جنبش رنگین کمان بیشماران (اسفند ۹۷)

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

در ماه اسفند جنبش اجتماعی نیروهای کار و اقشار دیگر همچنان ادامه داشت. به فلاکت کشاندن زندگی مزدبگیران با تعیین حداقل حقوق دستکم یک سوم خط فقر ابعاد جدیدی پیدا کرد. علاوه بر مساله حداقل دستمزد، مواردی چون حقوقهای معوقه، خصوصی سازیها (خودمونی سازی یا خصولتی کردن)، افزایش قاچاق، صعود نرخ تورم و تشدید شکاف طبقاتی همراه با فساد، چپاول و رانت زندگی توده های تهیدست را روز به روز فاجعه بار کرده است.

همزمان با گسترش مبارزه مردم زحمتکس، سرکوب نیز ابعاد جدیدی پیدا کرده است. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، 10 کشاورز در استان خوزستان به اتهام استفاده از آب برای کشت برنج، در بیدادگاههای رژیم به ۱۰ ضربه شلاق تعزیری و تعلیق به مدت یک ‌سال محکوم شده اند.

در اسفند ماه خانواده اسماعیل بخشی و جمعی از کارگران شرکت هفت تپه چندین بار در اعتراض به زندانی بودن این فعال کارگری و نیز سپیده قلیان اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش کانال تلگرام «سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه»، خانواده و دوستان اسماعیل بخشی روز شنبه ۴ اسفند، مقابل دادگاه شوش تجمع و نسبت به ادامه بازداشت و بی ‌اطلاعی از وضعیت این کارگر زندانی اعتراض کردند و با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار آزادی او شدند. تصویر دختر اسماعیل بخشی با پلاکارد «پدرم را آزاد کنید» در رسانه ‌های اجتماعی بازتاب گسترده ‌ای داشته است.

بخشی از حرکتهای اعتراضی در اسفند ماه که شامل 247 حرکت می شود را در زیر می خوانید.

 

*روز چهارشنبه اول اسفند، جمعی از رانندگان تاکسی در سمنان در پی بی ‌توجهی به مشکلات شان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش فارس، رانندگان تاکسی در سمنان در اعتراض به فعالیت اسنپها و مسافربرهای شخصی، مقابل سازمان تاکسیرانی و مسیر راه‌ آهن در این شهر تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه اول اسفند ۱۳۹۷، جمعی از رانندگان تاکسی در شهرستان مشگین ‌شهر، در اعتراض به برآورد نشدن مطالبات شان دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش هرانا، معترضان علت تجمع خود را پایین بودن نرخ کرایه تاکسی بیان کردند.

شهرستان مشگین‌شهر از شهرستان‌های استان اردبیل است.

 

*بامداد روز چهارشنبه اول اسفند، کارگران روغن نباتی جهان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود دست به تجمع زدند. این ششمین روز تجمع اعتراضی کارگران روغن نباتی جهان بود که در مقابل استانداری شهر زنجان برگزار گردید. به گزارش ایران کارگر، در این تجمع اعتراضی کارگران روغن نباتی جهان چندین دست‌نوشته در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «از دولت تدبیر و امید جز شعار نشنیده ‌ایم»، «شعار ندهید اقدام عملی کنید». کارگران روغن نباتی جهان همچنین روی یک دست‌ نوشته همه خواسته ‌های خود را نوشته و از مسئولان نظام خواستند تا پاسخ بدهند که کدام موارد را حل کرده ‌اند. این خواسته ‌ها شامل «حقوق عقب افتاده»، «عدم اجرای قانون کار» و «۲۸ ماه بیمه پرداخت نشده» است.

 

*به گزارش ایران کارگر، روز چهارشنبه اول اسفند، جمعی از کارگران و کارکنان مخابرات استان آذربایجان شرقی که زیر نظر پیمانکار مشغول به کار هستند، در اعتراض به عدم اجرای طبقه بندی مشاغل و همسان سازی حقوق، اقدام به برگزاری تجمع کردند.

 

*بامداد پنجشنبه ۲ اسفند، کارگران ایستگاه راه‌آهن احمدآباد واقع در تزرج کهه در سیرجان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، این اعتصاب در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق عقب افتاده و بیمه و مزایا صورت گرفت.

 

*روز پنجشنبه ۲ اسفند، کارگران و دامدارانی که در یک شرکت لبنیاتی واقع در شهرک صنعتی شهرستان آق‌قلا کار می‌ کنند، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان در مقابل ساختمان استانداری گلستان تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگرانی معترض اظهار کرد: مجموعا ۱۱۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند که موفق به دریافت معوقات خودمان نشدیم و تقریبا ۲.۵ میلیارد تومان معوقات کارگران و پرسنل شرکت لبنیاتی شهرستان آق‌قلا است که اگر محاسبه کنیم ۱۹ ماه این کارگران از این شرکت طلبکار هستند.

 

*روز شنبه ۴ اسفند، تعدادی از اهالی روستای خلیفه حیدر از توابع بخش شاوور شهرستان شوش، در اعتراض به استخدام افراد غیر بومی در شرکت نیشکر میان آب، در مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. به گزارش هرانا، معترضان حاضر در این تجمع گفتند: «با اینکه صدها هکتار از زمینهای این شرکت از زمینهای اهالی این روستا است اما حتی یک نفر از روستای خلیفه حیدر در شرکت نیشکر میان آب استخدام نشده است.»

خلیفه حیدر، روستایی از توابع بخش شاوور شهرستان شوش در استان خوزستان است.

 

*روز شنبه ۴ اسفند، گروهی از کارگران منطقه ۵ شهرداری اهواز، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، معترضان دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه شان، عنوان کردند.

 

*روز شنبه ۴ اسفند، کارگران شهرداری شهر ویس، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان شهرداری شهرستان باوی اقدام به برگزاری تجمع کردند. ویس شهری در شهرستان باوی و در استان خوزستان واقع شده است.

 

 

*آتش‌نشانان شهرداری آبادان بامداد روز شنبه 4 اسفند مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند. به گزارش‌ ایلنا، یکی از کارگران گفت: همه مسئولان وعده پیگیری می ‌دهند؛ اما عمل نمی‌ کنند. ۳ ماه معوقات حقوقی، مشکلات بیمه آتش ‌نشانان که ماهها پرداخت آن به تاخیر افتاده و تامین نشدن تجهیزات ایمنی آتش ‌نشانان مشکلاتی است که همچنان گریبان ‌گیر این مجموعه است.

به گزارش ایرنا، روز یکشنبه 5 اسفند، برای سومین بار، کارکنان سازمان آتش نشانی آبادان مقابل فرمانداری ویژه این شهر تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه 5 اسفند، بازنشستگان صندوقهای مختلف مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حاضران در این تجمع که در بین آنها اکثریت با بازنشستگان فرهنگی و کشوری ا‌ست، خواستار رسیدگی به مشکلات معیشتی خود هستند و می‌ گویند: ارائه لایحه بودجه و بررسی آن در مجلس، نشان داد که نه دولت و نه مجلس در فکر بهبود اوضاع معیشتی بازنشستگان نیستند.

همزمان بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی در اعتراض به وضعیت بیمه تکمیلی و همترازی حقوق خود مقابل مجلس تجمع کردند. برخی از شعارهای نجمع کنندگان چنبن است:

درمان رایگان حق مسلم ماست/ دولت بی کفایت خجالت خجالت/ بیمه های تکمیلی هزینه تحمیلی/ معلم زندانی آزاد باید گردد/ کارگر زندانی آزاد باید گردد/ معلم کارگر دانشجو اتحاد اتحاد/ بازنشسته بیدار است از تفرقه بیزار است/ دزدیهای عمومی فلاکت عمومی/ تجمع، تشکل، اعتراض حق مسلم ماست/ نه مجلس نه دولت نیستن به فکر ملت/ فریاد فریاد از اینهمه بیداد/ دولت خیانت می کند مجلس حمایت می کند/ آموزش رایگان حق همه کودکان/ فریاد بازنشسته نان، رفاه، آزادی/ نیاز ما این زمان، معیشت است و درمان/ این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی.

 

*روز یکشنبه 5 اسفند، برای دوازدهمین روز، کارگران شهرداری سروآباد دراعتراض به عدم پرداخت 7ماه حقوق و 40 ماه مطالبات دیگر و وعده های توخالی، به اعتصاب شان ادامه دادند و از جمع آوری زباله ها ازسطح شهر خودداری کردند. به گزارش ایرنا، اعتراض کارگران و جمعی از نیروهای شاغل در شهرداری سروآباد از روز 24 بهمن آغاز شده همچنان ادامه دارد.

 

*به گزارش ایلنا، بامداد روز یکشنبه 5 اسفند، جمعی از بازنشستگان فرهنگی، علوم پزشکی و فولاد در اعتراض به اوضاع نامناسب معیشتی و برآورده نشدن مطالبات شان، مقابل استانداری اصفهان دست به تجمع اعتراضی زدند. حاضران در این تجمع خواستار اجرای دقیق همسان‌ سازی؛ بهبود خدمات درمانی و بیمه ‌ای بازنشستگان و اصلاح لایحه بودجه به نفع بازنشستگان شدند.

