کشور خبر داده ، و نوشته که تمام مناطق کشور روزانه ۴ ساعت با قطع برق مواجه خواند بود.

اين روزنامه نوشته بالاخره سکوت چندين هفته‌ای وزارت نيرو برای اعلام زمان قطعی برق شکست ، و این وزارتخانه اعلام کرد که  بر اساس دو نوبت ۲ ساعته طی ۲۴ ساعت شبانه روز برای هر منطقه قطعی برق پیش بینی شده و برنامه‌های هفتگی خاموشی هر منطقه توسط شرکت‌های برق مستقر در استان‌ها از طريق رسانه‌های محلی قبل از شروع ، هر هفته اعلام می شود.

تهران امروز ، همچنين از ادعای عجيب مديرعامل شرکت توانير خبر داده ، و به نقل از این مقام دولتی نوشته که  جيره بندی و قطع ۴ ساعته برق در هر روز « بر اساس درخواست مشترکان برای اعمال مديريت برق انجام شده است. »

روزنامه آفتاب يزد ، به نقل از فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبيا سپاه پاسداران خبر داده که اختصاص وام يک ميليارد دلاری به اين قرارگاه به منظور اجرای طرح توسعه فازهای ۱۵و ۱۶پارس جنوبی بـه دسـتـور رئـيس‌جمهور قطعی شده است.

به نوشته اين روزنامه رستم قاسمی گفته است با پرداخت اين مبلغ ، عمليات اجرايی اين دوفاز تسريع خواهد شد.

فرمانده قرار گاه خاتم الانبيا که از آن به عنوان يکی شاخه های اقتصادی سپاه پسداران ، و مجری بسياری از پروژه های نفتی کشور نامبرده می شود ، همچنين گفته « به‌ اين منظور با تاکيد رئيس جمهور ، و با هدف تسريع در مرحله اجرايی اين دو فاز ، مجوز لازم از شورای اقتصاد و هيات امنای حساب ذخيره ارزی توسط بانک صنعت و معدن دريافت شده است. »

روزنامه اعتماد ، از « مناقشه دادستان تهران و دو نماينده مجلس درباره پاليزدار » خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه « با نامه نگاری های عليرضا زاکانی نماينده مجلس و سعيد مرتضوی دادستان تهران در روزنامه دولت ، پرونده عباس پاليزدار ابعاد جديدی يافت.»

اين روزنامه با اشاره به انتشار نامه هايی از فاطمه آجرلو و عليرضا زاکانی دو نماينده مجلس نزديک به دولت ، نوشته که این دو تن  قوه قضائیه را تهدید کرده اند که در صورت ادامه بازداشت ها در ارتباط با عباس پالیزدار ،  به انتشار پرونده فروش سئوالات کنکور دست می زند،

سعيد مرتضوی نیز با ارسال جوابيه ای به روزنامه ايران ، اظهارات زاکانی را خطاب به خود ارزيابی کرده ، و زاکانی را به همسويی با « منافقين و رسانه های معاند و ضد انقلاب » متهم کرده است.

به نوشته این روزنامه ، مرتضوی در نامه خود با اشاره به بازداشت مرتبطين باند پاليزدار و بازرسی منزل آجرلو گفته است « عليرضا زاکانی  پس از بازداشت عباس پاليزدار و احضار برخی اعضای هيات تحقيق و تفحص از قوه قضائيه به دليل ارتکاب تخلفات خارج از مسووليت نمايندگی و ساير مرتبطين ، نگرانی فاحشی پيدا نموده و حالت اعتدال روانی خود را از دست داده است. »

اعتماد همچنین نوشته  که دادستان تهران اظهارات منتشر شده از سوی زاکانی در مورد فروش سئوالات کنکور را « کذب » و « قابل پيگرد کيفری »اعلام کرده است.

روزنامه کيهان ، از اختصاص ۱۰۳ ميليارد تومان بودجه اضافه برای اجرای طرح امنيت اجتماعی به نيروی انتظامی خبر داده است.

به نوشته این روزنامه « اين اولين بار است که دولت ۱۰۳ ميليارد تومان اعتبار به صورت مستقيم به نيروی انتظامی اختصاص می دهد » تا این نیرو « طرح های ويژه در بخش امنيت اجتماعی را اجرا کند.»

طرح امنيت اجتماعی و اخلاقی از ابتدای سال ۸۶ به اجرا در آمد ، و فرماندهان نيروی انتظامی در ابتدای سال جاری نيز از دو برابر شدن گشت های ارشاد و تشديد اين طرح خبر دادند.

روزنامه اعتماد ملی در گزارشی  بلاتکليفی ۵۸ هزار معلم حق التدريسی در کشور را مورد توجه قرار داده است.

اين روزنامه  از قول علی عباسپورتهرانی‌فرد ، رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس هشتم نوشته « در زمان جذب معلمان حق‌التدريس در آموزش و پرورش ، هيچ بحثی در خصوص تعهد استخدام رسمی اين افراد وجود نداشته اما از نظر عرفی انتظار می‌رود اين معلمان که در مناطق دورافتاده ، با حقوق ناچيز و بدون بيمه و مزايا کار مي کردند ، جذب آموزش و پرورش شوند. »

وی همچنين گفته که برآورد می‌شود در حال حاضر حدود ۵۸ هزار معلم حق‌التدريس در کشور بلا‌تکليف هستند.

به نوشته اعتماد ملی « معلمان حق‌التدريس به عنوان قربانيان ناهماهنگی‌های مسوولا‌ن وزارت آموزش و پرورش ، و عدم تبعيت آن ها از قوانين مصوب استخدامی ، هنوز هم روزنه‌ای در رفع بلا‌تکليفی خود نمی‌يابند. »

روزنامه خراسان ، از دستگيری تعدادی از توزيع کنندگان فيلم های غير مجاز در مشهد خبر داده ، و نوشته طی يک سال گذشته يک ميليون سی دی فيلم غيرمجاز از فروشگاه ها و برخی توزيع کنندگان فيلم های غيرمجاز در این شهر ضبط شده است.

دادستان مشهد همچنین به اين روزنامه گفته که طی روزهای اخير ۱۰ نفر که فيلم های غير مجاز در اين شهر توزيع می کردند از سوی ماموران وزارت اطلاعات باداشت شده اند.

مرتضی اسکافی  از توزيع کنندگان فيلم های غيرمجاز به عنوان«باند زير زمينی» نامبرده است.

روزنامه خراسان همچنین خبر داده که  ۵۷۰ واحد صنفی در مشهد پلمب شده و در عين حال دادستان مشهد نیز گفته که سی دی فيلم هايی که در بساطی ها تحت عنوان شب بازار، روز بازار و جمعه بازار عرضه می شود غير مجاز است و باعث ترويج فرهنگ غرب می شود.