فراسوی خبر ... یکشنبه ۱۲ مرداد

 

اعتصابهای کارگری و خواست ظالمانه خامنه ای از مردم

زینت میرهاشمی

 

در حالی که کارگران نیشکر هفت تپه روز شنبه چهل و هشتمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند، کارگران شرکت ساخت ماشینهای راهسازی هپکو، کارگران پالایشگاه آبادان و کارگران فازهای ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی در همین روز دست به اعتصاب زدند.

همزمان خامنه ای در برج و باروی ولایت و در محیط امن کاخ خود به منبر رفت و بدون انداختن گوشه چشمی به مشکلات کارگران هفت تپه که ۴۸ روز است بدون حقوق خیابانهای شوش را طی می کنند، با وقاحت آخوندی خود، همه تقصیرها را به گردن تحریمها و آمریکا انداخت و بی شرمانه از بار مسئولیت بحران معیشت و کار مردم شانه خالی کرد. در حالی که وضعیت امروز کارگران، دقیقا دستاورد خصولتی سازی، رانت خواری، خودمانی سازی و فساد سیستماتیک حکومتی است که خامنه ای در راس آن و در جایگاه ثروتمندترین فرد قرار دارد.

هزینه برای نگهداری عتبات، مقبره ها، سیر کردن شکم تروریستهای حشدالشعبی و حزب الله لبنان و ... ساختن پایگاههای تروریستی در سوریه و نگهداشتن بشار اسد دیکتاتور با هر قیمتی برای خامنه ای از خرج کردن برای مردم ایران مهم تر است. در حالی که کارگزاران رژِیم در ملاقاتهایشان با سران سوریه و عراق و حزب الله و ... حمایت تمام قد خود را اعلام می کنند اما در برابر مشکلات مردم به دروغ کمبود منابع مالی را مطرح می کنند.

خامنه ای روز آدینه گفت: «عده ‌ای از مردم در ماجرای شیوع کرونا به شدت آسیب دیدند و این را باید جبران کرد و این را باید مردم جبران کنند. ... نمی ‌توان همه بار را بر دوش دولت و نهادهای شبه‌ دولتی گذاشت.»
ولی فقیه مولتی میلیاردر که نه از ثروتهای خود و نه از کارتلهای زیر مجموعه خود برای کمک به مردم آسیب دیده از زلزله، سیل تا کرونا، هزینه نکرده با وقاحت از مردم تقاضای کمک می کند.

در حالی که مردم بین مرگ از گرسنگی و مرگ در اثر کرونا مجبور به انتخاب هستند، حرف خامنه ای، مبنی بر خالی کردن بار مسئولیت از دوش «دولت و نهادهای شبه دولتی» و یا حکومت، ادامه همان اقتصاد مقاومتی، تحمیل فقر و تنگدستی به مردم به نفع گرم نگاه داشتن تنور جنگهای نیابتی برای حفظ هلال شیعی است. حرف خامنه ای تاکیدی بر جدایی کامل مردم با حکومت است. باید گفت نهادهای شبه دولتی که خامنه ای نگران کاهش سرمایه های آنها است و نام آنها را مشخص نکرده است همان نهادهایی هستند که اقتصاد زیر زمینی و شبه دولتی و غیر شفاف را در دست دارند.

اما خامنه ای چرا این حرف را زد. مگر رژیم تا کنون حتا در دوره هایی که درآمد نفت بسیار بالا بود برای بهبود سطح معیشت مردم کاری انجام داده است. بیش از چهار دهه رژیم بر سر کار است، همیشه تحریم نبوده است. در کشوری با ثروتهای عظیم نفت و گاز، چرا بیمارستان، صنایع دارویی، تامین آب آَشامیدنی، برق، مدارس و بهداشت و بیمه و ... همچنان از مشکلات پایه ای مردم است. چرا کارگران و مزدبگیران ماهها مزد دریافت نمی کنند. چرا ایران از نظر بهداشت و سلامت و استانداردهای زندگی همچنان همردیف عقب افتاده ترین کشورها و پول آن بی ارزش ترین پولها است و چرا ابرفساد و این همه دزد، اختلاس گر و مافیای قاچاق در کشور تحت حاکمیت ولی فقیه وجود دارد؟

در حالی که شورش گرسنگان و تهیدستان را همه پیش بینی می کنند، حرف خامنه ای معنا پیدا می کند. او طوری حرف می زند که گویا مسئولیتی در این حکومت  ندارد و از موضع بالا امر می کند که مردم خودشان کمک کنند. چه کسی به چه کسی کمک کند؟ دزدها و اختلاس گرها، آقازاده ها، رانت خورها اگر اهل کمک بودند که دزدی نمی کردند. کارگران و معلمان و مزدبگیرانی که توانایی سیر کردن شکم بچه های خود را ندارند چگونه می توانند کمک کنند. حرف خامنه ای برآمد ترس و نگرانی او از فوران خشم مردم گرسنه ای است که ویرانی کاخ او را نوید می دهد. او تلاش می کند خود را بر فراز بحران و بی تقصیر جلوه دهد. در حالی که او در نوک پیکان خشم مردم است.

 

 

بازگشت به صفحه اول