فراسوی خبر ... آدینه 14 آذر

پوزه بند رییس سپاه برای جواد ظریف

منصور امان

زمان کوتاهی بعد از اعلام حمایت رهبر جمهوری اسلامی از مُذاکره کنندگان هسته ای، سرکرده بازوی مُسلح وی، مُشاجره ای علنی را با مُذاکره کننده ارشد حُکومت در مُذاکرات علنی به راه انداخته است.

آقای مُحمدعلی جعفری، سرکرده سپاه پاسداران، وزیر خارجه باند رقیب را مُتهم کرد که به "اشتباه مُحاسباتی" دُچار گردیده و به او پرخاش کرد "دستاوردهای انقلاب اسلامی و خون هزاران شهید را همانگونه که هست و واقعیت دارد برداشت نماید".

بهانه حمله آقای جعفری به آقای ظریف، سُخنان او در یک همایش دولتی بود. وزیر خارجه مُلاها در آنجا گفته بود که به دلیل مُذاکرات، جمهوری اسلامی "امن تر" و خطر جنگ از آن دور شده است. وی به این وسیله در برابر دُکان سپاه پاسداران که مایل است تعریف و تفسیر از "امنیت نظام" و هُویت و درجه تهدیدات مُتوجه آن را به گونه انحصاری در ویترین داشته باشد، بساط "دولت اعتدال" را پهن کرده و جنس مُشابه می فروشد.

برآشُفتگی آقای جعفری از این نُقطه سرچشمه می گیرد. او و همگنانش در اُرگان نظامی و امنیتی سپاه پاسداران، زیر پوشش حفاظت از "نظام" در برابر دُشمنانی که خود آنان تعیین می کنند چه کسانی هستند و تا چه اندازه باید آنها را خطرناک به حساب آورد، راه خویش را به سوی بالاترین رده های هیرارشی قُدرت باز کرده اند. ناگفته پیداست که موقعیت مزبور چگونه به فرشته های نگهبان "نظام" امکان داده است تا در برابر ارایه خدمات حیاتی خود، بیشترین دستمُزد را مُطالبه و دریافت کنند.

گفته های آقای ظریف نه فقط زنگ خطر پیدا شدن یک رقیب تجاری را در گوش پاسدار جعفری به صدا درآورده، بلکه هُشداری پیرامون خالی کردن زیر پای سپاه پاسداران و رزرو نقش مُتواضعانه تری برای او و همقطارانش زیر "خیمه نظام" نیز انگاشته می شود.

با این حال نهیب سرکرده سپاه پاسداران از سطح هُشدار و کشیدن گوش دولت جناح میانه فراتر نخواهد رفت، زیرا او آسوده خاطر است که آقای خامنه ای از به هم خوردن مُعادله چیده شده و ضعیف شدن پایه های نظامی و امنیتی استبداد مُطلقه خود بیش از همدستانش زیان خواهد دید.

از این زاویه، بی توجُهی ظاهری آقای جعفری به حمایت لفظی "رهبر" از مُذاکره کنندگان هسته ای، دُرُست در چارچوب منافع و نیازهای وی قرار دارد.    

 

 

بازگشت به صفحه نخست