دانشگاه در ماهی که گذشت (فروردین ۱۴۰۳)

کامران عالمی نژاد

 

پیام تبریک نوروزی تشکل دانشجویان پیشرو

تبریک به همه شما دانشجویان پیشرو که در یک سال گذشته همراه با ما، اعتراض خود را به هر شکل ممکن نشان دادید و برای حکومت کثافت اسلامی روشن کردید که: «دانشگاه گورستان اسلام سیاسی خواهد بود!»

تبریک به شما زنان ترقی‌خواه که قدرتمندانه سنگر حجاب را فتح کردید، شما رنگین‌ کمانیهایی که وجودتان نفی این حکومت کثیف است، شما مردان مبارزی که پا به پای زنان و رنگین ‌کمانیها همراه بوده و هستید.

تبریک به شما کارگران، بازنشستگان، معلمان و پرستاران که راه خیابان را برای حق‌ خواهی برگزیده ‌اید.

تبریک به همه شما انسانهای آزاده‌ ای که در این راه در زندان هستید، تحت حکم هستید، تبریک می گوییم به شما همکلاسیهایی که تعلیق، اخراج و یا تبعید شدید؛ به یاد همه شما هستیم و راهتان را ادامه می ‌دهیم.

تبریک به همه شما خانواده ‌های دادخواهی که وزن سنگین نبود عزیزانتان را به دوش کشیدید و پای آرمان رهایی و دادخواهی بدون بخشش و بدون فراموشی، محکم ماندید و شعار « همه باهم هستیم» سر دادید.

تبریک به تمام شما فعالین سیاسی و فعالین جنبشهای اعتراضی؛ شمایی که در تمام روزها و ساعتهای مبارزه یک سال گذشته، آسایش خود را صرف بهبود زندگی همنوعانمان کردید.

تبریک می‌گوییم به همه شما فعالین سیاسی، اعضای احزاب، سازمانها، تشکلها و نهادهای مبارزه علیه جمهوری اسلامی.

تبریک به شما خبرنگارانی که سعی کردید بازتاب صدای حق ‌خواهی مردم کل کشور علیه دیکتاتوری جمهوری اسلامی و البته بازماندگان دیکتاتور سابق باشید.

ما یک سال مبارزه تنگاتنگ دیگر را در جریان انقلاب «زن زندگی آزادی» علیه جمهوری اسلامی را پشت سر گذاشتیم؛ سال پیش رو را سال «سراسری شدن تشکلهای موجود و ایجاد شوراها و شبکه ‌های اعتراضی سراسری مردمی» می ‌دانیم و برای تحقق آن، تلاش خواهیم کرد.

 

پیام سال نو دو دانشجوی نخبه محبوس در زندان اوین


در این پیام کوتاه نوروزی آمده است: هیچ زمستانی را گریزی از بهار نبوده است، همان طور که هیچ دیکتاتوری را از سرنگونی.
‏این زیباترین قانون طبیعت بر همه ما مبارک باد.

امیرحسین مرادی و علی یونسی/ نوروز ۱۴۰۳، زندان اوين


حضور فعالان  و مبارزان دانشجو کردستان بر مزار ژینا مهسا امینی

روز سه شنبه ۷ فروردین، دانشجویان فعال و مبارز دانشگاههای کردستان، بر مزار ژینا ـ مهسا حاضر شدند و یاد وی را گرامی داشتند.

 