 

*روز یکشنبه ۵ اسفند، گروهی از کارگران شهرداری شادگان در استان خوزستان، نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان شهرداری این شهر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا، کارگران معترض دلیل اعتراض به پرداخت نشدن ۶ ماه دستمزد و حق بیمه دی ماه سال ۱۳۹۶ و دی ماه ۱۳۹۷، عدم تمدید دفترچه بیمه درمانی و اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، عنوان کردند.

 

*روز دوشنبه 6 اسفند، کارگران شهرداری پارس‌ آباد مغان در اعتراض به عدم پرداخت 10 ماه حقوق، 7 ماه حق بیمه و عیدی سال جدید، دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعداد این کارگران در حدود ۱۰۰ نفر است. آنها نیروهای خدماتی پیمانکاری شهرداری پارس ‌آباد مغان هستند که ۵ ماه دستمزد از پیمانکار قبلی و ۴ ماه از پیمانکار جدید طلب دارند.

پارس‌آباد مغان دومین شهر بزرگ استان اردبیل است.

 

*روز شنبه 4 اسفند، کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز کرمان در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان استانداری،زدند. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و بلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کردند.

به گزارش راه آرمان، تجمع اعتراضی کارگران این کارخانه در روز دوشنبه 6 اسفند مقابل استانداری ادامه داشت. یک کارگر کارخانه روغن نباتی گلناز  در خصوص اجتماع اخیر کارگران گفت: کارگران برای راه اندازی خط تولید و پرداخت حقوق عقب افتاده دست به تجمع زده اند.

 

*روز دوشنبه ۶ اسفند، کارگران ماشین ‌سازی تبریز و واحد ریخته‌ گری ماشین ‌سازی تبریز دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: ازچند روز پیش مشتری جدیدی این‌بار گویا شخص حقیقی برای واگذاری ماشین ‌سازی تبریز مطرح شده و کارگران نسبت به واگذاری این واحد تولیدی به شخص حقیقی معترض هستند.

 

*روز شنبه ۴ اسفند، شماری از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان در زنجان، در اعتراض به معوقات مزدی و بیمه ای خود، برای هشتمین بار اقدام به برگزاری تجمع کردند. این کارگران که هشت ماه است دستمزد آنها پرداخت نشده به خصوصی سازی این شرکت نیز معترض هستند. ایلنا در روز یکشنبه 5 اسفند گزارش داد که: از

یک هفته پیش گروهی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان برای وصول مطالبات معوقه خود تقریبا هر روز دست به اعتراض‌ زدند.

روز دوشنبه ۶ اسفند،  اعتصاب یک هفته ‌ای کارگران روغن نباتی جهان پایان یافت.

 

*روز دوشنبه ۶ اسفند، کارگران مناطق ۸، ۵ و ۱ شهرداری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و بیمه درمانی خود مقابل شورای شهر اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: با اوضاع گرانی و تورم تصور کنید ۳ ماه حقوق نگرفتن آن هم برای افراد ضعیفی مثل ما چقدر فاجعه بار است.

 

*روز چهارشنبه اول اسفند، بازنشستگان شرکت نیشکر هفت ‌تپه در اعتراض به وضعیت نابسامان معیشتی خود و حقوق اندک بازنشستگی‌ شان که کمتر از یک سوم هزینه ‌های آنها را تامین می‌کند، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، بازنشستگان شرکت نیشکر هفت‌ تپه همچنین ۲سال که حق سنوات خود را دریافت نکرده ‌اند.

روز پنجشنبه 2 اسفند بازنشستگان معترض دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت زدند.

روز شنبه 4 اسفند، کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه در ادامه اعتراضات شان در راه دست بابی به مطالبات برحق شان، دست به تجمع مقابل درب ورودی مجتمع زده و مانع ورود شکر به داخل کارخانه شدند.

روز یکشنبه ۵ اسفند، کارگران بازنشسته در مجتمع نیشکر هفت تپه، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات سنواتی خود در مقابل این مجتمع تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، کارگران بازنشسته و نی بر این مجتمع روز دوشنبه 6 اسفند، مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند و از ورود تریلرهای حامل نیشکر جلوگیری کردند. در همین روز به دنبال وعده رسیدگی به خواسته های شان،به تجمعشان خاتمه دادند.

 

*روز سه شنبه ۷ اسفند، کارگران نیروگاه گل گهر سیرجان در اعتراض به نپرداختن ۵ ماه حقوق شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران خبر، نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان معروف به گل گهر سیرجان، یکی از نیروگاههای ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۹۶۸ مگاوات است که شامل ۴ واحد گازی ۱۶۶ مگاواتی و ۲ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی است. سوخت این نیروگاه گاز طبیعی و سوخت پشتیبان نفت گاز (گازوئیل) است.

 

*به گزارش انصاف نیوز، روز سه‌ شنبه ۷ اسفند، کارگران پیمانکار شهرداری تهران برای چندمین بار در اعتراض به طلبهای عقب‌مانده‌ خود، در مقابل ساختمان شورای شهر در خیابان بهشت تهران تجمع کردند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۷ اسفند، جمعی از بازنشستگان صندوقهای مختلف مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان خواستار بازنگری جدی در لایحه بودجه هستند به گونه ‌ای که مطالبات اصلی بازنشستگان که همسان ‌سازی و بهبود مستمریهاست، برآورده شود. بازنشستگان دو روز پیش از این (پنجم اسفند) نیز مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.

 

*کارگران راه ‌آهن تبریز روز سه ‌شنبه ۷ اسفند، بار دیگر دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. اعتصاب در محل کار کارگران صورت گرفت. کارگران راه‌آهن تبریز در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و عیدی سال، دست به اعتصاب زده‌اند. به گزارش ایران کارگر، کارگران راه‌آهن تبریز برای نشان دادن جدیت خود در این اعتصاب با نشستن روی ریل باس مانع از حرکت قطار شدند. در همین حال مسافران نیز از پشت چراغ پیاده به جلوی ایستگاه آمدند؛ زیرا که کارگران راه‌آهن تبریز مانع ورود قطار به ایستگاه تبریز شدند.

همزمان با این اعتصاب، کارگران راه‌آهن شاهرود نیز برای پنجمین روز متوالی از آمدن به سر کار خودداری کرده و به اعتصاب خود ادامه دادند. کارگران راه‌ آهن شاهرود در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود از روز شنبه ۴ اسفند در اعتصاب هستند و بر سرکار حاضر نشدند

 

*روز سه شنبه ۷ اسفند، جمعی از رانندگان تاکسی در شهرستانِ درود استان لرستان، تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری برگزار کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع در اعتراض به دستگیری ۴ تن از همکاران شان در جریان تجمع روز شنبه ۴ اسفند

صورت گرفت. به گزارش ایران کارگر، اخیرا سپاه، تاکسیهایی را در شهر دورود راه اندازی کرده که چون بنزین آنها از محل اموال عمومی، اما به حساب سپاه استفاده می شود، کرایه این تاکسیها ارزان تر است. این کار سپاه باعث از دست رفتن قوت لایموت رانندگان تاکسی معمولی شده است.

 

*روز سه شنبه 7 اسفند، کارگران اخراجی کشتارگاه پرندک خزر، واقع در شیخ محله صومعه سرا، مقابل استانداری گیلان تجمع کردند و باسر دادن شعارهایی به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی اعتراض کرده و خواهان پرداخت مطالبات شان شدند.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۸ اسفند، کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار که چندین ماه معوقات مزدی دارند، به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان استانداری کرمان خواستار پرداخت آن شدند. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران این کارخانه، روز به روز بر بدهیهای کارگران این واحد تولیدی افزوده می ‌شود ولی آنها شاهد هیچ راه ‌حل مناسبی از سوی مسئولان استانی نیستند.

 

*روز چهارشنبه ۸ اسفند، کارگران نگهداری خطوط و ابنیه فنی راه ‌آهن ناحیه کرج در محدوده محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ‌ای کارگران سه ماه به تاخیر افتاده و درخواست آنها در این تجمع تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی در آستانه سال نو است.

همزمان با کارگران خطوط ریلی کرج، کارگران خطوط ریلی نواحی آذربایجان، زاگرس، شاهرود، هرمزگان و... دست به اعتراض زدند.

 

*روز دوشنبه 6 اسفند، کارگران شهرداری منطقه 2 بروجرد در اعتراض به 8 ماه حقوق معوقه مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش سفیر افلاک، در پی بحران مالی در شهرداری بروجرد کارگران شهرداری بیشترین ضربه را دیدند و در حال حاضر 8 ماه حقوق معوقه دارند که تاکنون علیرغم همه وعده ها اقدامی خاص برای پرداخت معوقات نشده است.

روز سه شنبه ۷ اسفند، کارکنان و کارگران شهرداری بروجرد دست از کار کشیدند و مقابل شهرداری مرکزی تجمع کردند.

بامداد روز چهارشنبه 8 اسفند، برای سومین روز متوالی کارگران شهرداری بروجرد مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۸ اسفند، کارگران بومی اخراج شده‌ پتروشیمی پارس جنوبی (عسلویه) در اعتراض به اشتغال غیر بومیها و عدم پرداخت ۶ ماه از حقوق شان در مقابل ورودی ساختمان این پتروشیمی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران چندین دست ‌نوشته و بَنِر همراه خود داشتند که روی آنها نوشته شده بود: « فریاد رسی نیست»، «شرم بر مسئولین بی‌خیال»، «بومیهای مظلوم».

 

*روز پنجشنبه ۹ اسفند، کارگران شهرداری تبریز در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، معترضان با برپایی تجمع مقابل ساختمان سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری این شهر و سردادن شعارهای اعتراضی خواستار دریافت کلیه مطالبات معوقه خود شدند. آنها اعلام نمودند در آستانه سال نو، عدم پرداخت دستمزدهای شان مشکلات معیشتی زیادی را برای آنها و خانواده‌های شان به وجود خواهد آورد.

 

*روز آدینه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ اعتصاب کارگران راه ‌آهن تبریز در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق عقب افتاده برای سومین روز متوالی ادامه یافت. به گزارش ایران کارگر، یکی از کارگران معترض گفت: «مثل روزهای قبل کار نمی‌ کنیم. همه در منزل نشستند و دست به کار نمی زنیم. دیروز ریل شکسته بود جوشکار لازم بود که مرمت کنند به رانندگان گفتند وسایل جوشکاری را ببرن سر کار ولی کارگران راه‌آهن تبریز نگذاشتند رانندگان وسایل جوشکاری را ببرند.

 

*روز یکشنبه ۱۲ اسفند، کارگران شهرداری مهران در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه خود مقابل شهرداری این شهر تجمع و درب شهرداری را قفل کردند. به گزارش تنسیم، تجمع کنندگان اعلام کردند که بیش از ۴ ماه از حقوقهای معوقه کارگران و پرسنل شهرداری مهران هنوز پرداخت نشده و مسئولان نیز کاملاً بی ‌توجه و اصلاً پاسخگو نیستند و خبری از عملی شدن وعده ‌ها نیست.

 

*به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷، شماری از بازنشستگان شرکت فولاد خوزستان، در اعتراض به وضعیت معیشتی و عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان استانداری استان تجمع کرده و با راهپیمایی به سمت فرمانداری اهواز، خواهان پرداخت حقوق بهمن و عیدی خود شدند. بازنشستگان در راهپیمایی خود شعار می دادند: «سفره ما خالیه / وعده‌ها پوشالیه».

 

*روز یکشنبه ۱۲ اسفند، کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی مقابل تالار محل برگزاری مجمع عمومی و سپس وزارت تعاون تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مجمع عمومی تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی که قرار بود روز یکشنبه 12 اسفند با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شود، برگزار نشد. حاضران در تجمع گفتند: بیش از ۹ سال تعاونی کارکنان به صورت خصوصی اداره می ‌‌شود. پرسش ما این است که وزارت تعاون که باید دستورالعمل بند ۱۷ ماده ۶۶ قانون بخش تعاونی‌ را اجرایی کند چرا اجرا نمی ‌کند؟

 

*روز یکشنبه ۱۲ اسفند، بازنشستگان صنایع فولاد و ذوب آهن مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.  به گزارش ایرنا این بازنشستگان که حدود یکصد نفر بودند با در دست داشتن دست نوشته هایی خواستار توجه مسئولان به مشکلات معیشی و پرداخت مطالبات خود شدند. از سال 88 به دلیل آغاز خصوصی شدن برخی از شرکتهای فولاد، نظام پرداخت حقوق بازنشستگان این شرکتها مانند فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان با مشکل روبرو شد. صندوق بازنشستگی فولاد کشور بیش از 85 هزار بازنشسته دارد.

 

*بامداد روز شنبه ۱۱ اسفند، کارگران بلبرینگ سازی تبریز در اعتراض به عدم دریافت هفت ماه حقوق ماهیانه خود در مقابل فرمانداری تبریز دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش فارس، کارگران معترض گفتند: با وجود آن که مدیریت کارخانه بلبرینگ‌سازی از حدود ۱۴ ماه پیش به دلیل افزایش مشکلات کارخانه از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع سپرده شده است، اما همچنان در روند آغاز فعالیت تولیدی کارخانه اتفاق خاصی مشاهده نشده و مشکلات صنفی کارگران همچنان به قوت خود باقی است.

روز یکشنبه 12 اسفند، کارگران این کارخانه برای دومین روز متوالی مقابل فرمانداری تبریز و استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه 13 اسفند، کارگران نیروگاه زباله‌ سوز درحال ساخت نوشهر (شرکت ساختمانی آژند، پیمانکار) در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق، دست از کارکشیده و در محل کارشان تجمع کردند. به گزارش بلاغ، با وجود واگذاری موقت شرکت ساختمانی آژند و انجام تعهدات مدیران این شرکت، هنوز اقدام جدی برای پرداخت مالی از سوی شهرداری نوشهر صورت نگرفته و همین موضوع باعث اعتراض کارگران شده است.

پروژه احداث کامل نیروگاه ۲۰۰ تنی زباله سوز به متراژ 11 هزار مترمربع زیربنا و 12 هزار مترمربع محوطه سازی شامل احداث مخزن زباله به ارتفاع 35 متر با اسکلت بتنی و سالن بویلرها، سوله های تفکیک و آموزش، دودکش بتنی به ارتفاع حدود ۶۵ مترطول و جندین سازه مرتبط دیگر، در حال ساخت است.

 

*روز دوشنبه ۱۳ اسفند، بازنشستگان صنایع فولاد و ذوب آهن برای دومین روز متوالی با تجمع مقابل استانداری اصفهان پرداخت حقوق معوقه و مطالبات خود را خواستار شدند. به گزارش ایرنا، بازنشستگان با در دست داشتن دست نوشته هایی در محل یاد شده خواهان توجه مسئولان به مشکلات معیشتی و پرداخت حقوق عقب افتاده خود شدند. آنها پس از مدتی با استقرار در خیابان مانع تردد خودروها و اتوبوسها شدند و ترافیک سنگینی در محدوده خیابان استانداری اصفهان ایجاد شد.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۳ اسفند، کارگران شرکت اویکو که پیمانکار «ان جی ال» دهلران است به خاطر عدم پرداخت مطالبات خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش تابناک،

معاون سیاسی فرمانداری دهلران گفت : با پیگیر های انجام شده و قول مساعد مسئولان شرکت ان جی ال طی روزهای آینده تمام مطالبات کارگران پرداخت می شود

 

*با فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه  روز دوشنبه ۱۳ اسفند، در اعتراض به پایین آمدن هفتاد درصدی قدرت خرید طبقه کارگر و تورم و گرانی مقابل وزارت کار تجمع اعتراضی برگزار کرده و با قرائت بیانیه ای در پایان این تجمع خواستار افزایش حداقل دستمزد کارگران تا  ۷ میلیون تومان شدند. در این تجمع اعتراضی گروه اتحاد بازنشستگان و جمعی از دانشجویان مدافع کارگر نیز مشارکت داشتند.

در این تجمع، کارگران با شعارهایی چون: سفره ما خالیه، وعده ها پوشالیه/ دستمزد عادلانه حق مسلم ماست/ هزینه ها دلاریه حقوقمون ریالیه/ خط فقر هفت میلیون، دریافتیها دو میلیون/ یه مسکن مناسب حق مسلم ماست/ درود بر کارگر، مرگ بر ستمگر/ تورم گرانی، پاسخ بده روحانی/ دولت خیانت می کند مجلس حمایت می کند/ نان، کار، آزادی؛ حق مسلم ماست/ از هفت تپه تا تهران کارگران در زندان/ زندانی هفت تپه آزاد باید گردد/ کارگر زندانی آزاد باید گردد/ معلم زندانی آزاد باید گردد/ دانشجوی زندانی آزاد باید گردد، نسبت به شرایط فلاکتبار زندگی اعتراض کردند.

 

*روز دو شنبه 13 اسفند، کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز در ادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل استانداری کرمان زدند. به گزارش ایرنا، دور جدید اعتراضهای کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز کرمان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی از روز شنبه 4ا سفند با تجمع مقابل استانداری کرمان آغاز و کماکان ادامه دارد.

 

*بامداد روز دوشنبه 13 اسفند،جمعی از کارگران شهرداری دهگلان در استان کردستان برای به نمایش گذاشتن اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت حقوق و حق سنوات و عیدی سالهای 96 و 97 اعتصاب کرده و مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش دهگلان شیدا، کارگران برای دریافت حقوق خود بین شورای شهر، شهرداری و پیمانکار سردرگمند، هر کدام توپ را به زمین دیگری می اندازد.

 

*پس از اعتصاب کارگران کارخانه گاز و گاز مایع دهلران، نوبت به کارگران مجتمع صنایع پتروشیمی دهلران واقع در استان ایلام، 22 کیلومتری جاده د هلران – اندیمشک رسید تا با اعتصاب و تجمع در روز سه شنبه 14 اسفند، اعتراض شان را نسبت به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و عیدی سال نو به نمایش بگذارند. به گزارش ایرنا، بنا بر اظهارات مسئولان شرکت ایکو  و قول مساعد آنها ظرف هفته آینده نسبت به پرداخت مطالبات و صورت وضعیت پیمانکار ایکو جهت رفع مشکلات پرداختی به کارگران اقدام می کنند.

شهرستان مرزی دهلران در 228 کیلومتری ایلام با ظرفیت تولید روزانه 180 هزار بشکه نفت از مناطق مهم نفت خیز کشور محسوب شده و افزون بر 90 درصد نفت و گاز غرب کشور در این منطقه تولید می شود.

 

*روز سه شنبه 14 اسفند، کارگران شهرداری ویس در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق و وعده های پوشالی مقابل ساختمان شهرداری اجتماع کردند. به گزارش حوزه، این کارگران که در ماههای اخیر بارها دست به تجمع و اعتصاب زده ‌اند، هربار با وعده‌‌ بی ‌سرانجام مسئولان روبرو شده ‌اند.

 

*روز سه شنبه 14 اسفند، کارگران خدماتی شهرداری فردیس در اعتراض به عدم پردخت حقوق بهمن دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش ایرنا، کارگران تجمع کننده گفتند:با توجه به مشکلات مالی در آستانه سال جدید برای تامین معیشت و نیازهای خانواده ها دچار مشکل هستند.

 

*روز دوشنبه ۱۳ اسفند، کارگران خطوط ابنیه فنی در نواحی ریلی هرمزگان، لرستان، زاگرس، مشهد، اندیمشک و آذربایجان به عملکرد مدیریت در پرداخت مطالبات مزدی اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، از روز شنبه ۱۱ اسفند، کارگران خطوط ابنیه فنی در نواحی ریلی هرمزگان، لرستان، زاگرس، مشهد، اندیمشک و آذربایجان با برپایی تجمع اعتراضی در محوطه محل کار خود، انتقاد خود را نسبت به عدم پرداخت مطالبات مزدی اعلام کردند.

روز سه ‌شنبه ۱۴ اسفند، کارگران خطوط راه‌ آهن  تبریز در ایستگاه زارعی تجمع مرده و اقدام به بستن مسیر حرکت تمام قطارها کردند.

 

*به گزارش ایسنا، روز سه‌ شنبه ۱۴ اسفند، کارگران سد چم شیر گچساران در اعتراض به معوقات مزدی ۱۴ ماهه خود، اقدام به برگزاری تجمع کردند. کارگران معترض در ادامه پیگیریهای مطالبات مزدی خود با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان فرمانداری گچساران درخواست وصول مطالبات خود را داشتند.

 

*به گزارش هرانا، روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند، کارگران اخراج شده کشتارگاه پرندک خزر واقع در رشت، مقابل ساختمان استانداری گیلان اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. کارگران دلیل تجمع خود را اعتراض به اخراج از محل کار و وضعیت معیشتی ‌شان عنوان کردند.

 

*به گزارش ایران کارگر، کارگران شهرداری اهواز بامداد روز سه‌شنبه ۱۴ اسنفد در منطقه ۳، دست به اعتصاب زدند. اعتصاب کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود، صورت گرفته است.

 

*روز سه شنبه ۱۴ اسفند، کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به عدم افزایش امتیازات آنها به میزان ۵۰ درصد براساس مندرجات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته معترضان؛ تبعیض در پرداخت حقوقها موجبات رنج فراوانی را برای کارکنان این وزارتخانه فراهم آورده است.

 

*روز سه شنبه 14 اسفند، برای سومین روز متوالی، کارگران خدمات شهری منطقه یک شهرداری اهواز در اعتراض به اختلال در پرداخت حقوق اعتصاب کردند و از جمع آوری زباله ها خود داری کردند. به گزارش ایسنا، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص اعتصاب کارگران رُفت و روب شهرداری منطقه 1 گفت: این اعتراض در پی ناهماهنگی پیمانکار در ارائه به موقع لیست حقوق کارگران بود.

 

*روز سه شنبه 14 اسفند، کارگران شهرداری چلگرد در اعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق، مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش جهانبین خبر، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: تعدادی از کارگران شهرداری چلگرد به دلیل عدم پرداخت معوقات تجمع کردند که به آنها قول پرداخت معوقات تا پایان سال داده شد.

 

*روز چهارشنبه ۱۵ اسفند، کارگران بازنشسته فولاد استان سمنان مقابل فرمانداری

تجمع کردند. به گزارش مهر، چهار هزار بازنشسته فولاد استان سمنان در شهرستانهای شاهرود و دامغان حضور دارند و اعتراضات در این شهرستانها به ‌واسطه عدم پرداختها تا هفته گذشته ادامه داشته است. با توجه به نزدیکی عید نوروز و شرایط اقتصاد حاکم بر جامعه، بازنشستگان در تهیه اقلام مورد نیاز شب عید خود در استان سمنان دچار مشکلات عدیده هستند که این امر نیازمند رسیدگی مسئولان است. صنعت فولاد کشور ۸۵ هزار نفر بازنشسته دارد.

 

*آتش‌نشانان شهرداری آبادان بامداد روز چهارشنبه 15 اسفند، مقابل ساختمان شهرداری مرکزی برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پرسنل یکی از ایستگاههای آتش ‌نشانی آبادان در ارتباط با این تجمع گفت: آتش ‌نشانان با احتساب اسفند ماه، دو ماه معوقات مزدی کامل طلبکارند و دستمزد ماههای آبان، آذر و دی ماه آنها به صورت ناقص و بدون پرداخت اضافه ‌کاری پرداخت شده است.

 

*روز چهارشنبه 15 اسفند، کارگران بازنشسته فولاد وذوب آهن اصفهان در ادامه اعتراضات شان نسبت به عدم پرداخت به موقع حقوق و عیدی سال جدید و عدم همسان سازی حقوق، اجرایی نشدن تبصره 5 ماده 109 آئین نامه استخدامی شرکتها و واحدهای تابعه وزارت معادن و فلزات و وضعیت نابسامان بیمه تکمیلی، اعتراض شان را با راهپیمایی در سطح شهر و تجمع مقابل استانداری به نمایش گذاشتند. به گزارش فارس، بازنشستگان مسافت چهارباغ عباسی به سمت استانداری اصفهان را راهپیمایی کردند.

 

*روز دوشنبه 6 اسفند، کشاورزان نقده برای سومین روز متوالی مقابل کارخانه قند نقده تجمع کردند. به گزارش ایلنا، ابتدای هفته عده ‌ای از کشاورزان در مقابل کارخانه قند نقده تجمع کردند تا پیگیر پرداخت مطالبات معوق شان شوند. به گفته کشاورزان؛ عده‌ای ۵۰ درصد و عده‌ ای حدود ۳۵ درصد بابت محصول چغندر قندی که امسال از ۱۵ شهریور به این‌سو به کارخانه تحویل داده ‌اند، طلب دارند.

بار دیگر در روز پنجشنبه ۱۶ اسفند، برای سومین روز متوالی کشاورزان چغندرکار اشنویه و نقده درجلو ساختمان اداری این کارخانه تجمع کرده و خواستار مطالبات خود از حسابداری این کارخانه شدند. مسئول مالی این کارخانه با کشاورزان معترض درگیر شد.

 

*روز پنجشنبه 16 اسفند، جمعی از زنان کارگر شرکت دشت ‌ناز واقع در شرق ساری، جاده گهرباران، دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل اداره کار ساری زدند. به گزارش فارس، یکی از زنان کارگر حاضر درتجمع گفت؛ در زمان کار در شالیزار و بلند کردن سینیهای نشا و بردن ‌شان به خزانه و در زمان محصولات دیگر از سم‌ زنی، زنبور زنی، ما زنان مانند مردان کار می ‌کنیم اما با آوردن کارگر از استان گلستان ما را بیکار کرده ‌اند.

 

*روز پنج‌شنبه ۱۶ اسفند، کارگران فاز ۱۴ کنگان، پارس جنوبی (بوشهر)، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه‌ شان اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران پیمانکاری پارس جنوبی، که نسبت به شرایط شغلی  و عدم وجود امنیت شغلی  و همچنین عدم پرداخت به موقع دستمزدها معترض هستند، در محوطه مجتمع جمع شده و خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود شدند.

فاز ۱۴ پارس جنوبی در شهرستان کنگان واقع شده‌است.

 

*روز شنبه ۱۸ اسفند، کارگران راه آهن شرکت ریل صنعت کاران در جنوب شرق زاهدان دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران شرکت ریل صنعت کاران این تجمع را در اعتراض به پراخت نشدن حقوق عقب افتاده خود در محل این شرکت برگزار کردند. به گزارش ایران کارگر، شرکت ریل صنعت کاران هنوز حقوق کارگران را نداده و این کارگران عیدی و چندماه حقوق دریافت نکرده اند

 

*کارگران اخراجی کارخانه سیمان دهلران بامداد روز شنبه 18 اسفند، همراه با خانوده های خود در جلوی بیدادگستری دهلران دست به تجمع زدند. به گزارش تابناک، باتوجه به بالا بودن هزینه های جاری زندگی و از طرفی روزهای پایانی سال و تورم سر سام آور، مسئولان اجرایی در خصوص پرداخت حقوق و مزایای کارگران باید اثدام کنند تا زمینه نارضایتی این قشر زحمت کش فراهم نشود.

 

*روز شنبه، ۱۸ اسفند، کارگران اخراج شده منطقه ویژه عسلویه، در اعتراض به مطالبات مزدی پرداخت نشده خود، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. بر اساس فیلم منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی، یکی از کارگران معترض گفت: نه ماه است که حقوق نگرفته‌ ایم، اجاره نداده ‌ایم، بدهکار سوپر مارکت هستیم و جلوی خانواده خجالت می‌ کشیم.

 

*روز شنبه 18 اسفند، کارگران پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه دراعتراض به عدم پرداخت حداقل 3 ماه حقوق و 7 ماه حق اضافه کاری و عیدی سال نو دست از کار کشیدند. به گزارش ایرنا، به کارگران پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه به دنبال اعتصاب شان به جای پرداخت مطالبات شان وعده سرخرمن داده شده است.

 

*روز شنبه 18 اسفند، شماری از کارگران کارخانه سیمان کارون به همراه خانواده های شان در اعتراض به بی توجهی کارفرما به خواسته های شان دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، چهار سال پیش کارفرما به بهانه های مختلف شماری از کارگران را از کار اخراج کرد و این درحالی است که هرکدام دارای چندین ماه دستمزد معوقه بودند. آنها در آستانه سال نو به همراه خانواده های شان مقابل دادگستری دهلران تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار و پرداخت کلیه مطالبات معوقه خود شدند.

 

*روز يكشنبه 19 اسفند، کارگران قرارداد موقت در فازهای ۲۲ تا ۲۴ منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به تمدید نشدن قراردادهای شان با تجمع مقابل دفتر منطقه ویژه اقتصادی پارس، خواهان بازگشت به کار شد. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: در آستانه سال نو با اتمام برخی پروژه ‌ها در پارس جنوبی قراردادهای شان تمدید نشده و بیکار شده ‌اند.

 

*روز یکشنبه 19 اسفند، کارگران خدماتی شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت حقوق،حق بیمه، عیدی و مطالبات دیگر دست به تجمع مقابل شورای فرمایشی شهر و شهرداری زدند. به گزارش کبنا، کارگران خدماتی معترض شهرداری یاسوج گفتند: در پی عدم پرداخت حقوق و عیدی و سنوات و رعایت نکردن پرداختی حقوق در سال ۹۷ و همچنین کسر حقوق آنها نسبت به سال گذشته و عدم پرداخت مبلغ واقعی حق بیمه معترض هستند.

 

*روز یکشنبه ۱۹ اسفند، کارگران واحد خدمات شهری زیرآب در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، کارگران واحد خدمات شهری زیرآب ۳ ماه حقوق و مزایا خود را همراه با عیدی دریافت نکرده اند و اضافه‌کاری ۵ ماه و سنوات سال ۹۷ هم طلب دارند و سه ماه بیمه سال ۹۶ و دو ماه بیمه سال ۹۷ هم برای این کارگران پرداخت نشده است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۹ اسفند، بازنشستگان فولاد اصفهان بار دیگر مقابل استانداری تجمع کردند. بازنشستگان فولاد اصفهان به پرداخت نشدن حق بیمه و عیدی سال ۹۷ معترض بودند. به ایران کارگر، این تجمع در یک شرایط شدید امنیتی انجام گرفت. در محل تجمع تعداد بسیاری از ماموران نیروی انتظامی و همچنین لباسی شخصی که در جامعه بسیار بدنام هستند، حضور داشتند. بازنشستگان فولاد اصفهان پس از تجمع مقابل استانداری و گوش کردن به صحبتهای یکی از نمایندگان بازنشستگان فولاد اصفهان دست به راهپیمایی زدند. معترضان در این راهپیمایی خواستار پایان دادن به دخالت در کشورهای دیگر به ویژه سوریه و فلسطین و رسیدگی به وضعیت وخیم اقتصادی مردم، به ویژه بازنشستگان شدند. در همین رابطه آنها شعار می‌دادند: «نه سوریه نه غزه حقوق بازنشسته».

 

*روزیکشنبه 19 اسفند، برای سومین روز متوالی، کارگران فاز 2 پالایشگاه نفت آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق، 3 ماه حق بیمه و عیدی به اعتصاب و تجمع شان ادامه دادند. به گزارش صدا و سیما، مسئول روابط عمومی فاز 2 پالایشگاه نفت آبادان در رابطه با اعتصاب و تجمع سه روزه کارگران این فاز گفت: حقوق کارگران فاز 2 پالایشگاه آبادان تا آذر ماه پرداخت شده است. حقوق ماههای آذر، دی،بهمن و اسفند و عیدی سال نو کارگران پرداخت نشده است.

 

*کارگران شرکت پویش پژوهان در اعتراض به عدم دریافت حقوق وعیدی و پاداش روز یکشنبه 19 اسفند دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام اردوی کار، «یویش پژوهان» پیمانکار قطارهای تندروی کشور است و از جمله کار تعمیر و بازسازی انواع لکوموتیو و واگن را انجام می دهد.

 

*روز دوشنبه 20 اسفند، کارگران شرکت سد بالاخانلو شهرستان بوئین ‌زهرا در استان قزوین با تجمع مقابل استانداری قزوین، خواستار پرداخت حقوق و معوقات 6 ماهه خود شدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: از مهر ماه امسال تا امروز 20 اسفند، حقوق دریافت نکرده ‌ایم. این در حالی است که عیدی و سنوات هم جزء مطالبات ما است که پرداخت نشده است.

محل اجرای سد بالاخانلو در 35 کیلومتری جنوب غربی شهرستان بوئین زهرا و 200 متری پایین دست روستای بالاخانلو است که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

*روز دوشنبه 20 اسفند، کارگران پتروشیمی مسجد سلیمان که کارفرمای آن شرکت چینی است، به دلیل وعده های دروغ و عدم پرداخت حقوق و پاداش کارگران، برای سومین روز متوالی اعتصاب کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعتصاب از آنجا آغاز شد که کارگران  چندین بار به دفاتر شرکتهای نیرو رسان جهت دریافت حقوق خود مراجعه کردند و این ماجرا تا روز شنبه ۱۸ اسفند ادامه داشت، کارگران که بی توجهی مسئولان را دیدند خود دست به اعتصاب زدند و در جلوی دفاتر شرکت چینی جمع شدند، مسئول چینی اعلام کرد که شرکتهای نیرورسان ایرانی دروغ می گویند، ما حقوق دی ماه، بهمن ماه، اضافه کاری آذر ماه، دی ماه، بهمن ماه و پاداش (که کارگران از آن بی خبر بودند) را خیلی وقت پیش واریز کردیم، کارگران با شنیدن این خبر بسیار خشمگین شدند و اعتصاب وارد مرحله تازه ای شد.

 

*روز دوشنبه 20 اسفند، کارگران کارخانه بلبرینگ سازی واقع در شهرک صنعتی منطقه غرب تبریز بار دیگر دست به تجمع مقابل فرمانداری تبریز زدند و با برافراشتن بنر سفره خالی اعتراض شان را نسبت به عدم پرداخت 6ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان به نمایش گذاشتند. به گزارش فارس، یکی از کارگران کارخانه بلبرینگ سازی در باره تجمع مجددشان گفت: 8 ماه است که حقوق نگرفته ایم، هفته پیش پس از تجمع و قول مساعد مسئولان، فقط 2 ماه از حقوق معوقه مان پرداخت شد. او ادامه داد: 6 ماه از حقوقمان همچنان پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه 20 اسفند، کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به عدم افزایش امتیازات و حقوق شان براساس مواد مندرج در فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری، در حیاط ساختمان قدیمی وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته معترضان؛ باوجود تمام مکاتبات اداری و پیگیریهایی که از سوی مقامات دستگاههایی همچون جهاد کشاورزی، سازمان اداری و استخدامی کشور، نمایندگان کمیسیونهای مختلف مجلس و... صورت گرفته، با این حال دستورات لازم از سوی ریاست سازمان برنامه و بودجه برای بررسی نحوه اجرای این موضوع تاکنون محقق نشده است.

 

*به گزارش ایسنا، روز دوشنبه 20 اسفند، جمعی از قصابان تهران و شهر ری به حذف شدن سهمیه گوشت تنظیم بازاری و دولتی شان  مقابل وزارت صنعت تجمع کردند. یکی از قصابان محله خزانه گفت: از سال 1389 حدود 80 قصاب در شهر تهران و شهرری به عنوان قصابان منتخب، گوشت قرمز تنظیم بازاری تحویل می ‌گرفتند و با نرخ ستاد تنظیم بازار به مردم عرضه می‌ کردند که البته در گذشته به دلیل این که فاصله چندانی بین نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار و قیمت آزاد گوشت قرمز وجود نداشت، استقبال چندانی از آن نمی ‌شد، اما در سال جاری با توجه به افزایش قیمت ناگهانی گوشت قرمز عامه مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه به سمت این گوشتهای تنظیم بازاری هجوم آوردند.

به گزارش ایرنا، روز چهارشنبه ۲۲ اسفند برای دومین بار قصابان تهران در اعتراض به تغییر روند توزیع گوشت تنظیم بازاری، مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت واقع در بلوار کشاورز تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه 21 اسفند، جوانان متقاضی اشتغال شرکت کننده در آزمون استخدامی پالایشگاه بیدبلند 2 بهبهان به همراه خانواده های شان مقابل دفتر مجلس نشین این شهرستان تجمع کردند و خواستار کار شدند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: طبق ماده 47 قانون ششم برنامه توسعه کشور اولویت استخدام در شرکتها و سازمانهای منطقه با نیروهای بومی است.

 

*روز سه شنبه 21 اسفند، برای دومین روز متوالی، کارگران منطقه 2 اهواز در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق  دست به تجمع مقابل شهرداری مرکزی زدند. به گزارش هرانا، این کارگران گفتند: با وجود گرانیهای سرسام آور و هزینه های سنگین زندگی از جمله تحصیل فرزندان، حقوق ۶ ماه اخیر ما پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ اسفند، کارگران کشتارگاه نهاوند اعتصاب کرده و مقابل استانداری در شهر همدان تجمع اعتراضی بر پا کردند. به گزارش ایرنا، کارگران کشتارگاه نهاوند در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق عقب افتاده خود دست به این اعتصاب زدند. کارگران کشتارگاه نهاوند همچنین نگران امنیت شغلی خود هستند.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ اسفند، کارکنان شهرداری سرآبله دست به تجمع مقابل شهرداری این شهر زدند. به گزارش تسنیم، کارکنان شهرداری سرآبله خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. یکی از معترضان دست ‌نوشته‌ ای در دست داشت که روی آن نوشته شده بود: «لطفا حقوق و مطالبات ما را پرداخت نمایید کارکنان شهرداری سرآبله».

 

*روز چهارشنبه ۲۲ اسفند، همزمان با تجمع اعتراضی کارکنان شهرداری سرآبله، کارکنان شهرداری توحید در بخش هلیلان شهرستان چرداول در استان ایلام  نیز دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تسنیم، کارکنان این شهرداری در اعتراض به پرداخت نشدن ۶ ماه حقوق عقب مانده شان دست به این تجمع زدند. آنها بنری در دست داشتند که روی آن خواسته ‌شان برای پرداخت مطالبات ۶ ماه خود را نوشته بودند.

یادآوری می‌ شود که حدود یک ماه پیش نیز در روز ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ کارگران شهرداری توحید واقع در شهرستان چرداول استان ایلام در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق عقب افتاده خود، مقابل ساختمان شهرداری در این شهر تجمع کردند.

 

*به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز چهارشنبه ۲۲ اسفند، کارگران بازنشسته نیشکر هفت ‌تپه در اعتراض به عدم پرداخت سنوات، در مقابل درب کارخانه هفت تپه دست به تجمع زدند. طبق گفته معترضان، جدا از سنوات معوقه، هنوز حق بیمه بهمن ماه ۹۷ پرداخت نشده است.

 

روز پنجشنبه ۲۳ اسفند، پیمانکاران پروژه ‌های عمرانی شهرداری سنندج، مقابل شورای فرمایشی شهر و شهرداری سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، طلب این پیمانکاران از شهرداری سنندج مربوط به سال گذشته و امسال است. معترضان چند دست ‌نوشته در دست داشتند که روی یکی از آنها نوشته شده بود: «تسویه مطالبات حق مسلم ماست».

 

*روز سه شنبه 21 اسفند، کارگران پالایشگاه نهم (فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، عیدی و حق سنوات مقابل دفتر کارفرما اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که حقوق بهمن و عیدی و سنوات خود را نگرفته‌اند، گفتند: چرا باید شب عید بی ‌پول باشیم و مطالبات ‌مان پرداخت نشود؟

به گفته‌ی کارگران، این مشکل از پیمانکار قبلی است که قراردادش تمام شده و رفته اما دستمزد و معوقات کارگران را نپرداخته است.

روز شنبه ۲۵ اسفند، کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی برای چهارمین روز متوالی دست به تجمع اعتراضی زدند. روز جمعه ۲۴ اسفند ۹۷  نیز گروهی از کارگران پیمانکاری فاز ۱۲ پارس جنوبی، که در پالایشگاه نهم مشغول به کار هستند با در دست گرفتن پلاکاردهایی از جمله «شرم بر مسئول بی خیال» در مقابل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

*روز شنبه 25 اسفند، کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به عدم اجرای حکم دادگاه درباره هیات مدیره تعاونی مسکن دست به تجمع مقابل ساختمان معاونت اجرایی قوه قضاییه زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، مدیرعامل شرکت واحد و هیات مدیره تعاونی که مجموعه ای از مدیران شرکت واحد هستند با اعمال نفوذ و قدرت با سوء استفاده از نوشته ای که تاریخ امضاهای آن نیز مخدوش و غیر واقعی است از دادگاه دستور موقت برای جلوگیری از اجرای رای قطعی را گرفته اند.

 

*روز سه شنبه 21 اسفند، برای دومین روز متوالی، کارگران کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران بخش تعمیرات پالایشگاه آبادان تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «نسیم پاک» در کارگاه مرکزی مشغول کارند. کارگران معترض علت اصلی برگزاری این تجمع را اعتراض به بی ‌توجهی پیمانکار به پرداخت سنوات، عیدی، پاداش و حق مرخصی خود عنوان کردند و در ادامه گفتند: بخش دیگری از مطالبات ما مربوط به شیوه محاسبه سنوات پایان سال است.

روز يكشنبه 26 اسفند، کارگران شاغل در کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان در ششمین روز از اعتراض خود، خواستار اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل شدند.

 

*به گزارش عصر زاگروس، بامداد روز دوشنبه 27 اسفند، کارگران شهرداری چرام در استان کهگیلویه و بویر احمد، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، عیدی، حق بیمه و مطالبات دیگراعتصاب شان را از سر گرفنتند و ضمن خودداری از رفتن سرکار، درحیاط این شهرداری اجتماع کردند.

 

*تعدادی از رانندگان کمپرسی شهرستان ساوه روز دوشنبه 27 اسفند، در اعتراض به نحوه تقسیم لاستیک و نداشتن گازوئیل در خیابان مقابل فرمانداری ویژه این شهر، کامیونهای خود را پارک کردند. به گزارش ایلنا، ویدئویی از این تجمع منتشر شده است که گوینده آن که یکی از همین کامیونداران است، ضمن اعلام دلایل این اقدام خود و همکارانش تاکید می ‌کند: هیچ کس جوابگوی مطالبات ما نیست.

 

*بامداد روز یکشنبه 12 اسفند، کارکنان شاغل در دفاتر سهام عدالت به دلیل نامشخص بودن وضعیت شغلی و معوقات مزدی خود تجمع صنفی برپا کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان سهام عدالت که از محل کار خود در استانها و شهرستانهای مختلف کشور به تهران آمده بودند گفتند: نسبت به خلف وعده رئیس سازمان خصوصی ‌سازی دست به تجمع زده‌ ایم.

روز دوشنبه 27 اسفند، تجمع ۱۵ روزه کارکنان سهام عدالت بدون نتیجه ملموس به طور موقت پایان یافت.

 

*روز دوشنبه 27 اسفند، بازنشستگان صندوق آینده ساز کشور در اعتراض به عدم شفاف سازی در این صندوق و حیف و میلهای فراوان دست به تجمع مقابل سازمان مدیریت صنعتی در تهران زدند. به گزارش پیام سندیکا، به در خواست بازنشستگان صندوق آینده ساز، بیش از ١٠٠ نفر از بازنشستگان از استانهای مرکزی، اراک، گیلان، آذربایجان، تهران، البرز در اعتراض به عدم شفاف سازی دراین صندوق و حیف و میلهای فراوان در مقابل سازمان مدیریت صنعتی در تهران تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۲8 اسفند، کارگران عملیات غیر صنعتی پتروشیمی ممکو ماهشهر برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زده و مقابل ساختمان شرکت ممکو تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران عملیات در این رابطه گفت: حقوق را نمی ‌دهند و می‌ گویند اصلا حق ندارید. کارگر دیگری که در بخش غیر صنعتی پتروشیمی ممکو مشغول به‌کار است و در اعتصاب شرکت کرده است، گفت: می‌ گویند چون سواد ندارید حقوق نمی‌ دهیم و چون شما کارگران پیمانی هستید.

 

*روز سه شنبه 28 اسفند، کارگران شهرداری منطقه 8 اهواز در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، عیدی سال نو، 2 ماه حق بیمه و مطالبات دیگر دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: معادل سه ماه حقوق، عیدی و سنوات از پیمانکار طلب داریم که تاکنون پرداخت نشده است. وی ادامه داد: پیمانکار دلیل عدم پرداخت حقوق را نداشتن منابع مالی و پرداخت نکردن پول از سوی شهرداری عنوان می کند و از سویی دیگر شهرداری منطقه نیز پاسخگوی ما نیست.

 

*روز سه شنبه 28 اسفند، کارگران سد چم شیر گچساران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های پوچ و سرخرمن مسئولان، بار دیگر دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش فانوس زاگروس، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: از کار اخراج شده ایم و 12 ماه مطالبات خود را دریافت نکرده ایم و با وجود تجمع چند باره جلوی فرمانداری گچساران به نتیجه ای دست نیافته ایم. وی افزود: متأسفانه صدای ما از یک گوش مسئولان وارد و از گوش دیگر خارج می شود و تاکنون جز وعده های پوچ سرخرمن چیزی از مسئولان نشنیده ایم.

 

*روز دو شنبه 27 اسفند، کارگران اخراجی میدان نفتی آزادگان شمالی در هویزه که زیر نظر شرکت توسعه نفت فعالیت دارد، برای دومین روز متوالی با تجمع مقابل استانداری خوزستان خواستار بازگشت به کار شدند. به گزارش ایرنا، کارگران میدان نفتی آزادگان شمالی که حدود یک ماه پیش به دستور مدیرعامل و حراست شرکت مهندسی و توسعه نفت، بعد از گذراندن تمام مراحل اداری، استخدام شده بودند، به حالت تعلیق درآمده ‌اند. به گفته کارگران معترض، دلیل اخراج آنها، اعتراض فرمانداری و اداره کار شهرستان بوده است.

روز سه شنبه 28 اسفند، برای دومین روز کارگران اخراجی میدان نفتی آزادگان شمالی مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواهان بازگشت به کار شدند.

 

حرکتهای اعتراضی کشاورزان و مخالفان تخریب محیط زیست

*روز پنجشنبه 2 اسفند،اهالی منظریه در شهرضا برای اعتراض به احداث شهرک گلخانه ‌ای در شمال این منطقه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایمنا، معترضان از اهالی شهر منظریه و روستاهای قصرچم، حمیدیه و زیارتگاه در این تجمع اعتراضی شرکت داشتند. معترضان گفتند: احداث این شهرک گلخانه‌ ای در مساحت 40 هکتار انجام شده و آب مورد نیاز این شهرک از چاههای آب آشامیدنی شمال شهرضا تامین شده که به علت نزدیکی به قنوات و محل تأمین آب روستایی و خطرات ناشی از خشکسالی و کاهش منابع آبی منطقه در تامین آب شرب و کشاورزی مردم روستای زیارتگاه و سایر مناطق اختلال ایجاد می کند.

 

*روز پنجشنبه اسفند، کشاورزان گوجه کار منطقه هشتبندی در استان هرمزگان برای اعتراض به کاهش قیمت محصولات مقابل بخشداری تجمع کردند. به گزارش مهر،نزدیک به 8 هزار هکتار از مزارع کشاورزی در شهرستان میناب به کشت محصول گوجه فرنگی اختصاص دارد که قریب به 5 هزار هکتار از  این اراضی  مربوط به کشاورزن منطقه هشتبندی است.

 

*بامداد روز پنجشنبه 2 اسفند، کشاورزان خوراسگان در اصفهان برای اعتراض به پرداخت نکردن خسارتهای 18سالهِ عَدم کاشت در مسجد النبی این شهرستان تجم کردند. به گزارش ایمنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: وزارت نیرو که سازمان متولی آب کشور است، حقابه کشاورزان را فروخته اما نمی خواهد به پرداخت خسارت ۱۸ ساله آنها تن دهد.

 

*روز آدینه ۱۰ اسفند، اهالی منطقه هیرمند زابل واقع در استان سیستان بلوچستان، برای اعتراض به عدم رسیدگی به معضلات فاضلاب شهری هیرمند تجمع کردند.

به گزارش ایران کارگر، یکی از شهروندان در این رابطه گفت: از سال ۱۳۸۲ اینجا خانه داریم هیچ کاری شهرداری برای ما انجام نداده است. اینجا شمال شهر است و همه فاضلاب، آشغالها و کثافتها روی ما ریخته است. اینجا شن ریزی نشده، آسفالت نشده، زه‌کشی نشده، هیچ کاری برای زابل نشده است.

 

*بامداد روز سه شنبه 14 اسفند، همزمان با مراسم کلنگ زنی پروژه سد تراز توسط وزیر نیرو، اهالی شهرستان لالی در استان خوزستان به دلیل سرنوشت زمینهای کشاورزی خود که با آبگیری این سد به زیر آب می رود اقدام به تجمع کردند. به گزارش ایرنا، اهالی این منطقه قبل از ورود وزیر نیرو به محل برگزاری مراسم اعلام کردند تا زمانی که وزارت نیرو در خصوص آینده و سرنوشت زمینهای کشاورزی و نیز تعیین محل جدید روستاهایی که به زیر آب می روند تصمیم گیری نکند، اجازه کلنگ زنی را نمی دهند.

 

*روز چهارشنبه ۱۵ اسفند، کشاورزان شادگان در اعتراض به دخالت برخی مجموعه ها از جمله تعاون روستایی در امر انتخابات انجمن صنفی کشاورزان این شهرستان، در مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کشاورزان حاضر در تجمع گفت: این انتخابات صوری است و سه نفر به عنوان هیات مدیره از پیش تعیین شده اند، این در حالیست که کشاورزان این شهرستان خواستار انتخابات و نه انتصابات در یک فضای رقابتی سالم هستند. به گفته کشاورزان مجلس نشین شادگان در این انتخابات دخالت کرده است.

 

*روز چهارشنبه ۱۵ اسفند، تعدادی از مخالفان انتقال آب دریای خزر ( کاسپین) به کویر سمنان،  به نمایندگی از مردم سه استان کاسپین ‌نشین (گیلان، مازندران و گلستان) دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی، معترضان با داشتن پلاکاردهایی به زبان گیلکی و فارسی خواستار عدم انتقال آب این دریاچه به کویر سمنان (زادگاه روحانی) شدند.

 

*روز آدینه ۱۷ اسفند، کشاورزان روستاهای اصفهان در محل سد زاینده رود تجمع اعتراضی برگزار کردند. کشاورزان به خشکاندن رودخانه و عدم رسیدگی مسئولان به برداشتهای بی‌رویه و عدم توقف طرحهای انتقال جدید از زاینده رود اعتراض کردند.

 

*روز دوشنبه 20 اسفند، جمعی از اهالی شهر سوزا از توابع شهرستان قشم در استان هرمزگان در اعتراض به واگذاری قطعه ای از ساحل که از اموال عمومی است، به بخش خصوصی ازجانب سازمان منطقه آزاد قشم، در ساحل این جزیره تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از اهالی سوزا در این رابطه گفت: سازمان منطقه آزاد قشم یک قطعه زمین در قسمت ساحل این شهر را برای احداث شرکت پرورش میگو به بخش خصوصی واگذار کرده است. وی افزود: شرکتهای قبلی هیچ سودی برای شهر نداشتند و از نظر زیست محیطی هم زیان دارند و این اقدام بیشتر به ساحل خواری شبیه است.

 

*روز شنبه 25 اسفند، جمعی از اهالی زعفرانیه تهران و اولیا دانش آموزان این محله در اعتراض به ساخت غیرمجاز مجتمع مسکونی در فضای سبز زعفرانیه و ایجاد مشکلات مختلف برای شان دست به تجمع در این محله زدند. به گزارش مهر، تجمع کنندگان خواهان برخورد قضایی با ساخت غیر قانونی این مجتمع مسکونی 26 طبقه ای در فضای سبز، از جانب شهرداری تهران شدند.

 

*روز شنبه، ۲۵ اسفند، گروهی از شهروندان هشتبندی در ۶۵ کیلومتری شهر میناب از استان هرمزگان در اعتراض به ناامن بودن محور میناب-‌هشتبندی در محدوده این جاده تجمع کردند. به گزارش فارس، جاده هشبندی به عنوان یکی از راههای مهم شرق هرمزگان مورد توجه بوده و روزانه شاهد عبور خیل وسایل نقلیه سبک و سنگین از این جاده هستیم.

 

*بامداد روزشنبه 25 اسفند، جمعی از کشاورزان استان هرمزگان با تجمع مقابل استانداری اعتراض شان را نسبت به ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی،به نمایش گذاشتند. به گزارش ایسنا، یکی از تجمع کنندگان با اشاره به تصمیم دولت مبنی برممنوعیت صادرات گوجه فرنگی گفت: صادرات گوجه فرنگی به خارج ازکشور، قبل و بعد از برداشت محصول هرمزگان در استانهای بوشهر و کرمان بلامانع صورت می گرفته اما اکنون در زمان فصل برداشت شاهد ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی هرمزگان هستیم.

 

*روز چهارشنبه 29 اسفند، اهالی سیل زده روستاهای سرتا، بازیارخیل، موسی‌کلا، جناسم، خاندیکلا، وارمی و سنه ‌کوه در اعتراض به روند کند خدمات ‌رسانی و بی ‌توجهی مسئولان به سیل‌ زدگان روستاهای بالادست میاندورود در استان مازندران، مقابل فرمانداری این شهرستان اجتماع کردند. به گزارش فارس، بر اثر بارش شدید باران جاده ارتباطی 6 روستای بالادست میاندورود به دلیل رانش جاده و افتادن درخت قطع شده است. یکی از اهالی این روستاها گفت: مردم این روستاها کشاورز و دامدار هستند و حتی نان برای خوردن ندارند و کسی به بالادست نرفته است و نیاز به وسیله نقلیه برای بازگشایی جاده وجود دارد.

 

 

اخبار کوتاه بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

چهارشنبه ۱ اسفند- تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز منطقه ۳شهرداری خرم آباد.

چهارشنبه ۸ اسفند- اعتصاب و تجمع كارگران نیروگاه برق رامین اهواز در منطقه ويس در داخل اين شركت./ تجمع جمعی از نیروهای جویای کار شهر مشراگه در استان خوزستان، مقابل درب بخشداری این شهر.

پنجشنبه ۹ اسفند- اعتصاب پیمانکاران شرکت پالایش نفت سنگین قشم.

شنبه ۱۱ اسفند- تجمع شماری از شهروندان شهر چرمهین از شهرهای شهرستان لنجان در استان اصفهان./ تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند دزفول.

یکشنبه ۱۲ اسفند- تجمع اعتراضی شماری از مرغداران استان قزوین مقابل بیدادسرای این استان.

چهارشنبه ۱۵ اسفند- تجمع اعتراضی جوانان بیکار در هفت تپه./ تجمع اعتراضی رانندگان تاکسی شهری در نقده در خیابان ستارخان این شهر

یکشنبه ۱۹ اسفند- تجمع رانندگان استیجاری شرکت ملی حفاری اهواز./ تجمع جمعی از مرغداران در اراک مقابل استانداری مرکزی در اراک.

سه ‌شنبه ۲۱ اسفند- تجمع اعتراضی کارگران سد چمشیر مقابل فرمانداری گچساران./ اعتصاب رانندگان تاکسی در اردبیل./ تجمع قرقبانان و محافظان و نگهبانان جنگل در شهرهای غرب مازندران و کارکنان شرکت کشت و صنعت طوبی شمال.

چهارشنبه ۲۲ اسفند- اعتصاب مرغداریهای مشهد

دوشنبه ۲۷ اسفند- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری اهواز مقابل استانداری خوزستان./ تجمع اعتراضی کارگـران شهرداری منطقه ۶ کرج مقابل شهرداری این شهر.

 

حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

برخی از حرکتهای اعتراضی سپرده گذاران غارت شده و خریداران خودروهای ثبت نامی، بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی به قرار زیر است:

چهارشنبه ۱ اسفند- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از گروه خودرو سازی سایپا مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت در تهران.

شنبه 4 اسفند- تجمع سپرده گذاران موسسه اعتباری و مالی ثامن مقابل بانک مرکزی در تهران. ماموران سرکوبگر با غارت شدگان معترض درگیر شدند./ تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در ایلام مقابل دفتر این موسسه.

یکشنبه، ۵ اسفند- تجمع سپرده گذاران دهکده آبی پارس واقع در شهر گرمدره از توابع شهرستان کرج.

دوشنبه ۶ اسفند- تجمع و راهپیمایی سپرده ‌گذاران غارت ‌شده کاسپین و آرمان وحدت مقابل بیدادسرای تهران./ تجمع سپرده گذاران موسسه بدر توس و پیونداز زیر مجموعه ‌های کاسپین، مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی.

چهارشنبه ۸ اسفند- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت مفتاح رهنورد مقابل ساختمان مجلس./ تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین در نیشابور مقابل ساختمان فرمانداری./ تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین در رشت مقابل ساختمان شعبه این موسسه./ تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه بدر توس در مشهد مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی.

شنبه 11 اسفند- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی ایران خودرو مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت در تهران./ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی کرمان موتور مقابل ساختمان مجلس.

دوشنبه ۱۳ اسفند- تجمع سپرده گذاران پدیده شاندیز در مشهد مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی./ تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در مقابل مجلس

سه شنبه ۱۴ اسفند- تجمع سپرده گذاران طلافروشی شادی در تهران.

چهارشنبه ۱۵ اسفند- تجمع اعتراضی حواله داران ایران خودرو مقابل وزارت صنعت و معدن.

پنجشنبه 16 اسفند- تجمع اعتراضی غارت ‌شدگان موسسه پدیده شاندیز مشهد مقابل استانداری خراسان رضوی.

شنبه 18 اسفند- تجمع سپرده گذاران موسسه ثامن الحجج مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران.

يكشنبه 19 اسفند- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت خودرو سازی کرمان موتور مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت در تهران.

دوشنبه 20 اسفند-  تجمع غارت شدگان پدیده شاندیز مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در تهران.

سه شنبه ۲۱ اسفند- تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین و سایت طلای ثامن مقابل ساختمان قوه چپاولگر قضاییه در تهران.

چهارشنبه ۲۲ اسفند- تجمع سپرده گذاران پدیده شاندیز در مشهد مقابل ساختمان بیدادستانی این شهر.

شنبه ۲۵ اسفند- تجمع مالکان اصلی خودرو و خریداران خودروهای وارداتی مقابل ورودی گمرک استان بوشهر.

يكشنبه 26 اسفند- تجمع سپرده گذاران کاسپین مقابل ساختمان بیدادسرای عمومی در تهران./ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی سایپا در تهران.

 

برخی از شعارهای سپرده‌گذاران :

چه تدبیر قشنگی، غارت و ناامیدی

ای رهبر آزاده، دزدی مگر آزاده؟

بهار آزادیه، سفره ما خالیه

دولت بی درایت مردمو کرده غارت

ملت ما راضیه ظلم و ستم عالیه

دستهای پشت پرده با پول ما چه کرده

ملت همه بدونند پول ما را دزدیدن

به ما خیانت می‌کنند هیچ پاسخی نمیدن

برگشتی پرونده یک ماه دو ماه نه یکساله دوساله

ظلمو دارند می‌بینند هیچ پاسخی نمیدن

ملت غارت می‌کنند هیچ پاسخی نمیدن

به ما خیانت می‌کنند، هیچ پاسخی نمیدن

دادگاه تشکیل نمیدن هیچ پاسخی نمیدن

چه دستهای تو کاره دادگاه تشکیل نمیشه»

حتی اگر بمیرم زیر ستم نمی رم

نه قاضی نه دولت نیستند به فکر ملت

دولت ورشکسته رو پول ما نشسته

سکوت هر رسانه حمایت از دزدیه

ای وای از این جنایت خدا بیا حمایت

مردمو غارت می کنن دادگاه تشکیل نمیشه

کاسپین دزدی کرده دولت حمایت کرده

نماینده ملت داد ما کجا رفت

نماینده ملت مردم کرده غارت

حاصل کار دولت دزدی دروغ تو روز روشن

یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه

 

اعتراضهای کَسَبه و بازاریان

چهارشنبه ۱ اسفند- تجمع کسبه بازار جنت در تهران در اعتراض به از دست دادن داراییهای ‌شان.

جمعه 3 اسفند- تجمع اعتراضی کسبه بازار کوهک در شرق تهران.

چهارشنبه ۸ اسفند- اعتصاب کسبه مجتمع علاالدین در واکنش به وضعیت بد اقتصادی.

پنجشنبه 9  اسفند- اعتصاب موبایل فروشان پاساژ شهاب یزد

دوشنبه 13 اسفند- اعتصاب و تجمع موبایل فروشان تبریز در محوطه بازار. یکی از تجمع کنندگان گفت: به دلیل اجرای طرح رجیستری، شرکتها نمی ‌توانند گوشی وارد کنند و ما گوشی رجیستر شده نداریم که بفروشیم و حدود یک هفته هست که هیچ درآمدی نداشته و عملا بیکاریم./ اعتصاب بازار موبایل در پاساژ آرین اهواز./ اعتصاب بازار موبایل اصفهان در اعتراض به بسته بودن سایت رجیستری  و کسادی بازار شب عید./ اعتصاب کَسَبه پاساژ علاء الدین تهران.

شنبه 18 اسفند-  تجمع ساکنان و کسبه محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران مقابل وزارت راه و شهرسازی.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۰۹،ششم فروردین ۱۳۹۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول