فراسوی خبر چهارشنبه ۲۱ مهر

 

در فراسوی بسته های خروج از رکود

زینت میرهاشمی

 

قائم مقام معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، مشکل اصلی اقتصاد را در حوزه تولید دانسته و «وضعیت کلی صنایع و واحدهای تولیدی در کشور» را غیر مطلوب عنوان کرد. این کارگزار دولت روحانی به گوشه ای از اقتصاد رانت خواری اشاره کرد. وی با اشاره به ناتوانی تولید داخلی، سخن پراکنیهای دیگر کارگزاران حکومتی مبنی بر افزایش واردات و بهبود وضعیت اقتصادی بعد از برجام و تحریمها را به چالش کشید.

این کارگزار رژیم در گفتگویی با خبرگزاری حکومتی ایلنا در روز سه شنبه 20 مهر از ایجاد «انبوهی از واحدهای تولیدی در کشور» خبر داد که «این واحدها بدون توجیه اقتصادی، تاسیس شدند و اکنون موفق نیستند.»

 

بر همگان روشن است که این واحدهای تولیدی در جابه جایی از بخش دولتی به خصوصی و یا از طریق رانت خواران با استفاده از وامهای کلان بانکی تاسیس شده که بعد از مدتی با اعلام ورشکستگی، سرمایه و دارایی شرکت را بالا می کشند.

شمار زیاد بدهکاران بانکی و گریز آنها از پرداخت مالیات و در نهایت فرار آنها از کشور بخشهایی از اقتصاد مقاومتی ولایت فقیه است. موانع پیش پای بدهکاران بانکی برای خروج از کشور با «تلاش کمیته ماده 76» هم برطرف شده است. خبر فوق را قائم مقام دبیر کمیته ماده 76 اعلام کرد. وی گفت: «فعالان اقتصادی به واسطه موضعهای مالیاتی، تامین اجتماعی و بانکی و مقررات مختلف ممنوع الخروج می شدند که بخشی از این مشکلات رفع شده است.» (منبع ایلنا 5 مهر)

او بر بی خاصیتی طرحهای دولت کلیددار مبنی بر «بسته های خروج از رکود» اقتصادی که در سه مرحله ارائه شد تاکید می کند بدون آن که به سودبرندگان این طرحها اشاره ای کند.

بسته های اقتصادی دولت روحانی: وام 25 میلیونی خود رو، وام 10 میلیونی خرید کالای ایرانی با کارت اعتباری و کارتهای اعتباری 10 و 30 و 50 میلیونی برای تشویق مصرف کنندگان برای خرید کالاهای داخلی بود. این بسته ها که با هدف خاصی ارائه شد هیچ نقشی بر زندگی مردم و تولید داخلی کشور نداشته است. نکته ای که معاون امور اقتصادی دولت روحانی هم بر آن تاکید می کند.

تعطیلی بزرگترین واحد صعتی شهرستان ارنا و بیکار شدن 500 کارگر این واحد تولیدی، وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی زیر چتر اقتصاد مقاومتی را نشان می دهد.

کارخانه فرو آلیاژ یکی از واحدهای تولیدی استان لرستان محسوب می شود که به علت عدم توانایی رقابت با کالاهای وارداتی چینی، تعطیل شده و کارکنان آن بیکار شده اند.

 

 
 

 

بازگشت به صفحه نخست