فراسوی خبر... شنبه ۵ تیر

مدال رتبه اول مرگ در جاده بر سینه جمهوری اسلامی

لیلا جدیدی

تصادف ۲ - و بنابر گزارشاتی - ۳ اتوبوس ارتشی رژیم حامل سربازانی که از کرمان به اهواز می رفتند و مرگ ۱۹ نفر از آنان، نمی بایست باعث "شگفتی"، واکنشی که برخی از کارگزاران جمهوری اسلامی نشان می دهند، شود. سالهاست که جاده های ایران بستر مرگ شهروندان است. در واقع، بنا به گزارش سازمان ملل، بانک جهانی و برخی از کارشناسان ایرانی، تصادفات و مرگ در اثر آن یک بحران بزرگ در ایران است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) و یونیسف نیز ایران را دارای بالاترین تعداد مرگ در اثر تصادف می دانند.

همچنین، آمارهای نهادهای جهانی حاکی از آن است که ایران اگر چه یک درصد جمعیت جهان را دارد، اما سهم جهانی آن از سوانح رانندگی، دو درصد است.

در حالیکه دست اندرکاران حکومتی همواره تلاش کرده اند بار سنگین سوانح رانندگی را به گردن مردم و رانندگان بیندازند، در پاسخ به علت این تصادف که راننده و اتوبوس آن متعلق به ارتش است، لکنت زبان گرفته اند. تنها اظهارنظر در این رابطه متعلق به معاون تربیت و آموزش نیروی زمینی است که می گوید سربازان "به دیدار معبودشان شتافتند".

اگرچه بخشی از علل تصادفات عدم رعایت قوانین توسط رانندگان است اما علت اصلی مرگ در سوانح رانندگی، بی کیفیتی جاده ها و مهندسی ترافیک در شهرها، عدم گنجایش جاده ها در شهرها و اتوبان برای تعداد ماشینها و غیره است. بررسیها نشان داده اند که دو هزار نقطه خطرناک و نا امن در جاده های کشور وجود دارد.

از سوی دیگر، نبود سرویس اورژانس کافی و رسیدگی به افراد مجروح نیز در آمار بالای مرگ سانحه دیدگان نقش داشته است. در آخرین نمونه، نماینده شیراز در مجلس ارتجاع از عدم رسیدگی به سربازان مجروح و موکول کردن جراحیها و اقدامات فوری به بعد لب به شکایت گشوده است.

جمهوری اسلامی به جای ایجاد، نگهداری و بازسازی زیرساختهای کشور از جمله جاده ها، راه آهن و غیره و سرمایه گذاری در این زمینه، ثروت مردم را خرج هوسها و آرزوهای خود  همچون سلاح اتمی، موشک و کشتار در سوریه و غیره کرده است. از سوی دیگر، در شهرهای بزرگ مانند تهران برای نمایش و نیز ایجاد اسباب راحتی و تفریح نو کیسه ها، بزرگراه و میانبر و پاساژهای پر زرق و برق بر پا کرده است.

خسارات جانی، اقتصادی، روحی و روانی تصادف و مرگ در جاده ها را مردم ایران می پردازند.

 

 

بازگشت به صفحه نخست