تایید کور شدن «حدود ۱۲۰ معترض» در ایران توسط دانشگاه برکلی

مرکز حقوق بشر دانشگاه برکلی برای اولین‌ بار تأیید کرده است که حدود «۱۲۰ معترض» در ایران با شلیک تفنگهای ساچمه ‌ای، پینت‌ بال و حتی گاز اشک ‌آور نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، بینایی خود را از دست داده ‌اند.
محققان این مرکز روز آدینه سوم فروردین، اعلام کردند که بسیاری از قربانیان این حملات را دانش‌ آموزان تشکیل می‌ دادند و اکثر کسانی که در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» دچار آسیب چشمی شده ‌اند، زیر ۳۰ سال سن داشتند.
در این گزارش آمده است که یکی از قربانیان یک دختر پنج ساله بوده که از روی بالکن منزل تظاهرات خیابان را تماشا می ‌کرده است.
الکسا کونیگ، یکی از مدیران مرکز حقوق بشر دانشگاه برکلی، گفت که داده ‌های ارائه ‌شده در این گزارش در نهایت می ‌تواند به عنوان مدرکی در پیگرد قانونی رهبران جمهوری اسلامی و عوامل آنها در نهادهای حقوقی بین ‌المللی استفاده شود.
او یافته‌های تیم تحقیقاتی تحت مدیریتش را به صورت ویدئویی در میزگردی با سارا حسین، وکیل بنگلادشی که ریاست هیات بین‌المللی حقیقت ‌یاب مستقل در مورد جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد، ارائه کرد.
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل در زمینهٔ اعتراضات سال گذشتهٔ ایران روز آدینه ۱۸ اسفند، در گزارشی جمهوری اسلامی را مسئول «خشونت فیزیکی» منجر به جان باختن مهسا امینی معرفی کرد و اقدامات حکومت علیه زنان در ایران را مصداق «جنایت علیه بشریت» دانست.
این کمیته به صراحت تأکید کرد که بسیاری از موارد جدی نقض حقوق بشر «به ‌ویژه جرایم قتل، حبس، شکنجه، تجاوز و سایر اشکال خشونت جنسی، آزار و تعقیب، ناپدیدسازیهای قهری و سایر اعمال غیرانسانی مصداق جنایت علیه بشریت است».

 

خودکشی و مرگ ساجده صمدی اینترن پزشکی

ساجده صمدی اینترن ورودی بهمن ۹۶ دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، روز شنبه ۱۱ فروردین به زندگی خود پایان داد.

متاسفانه طی مدت اخیر خودکشی پزشکان به دلیل شرایط سختی که حکومت جمهوری اسلامی به کادر درمان تحمیل کرده، افزایش چشمگیر داشته است!

 

بازداشت سمانه اصغری و جواد محمدی ‌فر

منابع خبری گزارش دادند که سمانه اصغری، دانشجوی دانشگاه خوارزمی، و جواد محمدی فر، شهروند معترض در ارومیه، برای گذران دوران محکومیت خود بازداشت شدند و به زندان انتقال یافتند.

اسماعیل نظری، همسر خانم اصغری، فعال حقوق کودکان و دانشجوی دانشگاه خوارزمی، روز چهارشنبه ۱۵ فروردین، اعلام کرد که او بازداشت شده است.

سمانه اصغری، دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی، نخستین بار در مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، بازداشت و در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ۱۸ سال و سه ماه حبس محکوم شد. او در اردیبهشت ۱۴۰۲ با عنوان «عفو» آزاد شد.

این دانشجو و فعال مدنی، شهریور ۱۴۰۲ دوباره به دست مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی در خانه ‌اش در تهران بازداشت و پس از ۲۰ روز به قید وثیقه از زندان قرچک ورامین آزاد شد. شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی در آذر سال گذشته این فعال حقوق کودکان را به یک سال حبس محکوم کرد و این رأی در دادگاه تجدیدنظر نیز تأیید شد.

 

انتقال هستی امیری و ضیا نبوی به زندان اوین

هستی امیری و ضیا نبوی، از دانشجویان و فعالان دانشجویی علامه طباطبائی و از مخالفان جمهوری اسلامی پس از مراجعه به دادسرای اوین بازداشت شدند.

این دو فعال دانشجویی که روز شنبه ۱۸ فروردین به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین مراجعه کرده بودند، جهت تحمل دوران محکومیت یک ساله خود به اوین منتقل شدند.

این حکم به اتهام تبلیغ علیه نظام برای هستی امیری و ضیا نبوی صادر و در شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.

ضیا نبوی که از فعالان دانشجویی سرشناس است و پیشتر ۸ سال زندان را تحمل کرده، به دلیل حضور در تجمع اسفندماه ۱۴۰۱ دانشجویان دانشگاه علامه در «اعتراض به مسمومیتهای سریالی»، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محکوم شده بود.

 

حکم محرومیت از تحصیل برای سردبیر نشریه دانشجویی «ژینا»

روز سه شنبه ۲۱ فروردین، زهرا جعفری، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ‌ریزی رفاه اجتماعی و سردبیر نشریه‌ دانشجویی «ژینا»، از سوی کمیته‌ تجدیدنظر انضباطی دانشگاه تهران، به «دو نیم‌سال» محرومیت از تحصیل محکوم شد. خانم جعفری که در زمان صدور این حکم، در مراحل پایانی دفاع از پایان نامه‌ خود بوده، با اتهاماتی انتسابی مانند «هتک حرمت، تهمت، افترا، نشر اکاذیب ‌و توهین به شعائر ‌و مقدسات اسلامی» روبرو شده است. اجرای این حکم از نیم ‌سال اول ۱۴۰۲_۱۴۰۳ شروع و تا پایان نیم‌سال دوم ادامه خواهد داشت.

