فراسوی خبر ... یکشنبه ...۱۸ خرداد

گروگانگیری؛ فرار به جلو بن بست با مذاکره مخفی

زینت میرهاشمی

زندانی کردن افراد دو تابعیتی و یا شهروندان کشورهای غربی، بخشی از شیوه های تروریستی جمهوری اسلامی است که تاکنون موفقیتهایی هم داشته است. به این تاکتیک زورگیری باید بالا رفتن از دیوار سفارتها را هم به عنوان راهکار باجگیری اضافه کرد.

متاسفانه کشورهای غربی در مقابل گروگانگیری شهروندان خود، به دلیل سیاست مماشات و پیشنهادهای چرب و شیرین رژیم در حوزه اقتصادی، تا کنون برخورد جدی نداشته و از این منظر حکومت ایران توانسته امتیازاتی چون دریافت پول و مبادله زندانی کسب کند.

در مذاکرات و بده وبستانهای اینگونه ای، منافع مردم ایران و نقض حقوق بشر در ایران نادیده گرفته شده و برآمد آن به مردم ایران آسیبهای جدی وارد کرده است.

تصمیم به پرداخت غرامت کلان به دولت بریتانیا به دلیل حمله اوباشان و آتش به اختیاران خامنه ای به سفارت انگلیس و پیامدهای گروگانگیری و یا حمله به عربستان سعودی و اشغال سفارت آمریکا خسرانهای کلانی را به کشور و مردم ایران تحمیل کرده است.

نقشهای متفاوتی که باندهای رژیم بعد از هر حمله به سفارتی و یا مبادله زندانی به راه می اندازند، مسخره است. سناریو نویس و کارگردان اصلی گروگانگیری و یا حمله به سفارتها کسی جز خامنه ای نیست و وظیفه ماله کش اعظم نظام تبعیت بدون چون و چرا از دستور او است. دیدار ظریف با یکی از فرمانداران سابق آمریکا و به دنبال آن آزاد کردن مایکل وایت، ملوان سابق نیروی دریایی آمریکا بدون تردید با اجازه خامنه ای صورت گرفته است. پخش خبر این دیدار از طرف مقامات آمریکایی به دنبال پیام تشکر ترامپ، و موضع دو گانه رژِیم مبنی بر تکذیب و بعد تایید نشان دهنده تمایل رژیم برای داشتن روابط و مذاکره مخفیانه است که ولی فقیه ضعیف شده بدان نیاز دارد. خامنه ای نمی خواهد همه پلها با ترامپ در صورت انتخاب مجدد او خراب شده باشد و ترامپ هم منافع خود را در تبلیغ مذاکره علنی می داند.

علیرغم سیاه بازیهای ظریف مبنی بر «مبادله انساندوستانه» و «ملاحظات حقوق بشری» که  از طرف سخنگوی وزارت خارجه رژیم رسانه ای شده، آزادی یک کارگزار رژیم در آمریکا و یک آمریکایی در ایران در پی مذاکره ای صورت گرفته که ترامپ آن را یک موفقیت و یک توافق به امید «توافق بزرگ»  نامیده است.

وزارت اطلاعات رژیم که زندانیان سیاسی را در بدترین وضعیت، حتا در مورد مبتلایان به کرونا، نگهداری می کند، برای لاپوشانی کردن مذاکره، آرادی یک آمریکایی را «اخراج» یک «جاسوس» از ایران «به دلیل تشدید بیماری و دلایل انسانی» اعلام کرده است.

در رد مذاکره پاسدار قالیباف با اشاره به قران بر عدم مذاکره و رد «پیشنهاد سازش» با «کافران» تاکید کرده است. پاسدار محسن رضایی از «باتلاق خود ساخته» ترامپ حرف زده و به گفته علی شمخانی نماینده خامنه ای در شورای عالی امنیت رژیم که مذاکره «سَم» دانسته استناد کرده است.  

گُرده رژیم از یک سو زیر فشار تحریمها خَم شده و از سوی دیگر با جنبش اعتراضی و مطالباتی درگیر است. از اینرو با اهرم سرکوب در داخل و «دشمن خارجی» تراشیدن به نفس کشیدن خود ادامه می دهد و البته تلاش می کند راههای گفتگو و مذاکره «مخفیانه» با «اجنه و شیاطین» را کور نکند. اما سرنوشت اش را دستان توانای مردم ایران رقم خواهند زد.

 

 

 

بازگشت به صفحه اول