جنبش رنگین کمان بیشماران در آبان ۱۳۹۷

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

در ماه آبان، جنبش سراسری کامیونداران، اعتراض گسترده کشاورزان اصفهان، اعتصاب و تظاهرات شکوهمند کارگران نیشکر هفت تپه و کارگران گروه ملی فولاد اهواز، اعتراض کسبه و اصناف، تجمعهای غارت شدگان، بازنشستگان و دهها حرکت اعتراضی دیگر کارورزان به همراه حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران، نشان داد که جنبش اعتراضی کارورزان قصد بازایستادن ندارد و نیروهای سرکوبگر رژیم نمی توانند از رشد این جنیش جلوگیری کنند. یک نمونه از اعتراض به وضع موجود و خشم و نفرت توده های محروم از رژیم، استقبال مردم محروم شهرستان خوی با پرتاب سنگ و شعار «بی‌شرف، بی شرف» از حسن روحانی در روز دوشنبه ۲۸ آبان امسال بود. در گزارش زیر خلاصه ای از 620 حرکت اعتراضی در آبان ماه منتشر می شود.

 

خیزش شکوهمند کارگران هفت تپه

روز دوشنبه 14آبان، کارگران رسمی و روزمزدی شاغل بخش صنعت و کشاورزی مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به خصوصی سازی شرکت، حقوقهای معوفه و بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود، با فراخوان قبلی و صدور دو بیانیه، مقابل ساختمان اداری شرکت تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام کارگران شرکت هفت تپه، خواست اصلی و اولیه کارگران خروج آقایان کارفرما از شرکت و بازگشت شرکت به روال گذشته است.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در 15کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع شده و حدود 4 هزار نفر به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخشهای مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.

سازمان خصوصی‌سازی در مهر ۱۳۹۴، شرکت نیشکر هفت ‌تپه را به دو شرکت پیمانکاری «زئوس» و «آریاک» واگذار کرد. خبرگزاری دولتی ایرنا، ارزش این معامله را ۲۱۸ هزار میلیارد تومان گزارش کرد که تنها شش میلیارد تومان این مبلغ به صورت نقدی پرداخت شد و باقیمانده ارزش معامله طی یک دوره ۱۸ ساله پرداخت می‌شود.

روز چهارشنبه ۱۶ آبان، کارگران معترض در سومین روز از اعتصاب خود مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند. کارگران نیشکر هفت تپه در سومین روز از اعتصاب خود به مسئولان دولتی هشدار جدی دادند که تا روز شنبه ۱۹ آبان، مهلت دارند تا به خواسته کارگران پاسخ دهند، در غیر این صورت اعتصاب را به بیرون از شرکت منتقل خواهند کرد.

روز پنجشنبه ۱۷ آبان، کارگران معترض نیشکر هفت‌ تپه در چهارمین روز اعتصاب و تجمع خود اعلام کردند: عموم مشکلات ما از زمان واگذاری به «بخش خصوصی» شروع شد لذا امروز مهم‌ترین مطالبه‌ ما، خلع ید از بخش خصوصی و دولتی شدن مجموعه است.

روز آدینه ۱۸ آبان، کارگران نیشکر هفت‌تپه ضمن حضور در کارخانه همچنان از رفتن به سر کار خودداری کرده و برای پنجمین روز به اعتصاب خود ادامه دادند. کارگران خواستار خودگرانی کارخانه و خلع ید از بخش خصوصی شدند. اسماعیل بخشی «خودگرانی» و یا اداره کارخانه زیر نظر شوراهای کارگری را راهکار کارگران برای اداره آن دانست. خبرگزاری دولتی ایلنا، گزارش کرد که؛ نام مدیران شرکت نیشکر هفت‌تپه در فهرست متخلفان ارزی قرار دارد.

روز یکشنبه ۲۰ آبان، کارگران نیشکر هفت تپه  هفتمین روز اعتصاب سراسری خودشان را پشت سر گذاشتند. روز دوشنبه 21 آبان، کارگران نیشکر هفت تپه به علت به برآورده ‌نشدن مطالبات ‌شان برای هشتمین روز متوالی اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

بامداد روز سه شنبه 22 آبان، کارگران هفت تپه از مجتمع خارج شده و در نهمین روز اعتصاب، برای اولین روز مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند.

به گزارش کانال تلگرام هفت تپه، زنان کارگر، همسران کارگران مرد و خانواده ‌های کارگران نیشکر هفت ‌تپه در روز چهارشنبه ۲۳ آبان، در دهمین روز اعتصاب ‌شان مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از زنان شرکت کننده در این تجمع سخنرانی پرشوری ایراد کرد. همچنین جمعی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران طی پیامی خطاب به کارگران نیشکر هفت تپه اعلام کردند که؛ با اتحاد و همدلی و تجمع این دو شرکت میتوان مطالبات بر حق خود را  عملی کرد.

روز پنجشنبه 24 آبان، در یک روز بارانی، کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه همراه با خانواده های خود در مقابل فرمانداری شوش تجمع کرده و با سردادن شعارهایی خواسته های خود را فریاد زدند. کارگران بنرهایی نیز در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود لطفا به نانواییهای شهرستان دستور دهید به کارگران هفت تپه نان قرضی دهند.

روز آدینه 25 آبان، کارگران معترض برای دوازدهمین روز در خیابان منتهی به میدان هفت تپر تا مصلی شهر شوش راهپیمایی کردند. کارگران تابوت نمادین نیشکر هفت‌تپه را بر دوش خود حمل کردند و در محل برگزاری نماز جمعه  به صورت نمادین طبل و سنج زدند و یکصدا فریاد زدند: «عزا عزا است امروز، کارگر بیچاره صاحب عزا است امروز»، «حسین حسین شعارشون، دزدی افتخارشون»، «کارگر می ‌میرد، ذلت نمی ‌پذیرد» و مانع سخنرانی امام جمعه شوش شدند و بساط ریاکاری رژیم را برهم زدند. کارگران نیشکر هفت ‌تپه همچون کشاورزان اصفهان در نماز جمعه شهر شوش، شعار «رو به میهن، پشت به دشمن» را سر دادند.

روز شنبه 26 آبان، در سیزدهمین روز جنبش اعتراضی کارگران هفت تپه، کارگران بازنشسته، زنان و کودکان با کارگران نیشکر هفت ‌تپه همراه شدند

به گزارش کانال تلگرام کارگران هفت ‌تپه، روز یکشنبه 27 آبان در جریان تجمع کارگران هفت ‌تپه، 18 تن از کارگران بازداشت شدند. در این روز اقشار مختلف جامعه، معلمان، دانشجویان و کسبه شهر شوش با کارگران هفت ‌تپه همراه بودند. کارگران شعار دادند؛ «نان، کار، آزادی، اداره‌ ی شورایی»، کارگران همچنین شعار دادندک «هفت تپه، فولاد، كنار هم می ايستيم تا آخر». در تظاهرات حماسی روز یکشنبه دست ‌نوشته هایی در دست مردم بود که بر روی آن نوشته شده بود: «من هم یک هفت تپه ای هستم»، «کودک هفت تپه‌ ایم، گرسنه ‌ایم گرسنه ‌ایم».

روز دوشنبه ۲۸ آبان، کارگران نیشکر هفت تپه برای پانزدهمین روز تظاهرات خود را ادامه دادند و همراه با جمعی از وکلای شهر شوش و شمار زیادی از مردم شوش

در مقابل بیدادگستری شوش تجمع کرده و خواهان آزادی همکاران خود شدند. آنها شعار می دادند: «نیروی انتظامی خجالت خجالت»، «نه تهدید نه زندان دیگه اثر نداره»، «کارگر زندانی آزاد باید گردد».

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه طی یک اطلاعیه مهم اعلام کرد که: «این یک خیال واهی است که با دستگیری کارگران و نمایندگان کارگری، صدای اعتراض ما خاموش شود.»

روز سه شنبه  29 آبان، اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کارگران برای شانزدهمین روز ادامه داشت. در این روز 14 نفر از بازداشت شدگان آزاد شدند و کارگران اعلام کردند؛ طی روزهای آتی و تا آزادی چهار نماینده دیگرشان و همچنین خانم سپیده قلیان، فعالان مدنی که همراه آنان بازداشت شده، تا تحقق عملی تمامی مطالبات شان به اعتصاب و تجمعات و راهپیمائیهای اعتراضی خود ادامه خواهند داد.

در همین روز جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در حمایت از کارگران هفت تپه در پردیس مرکزی دانشگاه تهران تجمع کردند. در این تجمع دانشجویان شعارهایی همچون «هفت تپه، هپکو، فولاد، کارگر، دانشجو، اتحاد اتحاد»، «هفته تپه‌ ی خوزستان، الگوی زحمتکشان»، «دانشجو آگاه است با کارگر همراه است»، «ایستاده ‌ایم در سنگر دانشجو کارگر»، «فرزندان کارگرانیم کنارشان می مانیم»، «کارگر زندانی آزاد باید گردد» سردادند.

همچنین هیات موسس شورای کارگری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، طی بیانیه ای اعلام کرد: «ما با حمایت از کارگران نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد ایران، خواهان آزادی تمامی نماینده های بازداشتی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه هستیم.»

عصر روز چهار‌شنبه ۳۰ آبان، در هفدهمین روز اعتراض کارگران و پس از فاش شدن خبر کذب آزادی ۴ تن از نمایندگان کارگران نیشکر هفت تپه و سپیده قلیان، کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در تماسهای خود اعلام کردند که دقایقی پیش نیروهای یگان ویژه استان لرستان جهت سرکوب کارگران نیشکر هفت تپه وارد شهر شوش شدند و در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی این شهر مستقر شدند.

در رویدادی دیگر شماری از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج با نوشتن نامه ای حمایت خود را از کارگران هفت تپه و فولاد اهواز اعلام کردند. محمد امیرخیزی، سعید ماسوری، محمد علی منصوری، پیام شکیبا، آرش صادقی، سعید شیرزاد، حسن صادقی، ابوالقاسم فولادوند، ابراهیم فیروزی و مجید اسدی زندانیانی هستند که از جنبش اعتراضی کارگران حمایت کردند.

همچنین تا آخرین روز ماه آبان، دهها سازمان، نهاد، انجمن و شخصیت سیاسی، اجتماعی و مدنی از جنبش اعتراضی کارگران هفت تپه و فولاد اهواز حمایت کرده اند.

 

خیزش کامیونداران و رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ‌ای

از بامداد روز پنجشنبه ۱۰ آبان، دور چهارم اعتصاب کامیونداران و رانندگان خودروهای سنگین با فراخوان قبلی آغاز شد و به سراسر ایران گسترش یافت. پیش از این رانندگان در ماههای خرداد، مرداد و مهر به خاطر شرایط وخیم معیشتی، پایین بودن نرخ حمل بار، گرانی شدید بودن قطعات یدكی، شرایط سخت بیمه و ..... دست به اعتصاب زدند و سومین دور اعتصاب آنها در مهرماه ۲۱روز به طول انجامید.

در اولین روز، رانندگان استانهای مختلف از جمله تهران، اصفهان، خوزستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، فارس، كرمانشاه، كرمان، همدان، گلستان، زنجان، سمنان، هرمزگان و.. دست از كار كشیدند.

خیزش مهرماه کامیونداران ‌با برخورد شدید نیروهای سرکوبگر رژیم روبرو شد و بیش از 260 تن از رانندگان بازداشت شدند. یکی از خواسته های کامیونداران آزادی رانندگان بازداشت شده است.

اعتصاب کامیونداران در روز آدینه 11 آبان در شهرهای اصفهان، مشهد، بندرعباس، بوشهر، شاپور، تربت جام، کامیونداران شرکت نفت اندیمشک، اسدآباد و زرین شهر ادامه یافت. اعتصاب کامیونداران طی دو روز گذشته در ۳۵ شهر از ۱۸ استان گسترش یافته است.

روز شنبه  12 آبان، رانندگان کامیون و خودروهای سنگین سومین روز از چهارمین دور اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. در این روز کامیون داران، در اندیمشک، مرند، خرم آباد، ایران شهر، قم، رانندگان بازارچه مرزی چذابه ( خوزستان) اعتصاب کردند.

روز یکشنبه ۱۳ آبان، روزنامه پرتیراژ «بیلد» چاپ  آلمان در گزارشی به اعتصاب کامیونداران ایران و حمایت بزرگترین سندیکای کارگران آلمان (وردی) از رانندگان اعتصابی پرداخته است. روز یکشنبه اعتصاب کامیونداران برای چهارمین روز متوالی ادامه یافت. این اعتصاب تا روز سوم در 55 شهر از ۲۳ استان گسترش داشته است.

در روز چهارم اعتصاب رانندگان کامیون در قائمشهر، بیرجند، اسلامشهر، نایین، زرین شهر، نجف ‌آباد، بندرعباس، میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان، دزفول، سلماس و ... جریان داشت.

کامیونداران روز دو‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ به اعتصاب خود برای پنجمین روز متوالی ادامه دادند. اعتصاب کامیونداران تا روز پنجم به نزدیک به 60 شهر از ۲۴ استان گسترش داشت. رانندگان در شهرهای تهران، چزابه، مشهد، کرمانشاه، شیراز، فردیس کرج، جاده زرین شهر به نجف آباد، شهرکرد، اصفهان، اسلام شهر، بندرعباس اسکله رجایی، قائمشهر، زاهدان، مبارکه، اهواز، رشت و ... ماشینهای خود را در پایانه ها و یا در برخی از محورها پارک کردند. 

کانال تلگرامی اتحادیه رانندگان و کامیونداران روز دوشنبه تصاویر و ویدئوهایی از پایانه‌ های باربری و جادههای ارتباطی بین شهری در شبکه‌ های اجتماعی منتشر کردند که نشان می‌ دهد رانندگان در استان اصفهان، لرستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و چند استان دیگر خودروهای شان را متوقف کرده و از دریافت بار خودداری می‌کنند.

به گزارش ایران کارگر، اعتصاب کامیونداران  روز سه شنبه ۱۵ آبان، برای ششمین روز ادامه یافت. محورهای خلوت و خالی از کامیون بیانگر گستردگی این اعتصاب است.

در پایانه مرزی پرویزخان تمام کامیونها ۵ روز است متوقف شده و برخی هم با بار در پایانه مانده ‌اند.

اعتصاب سراسری کامیونداران در روز پنجشنبه ۱۷ آبان، وارد دومین هفته خود شد. در پایان اولین هفته، این اعتصاب به ۶۵ شهر از ۲۴ استان از ۳۱ استان کشور گسترش یافت. در هفته اول دو اتحادیه بزرگ حمل و نقل در انگلستان و آلمان، ضمن حمایت از اعتصاب سراسری کامیونداران، تهدید رانندگان به اعدام را محکوم کردند.

روز آدینه ۱۸ آبان، اعتصاب کامیونداران وارد نهمین روز خود شد. فیلمها و عکسهای ارسال روی در شبکه‌ های اجتماعی نشان می‌دهد که رانندگان کامیون در بسیاری از شهرها در اعتصاب بودند.

روز شنبه ۱۹ آبان، کامیونداران و رانندگان خودروهای سنگین دهمین روز از دور جدید اعتصاب خود را در شهرهای مختلف كشور پشت سر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی عصر شنبه در یک مراسم حکومتی در مخالفت با رانندگان زحمتکش و برای وارونه جلوه دادن مبارزه به حق کامیونداران؛ در شرایط دشوار فعلی، وزارت راه یکی از دستگاههایی است که برای چوب لای چرخ گذاشتن جهت ایجاد نارضایتی عمومی و اخلال در خدمات رسانی مورد توجه قرار دارد.

روز یکشنبه 20 آبان کامیونداران در چناران، نجف آباد، زنجان، بندر عباس، جاده زرین شهر به اصفهان و فولاد شهر دست به اعتصاب زدند. در طی یازده روز اعتصاب کامیونداران در مجموع از 24 آستان کشور، بیش از 65 شهر در اعتصاب شرکت کردند که با محاسبه تکرار اعتصاب در برخی از شهرها، حدود 450 روز اعتصاب از جانب کامیونداران در این یازده روز صورت گرفته است.

چند نمونه از گزارشهای ویدئویی از اعتراض کامیونداران در آدرسهای زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=YjY6Xb-e08Q

https://www.youtube.com/watch?v=Q0gDlRhMHiw

https://www.youtube.com/watch?v=YfgiNOEubmw

https://youtu.be/YjY6Xb-e08Q

 

جنبش توفنده کارگران گروه ملی فولاد ایران در اهواز

روز دوشنبه 14 آبان، به دنبال فراخوان روز قبل کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای برگزاری تجمع اعتراضی در محل کارخانه فولاد تجمع کرده و اعتراض و نارضایتی خود را از ٣ ماه عدم دریافت حقوق و دستمزد خود ابراز کردند. پس از آن جمعیت معترض به تالار اجتماعات شرکت وارد شده و خواستار پاسخگویی مدیران ارشد گروه ملی فولاد شده و به مسئولان حکومتی تا روز شنبه 19 آبان فرصت دادند که به وضعیت معیشتی کارگران، پرداخت حقوقهای عقب افتاده، ایجاد شرایط مطلوب برای تولید کارخانه و شرایط ایجاد اشتغال برای کارگران اقدام کنند.

گروه ملی فولاد ایران شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌ سازی و ماشین‌ سازی است و حدود ۴ هزار کارگر شاغل دارد. ظرفیت سالیانه تولید یک میلیون و ۴۳۵ هزار تن فرآورده های فولادی و ۴۳۰ هزار تن شمش فولادی را دارد. گروه ملی صنعتی فولاد در سه سال اخیر به بدترین روزهای خود از زمان واگذاری این شرکت به بخش خصوصی رسید که باعث کاهش خطوط تولید، تعدیل نیرو و نیز پرداخت نامنظم حقوق و بیمه کارکنان شرکت شد.

روز آدینه ۱۸ آبان، کارگران طی فراخوانی اعلام کردند: «چند سالی‌ است که معاندان و مخالفان شرکت، چه به عنوان مافیا، بعضا مدیران فاسد داخلی و کوتاهی برخی مسئولان استانی و کشوری و از همه مهمتر قصور بیش از حد مدیران ارشد بانک ملی، وضعیت بغرنجی را به پرسنل و خانواده ‌های محترم و صبورشان وارد کرده ‌اند که مشاهده گردید متأسفانه در این چند وقت اخیر باعث فوت شدن برخی همکاران عزیز و اعضاء خانواده آنها گریده و برخی باعث دست و پنجه نمودن با بیماریهای صعب العلاج، شده‌اند....اگر در ماهها و سالیان گذشته فریاد دو ماه حقوق معوقه و مشکلات را فریاد می زدیم، اکنون معوقه ‌های حقوق نزدیک به ۴ ماه تبدیل گشته و مشکلات کما فی السابق پابرجاست. .... انسانهای با اعتماد به نفس بالا، هیچگاه خسته نمی ‌شوند، هیچگاه به شکست نمی ‌اندیشند، ناامید نگشته و به خاطر رضایت از وعده و سراب، عدالت را فدا نمی ‌سازند و از جریان زندگی عقب نمی ‌مانند.»

روز شنبه 19 آبان، کارگران در مقابل ساختمان استانداری خوزستان با شعار «حسین حسین شعارشون ،دزدیه افتخارشون» و «سفره ما خالیه، ظلم و ستم کافیه» تجمع کردند. کارگران زد و بند و اقدامات پشت پرده باندهای حکومتی برای نابودی این صنعت کشور را محکوم کرده و شعار ‌دادند: «دستای پشت پرده، با کارخونه چه کرده؟».

این چهارمین دور اعتراض و اعتصات کارگران گروه ملی فولاد ایران است که طی چند ماه گذشته صورت می‌ گیرد.

روز یکشنبه ۲۰ آبان، کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان استانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند و شعار دادند: «نه زندان، نه تهدید، دیگه فایده نداره».

روز دوشنبه  21 آبان، در سومین روز از دور جدید حرکتهای اعتراضی کارگران فولاد، خبرگزاری حکومتی ایلنا به سخنان یکی از کارگران این واحد صنعتی پوشش خبری داد. غریب هویزاوی از کارگران این شرکت عنوان کرد: «مشکلات به قوت خود باقی است، هیچ اقدام مثبتی صورت نگرفته است. ۳۰ درصد خط تولید راه اندازی شد و پس از مدت کوتاهی به دلیل عدم تامین مواد اولیه دوباره از کار افتاد. ۲ سال است همه مسئولان وعده پیگیری می‌دهند؛ اما عمل نمی‌کنند و صرفا به وعده بسنده می کنند. ۴ ماه معوقات حقوقی، مشکلات بیمه کارگران و تامین مواد اولیه همچنان گریبان گیر این مجموعه است.»

در روز سوم کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران مقابل ساختمان استانداری خوزستان و مقابل قرارگاه اطلاعات سپاه تجمع کرده و دست به راهپیمایی در خیابان فلسطین، منتهی به میدان هلال احمر شهر اهواز زدند.

روز سه شنبه ۲۲ آبان، اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کارگران فولاد چهارمین روز متوالی ادامه پیدا کرد.

روز چهارشنبه 23 آبان، کارگران فولاد ایران در پنجمین روز از اعتراض خود در خیابان منتهی به ساختمان استانداری خوزستان راهپیمایی کردند.

بنا به تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، برخی از شعارهای کارگران فولاد اهواز چنین بود: توپ تانک فشفشه مافیا باید گم بشه/ ای رهبر آزاده  مافیا آزاده؟/ کارگر می میرد ذلت نمی پذیرد/ فولاد هفت تپه اتحاد اتحاد/ این همه بیعدالتی هرگز ندیده ملتی/ دروغ بگید، ما هستیم تا آخرش می ایستیم/ دزدها همه همدستن، راه قانونو بستن/ نه حاکم نه دولت نیستن به فکر ملت.

روز یکشنبه ۲۷ آبان، نهمین روز اعتصاب گسترده کارگران گروه ملی فولاد و تجمع مقابل استانداری خوزستان با شعار: کشور ما دزد خونه است توی جهان نمونه است، ادامه یافت.

به گزارش ایران کارگر، روز دوشنبه ۲۸ آبان، هزاران تن از کارگران گروه ملی فولاد و جمعی از مردم شهر اهواز برای دهمین روز متوالی با شعارهای مختلف خیابانهای مرکز شهر اهواز را به لرزه درآورده و تسخیر کردند.

روز چهارشنبه 30 آبان، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در دوازدهمین روز

اعتصاب و تظاهرات خیابانی مقابل استانداری خوزستان در شهر اهواز تجمع کردند.

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار

*روز سه شنبه اول آبان، جمعی از تاکسیداران مریوان در اعتراض به پایین بودن کرایه ‌ها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این رانندگان می‌گویند: کرایه‌ های تاکسی پایین است و با این کرایه‌ ها از پسِ مخارج زندگی برنمی ‌آییم و به خاطر شرایط بد معیشتی مردم، تعداد مسافران کاهش یافته و کار و بار ما کساد شده ‌است.

 

*روز سه شنبه اول آبان، کارگران سازمان فضای سبز شهرداری منطقه یک اهواز در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد‌های شان اعتصاب کردند. به گزارش رادیو زمانه، معترضان گفتند که چند ماه است دستمزدهای شان پرداخت نمی‌شود و با ده سال سابقه کار برای تمدید دفترچه بیمه درمانی با مشکل روبرو هستند. کارگران شهرداری اهواز پیش از این نیز چند مرتبه در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای شان مقابل ساختمان شهرداری، شورای شهر و فرمانداری اهواز تجمع کردند.

 

*کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت بامداد روز چهارشنبه ۲ آبان، برای چندمین بار با تجمع در محدوده اداری این واحد صنعتی خواستار روشن شدن وضعیت سهام خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران با تاکید بر اینکه خواسته ما شفاف‌ سازی وضعیت مالی سهام کارخانه است، گفتند: ۲۵ سال است که سهامدار این کارخانه محسوب می ‌شویم با این حال تاکنون نه تنها وجهی به عنوان سود سهام دریافت نکرده ‌ایم بلکه سهامداران عمده، ما کارگران را در تصمیم ‌گیری‌های مربوط به این واحد تولیدی دخالت نمی‌ دهند.

 

*روز پنجشنبه 3 آبان، کارگران رنگین نخ سمنان برای چندمین بار مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، ۵۰ کارگر رسمی «رنگین نخ سمنان» سالهاست که در انتظار دریافت حق سنوات و مطالبات مزدی خود هستند. حاضران در تجمع گفتند: یازدهمین بار است که مقابل استانداری می ‌آییم؛ ما می ‌خواهیم مشخص شود چه زمانی مطالبات مزدی ‌مان پرداخت می ‌شود.

 

*بامداد روز شنبه 5 آبان، جمعی از بازنشستگان بانکها از شهرهای مختلف به تهران آمدند و مقابل صندوق بازنشستگی بانکها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مهم ‌ترین دغدغه‌ ی بازنشستگان بانکها، فاصله عمیق دریافتی آنها با خط فقر است؛ آنها می ‌گویند از تورم عقب افتاده‌ ایم. یکی از مهم‌ ترین خواسته‌ های بازنشستگان بانکها، اجرایی شدن بدون قید و شرط ماده ۶۴ از فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری و دایمی شدن آن و پرداخت مابه التفاوت از تاریخ اول بهمن سال ۹۵ است.

 

*روز یکشنبه ۶ آبان، چغندرکاران پیرانشهر در اعتراض به تعیین عیار پایین و عدم پرداخت مطالبات شان تجمع اعتراضی برگزارکردند. به گزارش ایلنا، رویه معمول این است که کارخانه ‌ها با استفاده از دستگاههای مخصوص و با حضور ناظران نظام صنفی کشاورزی اقدام به تعیین افت (ناخالصی) و عیار (کیفیت) چغندر تحویلی کشاورزان می‌کنند. اصولا در زمان تحویل محصول باید در حضور مسئولان استاندارد، کارشناسان نظام صنفی کشاورزی و تعدادی از متخصصان، دستگاههای مرتبط تعیین افت یا همان ناخالصی کالیبره (سرویس) شوند اما در این کارخانه بدون استفاده از این دستگاهها، اقدام به تعیین ناخالصی شده‌ است.اعتراض کشاورزان هم به این است که میزان ناخالصیها بالا اعلام می ‌شود و کیفیت چغندر پایین محاسبه می ‌شود.

 

*بامداد روز دوشنبه 7 آبان، کارگران پیمانکاری بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان برای پیگیری وصول مطالبات مزدی خود، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران علت اصلی برگزاری این تجمع را اعتراض به بی‌ توجهی مدیریت پالایشگاه به افزایش دستمزد سال جاری کارگران پیمانکاری بخش حمل و نقل بر اساس مصوبه شورای عالی کار عنوان کردند. آنها تاکید کردند که خواسته ما دریافت مطالبات قانونی است.

 

*از بامداد روز شنبه ۵ آبان، کارگران خطوط ابنیه فنی در نواحی ریلی برخی استانها از جمله هرمزگان، شاهرود، دامغان، سمنان، زاگرس و لرستان با  برپایی یک تجمع صنفی در محوطه محل کار خود، انتقاد خود را نسبت به عملکرد مدیریت در پرداخت مطالبات مزدی اعلام کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که دستکم سه ماه معوقات مزدی به همراه چندین سال سنوات از کارفرما طلبکارند،  یادآور شدند: دور اول و دوم اعتراضات صنفی کارگران خطوط فنی راه آهن از ۲۹ تیر ماه سال جاری تا ۱۷ مرداد ماه  و همچنین از 3 شهریور تا 5 شهریور با پرداخت بخش از مطالبات  کارگران موقتا خاتمه پیدا کرد.

کارگران خطوط ابنیه فنی گفتند: خواسته ما «عقد قرارداد مستمر و دائم»، «شکل ‌گیری نهاد مستقل کارگری»، «تامین امنیت شغلی کارگران و جلوگیری از اخراج بی ‌رویه»، «دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران»، «مشخص شدن زمان پرداخت حقوق در هر ماه» و «رفع مشکلات بیمه تکمیلی» است که تاکنون اهمیتی از سوی مسئولان به این حقوق قانونی داده نشده است.

کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی شرکت راه‌آهن روز دوشنبه 7 آبان برای سومین روز پیاپی در حداقل دو ایستگاه راه‌ آهن اندیمشک در استان خوزستان و شاهرود در استان سمنان تجمع کردند.

روز سه شنبه ۸ آبان، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی شرکت راه‌آهن ایران برای چهارمین روز پیاپی در چند شهر تجمع کردند.

روز چهارشنبه 9 آبان، پنجمین روز تجمع کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه ‌آهن با همراهی کارگران حوزه اسلامشهر، رباط کریم و ایستگاه کرج ادامه پیدا کرد.

 

*روز یکشنبه ۶ آبان، کارگران شرکت پتروشیمی فارابی واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی مجدداً در خصوص پیگیری مطالبات خود، دست از کار کشیدند. کارگران خواهان برکناری سرپرست شرکت هستند. به گزارش ایلنا کارگران گفتند: در ماههای گذشته، چهل روز اعتصاب کردیم و مطالبات خود را به گوش مسئولان رساندیم، آنان نیز قول تحقق خواسته‌ های ما را دادند و به همین خاطر، دو هفته دست از اعتراض کشیدیم اما به علت بی توجهی مسئولان اعتراض خود را از روز سه شنبه اول آبان شروع کردیم.  

روز چهارشنبه 9 آبان، کارگران پتروشیمی فارابی در اعتراض به تعویق در پرداخت مطالبات مزدی و عدم اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل، برای نهمین روز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران پتروشیمی فارابی برای سومین بار در سال جاری دست از کار کشیدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

*روز دوشنبه 14آبان، جوانان جویای کار در شهرستان هویزه، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا، جوانان معترض مقابل درب ورودی شرکت توسعه نفت آزادگان جنوبی تجمع کرده و خواهان بکارگیری نیروی بومی در این واحدهای نفتی متطقه شدند. شهرستان حویزه، در استان خوزستان است.

 

*گروهی از شهروندان تهرانی روز دوشنبه 14 آبان با تجمع در مقابل سازمان مرکزی و واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد مدعی مالکیت و غصبی بودن این زمینها شدند.

به گزارش ایرنا، این گروه کثیر از شهروندان گفتند: «زمینها بخشی از منطقه مراد آباد پونک است که آنها قبلا از جهاد کشاورزی خریداری کرده اند که به دلیل بالا بودن ارتفاع زمینها از سطح دریا اجازه ساخت و ساز را پیدا نکرده بودند.» یکی از این معترضان که خواست نامش فاش نشود، با بیان اینکه در آن سالها به آنها اجازه ساخت و ساز زمین را ندادند، اما مالکیت آنها همچنان باقی بوده است، گفت: «چطور ممکن است ما اجازه ساخت نداشته باشیم اما دانشگاه آزاد این مجوز را داشته باشد.» معترضان پلاکاردی با عنوان «از زمینهای ما خارج شوید» در دست داشتند.

 

*کارگران کارخانه رینگ‌سازی مشهد، بامداد روز سه شنبه 15 آبان برای مشخص شدن وضعیت مطالبات صنفی خود دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، حدود ۹۴۵ کارگر این کارخانه گفتن: مشکلات صنفی آنها از زمان خصوصی‌ سازی شرکت رینگ‌ سازی و تغییر مدیریت آغاز شده است. ماههای پایانی سال ۹۶ مدیریت شرکت تغییر کرد و از آن زمان به بعد در پرداخت مطالبات مزدی کارگران و مدیریت شرکت مشکلاتی ایجاد شد. شرکت رینگ‌سازی مشهد سابقا متعلق به شرکت قطعات اتومبیل ایران بوده که در اواخر سال ۱۳۹۶، به بخش خصوصی سپرده شد.

 

*روز دوشنبه 14 آبان، کارگران خط ۶ قطار شهری در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای شان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت که دستمزد کارگران پرداخت نشده و کارفرما آنان را اخراج کرده است.

کارگران پروژه ساخت خط شش قطار شهری تهران گفتند: در پروژه ساخت خط شش قطار شهری تهران حدود ۲ هزار کارگر در بخشهای مختلف تحت مسئولیت شرکت سابیر بین‌الملل مشغول کارند که در شش ماهه گذشته مطالبات مزدی و بیمه‌ ای آنها به تاخیر افتاده است. روز شنبه 19 آبان، کارگران پروژه خط شش قطار شهری تهران بار دیگر مقابل ساختمان دفتر مرکزی شرکت در منطقه مرزداران تجمع کردند.

 

*روز شنبه ۱۹ آبان، ساکنان کوی درویشیه کوت عبدالله کارون در استان خوزستان مقابل فرمانداری کارون تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، ساکنان این کوی نسبت به تداوم آبگرفتگی خیابانها و معابر به دلیل عدم تکمیل و نارسایی شبکه های فاضلاب و دفع آبهای سطحی و کم کاری شهرداری کوت عبدالله و اداره ابفا اعتراض داشتند و خواهان رسیدگی و برخورد فرماندار با دستگاههای کم کار شدند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۵ آبان، کارگران خدماتی شهرداری شادگان در اعتراض به پرداخت نشدن ۸ ماه حقوق معوقه خود مقابل در ورودی استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران خدماتی شهرداری شادگان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: «۸ ماه بدون حقوق کارگران شهرداری شادگان». روز چهارشنبه ۱۶ آبان، کارگران شهرداری شهر شادگان در اعتراض به  عدم دریافت ۸ ماه  حقوق براى دومين روز اعتصاب کردند. روز شنبه ۱۹ آبان، کارگران خدمات و فضای سبز شهرداری شادگان (فلاحیه) بار دیگر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

 

*روز یکشنبه ۲۰ آبان، کارکنان و پرسنل اتوبان سقز – بوکان اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا، یکی از پرسنل این پروژه گفت: «در هشت ماه گذشته فقط دوبار به عنوان مساعده پول دریافت کرده ایم که جمعا حقوق یک ماه را داده اند و در کل هفت ماه است که حقوقی دریافت نکرده ایم. در حال حاضر پروژه اتوبان سقز بوکان تعطیل شده و کارکنان در محل کارگاه پروژه به نشانه اعتراض تجمع کرده اند.» محور سقز بوکان یکی از پرترددترین مسیرها در منطقه است و می توان گفت در چند سال اخیر بیشترین تصادفات جاده ای و تلفات جانی را به خود اختصاص داده است.

 

*روز آدینه ۱۸ آبان ۱۳۹۷ کارگران پیمانکاری واحد تعمیرات شرکت پتروشیمی بیستون کرمانشاه که در اعتراض به پایین بودن دستمزد، پرداخت نشدن پاداش بهره وری و شرایط نابرابر و غیرعادلانه تخصیص تسهیلات، از ۳روز پیش دست به اعتصاب غذا در محوطه کارخانه زده‌اند، برای سومین روز به اعتصاب ‌شان ادامه دادند.

به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۲۰ آبان، کارگران پیمانکاری پتروشیمی بیستون در اعتراض به وضع نامناسب شغلی در محوطه این مجتمع دست به تجمع زدند.

 

*روز یکشنبه ۲۰ آبان، کارگران خدماتی شهرداری الوند در استان قزوین، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران تا پایان تیر ماه سال جاری در استخدام شرکت پیمانکاری «تارا نام آسیا» بودند و آن طور که خود می‌گویند از تیرماه سال جاری، پیگیر این مطالبات هستند. مطالباتی که بین ۴ تا ۵ میلیون تومان ارزش دارد و شامل حق سنوات، حق مرخصی، اضافه‌کاری، عیدی و پاداش سال جاری است.

 

*ساکنان ده ونک بامداد روز دوشنبه 21 آبان، از اعزام لودرها برای تخریب دو ملک مسکونی باقی مانده در کوچه امامزاده واقع در ده ونک خبر دادند. به گزارش ایلنا، در ساعات ابتدایی بامداد تعدادی لودر  برای تخریب دو ملک مسکونی واقع در محدوده ده ونک اعزام شدند که به گفته ساکنان این منطقه، به دلیل ازدحام جمعیت معترض مردم و بارندگی فعلا از اقدام خود صرف نظر کرده ‌اند. دانشگاه این املاک را از آن خود می‌ داند و ساکنان آن که سالها پیش از انقلاب در این خانه ‌ها سکنی گزیده ‌اند، املاک را از آن خود می‌دانند.

 

*بامداد روز یکشنبه 20 آبان، کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز در اعتراض به ۱۷ ماه معوقات مزدی در مقابل ساختمان اداری شرکت کیسون تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران در تشریح دلایل این اعتراض گفت: حدود ۲۰۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز هستیم که در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا و… کار می‌ کنیم. کارفرما از تیر ماه سال ۹۶ پرداخت مطالبات مزدی ‌مان را به تاخیر انداخته به طوری‌که در حال حاضر میزان معوقات مزدی‌ مان به ۱۷ ماه رسیده است. روز دوشنبه  21 آبان، اعتراض کارگران پروژه ساخت «قطار شهری اهواز» برای دومین روز متوالی ادامه یافت.

 

*سه شنبه ۲۲ آبان، متقاضیان مسکن مهر فاز ۸، ۱۱ و ۵ در شهر جدید پردیس مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند. به گزارش فارس، این تجمع در شرایطی صورت می گیرد که که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی از حمایت تمام قد دولت برای تکمیل و افتتاح واحدهای مسکن مهر در زمان رای اعتماد گرفتن از مجلس، عنوان کرده بود.

 

*روز آدینه 4 آبان، جوانان بهبهان برای پنجمین هفته در محل نماز جمعه این شهر در اعتراض به عدم استخدام در پالایشگاه بیدبلند دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش اتحاد، حوانان این شهر روزهای آدینه اقدام به حرکت اعتراضی می کنند.  شرکت کنندگان در آزمون استخدامی پالایشگاه بیدبلند ۲ مدتهاست نسبت به بیعدالتی در نحوه برگزاری آزمون و پذیرفته شدگان، اعتراض دارند و خواستار رفع این نواقص و ابهامات هستند. روز آدینه 25 آبان، برای چهارمین بار در ماه آبان جوانان جویای کار بهبهان اقدام به تجمع اعتراضی کردند.

 

*روز دوشنبه  21 آبان، کارگران روغن نباتی جهان برای چندمین بار به دلیل عدم تحقق مطالبات شان در مقابل استانداری زنجان تجمع و خواستار رسیدگی مسئولان به مسائل و مشکلات خود شدند. به گزارش فارس، پلاکاردهای همراه کارگران حاضر در این تجمع بیانگر مشکلات آنها است، مشکلاتی که چندین و چند بار اعلام شده ولی ظاهرا هنوز اراده ‌ای برای حل آنها وجود ندارد. عدم دریافت حقوق پنج ماه از هفت ماه گذشته از سال‌جاری، عدم واریز 28 ماه بیمه، حقوق معوقه از سالهای گذشته و در نهایت به تعطیلی کشیده شدن کارخانه از جمله مشکلات این کارگران است.

روز سه شنبه 22 آبان، کارگران کارخانه روغن نباتی جهان با همراهی برخی کارگران تعدیل شده‌، برای وصول مطالبات معوقه خود مقابل استانداری زنجان برای دومین روز دست به تجمع اعتراضی زدند. روز پنجشنبه 24 آبان، تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی برای چهارمین روز متوالی برگزار شد. کارگران شرکت روغن جهان زنجان روز یکشنبه 27 آبان برای ششمین روز متوالی تجمع کردند. این شرکت قبل از واگذاری ۶۰۰ کارگر داشت که به ۱۲۰ نفر تعدیل شد.

 

*کارگران شهرداری آبادان روز سه‌ شنبه ۲۹ آبان، برای دومین روز پیاپی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد سه ماه گذشته (شهریور، مهر و آبان) مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گفت؛ کارگران به دلیل مشکلات مالی دیگر قادر به گذران زندگی عادی خود نیستند.

 

*روز سه شنبه  29 آبان، اعتصاب دو روزه کارگران «پارس میلنگ» در شهرستان تاکستان خاتمه یافت. به گزارش ایلنا، این کارگران در اعتراض به دستکم شش ماه معوقات مزدی با همراهی کارگران اخراج شده اقدام به اعتصاب و تحمع کردند. به گفته کارگران معترض، کارفرما بخش کمی از مطالبات شش ماهه کارگران شاغل را پرداخت کرد و وعده پرداخت بخش دیگری از مطالبات را در روزهای آینده نیز داده است.

 

*روز سه شنبه  29 آبان، جمعی از کارگران کارخانه ‌ها و کارگاههای کشور به مناسبت سالروز تصویب قانون کار، در مقابل خانه کارگر و سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران با «اشتغال، معیشت، حق مسلم ماست»، «افزایش دستمزد حق مسلم ماست»، «قانون همسان ‌سازی اجرا باید گردد»، «اشتغال پایدار حق مسلم ماست»، «امنیت، معیشت حق مسلم ماست" و ...اعتراض خود به سیاستهای ضد کارگری را اعلام کردند.

 

*روز چهارشنبه 30 آبان، کارگران شهرداری خنافره از توابع شهرستان شادگان در اعتراض به نپرداختن 6 ماه حقوق و معوقات بیمه برای دهمین روز مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، شهردار خنافره همزمان با تحصن کارگران در ۲۱ آبان گفته بود که شهرداری برای پرداخت دستمزدها، درآمد و منبع مالی ندارد. عدم پرداخت دستمزد کارگران شهرداری در شهرهای مختلف استان خوزستان و سراسر ایران طی ماه‌های گذشته اعتراض و اعتصابهای متعددی را به دنبال داشته است. بیشتر کارگران شهرداری با قرارداد موقت و به واسطه شرکت‌های پیمانی اشتغال دارند و مقامهای شهری شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی را مسئول پرداخت دستمزد کارگران معرفی می‌کنند.

 

اخبار کوتاه بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

سه ‌شنبه اول آبان- تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن نساجی سنندج مقابل استانداری این شهر

چهارشنبه ۲ آبان- کارگران پالایشگاه گاز بیدبلند بهبهان به دلیل پرداخت نشدن ۶ ماه حقوق معوقه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

آدینه ۴ آبان- اعتصاب رانندگان و تاكسي داران زنجان مقابل دادگسترى

دوشنبه ۷ آبان- میوه فروشان سیار در جوانرود در اعتراض به قیمت میوه و محدودیتهای اعمال شده برای شان، در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.

سه شنبه ۸ آبان- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند یاسوج در مقابل اداره ‌کار به دلیل عدم پرداخت حقوق، مزایا و سنوات./ اعتصاب رانندگان شرکت فلات قاره خارک (تولیدکننده نفت و گاز دریایی) در اعتراض به دریافت نکردن چندین ماه حقوق عقب مانده شان./ اعتصاب کارگران نیروگاه کاشان که از عید نوروز تا کنون حتی یک ریال  هم حقوق نگرفته اند.

دوشنبه ۱۴ آبان تجمع داوطلبان سردفتری اسناد رسمی در اعتراض به نتایج آزمون و تقلب در آن.

سه شنبه 15 آبان- تجمع کارگران شهرداری فلاحيه مقابل استانداری استان خوزستان در اهواز.

چهارشنبه ۱۶ آبان- تجمع اعتراضی دامداران مقابل استانداری کهکیلویه و بویراحمد در یاسوج.

پنجشنبه 17آبان- تجمع کارگران رنگین نخ سمنان برای چندمین بار در اعتراض به مطالبات معوقه خود مقابل استانداری/ تجمع معتادان و گرسنگان در پارک میدان شوش

یکشنبه ۲۰ آبان- تجمع کارگران فضای سبز سنندج جلو شهرداری مرکزی سنندج./ تجمع دوباره کارگران خدمات و فضای سبز شهرداری شادگان (فلاحیه) روبروی استانداری خوزستان. /اعتصاب کارگران سه معدن از معادن شن و ماسه اطراف جیرفت در اعتراض به پایین بودن حقوق شان برای سومین روز متوالی.

دوشنبه ۲۱ آبان- کارکنان شهرداری خنافره در استان خوزستان اقدام به اعتصاب چند ساعته و برگزاری تجمع اعتراضی کردند. /تجمع اعتراضی ملوانان و صاحبان شناورهای تجاری مقابل ورودی گمرک بوشهر به دلیل رکود در فعالیتهای شان و وضعیت بد اقتصادی.

چهارشنبه 23 آبان- کسبه و غرفه‌ داران جمعه‌ بازار یاسوج مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد سفره خالی پهن کردند و اعتراض خود را به عدم رسیدگی بعد از آتش ‌گرفتن جمعه‌ بازار و تعطیل شدن محل کسب خود اعلام کردند. /برای چندمين روز طی روزهای اخير كارگران فضای سبز شهرداری كاشان مقابل شورای فرمایشی شهر در اعتراض به انتقال از پيمانكار شهرداری به پيمانكار خصوصی تجمع کردند./ به دنبال بازداشت هفت کارگر معدن مس «میدوک» در استان کرمان به جرم شرکت در تجمع اعتراضی، کارگران این معدن دست به تجمع زدند.

پنجشنبه ۲۴ آبان- کارگران اخراجی شرکت پیمانکاری تصفیه خانه فاضلاب شهری داراب در مسیر آبشیب تجمع کردند.

شنبه ۲۶ آبان - تجمع ساکنان روستای پهن درە زنجان در اعتراض بە زمین خواری ادارە چپاولگر اوقاف./ تجمع اعتراضی کارگران شهرداری، آتش نشانی و پمپ گاز شهر «آب بر» از شهرستان طارم./ تجمع کشاورزان چغندر کار شهرستان شوش در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان مقابل شرکت قند دزفول در شوش. /تجمع کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به پرداخت نشدن ۸ ماه حقوق معوقه.

یکشنبه ۲۷ آبان- کارگران اجرائیات شهرداری منطقه ۴ اهواز مقابل درب ورودی شهرداری و ساختمان شورای شهر، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

دوشنبه ۲۸ آبان- تجمع کارگران شهرداری آبادان مقابل ساختمان شهرداری مرکزی در اعتراض به دیرکرد در پرداخت حقوق و دستمزد شان.

سه شنبه ۲۹ آبان- تجمع کاسبکاران و دستفروشان شب بازار طالقانی در بندرعباس./ تجمع کارگران و کارکنان واحد کشت و صنعت گلچشمه از زیر مجموعه های بنیاد مستضعفان در مقابل استانداری در گرگان در اعتراض به تصمیم کارگزاران غارتگر بنیاد مستضعفان رژیم مبنی بر فروش این واحد به بخش خصوصی./ تجمع ساکنان مجتمع ۱۲۳ واحدی فرزانگان بابل در اعتراض به حل نشدن مشکل سندهای این مجتمع مقابل شهرداری بابل.

 

 

حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

جنبش اعتراضی غارت شدگان که از دو سال پیش آغاز شد همچنان ادامه دارد و با وجود آن که دولت و بانک مرکزی پرداخت مطالبات سپرده‌ گذاران از طریق بانکهای دولتی و خصوصی را متعهد شده اما تاکنون به این تعهد خود به طور کامل عمل نکرده اند. برخی از حرکتهای اعتراضی غارت شدگان در آبان ماه بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی و خبرهای مندرج در سایت هرانا و ایران کارگر، به قرار زیر است.

سه شنبه اول آبان- تجمع سپرده گذاران موسسه مجاز کاسپین مقابل مرکز کانون کارشناسان بیدادگستری تهران با شعارهای: پولهامون رو چه کردید همه رو آواره کردید، ما تشنه عدالتیم بیزار از خیانتیم، قیمت عادلانه نه اینکه ظالمانه

پنجشنبه 3 آبان- تجمع غارت شدگان پدیده شاندیز در مقابل استانداری خراسان رضوی.

چهارشنبه ۲ آبان- تجمع غارت شدگان کاسپین مقابل بیدادسرای عمومی و انقلاب مشهد./ تجمع غارت شدگان شرکت لیزینگ کیمیاخودرو وابسته به  سپاه پاسداران مقابل بیدادگاه پولی و مالی درخیابان فاطمی تهران

شنبه ۵ آبان- تجمع اعتراضی غارت شدگان سایت طلای ثامن مقابل بیدادسرای عمومی و انقلاب در تهران

دوشنبه 7 آبان- غارت شدگان موسسه نهال نشان توسعه البرز در اعتراض به غارت اموالشان در مقابل بانک کشاورزی در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع اعتراضی سپرده‌ گذاران موسسه مالی کاسپین در محدوده میدان آرژانتین تهران و خیابان الوند در مقابل دفتر مرکزی این موسسه و شعبه الوند با شعار «عزاعزاست امروز روز عزاست امروز سپرده های مردم روی هواست امروز»، «غارتگری بسه دیگه، ارزش پول رفته دیگه»./ تجمع غارت شدگان در مقابل ساختمان موسسه کاسپین در پارس آباد مغان

دوشنبه 14 آبان- تجمع غارت شدگان پدیده شاندیز در تهران مقابل مجلس رژیم./تجمع اعتراضی غارت شدگان موسسه کاسپین رشت مقابل شعبه این موسسه در رشت. غارت شدگان شعار می دادند؛ حقمو پس می گیرم حتی اگر بمیرم، تا پول ما به باده هر روز همین بساطه، غارت شدیم پول نداریم  سفره داریم نون نداریم، نه قاضی نه دولت نیستن به فکر ملت

دوشنبه ۲۱ آبان- تجمع غارت شدگان توسعه البرز مقابل بانک مرکزی در تهران.

سه شنبه ۲۲ آبان- تجمع و تظاهرات غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل قوه قضاییه تجمع کرده و سپس دست به راهپیمایی زدند. معترضان شعارهایی علیه دزدی و چپاول که توسط این مؤسسه وابسته به سپاه پاسداران صورت گرفته است سر دادند./ غارت شدگان در رشت مقابل شعبه سرپرستی این‌ مؤسسه در این شهر تجمع کردند.

پنجشنبه ۲۴ آبان- تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در کرمان مقابل ساختمان این موسسه غارتگر.

شنبه ۲۶ آبان- تجمع غارت شدگان ایران خودرو در اعتراض به غارت پولهای شان توسط این شرکت و تحویل ندادن خودروهای شان مقابل درب سازمان فروش ایران‌خودرو در تهران.

دوشنبه ۲۸ آبان- تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل دفتر ریاست قوه قضائیه در تهران

سه شنبه ۲۹ آبان- تجمع غارت‌شدگان کاسپین رشت با شعار؛ مرگ بر غارتگر  مرگ  بر ستمگر، می جنگیم می میریم ذلت نمی پذیریم./ تجمع سپرده گزاران  کاسپین در مشهد با شعار؛ مرگ بر دزدان بانک مرکزی

 

اعتصاب بازاریان در چند شهر

از صبح دوشنبه ۱۴ آبان، بازاریان در برخی شهر‌های کشور در اعتراض به گرانی، تورم، نرخ ارز و وضعیت نابهنجار اقتصادی دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب در پی فراخوانی بود که به صورت گسترده در شبکه‌ های اجتماعی منتشر شده بود.

بازاریان بابل، کسبه پاساژ آفتاب در گرگان، بازاریان رودسر، کسبه پاساژ امیر کبیر در تهران، بازاریان لشت نشا، کسبه شهرهای استان چهارمحال و بختیاری و ... با شروع اعتصاب از باز کردن مغازه‌ های خود خودداری کرده و به اعتصاب پیوستند.

روز سه ‌شنبه ۱۵ آبان، اعتصاب بازاریان در شهرهای مختلف کشور برای دومین روز متوالی ادامه یافت. در این روز نیز چندین شهر کشور شاهد اعتصاب بازار و کسبه بود.

تصاویر و فیلمهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می ‌دهد که بازاریان تبریز در خیابان تربیت و بازار کفش و پوشاک به اعتصاب بازاریان در سراسر کشور پیوسته ‌اند. در تهران با وجود تهدیدات ماموران امنیتی، بخش عمده‌ ای از مغازه ‌های فرش فروشان در بازار بین الحرمین و بازاریان فروشنده لوازم خانگی در سه راه امین، در اصفهان موبایل فروشان، در مشهد کسبه در بازار سرشور، در اعتصاب شرکت کردند. روز چهارشنبه 16 آبان، صاحبان سوپر مارکتها و مغازه های پوشاک در خیابان انقلاب در تهران در اعتراض به بحران اقتصادی و رکود بازار از باز کردن فروشگاههای شان خودداری کردند.

روز شنبه ۱۹ آبان، بخشهایی از کسبه و بازاریان در تهران (خیابان ۱۵ خرداد)، ارومیه (خیام جنوبی پاساژ آذربایجان)، بیرجند و...اعتصاب کردند. 

از بامداد روز پنجشنبه ۲۴ آبان بازاریان ارومیه بار دیگر دست به اعتصاب زدند و پشت محل کسب و کار خود تجمع کردند.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۰۵، پنجشنبه اول آذر ۱۳۹۷ - ۲۲ نوامبر ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول