فراسوی خبر ....پنجشنبه ۱۹ مرداد

 

ردیف شدن جلادان و سرکوبگران در کابینه  

زینت میرهاشمی

 

کابینه گزینشی روحانی که روز چهارشنبه ۱۴ مرداد به مجلس ارتجاع ارائه شد، سیمای برخی از سیاستهای راهبردی رژِیم در چهار سال آینده را نشان می دهد. گزینش افراد مورد نظر ولی فقیه که سابقه پاسداری و یا جلادی دارند، آمادگی برای سرکوب «فتنه» های احتمالی را نشان می دهد. بخش دیگر کابینه پیشنهادی از برجامیها برای ادامه «نرمش قهرمانه» و جلوگیری از تحریمهای احتمالی است.

رایزنی روحانی با ولی فقیه برای انتخاب وزرا حتا مورد اعتراض عده ای از خودیها قرار گرفت. طیفی که مورد نظر ولی فقیه نیستند، خواستار سهم بودند و حمایت شان از روحانی را به رُخ او می کشیدند که البته ناکام ماندند.

چینش کابینه پیشنهادی روحانی در یک تعادل قوای باندی و زیر نظر مستقیم خامنه ای شکل گرفته است. نبودن هیچ زنی در کابینه و یا نماینده ای از اقلیتهای دینی، دهنی کجی آشکار روحانی است. معرفی سه زن به عنوان معاون و دستیار، نمایی از درجه دوم بودن زن در نظام ارتجاعی و مردسالار حاکم است و زنان منصوب شده تنها تحیکم کننده نظم موجود مردسالار هستند.

 

حذف مصطفی پور محمدی، جلاد شناخته شده در اثر گسترده شدن خواست جنبش دادخواهی بر محاکمه عاملان قتل عام تابستان ۶۷ به رژیم تحمیل شد. اما روحانی جای قاتلی را با قاتل دیگر عوض کرد.

وزیر پیشنهادی روحانی برای بیدادگستری، یا به عبارتی وزیر پیشنهادی رئیس قوه قضائیه رژیم برای این سمت، پاسدار علیرضا آوایی است که یکی مسئولان قتل عام سال ۱۳۶۷ در استان خوزستان است و همراه با ۲۸ کارگزار رژیم در سال ۱۳۹۰ در لیست تحریمهای اتحادیه اروپا به خاطر «نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی» قرار گرفت.

محمد جواد آذری جهرمی برای وزارت ارتباطات و فناوری، خدمتگزار وزارت اطلاعات در دوره احمدی نژاد و یکی از سرکوبگران مردم در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، بوده است. امیر حاتمی به عنوان وزیر دفاع، از بسیجیهای به نام و معروف در فرماندهی سرکوب عملیات فروغ جاویدان بوده است.

سابقه اطلاعاتی و بازجو بودن علی ربیعی هم بر همگان روشن است.

حرف پاسدار حسین ساجدی نیا فرمانده پیشین پلیس تهران در رابطه با جنبشهای اجتماعی و مردمی، گوشه ای از دغدغه های ولی فقیه و پایوران رژیم در معرفی کابینه را نشان می دهد. او در روز چهارشنبه ۱۸ مرداد گفت: «تنها در سال گذشته بیش از ۱۶۰۰ تجمع در شهر تهران شکل گرفت که همکاران ما با حضور در محل و با صحبت با تجمع کنندگان سعی در آرام کردن آنها و کنترل اوضاع داشتند.» (تسنیم) 

 

 
 

 

بازگشت به صفحه نخست