فراسوی خبر... دوشنبه ۲ مرداد

مجازات بزهکاران پابرهنه مواد مخدر، گم کردن رد قاچاقچیان تفنگدار

لیلا جدیدی

جمهوری اسلامی به تازگی و پس از بیش از یکسال مشاجره درونی در باره جنایتی که مورد انتقاد و شماتت مدافعان حقوق بشر و نهادهای حقوق بشری بین‌ المللی با اعدام فله ای "محکومان قاچاق مواد مخدر" قرار گرفته، "کلیات" طرح تخفیف مجازات را تصویب کرده است. همزمان، برای رد گم کنی و مطرح نشدن موضوع قاچاقچیان اصلی، یعنی سپاه پاسداران و بازوی برون مرزی آن سپاه قدس که شبکه های گسترده قاچاق مواد مخدر در سراسر جهان را با اهداف تروریستی و تجاری هدایت می کنند، بر سر جزییات و اجرای آن همچنان به چانه زنی ادامه می دهد.

محمود صادقی، یک نماینده مجلس ارتجاع، ادعا می کند که " کارشکنی" در این امر به خاطر تبصره ای که آنرا عطف به ماسبق شدن می کند است. طبق آمارهای حکومتی در حال حاضر پنج هزار نفر در صف اعدام قرار دارند. با وضعیت جدید، برای قاچاق بیش از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر سنتی و دو کیلوگرم مواد مخدر صنعتی، مجازات اعدام در نظر گرفته شده. این درحالی ست که در قانون فعلی، قاچاق بیش از سی گرم مواد مخدر صنعتی مجازات اعدام را به دنبال دارد.

برای اینکه بدانیم اکثریت کسانی که در طول عمر این رژیم به جرم مواد مخدر اعدام شده اند از میان چه کسانی بوده اند، تنها استناد به گفته یک عضو هیات رییسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارتجاع کافی است. جلیل رحیمی جهان آبادی می گوید که بارها تلاش کرده است آماری از زندانیانی بگیرد که در حال حاضر آماده اعدام بوده و یا زیر حکم اعدام هستند و یا اینکه چند درصد آنها قاچاقچی عمده به شمار می روند، اما آمار را ارایه نکردند: "چرا؟ چون خودشان هم می‌ دانند اینهایی که اعدام می‌ شوند، شاید فقط یک درصد ناچیزی از اینها قاچاقچی بزرگ باشند و عمده اینها افراد بیچاره هستند."

وی افزوده: "حتی قضات دادگستری بارها دیده ‌اند زنان یا فرزندانی که برای خداحافظی از پدر و یا همسرشان که به جرم مواد مخدر اعدام می ‌شوند به زندان آمده ‌اند، حتی کفش پای اینها نبوده است."

این درحالی ست که نقش ارگانهای حکومتی در این تجارت پر سود آنقدر وسیع و گسترده است که غیر قابل انکار می باشد. اما رژیم برای تحریف افکار عمومی ایران و جهان تاکنون اقدام به اعدام هزاران نفر از خرده قاچاقچیان که قربانیان این شبکه ها هستند، نموده است.

سپاه پاسداران در ایران از همان آغاز جنگ ایران و عراق برای تامین مخارج نظامی به قاچاق مواد مخدر مشغول گردید. در کردستان از پخش ارزان مواد مخدر به عنوان ابزاری علیه جوانان استفاده کرد و پس از شکست در جنگ و باز شدن پای سپاه پاسداران به اقتصاد و بازار، در ابعاد بزرگتری به تجارت مرگ ادامه داد.

در بررسیهای انجام شده مشخص شده است که محموله های مواد مخدر از مرزهای هوایی ایران و از طریق سوریه و مالزی به کشور اندونزی وارد می شوند. علاوه بر آن، سپاه پاسداران با اعزام زائران به اماکن مذهبی در سوریه، لبنان، ترکیه و عراق به عنوان پوششی برای قاچاق مواد مخدر استفاده می کند. کنترل کامل "فرودگاه امام" در تهران توسط سپاه پاسداران، علت تسهیل و تکثیر قاچاق هوایی مواد مخدر را روشن می سازد.

رژیم با کنترل تجارت مواد مخدر در جهان سالانه میلیاردها دلار نصیب خود می کند. در واقع، تولید و توزیع مواد مخدر به عنوان یک تجارت پرسود برای قاچاقچیان عمده آزاد است و در عین حال از آن به عنوان یک وسیله سرکوب استفاده می کند. اجساد اعدام شدگان پابرهنه، این تجارت را پوشش می دهد. 

 

 

بازگشت به صفحه نخست