فراسوی خبر... ۱۲ اردیبهشت

روز کارگر در سایه اتحاد و همبستگی کارگران

لیلا جدیدی

"تاریخ جوامع تاکنون تاریخ مبارزه طبقاتی بوده‌ است و در دنیای حاضر دو طبقه، بورژوازی و پرولتاریا وجود دارند که کشاکش این دو، تاریخ را رقم خواهد زد."

اول ماه مه، روز جهانی کارگران، در شرایطی برگزار شد که بحرانهای سیاسی، اقتصادی سیستم سرمایه داری و امپریالیستی حقوق کارگران و زحمتکشان جهان را زیر ضربه برده است. اگرچه مبارزات کارگران جهان تاکنون دستاوردهای بزرگی داشته، در کشور ما و تحت حکومت استبدادی، کارگر ستیز، فاسد و سرمایه داری انگلی رژیم ولایت فقیه، وضعیت کارگران ایرانی بسیار وخیم تر گشته و با این حال، اعتراضات و مقاومت کارگری نیز همواره در حال گسترش بوده است.

متلاشی کردن پیکره تولید ایران و عدم رشد و پویندگی آن، توزیع نابرابر ثروت و سر ریز کردن آن به جیب وابستگان تارعنکبوتی قدرت تحت هدایت ولی فقیه و از سوی دیگر، فساد بی حد در نظام جمهوری اسلامی روز به روز کارگران را به فقر و بیکاری و بی خانمانی کشانده است. در این میان حتی قشرهای میانه و متخصصان شاهد سقوط سطح زندگی و معیشت خود بوده اند. هر گونه اعتراض به این شرایط سرکوب شده و رهبران کارگری دستگیر و برای سالهای طولانی به زندان افکنده شده اند و این است ستیز بی امان بین کارگر و رژیم کارگر ستیز.

امسال نیز مانند هر سال، رژیمی که از هرگونه تشکل مستقل جلوگیری می کند، از برگزاری این جشن کارگری جهانی نیز جلوگیری کرده و در مقابل، دسته های فرمایشی و تحت کنترل دولت (شوراهای کارگری اسلامی، انجمنهای صنفی و خانه کارگر)، را به راه می اندازد. با این حال، کارگران هر طور که بوده، همبستگی کارگری خود را در اعتراضات، راهپیماییها، بیانیه ها، قطعنامه ها و غیره ابراز داشته اند.

برای نمونه، سه روز پیش از روز کارگر، جمعی از کارگران و خانواده های کارگری، فعالین کارگری، اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و جمعی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در یک راهپیمایی باشکوه به استقبال این روز رفتند.

همچنین به مناسبت روز کارگر، اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان وسروآباد، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای کارگران نقاش استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر و کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران، به طور مشترک بیانیه ای انتشار دادند.  

همزمان، چند تشکل دیگر، شامل سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری نیز بیانیه مشترکی صادر کردند.

از دیگر حرکات متحدانه و مستقل کارگران، تشکیل "شورای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر – ایران" است. این ظرف کارگری در بخشی از بیانیه خود نوشته است: "تاریخ مبارزات طبقه کارگر نشان می دهد که کارگران در هر رده و دسته و محل کاری که هستند نه تنها در یک روز خاص، بلکه همیشه و هر روزه و فقط در اتحاد و همبستگی و سازمانیابی مستقل از دولتهای سرمایه داری و مستقل از کارفرمایان قادر خواهند بود بر جناحها و گروه های مختلف سرمایه داری پیروز شده و به مطالبات و خواستهای طبقاتی خود دست یابند."

 

 

بازگشت به صفحه نخست