نشریه‌ دانشجویی «ژینا»، دارای مجوز رسمی از کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه تهران است و حکم «محرومیت از تحصیل» برای زهرا جعفری، تنها به دلیل مسئولیت سردبیری این نشریه‌ دانشجویی است.

 

واکنش دانشکده الزهرای به کلیپ جشن فارغ‌ التحصیلی

به دنبال انتشار ویدیو کلیپی از دانشجویان دختر دانشگاه الزهرای بوشهر که فارغ‌التحصیلی خود را با موسیقی محلی و رقص جشن گرفتند، روز دوشنبه ۲۰ فروردین، زهرا حاجیانی، رئیس این دانشگاه تهدید به تعقیب قضایی دانشجویان کرد و با «غیرقانونی» خواندن این شادی فارغ ‌التحصیلی گفت: دانشگاه متبوع او «پیگیری قضایی» این رخداد را «تا حصول نتیجه ادامه خواهد داد».

این ویدیو کلیپ که با استقبال گسترده‌ ای بین کاربران شبکه ‌های اجتماعی مواجه شد، شماری از دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۸ رشته مهندسی معماری در دانشگاه الزهرای بوشهر را نشان می ‌دهد که پایان این فصل از زندگی خود و ورود به فصلی تازه را جشن می ‌گیرند.

 

ادامه بی‌خبری از فهیمه سلطانی دانشجوی بازداشت شده در اصفهان  

روز شنبه ۲۵ فروردین، با گذشت هفت روز از بازداشت فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته‌ حقوق دانشگاه اصفهان از سرنوشت او هیچ اطلاعی در دست نیست. این فعال دانشجویی که پیش‌تر به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود، روز شنبه ۱۸ فروردین پس از احضار به اداره‌ «اطلاعات سپاه» اصفهان بازداشت شد. مشخص نیست او را چه نهادی بازداشت و به کجا منتقل کرده است.
فهیمه سلطانی روز چهارشنبە ١٥ فروردین از سوی دانشگاه اصفهان بە منظور بررسی پروندە اش فراخواندە شد کە بە دلیل تماس در وقت غیر اداری بە مرکز مراجعە نکردە و پس از آن بە ادارە اطلاعات سپاه اصفهان احضار و مورد بازداشت قرار گرفت. با وجود پیگیری خانوادە فهیمە سلطانی تاکنون هیچ اطلاعی از دلایل بازداشت و مکان نگهداری وی در دست نیست.

این فعال دانشجویی در جریان اعتراضات سراسری و جنبش «زن، زندگی، آزادی» در تاریخ ۲۲ آبان ۱۴۰۱، توسط نیروهای «اطلاعات سپاه» در اصفهان بازداشت شد. در حکم بدوی کمیته انضباطی دانشگاه اصفهان، او به اتهامات «اخلال در برنامه ‌های دانشگاه»، «توهین به شعائر و مقدسات»، «شرکت در بلوا و آشوب»، عدم رعایت حجاب اجباری و «عدم رعایت شئون دانشجویی»، به منع موقت از تحصیل به مدت دو و نیم ترم محکوم شد.

 

اعتصاب غذایی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران)

روز سه شنبه ۲۸ فروردین، دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به پایین بودن کیفیت غذا و مشکلات صنفی دست به اعتصاب غذایی زدند؛ پسران دانشجو دانشگاه امیرکبیر در حرکت اعتراضی سینیهای غذای خود را از سلف ترنج کنار یکدیگر بر روی زمین چیدند و همزمان دانشجویان دختر نیز از سلف دختران همین اقدام را انجام دادند!

همزمان نیروهای حراست پسران به سرپرستی مزدور محمد مسیبی چناربن و نیروهای حراست دختران به سرپرستی مزدور بهتاج آزاده در مسیر منتهی به سلف دانشجویان امیرکبیر مستقر شدند و با دوربینهای تلفن همراه خود اقدام به فیلم برداری از چهره دانشجویان کردند!

 

 ( منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: کانال تلگرام دانشجویان پیشرو، کانال تلگرام خبرنامه امیرکبیر، کمیته سراسری دانشجویان کردستان، رادیو فردا، صدای آمریکا، شبکه شرق، خبرگزاری ایلنا، هه‌ نگاو )

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۶ - شنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰ آوریل ۲۰۲۴

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول