چالشهای معلمان (فروردین ۱۴۰۳)

فرنگیس بایقره

 

نزدیک به ۹۳۰  هزار دانش‌آموز از تحصیل باز مانده ‌اند

مرکز آمار جمهوری اسلامی اعلام کرده که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ نزدیک به ۹۳۰  هزار دانش‌آموز از تحصیل باز مانده ‌اند.‌ در مقایسه با آمار مشابه در سال گذشته، دو درصد و در مقایسه با آمار سال تحصیلی ۱۳۹۴-۱۳۹۵ ، ۲۶ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش که روز سه شنبه ۷ فروردین پوشش رسانه ای داشت، سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد بازماندگان از تحصیل را دارد و خراسان رضوی، خوزستان و آذربایجان غربی به ترتیب در رتبه‌ های بعدی جای دارند.

مقایسه آمار نرخ ترک تحصیل با آمار مشابه سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ نشان می ‌دهد که در مقطع ابتدایی، نرخ ترک تحصیل از ./۹۵درصد به ۱/۲ درصد و در مقطع اول متوسطه از ۴/۳۶ به ۵/۴۷ افزایش یافته است. ‌

افزایش ترک یا بازماندگی از تحصیل در ایران از معضلات اجتماعی نگران ‌کننده است و کارشناسان دلایلی نظیر فقر، نبود امکانات، دوری فاصله و جلوگیری والدین را مهمترین دلایل این آمار می‌ دانند.

 

محکومیت کریم بستانچی به حبس و جزای نقدی

کریم بستانچی خضرآباد، فعال صنفی معلمان در دو پرونده مجزا توسط دادگاههای رژیم در ارومیه به سه ماه حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی و مجازات تکمیلی محکوم شد.

بر اساس حکمی که روز چهارشنبه ۸ فرودین توسط شعبه ۱۱۰ دادگاه کیفری‌ ارومیه صادر شد، آقای بستانچی از بابت اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی» به پرداخت پانزده میلیون تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت و ضبط تلفن همراه متعلق به وی به نفع دولت محکوم شد. افزون بر این آقای بستانچی در بخش دیگری از پرونده خود از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام به نفع گروههای معاند» به تحمل سه ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شد.

این فعال صنفی پیشتر توسط هیات بدوی تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی به بازنشستگی اجباری با تقلیل یک گروه محکوم شده بود.

کریم بستانچی خضرآباد، ۲۷ سال سابقه کار در وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد.

 

محمود بهشتی لنگرودی به پرداخت جزای نقدی محکوم شد

محمود بهشتی لنگرودی، فعال صنفی معلمان توسط یک دادگاه در لنگرود به پرداخت جزای نقدی محکوم شد. آقای بهشتی لنگرودی با انتشار مطلبی در این رابطه اعلام کرد: در کمتر از یک ماه بعد از مختومه شدن آخرین پرونده، پروندهِ جدیدی با شکایت اطلاعات سپاه و با دو اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به استناد پستهای اینستاگرامی تشکیل گردید و پس از صدور کیفرخواست به شعبه ۱۰۱ دادگاه انقلاب لنگرود ارجاع داده شد. در نهایت امروز حکم جریمه نقدی به مبلغ ۲ میلیون تومان رسما به من ابلاغ شد و از امروز به مدت ۲۰ روز فرصت خواهم داشت تا از دو گزینه تسلیم به رای و یا تقاضای تجدید نظر یکی را انتخاب نمایم.

محمود بهشتی لنگرودی در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ در جریان برگزاری تجمعی در حمایت از عزیز قاسم زاده در رودسر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و همان روز آزاد شده بود.

آقای لنگرودی در فروردین ماه ۱۴۰۲ از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری و مقامات به دفاع از خود پرداخته و از اتهامات انتسابی تبرئه شد.

 

محمد صادقی جهت تحمل حبس راهی زندان اراک شد

روز سه شنبه ۱۳ فروردین، محمد صادقی، معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان پس از مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی اراک بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان این شهر منتقل شد. پس ساعاتی حضور در زندان، به این زندانی اطلاع داده شد که اجرای حکم وی به تعویق افتاده و او می تواند زندان را ترک بکند.

این معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان در روز شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در اراک بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه پلیس امنیت به زندان اراک منتقل شد. وی در نهایت پس از مدتی بازداشت با تودیع وثیقه از این زندان آزاد شد.

در اسفندماه سال گذشته، حکم سه سال و هفت ماه حبس آقای صادقی توسط شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی به ریاست قاضی محسن عدالت به یک سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

 

سکینه ملکی، فعال صنفی معلمان از آموزش و پرورش اخراج شد

سکینه ملکی، دبیر آموزش و پرورش و فعال صنفی معلمان در استان گیلان، به دلایلی همچون شرکت در اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ و پیوستن به تحصن معلمان، توسط شعبه یکم هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان این استان به اخراج از وزارت آموزش و پرورش محکوم شد. بر اساس اسناد منتشر شده توسط این شورا، خانم ملکی به دلایلی همچون شرکت در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، مشارکت در تحصن معلمان در وهله زمانی مذکور، اظهار نظر در جلسه اولیا و مربیان در خصوص عملکرد مدیر مدرسه در قبال ورود نیروهای امنیتی به محیط آموزشی در جریان اعتراضات سراسری، شعارنویسی، ارسال گزارش به رسانه های خارج از کشور، ارتباط با گروههای مخالف نظام، انتشار محتواهایی در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در فضای مجازی، عضویت در گروهها و کانالهای مجازی مخالف حکومت، کشف حجاب، توهین به بنیانگذار و همچنین رهبر جمهوری اسلامی، به اخراج از وزارت آموزش و پرورش محکوم شده است.

خانم سکینه ملکی، متولد ۱۳۵۳، فرزند محمدعلی، متاهل و دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس است، او سابقه ۲۸ سال خدمت در وزارت آموزش و پرورش را دارد.

 

تشکیل پرونده برای روح الله مردانی، در هیات تخلفات اداری

روح الله مردانی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان به دلیل حمایت از اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱ و فعالیت اعتراضی در فضای مجازی، با تشکیل پرونده علیه خود در هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش استان البرز مواجه شد.

براساس ابلاغیه ای که توسط هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش استان البرز صادر و به این شهروند ابلاغ شده است، وی در خصوص «شرکت در تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی یا تحریک بر برپایی تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی و اعمال فشارهای گروهی برای تحصیل مقاصد غیرقانونی» با تشکیل پرونده علیه خود مواجه شده است.

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، ایلنا، کانال صنفی معلمان ایران)

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۶ - شنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰ آوریل ۲۰۲۴

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول