فراسوی خبر سه شنبه 7 بهمن

 

کارخانه قند قربانی باندهای مافیای شکر

زینت میرهاشمی

 

تعطیلی قدیمی ترین کارخانه قند ایران در کنار اقدامات مافیای واردات شکر، نشان دهنده چشم انداز تیره برای صنعت و تولید است. کارخانه قند ورامین که در سال 1313 تاسیس شده، بر اساس گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، که به دلیل قدمت تاریخی و معماری آن در «فهرست آثار ملی ایران» به ثبت رسیده، تعطیل شده است.

یکی از دلایل تعطیلی این کارخانه قدیمی، «کمبود مواد اولیه تولید» یعنی «شکر خام» است. نداشتن شکر خام هم به دلیل سختگیریهایی است که در واردات شکر خام می شود.

در مورد واردات شکر بین باندهای وابسته به حکومت اختلاف وجود دارد. بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی؛ «سال گذشته بیش از دو برابر نیاز شکر وارد شده است.». اتاق بازرگانی در گزارش خود نسبت به افزایش واردات شکر در اول بهمن 93 اعلام کرد که «بخشی از بدنه دولت معتقد به ممنوعیت واردات در پی اشباع بازار است و بخشی دیگر همچنان در حال صدور مجور برای ادامه روند واردات است.».

در رویدادی دیگر، رئیس ستاد مبارزه با قاجاق کالا و ارز، روز 2 بهمن ارزش کالای قاچاق شده به ایران در سال 92 را بین 20 تا 25 میلیارد دلار برآورد کرد. بر اساس گزارش خبرگزاری حکومتی فارس ارزش کالاهای وارداتی غیر رسمی برابر نیمی از واردات کالاهای رسمی است. در اقتصاد مافیایی و با وجود حکومت فاسد، سود هنگفت ناشی از قاچاق به جیب «برادران قاچاقچی» (سپاه و بسیج) و نزدیکان به بیت ولی فقیه سرازیر می شود. پس طبیعی است که بزرگترین کارخانه قند ایران قربانی منافع این باندهای مافیایی شود.

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست