فراسوی خبر ... شنبه ۲۹ اردیبهشت

 

مداخله خرابکارانه قاسم سلیمانی در روند سیاسی عراق

 

زینت میرهاشمی

 

برآمد انتخابات پارلمانی در عراق، با برتری یافتن ائتلاف سائرون در مقابل ائتلاف الفتح به ریاست هادل العامری که دست نشانده خامنه ای است، یک ضربه به رژیم ولایت فقیه وارد کرد. هادی العامری از سران بسیج به اصطلاح مردمی (حَشد الشعبی)، وابسته به سپاه پاسداران است. با توجه به این که اتئلاف سوم به ریاست نوری المالکی به نام ائتلاف قانون، آنهم ارتباط نزدیگی با رژیم ایران دارد، برتری یافتن گروه صدر اهمیت پیدا می کند.

این رویداد با توجه به شعارهای مردم بعد از پیروزی ائتلاف صدر، علیه دخالتهای رژیم ایران و تمایل مقتدا صدر برای قطع مداخله آشوبگرانه رژیم ایران در عراق و این که در ائتلاف سائرون نیروهای چپ، دمکرات و لیبرال مشارکت دارند، اهمیت قابل توجهی دارد.

اگر چه آینده این ائتلاف با توجه به نفش فاسم سلیمانی چندان روشن نیست و چه بسا این سرکرده سپاه تروریستی قدس بتواند با تطمیع و تهدید بخشی از جریانهای دیگر را متحد کند، اما در هر چشم اندازی فرضی نیروهای وابسته به رژیم ایران و به ویژه جریان حشد الشعبی که به طور مستقیم زیر نظر سپاه قدس فعالیت می کند، ضعیف تر خواهند شد. بر این منظر سرمایه های کلانی که رژیم ولایت فقیه از جیب مردم ایران برای نگاه داشتن عمق امنیت خود هزینه کرده به میزان زیادی بر باد خواهد رفت.

 

قاسم سلیمانی برای چه به عراق رفت و اصلا او آنجا چه کار می کند؟ سفر پاسدار قاسم سلیمانی به عراق بلافاصله بعد از انتخابات برای بسیج و متحد کردن نیروهای طرفدار جمهوری اسلامی و ایجاد ائتلافی که بتوانند پست نخست وزیری در دولت آینده را کسب کنند انجام شده است. این مداخله خرابکارانه نشان می دهد که امنیت رژیم ولایت فقیه بدون صدور ارتجاع و ترویسم تامین نمی شود. رویدادهای بین المللی در دوره پسا خروج آمریکا از برجام و زیر ضرب گرفته شدن دخالتهای رژیم در کشورهای عربی، حفظ نفوذ در عراق برای رژیم ایران اهمیت زیادی پیدا کرده است.

بر اساس خبر العربیه در روز پنجشنبه، بانک مرکزی عراق داد و ستد با «بانک البلاد اسلامی» و رئیس آن را ممنوع اعلام کرد. این بانک و رئیس آن به اتهام تامین مالی تروریسم همراه با رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی و یک سری افراد دیگر از طرف وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شده اند. بر اساس بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا در رابطه با چرایی این تحریمها بیان شده، میلیونها دلار از طرف سپاه پاسداران از طریق این بانک به حزب الله لبنان حواله شده است.

به سطح آمدن خبر کشف ۳۱ کارتن پر از دلار در مرز ایران و عراق، همزمان با انتخابات عراق، نشانه هایی از ضعیف شدن دستهای رژیم در عراق است.

مردم ایران در اشکال گوناگون و اخیرا مردم کازرون، نفرت خود را از سیاستهای مخرب رژیم در منطقه نشان داده اند. شعارهای دشمن ما همین جاست، غزه حمایت می شه ، کازرون خیانت می شه و یا سوریه را رها کن فکری به حال ما کن..... رویارویی مردم با سیاستهای خامنه ای و صرف هزینه های کلانی است که منجر به فقر و فلاکت اکثریت مردم شده است.

 
 

 

بازگشت به صفحه نخست